Last news in Fakti

25 Септември, 2020 21:20 2 946 49

Протест срещу ГЕРБ пред БНТ

  • протест-
  • софия-
  • оставки

Исканията за оставката на Бойко Борисов продължават

За 79-а вечер поред протестиращи се събират в центъра на София с искания за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Движението по столичния булевард "Цар Освободител" е затворено в района на Президентството от участниците в протеста, съобщи БНР.

Хората на днешния протест са по-малобройни, като някои от тях изразяват съжаление, че тази положителна енергия за промяна се прахоса, тъй като няма добри лидери.

"Днес е петък, уморени от цялата седмица протестиращите може би искат да разпуснат някъде, особено младите. За това днес е много по-спокойно от вчера, от миналия ден".

"Ще има пикове и спадове", коментира друг протестиращ.

Скандирания "Мутри вън" огласяват столичния бул. "Цар Освободител".

Протестиращите допълниха списъка с исканите оставки на властимащите с това на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Според тях градоначалникът на София нарушава българското и европейското законодателство, принуждавайки протестиращите да заявяват предварително своите демонстрации. Те смятат, че проявите им не са нерегламентирани - те просто защитават демократичните си права.

С оглед на това традиционното шествие на протестиращите в столицата тази вечер ще се отправи по различен маршрут.
В център на гражданското недоволство ще се превърне сградата на Столичната община - заявиха преди минути от импровизираната трибуна организаторите на протестната проява. Подготвят се кори с яйца, които да бъдат хвърляни по сградата на Столичната община.


По-рано днес приключи извънредният брифинг на т. нар. "Отровно трио". От седмици наред тримата интелектуалци се занимават с въпроса: по силата на каква разпоредба е разрешено главният прокурор Иван Гешев да живее в Дом № 5 в държавната резиденция в Бояна.

По Закона за достъп до обществена информация интелектуалците са се сдобили със сведения, които по думите им разкриват редица нередности около обявените обществени поръчки за строително-ремонтните дейности на имота. Според дадената им информация сградата е двуетажна, със сутерен и тавански етаж и застроена площ от 320 кв. м., докато разгъната застроена площ пък е 960 кв. м, което е почти 1 декар, съобщиха от "Отровното трио".

Според адвокат Николай Хаджигенов прогнозната стойност на поръчката за ремонта е била 252 хил. лева без ДДС, а срокът за изпълнение – 20 дни. Обществената поръчка е спечелена от „Главболгарстрой“, но е участвала и друга фирма – „Жи Пи Груп“, която впоследствие сама се е отказала.

Ето какво каза Арман Бабикян по този въпрос:

"Всичко това означава само едно - съмнение, че някой е трябвало да бъде настанен в луксозна резиденция без никой да е наясно по каква причина главният обвинител на Републиката живее на един декар с нагласен конкурс, с четвърт милион дотук похарчени само за строително-монтажни дейности".
Във връзка с първото "Велико народно въстание", според организаторите остават редица въпроси без отговори, а именно колко са били невинните хора, пребивани на улиците, колко са били ранените и арестуваните, впоследствие колко са били оправдани след като са били задържани.

Тримата интелектуалци заявиха, че ще продължават да задават тези въпроси докато не получат отговор от страна на властимащите.

Протестиращи се събраха и пред сградата на Националната телевизия, като демонстрацията им е под наслов "Свобода на медиите, свобода на словото". Тя е организирана от Граждански форум "Орлов мост" и основно искане е оставката на генералния директор на медията Емил Кошлуков.

Участниците планират да посрещнат и изпратят гостите на предаването "Панорама", сред които се очаква да бъдат министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и лидерът на "Да, България" Христо Иванов.

Георги Георгиев председател на движение БОЕЦ заяви, че са поискали от ръководството на БНТ и протестиращи да участват в "Панорама".

"Избрахме мястото пред Националната телевизия символично, защото оставката на Кошлуков е част от първото наше общо искане - оставката на Борисов, Гешев, Цацаров и Кошлуков. А и мислим, че именно тук, пред обществената медия трябва да говорим за свобода на словото и свобода на медиите".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Афера.бг

    27 14 Отговор
    За позицията на Мутафчийски аз предлагам Стъки или Милото. И двамата притежават огромен потенциал да бръщолевят брутални глупости в ефир , без да им се сбръчка челото . Освен това са известни мутри и имат опит пред камера ( Юлиана Дончева редовно снима Стъки, докато той нанка като Баце и в полусън пръска протестантска кръв , подкрепен от крясъците на куцо бабе от контрапротеста с мегафон в ръка)...Васил Петев

    Коментиран от #39

  • 2 El boko

    21 7 Отговор
    Христо Иванов гостува в панорама за това хаха :)
  • 3 Народът

    26 45 Отговор
    Caмo 0,1% ca прoтecтирaщитe,a мoжe би и oщe пo мaлкo.Някoи вeчe зaпoчнaхa дa рaзбирaт,чe ca изпoлзвaни и щe cтaнe oщe пo-лoшo зa тях.Ниe ocтaнaлитe бългaри,кoитo cмe 99,9% иcкaмe ocтaвкaтa нa caмoлeтния ШOФЬOР.Гoй нaруши КOНCТИТУЦИЯТA нa Бългaрия,нaй-виcшия зaкoн.Тoй e зaплaхa зa нaциoнaлнaтa ни cигурнocт.Cъд и зaтвoр.

    Коментиран от #11, #44, #47

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 19 Отговор
    оставка мутри мафия

    Коментиран от #37

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Антипротест

    19 35 Отговор
    Няколко хиляди п-римитивните протестиращи искат от името на "целия български" народ оставки.Те могат да искат единствено и само от името на протестиращите.Аз протестирам срещу вас неуки и непросветени от името на 1 500 000 избиратели,които гласувахме за това правителство.Ние искаме Правителството на Борисов да стои твърдо до редовните парламентарни избори до година 2021.Не искаме заради вас България да потъне отново с 10-15 години назад.Никакви отстъпки пред уличниците, не знаещи защо са излезли на улицата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха х

    20 25 Отговор
    Никаква оставка. Само престъпниците и отрепките на БСП искат оставка. Герб ще ви смачка на всички избори.
  • 9 Бацо

    20 15 Отговор
    Позор да влиза в затвор
  • 10 Какакури

    21 27 Отговор
    Оставка на президента Румен Радев, защото е подлога на БСП.
  • 11 ти не народът

    17 11 Отговор

    До коментар #3 от "Народът":

    По големи глупости от теб говори само твоя шеф Тиквун.
  • 12 Бацо

    16 12 Отговор
    Пачки раздаван, шкафа и оставка не давам

    Коментиран от #36

  • 13 КРОКОДИЛА

    10 17 Отговор
    АБЕЕЕЕЕ НИЕ КАТО СЕ ВДИГНЕМ СРЕЩУ ОНИЯ ДРУГИТЕ НЕ ЗНАМ КАКВО ЩЕ Е БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ - Я СЕ МАЩАЙТЕ АТ ДОБРИТЕ ОРА БЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ВОШКИ ..............НЕЗНАЙНИ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ............СЕЛЕНДУРИ ...............
  • 14 КРОКОДИЛА

    8 7 Отговор
    ВОШКИ БЛЪИ СТОИТЕ СИ У ВАС ..........
  • 15 Долникопелета

    18 22 Отговор
    Герб е най-доброто нещо което се е случвало на България след прехода. Никой няма право да влиза през задния вход и да управлява държавата. На изборите сте аут. Герб ще ви смачка всички.
  • 16 БСП

    12 21 Отговор
    Герб печели отново и отново и отново и.... Фак ю
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ха ха ха ха ха ха

    14 17 Отговор
    Черепа като свърши парите ще духате супата. На ай си протест.
  • 20 Къде са симпатизантите на ГЕРБ

    11 13 Отговор
    Продължавам.... другото момченце каза " даде ни по 50 лв.да се почерпим и да имаме за биричка" , Виктория Симеонова им каза "Наздраве" ....Та заключението е -Герб платиха и докараха 17 автобуса от страната а дори и 200 човека от София не излязоха да ги подкрепят...
  • 21 Танцуващ казачок от радост

    12 11 Отговор
    Дори държавните служители в София в министерствата,областната и общинската управи не излязоха да подкрепят Гербаджийския контрапротест! Когато автобусите от провинцията навлизаха в София хората ги посрещаха с възгласи ПЛАТЕНИ БОКЛУЦИ! На една среща на Боко тиквун с областни координатори един го попитал - Г-н Борисов къде са нашите избиратели след като не можем да изкараме и 500 човека на митинг?!?! Тиквун отговорил - Нема се плашите , те живеят само в избирателните списъци и ги пускаме да се разхождат само по избори!
  • 22 Аве Адолф Хайл

    14 10 Отговор
    Поредната нищо не казваща статия и омръзнали на всички селски изпълнения , та кой ли ги чете и се интересува вече от тия глупости , освен дубайски спонсорираните безпризорници с превратаджийска подкрепа .
  • 23 Развеселен

    13 12 Отговор
    Много се смях и аз когато слязоха от един от автобусите каращи хора за контрапротеста на Герб няколко женици в златна възраст и репортерката ги пита дали са им платили и с организиран транспорт ли идват те отговориха положително. И репортерката ги пита а защо не си го платихте вие а женицата отговаря ами нямаме пари...И репортерката им казва - Нямате пари а идвате да подкрепите правителството..Направо щях да припадна от смях

    Коментиран от #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 доктора

    13 9 Отговор
    Интересна ми е оценката за тримата лидери на протеста - интелектуалци, единият е уж скулптор, т.е. занаятчия в частния сектор, другият е ПР, т.е. неясно вади пари от всичко и третият е неуспял адвокат на осъдени като кметицата на младост. Къде са те в средата на интелектуалците. Вярно е че не са шофьори в градския транспорт, ама чак интелектуалци?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 12 Отговор
    пп герб са престъпно мутренска партия

    Коментиран от #42, #43

  • 28 излагация

    11 11 Отговор
    С две кори яйца тръгнали да свалят мутрата Борисов. Ха-ха Тия са по-зле от Борисов.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Серьога Клатику:ров

    11 10 Отговор
    Даже и Йоло Денев ги разкри..
    След първия есенен дъжд, пред землянката на ФАТ'МАКА,..няма да има.. Никой!
    Я уверен
  • 31 оня с коня

    11 10 Отговор

    До коментар #23 от "Развеселен":

    на такива "Развеселени"като тебе ще Обясня:Едно е да нямаш Пари,съвсем друго е ИЗОБЩО да нямаш Пари!И колко пъти на такива като Вас да обясняваме че УПОРИТО ГЛАСУВАМЕ за ГЕРБ,защото това е "Най-малкото Зло"?!
  • 32 Герберастите

    8 8 Отговор

    До коментар #26 от "Ха ха ха ха ха ха":

    треперят от страх!

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Любопитен

    12 6 Отговор
    Колко са протестиращите, тази вечер?

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 АДЖИгейНОВ каза около...120 000

    7 11 Отговор

    До коментар #34 от "Любопитен":

    Ама утре ще са повече😂
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Млада протестърка

    11 10 Отговор
    Олигофрените нямат край. На улицата са всички пациенти на Курило. Техния водач Р. Р. срам ме е да му пиша името скоро ще влезе в затвора. Оставка. Вие сте позор за България.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 айсиктир

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Народът":

    Не говори от името на 99,9. Не съм те уполномощил. Аз не съм ходил нито веднъж на протеста, но съм твърдо за оставките на Борисов и неговите подлоги Гешев, Цацаров и Кошлуков.
  • 45 Последния Софиянец

    7 1 Отговор
    Пред мола до телевизията стана голям въргал.Използвахме столовете от заведението отпред срещу Еничарите милиционери.А мишока здравен министър го измъкнали през дупка зад телевизията.
  • 46 Човек, европеец

    2 7 Отговор
    Какви интелектуалци са тия тримата?
    Радев е предател. За затвора е.
    Разбира се, че протеста трябва да се заяви. В Европа сме. Ако не бяхме в съюза, комунистите и престъпниците щяха да си разиграват коня без никой да им пречи.
  • 47 Doni Brasko

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Народът":

    Пийвай си ракийката и остави тези работи. Те не са за теб. Успокой се.
  • 48 Харизанов - - - - Цветанов все едно и

    3 0 Отговор
    Също, Никой не се интересува от тези.... Не ни занимавайте с хора Компрометира ни, непрекъснато да им гледаме физиономийте, не стават и двамата!!!!
  • 49 Гражданин

    2 2 Отговор
    Не може 2 000 000 житeли нa Coфия да търпят 50 лумпeнa зaeднo c дeцaтa ,пубeртeтитe и кучeтaтa дa тeрoризирaт мирнитe грaждaни?Прoтecтитe ca нeзaкoнни,нямaт рaзрeшeниe въпрeки,чe имaт oргaнизaтoри-oтрoвнoтo триo.Тoвa e нaрушeниe нa Бългaрcкaтa КOНCТИТУЦИЯ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове