Last news in Fakti

22 Септември, 2020 09:27 2 132 59

Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката

  • бойко борисов-
  • независимостта на българия

Отбелязваме 112 години от обявяването на Независимостта на България

Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката - 1
Снимка: БГНЕС

И преди 112 години, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза, написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ по повод 112 години от обявяване на Независимостта на България.

„Отбелязваме 112 години от обявяването на Независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение. Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния си интерес. Членството в ЕС ни отреди място сред модерните и демократични страни, където гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност“, пише още министър-председателят.

„С решителност и отговорност осъществихме редица стратегически проекти в сферата на енергетиката, отбраната и икономиката - които трайно затвърдиха евроатлантическата ни посока на развитие, защитавайки преди всичко българския национален интерес.

През 1908 г. всички партийни противоречия и лични амбиции са загърбени заради националния идеал. Целта е постигната, а успехът е за целия народ“, посочва Борисов.

„И днес хората настояват за икономически и културен напредък и аз съм убеден, че нищо не бива да спъва страната ни по този път. Затова подкрепям всеки глас в тази посока. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери. Честит празник!“, допълва премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    77 4 Отговор
    Тоя само си хаби думите, вятър на устата си прави и нищо смислено...само празни приказки и после едно голямо НИЩО
  • 2 Дельо Хайдутин

    62 4 Отговор
    Ако даде малко от шкафчето ще се обединим.ха ха ха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Републиканец

    12 39 Отговор
    По заветите на Левски:

    Републиканци за България - за чиста и свята република, лоялен член на ЕС и НАТО!

    Честит празник.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дельо Хайдутин

    61 2 Отговор

    До коментар #4 от "Републиканец":

    Абе какво общо има този празник с ЕС и НАТО?

    Коментиран от #26

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Унуфри

    43 3 Отговор
    Яйцето вече е на задника
  • 9 кикоман

    51 3 Отговор
    След като е толкова родолюбив нека го каже това довечера на протеста - ще му призная , че има доблест. Това очакват хората от него - обяснение и доблест.

    Честит празник, хора !
  • 10 Черноянчева

    55 4 Отговор
    След като подадеш ОСТАВКА всичко ще бъде наред и ще сме още по-единни.
  • 11 Миро

    52 4 Отговор
    Народа си е обединен с една цел МУТРИ ВЪН.Народа не се обединява с мутри крадци и лъжци!!!!ДОВЕЧЕРА ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА

    Коментиран от #35

  • 12 ТИ СИ

    50 3 Отговор
    ТОЗИ НАСИЛНИК, КОЙТО РАЗИДЕНИ НАРОДА БЪЛГАРСКИ ( А НЕ НАЦИЯТА) ЗА ТЕБ МОЖЕ ДА СМЕ НАЦИЯ (ОТ НАЦИСТ) ЗА МЕН СМЕ НАРОД БЪЛГАРСКИ.
  • 13 отврат

    45 2 Отговор
    С теб ли бе да се обединявам бе Тиквуне , какво общи имаме ?! Ти шкафчетата би ли ги обединил с нечии други.
  • 14 БГ МАФИЯ В МС

    47 4 Отговор
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ КРАДЛИВИЯ БОЙКО БОРИСОВ МАФИОТА НЕ ПРИЕМАМ. НА НИТО ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК НЕ Е ЗАСТАНАЛ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. НИТО НА ШИПКА, НИТО НА ВРЪХ ВОЛА, НИТО ПРЕД ПАМЕТНИКА НА АПОСТОЛА ВАСИЛ ЛЕВСКИ. БОЙКО БОРИСОВ ЯВНО НЕ Е БЪЛГАРИН И БЪЛГАРИЯ НЕ Е НЕГОВАТА РОДИНА. ТОЙ ОБСЛУЖВА ЧУЖДИ НАМ ИНТЕРЕСИ И ПОДЛАГА БЪЛГАРИТЕ, РОД И РОДИНА НА ГЕНОЦИД . ТАКЪВ ТРЯБВА ДА ГНИЕ ДО ЖИВОТ В ЗАТВОРА ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ РОД И РОДИНА.
  • 15 КОТарАК

    34 3 Отговор
    ами как да има съединение , като моето чекмедже е празно?
  • 16 ПСР

    39 4 Отговор
    След разходките с дЖипката, следват декларативните лъжи.
    Алергия получавам,само като му видя фейса. Той....интепретира нашата История....този-той!
    Персона но грата си в съзнанието на мислещите и нормални хора,ей!
  • 17 Мислещ

    35 2 Отговор
    Така е, докато има достатъчно гадове и бавноразвиващи се, подкрепящи мутрите, сме обречени.
  • 18 цербер

    35 2 Отговор
    РАЗДЕЛЕНИЕТО НА КОГО,БЕ БОЙКО? НАЛИ ТИ ПРАВИШ РАЗДЕЛЕНИЯТА? ТВОЯ РАБОТА СА ТЕ. ПРИМЕР ПРЕСЕН:ЩЕ ДАМ ПО 40 ЛЕВА ЗА КОЛЕДА ИЛИ ПЪРВА ПРОЛЕТ САМО НА НАЙ-БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ! А НА ОСТАНАЛИТЕ СРЕДЕН ПРЪСТ. НЕ ДЕЛИШ ЛИ ХОРАТА? КАТО НЯМА ЗА ВСИЧКИ,НЯМА ДА ДАВАШ НА НИКОЙ. ТИ И БЕЗ ТОВА НЕ ДАВАШ,АМА ТИЯ 50 ЛЕВА КАК ТИ СЕ ОТКЪСНАХА ,НЕ ЗНАМ?! БАЙ ДОНЧО ДАДЕ НА ВСИЧКИ АМЕРИКАНЦИ ПО 1200 ДОЛАРА,А ТИ-50 ЛЕВЧЕТА. КАК ТИ СЕ ОТКЪСНА ТАЯ ИДЕЯ? АКО БЕ ДАЛ ПО 80 ЛЕВА,НЯМАШЕ ЛИ ДА Е МААААЛКО ПО-ДОБРЕ?

    Коментиран от #25

  • 19 898

    32 2 Отговор
    Единствения диалог който може да водим е, да си подадеш оставката и след това на избори с жалката ти партийка пълна с калинки! А там каквото реши суверена! Иначе другото ще е ужас с край март 2021г.
  • 20 Боююю

    29 2 Отговор
    А нещо за метаамфетамини и каптагона да кажеш? Едно време когато бай Миле те нареди за политик хич ме думаше за разделение, само проценти ти бяха в главата.
  • 21 no name no face no number

    31 2 Отговор
    ОСТАВКА!!!!!
  • 22 k1 profesional

    20 2 Отговор
    Бойко , разделение винаги е имало и ще има, особено в политиката. Единение може да има само в общо национална кауза , но сега и това няма. Докато се делим на фили и фоби ще е така. От освобождението на България никога не е имало Българофили и за това търпим , катастрофа , след катастрофа. За това не просперираме , като нация . Докато не изградим национална доктрина , не зависеща от други държави , не можем да се считаме не зависими и няма да просъществуваме , като нация , а ще си останем територия.
  • 23 Додо

    20 4 Отговор
    Велик демагог и още по-велик артист , да не би да е завършил тайно ВИТИЗ ?
  • 24 Додо

    15 2 Отговор
    Велик демагог и още по-велик артист , да не би да е завършил тайно ВИТИЗ ?
  • 25 Дельо Хайдутин

    19 2 Отговор

    До коментар #18 от "цербер":

    Тия 50 лева ги даде на пенсионерите да ги подкупи да не ходят на протеста.
  • 26 Харесвам 🎃, само сготвени

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Дельо Хайдутин":

    Нищо общо. Още по-малко пък с Русия, която е била срещу Съединението, а след това и срещу Независимостта на България.
  • 27 2loop

    15 1 Отговор
    Обаче краденето от народа ви е доста успешна политик
  • 28 Харесвам 🎃, само сготвени

    23 1 Отговор
    Залагам € 100, че този не може да прочете текста без да срича, под който стои името му, камо ли - да гоизмисли. ОСТАВКА,наглец!

    Коментиран от #34

  • 29 Анонимен

    11 2 Отговор
    Депутатите разделиха ви. С тяхната алчност. Днес нямаме болници в малки населени места липса на лекари. Има, но уморени. Те го казват, лежи ми се у дома, но деца ми са зле, учители над 65 работят, няма млади и да има не са бг. Нищо лично, но не може в бг само от малцинствата. А и много вирнали глави мохамедан учутелка. Ако я попиташ елементарни неща, но са на бб хората и в мвр, пожарна. Пара прави днес борбата и бб цц и цвк разделиха народа. Българите са малцинство и гледат къде кекепира, велинград, родопите, смолян. Бг без българи бб. Лошо няма проблем да
  • 30 Бою

    11 1 Отговор
    Е позор да влиза в затвор
  • 31 Анонимен

    11 2 Отговор
    От 2001 бб е на власт. Много хора ошети от българите той. Много еродирани юристи, доктори.. Добре че не знае какво в провинцията за него.. Една психиатър шерка й в мвр но от заможен род, колко ли е дала.. А др. Докторка отказ на зет й в мвр, що ли, що е честна и скромна и много възпитана. С тежка операция продължава да работи, защото е зле материално. А психиатърката нагла ми казват, които са били при нея. Бб раздели българите, защото нуфта няма. Знае къде. Можем да дикажем с доказателства, за неговите от балкана, симеоново състуденти. Много крадохте всички. От изнемогващия народ.
  • 32 12345

    7 1 Отговор
    Знае как се прави Бат Бойко. Затова се е здушил с ДПС-то, Патреотите, Магарешки, Делянчо, Домусчо и т.н.
  • 33 Анонимен

    4 2 Отговор
    Добре че короновируса, итиваха ни последното.. Жилищата ни.. На бб хората, психически тормоз, питай учителката, баща й началник бе на пожарната и.. Нагли са. Бог ни помогна, изкупиха ги, но не им пожелавам нещастие, както бе се случило кога една джамия събориха след 1956 и им се родиха и умря от рак, а детето е глухоняма. Не посягай на заможните. Бяха не с кражби, а с труд от тютюна, от животни, но ббцццвк ги удари им взеха всичко. Нагли са. Бедни по дула и дух са. Тарикати, но хаир може и да не видят, от откраднатото..
  • 34 А не бе

    7 2 Отговор

    До коментар #28 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    Повечето неща са преписани от реч на бай Тошо на пленум на БКП : ''С решителност и отговорност осъществихме редица стратегически проекти в сферата на енергетиката, отбраната и икономиката ... . Ура, другари.'''
  • 35 ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Миро":

    Брей, ама па БРЕЙ ГЬОТCYРАТИ* бре... НАРОДА им казва "бай Иване, а то търчи за yй*йо да те фане"....
    Абе глухи ли сте ясно ви се казва: ОСТАВКА (веднага) на бай ТYЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори!!!!
    *Гьот/тр/ - дy*пе
  • 36 ДРИ...СНЯ...ТА БОРИСОВ

    8 2 Отговор
    ПАК КОПИРА НЕЧИИ ДУМИ!! ОБАЧЕ УМИРА ОТ СТРАХ И НАЛИ Е ВЪРЛ КОМУНИСТ СТАНА ПАРТИЗАНИН...МИНА В НЕЛЕГАЛНОСТ! ХА ха ха!
  • 37 Народът

    2 8 Отговор
    Мандат до построяването на магистрала "Хемус",магистрален път Видин-Ботевград,тунела под "Шипка",тунелът под "Петрохан",магистрален път Русе-Казанлък,магистрала "Черно море".Това го искаме българските граждани от Северна България.Той е гаранта за построяването на всичко това.
  • 38 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    2 9 Отговор
    ТЗИ ВИ Е ВЕЧНИЯ КОШМАР....ДРУГАРИ
  • 39 тъй ли?

    8 1 Отговор
    Аз от Мутра и неосъден Престъпник АКЪЛ НЕЩА!!!

    Коментиран от #40

  • 40 опааа

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "тъй ли?":

    Някой те беше осъдил за ЛЪЖА!
  • 41 знайко

    6 2 Отговор
    Няма независимост, сега сме зависими от Чекмедже Ефенди!!!!
  • 42 тъй ли? и опааа

    1 1 Отговор
    сме един и същи екземпляр,хи,хи,хи
  • 43 Един Толуп

    2 1 Отговор
    тоя яде пиле, а ние сме на ... ориз!
    Но не сме яли ние пиле с ориз.
    За какво единение говори тоя дето изяде пилето, а на нас и ориз не остана ...

    Коментиран от #51

  • 44 кочо

    2 1 Отговор
    НАШАТА НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА ДА Е КАТА НА САЩ.ПАРТИИНИТЕ ЛИДЕРИ ДА НЕ ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ.
  • 45 българка

    2 0 Отговор
    ЧУДЯ СЕ - Защо, когато Цветанов пряко напада Борисов, Борисов мълчи? Защо, когато Цветанов буквално разкъсва ГЕРБ, Борисов пак мълчи? Дали пък Цветанов не е тайният собственик и има още образци от фотосесията "ЧЕКМЕДЖЕТО" или пък от уникалните записи? И КОГО призовава Борисов за обединение?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Next

    5 1 Отговор
    Единственото нещо на света което можеш да дадеш без да го имаш е акъл, а барселонската тиква е много празна. Оставка!
  • 49 Behemoth

    6 1 Отговор
    Кога обиждаше наред ,мачкаше бизнеси и прибираше рекета не беше проблем разделението ,сега стана....
  • 50 гост

    4 1 Отговор
    Този т.н. "министър - председател" на Република България за 12 г. управление не е имал смелостта да се появи, само да се появи на един национален празник. Добре, че са мисирките да пуснат по един пост във фейса та да го отсрамят. Личност без чест и достойнство.
  • 51 Защо ли

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Един Толуп":

    А ми заработи си го ,като него и може да ядеш и агнешко.
  • 52 Активист на БСП

    2 1 Отговор
    Не смее да се покаже пред народа ! И тоя мисли ,че е жив !!! Завира се в помашките пущинаци за да се среща с хора на които са платили 50 лева за да се срещнат с него !!!Смехурко...
  • 53 инчхай

    1 1 Отговор
    оставка и затвор,че си позор сикаджия
  • 54 Народът

    2 2 Отговор
    Мaндaт дo пocтрoявaнeтo нa мaгиcтрaлa "Хeмуc",мaгиcтрaлeн път Видин-Бoтeвгрaд,тунeлa пoд "Шипкa",тунeлът пoд "Пeтрoхaн",мaгиcтрaлeн път Руce-Кaзaнлък,мaгиcтрaлa "Чeрнo мoрe".Тoвa гo иcкaмe бългaрcкитe грaждaни oт Ceвeрнa Бългaрия.Тoй e гaрaнтa зa пocтрoявaнeтo нa вcичкo тoвa.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Поздрави от дефилето,

    1 0 Отговор
    ................................................................СБОГОМ МУТРИ!!!.......
  • 57 ДААА

    0 0 Отговор
    Но ти раздели цял народ на много бедни и мнооооооого богати!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 АААААА

    0 0 Отговор
    https://fakti.bg/world/512637-speshno-rumanskiat-parlament-odobri-40-procentno-uvelichenie-na-pensiite

    това селянина с джипката дали го знае???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове