Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 17:11 3 081 20

Ето как българската армия се докосва до върхови технологии

  • rafael-
  • изложение-
  • хемус

Израелска компания предлага комплексни решения

Ето как българската армия се докосва до върхови технологии - 1

Израелската държавна Rafael Advanced Defense Systems Ltd., един от глобалните лидери в производството на отбранителни системи и технологии и участник в актуалния в момента търг за доставката на 150 8х8 бронирани бойни машини за нуждите на българската пехота заедно с GDELS, представя своите системи на провежданото в Международен панаир Пловдив - 14-то специализирано изложение за отбранителна техника “Хемус - отбрана, антитероризъм и сигурност”.

Rafael представя следните системи на изложението "Хемус":

SAMSON 30mm RWS - най-новият член на семейството дистанционно управляеми оръжейни системи, които са успешно утвърдени в глобален мащаб вече 40 години и са на въоръжение в 10 страни-членки на НАТО. С всички последни подобрения и усъвършенствания на оръжейните станции, които са изпитани в реални бойни действия, SAMSON разполага с 30/40 мм оръдие и 7.62 мм картечница и тя може да бъде интегрирана на всяка лековъоръжена и мобилна модерна бойна машина - нова, съществуваща или модернизирана, в това число и 8х8 такава. Системата разполага с усъвършенствани устройства за обследване, прицелване и точна стрелба, както и със сдвоена установка за ракети SPIKE. SAMSON е и напълно интегрирана с други модерни системи на RAFAEL като Fire Weaver и Spike FireFly, комуникационната система Bnet и други.

Fire Weaver ‒ ултрамодерна, интелигентна, тактическа, мрежова бойна система, която свързва в реално време всяка комуникационна система, всички видове сензори, системи за изстрелване и т. нат. и която позволява бързо и едновременно неутрализиране на голям брой цели и заплахи.

Ракетите от фамилията Spike (SPIKE SR, LR/MR, LR2, ER2, NLOS) - многоплатформени, изключително точни, многофункционални тактически ракети, с обхват от 2 до 32 км, на въоръжение в 34 страни по света и с над 33 хил. доставки в глобален мащаб.

Spike FireFly - миниатюрен, мобилен и отвъд границата на видимост патрулиращ боеприпас от хеликоптерен тип, предназначен за маневри на сухопътните сили - пехотата, морски пехотинци или специални части.

BNET - ново поколение, революционна широколентова и мобилна комуникационна система, базирана върху технология, която използва целия честотен спектър и позволява неограничен трафик на глас, видео и данни към тактически радиостанции и такива, монтирани на машини, командни пунктове, вертолети, самолети и безпилотни летателни апарати.

Всички изброени по-горе решения на Rafael ще осигурят на българските сухопътни войски цялостно и оптимално решение за увеличаване на боеспособността и отбранителните способности.

На щанда си Rafael представя и уникални в своя клас решения за нуждите на военноморските сили, които осигуряват превъзходство над противниковите сили, в това число системи за защита на морската акватория и за противодействие на атаки с ракети и торпеда. Решенията се базират на многогодишен опит в различни по своя характер реални бойни действия и при всякакви сценарии. Те включват и разработени от Rafael и изпитани в бойната практика при това във всякаква среда технологии.

В областта на противовъздушната (ПВО) отбрана се представя SPYDER SR/MR, която е система за ПВО с малък и среден обсег и за която съвсем наскоро Чехия обяви, че планира да закупи за своите нужди.

Rafael е 100% държавна собственост и е сред водещите разработчици и производители на отбранителни технологии в Израел. С над 70 години опит в развитието на иновативни технологии за сухопътните, въздушните и военноморските сили.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутри вън

    10 10 Отговор
    Купуват оръжия с наще пари?!
  • 2 Добре че немам деца

    5 8 Отговор
    Да плащат безумните кражби на управленската шайка
  • 3 Ventura

    5 4 Отговор
    И как се докосва, до снимките!
    А онова недоразумение, как се докосва до пликчето на БИЛА. Голем кеф, а.
  • 4 Шкембе Войвода

    9 4 Отговор
    Купих два Звездни разрушители и една Звезда на смъртта.Евтино излезе.500 000 000 000 000 долара.
  • 5 Какво стана

    16 0 Отговор
    ние нали имахме хиляди учени, изобретатели във военното дело? Какво стана с тях или реват само за заплатки?

    Коментиран от #10, #17

  • 6 Вчера

    5 5 Отговор
    Комунистите реваха, че няма армия, сега ревете защото купуваме оръжие за "ненужна" армия. Може би за туй СССР то фалира? Комунистите са искали ненужни неща и але-хоп, на ти фалит. Но за пред капиталистите ще се правим, че сме ги искали.
  • 7 ДЕФАКТО

    8 8 Отговор
    Високотехнологично пушечно месо за руските ракети.

    Коментиран от #16

  • 8 КОТарАК

    8 3 Отговор
    вече Турция не се приема като доверен съюзник и се озоваваме в ролята на фронтова държава срещу измислената руска заплаха.нашите тъпанари политици са способни на невероятни глупости за няколко долара в повече.колкото повече се съсредоточават бази и въоръжения тук , толкова в по-голяма мишена се превръщаме. напоследък има някакви тенденции да правят точно това
  • 9 сс9с0с2

    5 4 Отговор
    Коя е тая, Българската армия бе, чожум?! Един шкембелия, предовждащ 200 бременни или на път да забременеят, момичета в униформа, записали са в т. нар. армия, само и само да си изкарат майчинството на рахатлък. И още 200 оскубани и епилирани трансджендъри с претенции за свръх хигиена и наклонности към съсщият пол?!
    Какви модерни технологии ни веете? Самолети от 1965 година ли са такива технологии? Платени, че и неполучени, ами и сутринта някакаъв от Локхиид Мартин разправяше, че не знае кога ще бъдат построени тия машини и дали изобщо ще ни бъдат предоставени, нищо че са палтени авансово.
    Или разни радарчета, дето евреите ви зарибяват да купите, щото видяха как САЩ-евреите ни го нахакаха с 200 и съотвено им се доиска и на Израелските да ни го сложат в два ката?!
  • 10 ОпПала

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Какво стана":

    Ние имаме само заплатаджии ревящи за по високи
  • 11 Докато беше

    4 4 Отговор
    БНА( Българска Народна Армия) управляваше най модерната за онези времена техника.Получавана почти даром,или срещу чушки,грозде и домати.Сега БА само се " докосва". А БГ лъотчиците дори не се докосват,гледат виртуални картинки срещу скромни няколко милиарда- кеш!

    Коментиран от #12

  • 12 Даром ли?

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Докато беше":

    За това ли плащахме 10% от БВП за военни разходи? Пълни глупости, никой не дава нищо даром. А съветската техника винаги е била с 5-10 години назад от западните държави. Всичко беше боклук в България и единствената качествена храна беше тая дето си отгледаш само. Нашето семейство си гледаше всичко само разчиташе от магазина за сол, хляб олио и оцет. Това е. Аре бегай на некой ленински събор са бачкат за без пари на комунистите.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бачо Киро

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Даром ли?":

    Била назад друг път. Американците нали докопаха руски Т72 от ГДР и ги тестваха със снаряди, които биха били ползвани по времето на Студената война. Пробвах и обеднен уран. Нищо не беше пробило, никаква връзка с консервите на Саддам. Та полека с глупостите...

    Коментиран от #15

  • 15 Глупости.

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бачо Киро":

    Мене какво ме грее това? Ние не използвахме руски танкове, нашите танкове бяха назад от руските, само руснаците ползваха най-добрите танкове. Всички останали ползвахме орязани версии. Питай някой танкист.

    Коментиран от #19

  • 16 стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДЕФАКТО":

    До 7 ком -Нали за вас русофилите, руснаците са братя - няма да са трепите я=нали 70% от българите били русофили
  • 17 доброглед

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Какво стана":

    Те в последните 30 години се опитват да създадат стрелящ чушкопек
  • 18 chi

    1 0 Отговор
    Докосна се и айде стига толкоз...
  • 19 Танкист

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Глупости.":

    Истината казваш, ама не цялата.... Едни 100 бр. Т-72 съветски, произведени за съветската армия, тихомълком и НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО пристигнаха в България, че и за да не са празни ешелоните ни пуснаха също така НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО 100бр. БМП-1. Само казвам.
  • 20 ДОКО

    0 1 Отговор
    И ЕДИН ПРОСТ ВЪПРОС И СЛЕД КАТО ДАДЕМ КИНТИТЕ И СЕ ВЪОРЪЖИМ ДО ЗЪБИ С КОГО ЩЕ СЕ БИЕМ..И ОТ КОГО ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАМЕ..ТА НИЕ СМЕ ГОЛА ПОЛЯНА И НИКОГА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ СМЕ СИ ЧОБАНСКИ НАРОД..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове