Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 07:33 7 952 60

Миков: Няма да правим нова партия, Нинова е прашинка в историята на БСП

  • михаил миков-
  • корнелия нинова-
  • бсп

Всеки сам избира дали да напусне парламентарната група или парламента, заяви бившият председател на Столетницата

Миков: Няма да правим нова партия, Нинова е прашинка в историята на БСП - 1
Снимка: БГНЕС

„Нинова е прашинка в историята на БСП, която вятърът ще отвее след време. Проблемът е накъде върви БСП, с какви хора и защо изменя на себе си. Нямам никакъв пръст в това толкова членове да се оттеглят. Ръководството направи така, че много другари в един момент да кажат„чао”.

Това заяви бившият председател на БСП Михаил Миков пред NOVA.

Той коментира и местния вот, който се проведе преди дни. „При частичните местни избори в две от общините – Срелча и Септември, не беше издигнат кандидат. Тези градове са знакови за партията. БСП в този мандат на парламента подкрепи въоръжаването, в което участва и България. Една „лява" партия, ако не е против войната, кое и е лявото тогава?", попита бившият лидер на БСП.

На въпрос трябва ли колегите му да напускат депутатските банки, както призова Нинова, Миков заяви следното:

„Всеки сам избира дали да напусне парламентарната група или парламента. Колегите ще бъдат подложени на натиск, оплюване. От групата не за първи път излизат народни представители. Това е въпрос на лична преценка. Не мога да се съглася, че един народен представител е избран само от партийните гласове”.

Той заяви, че не знае как ще се развият отношенията в БСП.

„Това са живи хора, които в даден момент могат да направят лична преценка и да си тръгнат. По-скоро Нинова трябва да направи усилия да задържи членовете около идеите в страната”, поясни Миков.

Според него „лявото” е силно раздробено от години.

„Това стана още преди 3-4 години, когато Нинова разтури „БСП лява България”. Това раздробяване вървеше веднъж като разединение между комунисти и социалдемократи и втори път вътре в самата БСП”, каза още Михов.

„Няма да направим нова партия, защото все още има шанс социалистите, които са в БСП, да разберат каква подмяна се извършва на върха на партията. Има разминаване между думи и дела. Опозицията като термин беше измислена доста спекулативно от Нинова и беше удобно използвана в цялата кампания на прочистване”, заяви бившият лидер на БСП.

„Мисля, че БСП трябва да има готовност за опозиция, защото е възможно в по-далечен план партията да трябва да направи компромиси, които крият рискове за съществуването ѝ", заключи Миков.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    94 19 Отговор
    Мики, #КОЙ едва не остави БСП извън Парламента?
    Не бяхте ли ти и сергейчо?
    Прашинка в историята на БСП си ти, любителю на софрите....
  • 2 отегчен

    66 8 Отговор
    Разцепление разделение всеки срещу всеки.Това не е само в БСП а в цялата държава. Явно има много несправедливост.
  • 3 Ели Оригинал

    82 4 Отговор
    Стига глупотевини, видно е с просто око, че при Станишев БСП вървеше надолу. Държавата се тресе от скандали, заеми, корупция, липса на опозиция, меж. критики, излишни заеми,милиарди за оръжия - в момент на стагнация, правни извращения с Конституция.

    В качеството си на правист удобно, почти съучастнически към управляващите, не "уведомявате", че след ноември-декември по Закон, не може да се иска служебен кабинет 3 месеца преди официални избори.
    Т.е., чака ни триумфа на ГЕРБ и социални недоволства, както и дългова спирала.
  • 4 Рошко

    29 14 Отговор
    Акп всички прашинки са със хотелски комплекси я в Гърция я някъде другаде
  • 5 Грейс

    76 6 Отговор
    Не съм съгласна с тезата, че всеки сам решава да напусне парламента! Избирателите на БСП са гласували не за тези кариеристи, а защото са предложени от партията, затова трябва да го напуснат. Въобще трябва да има възможност да се отзовават депутати, които са избрани като лица на дадена партия, а след това се отказват от тяхната политика, същото се отнася и когато не изпълняват поетите си задължения.
  • 6 да де

    64 7 Отговор
    Ей много рев, много нещо нямат наяждане старите муцуни свикнали са до гроб да са на софрата.
  • 7 Мишо

    73 9 Отговор
    Газ пикае, че не е в ръководството на БСП.Глупостта сред отпадналите бивши ръководители е огромна.
  • 8 big

    75 10 Отговор
    Миков, прашинката си ти! По-принцип си задавам въпроса: Какво правиш още в БСП? Демокрацията е хубаво нещо, плурализма също, но не намирам за нормално да се говори против БСП и Нинова извън партийните структури, особено по медиите и създаване на напрежение. Не е нормално ти и Станишев, двама бивши председатели на тази партия да работите срещу нея. Не сте съгласни с избора на Нинова, напуснете! Това трябва да направят и напусналите ПГ, те са влезли от БСП с председател Нинова, но освен да наливат вода в мелницата на ГЕРБ, друго не умеят! Между другото това се отнася за всички "независими" дупедати в НС!
  • 9 пройчо

    36 10 Отговор
    глупак.
  • 10 Темерута

    43 4 Отговор
    Когато прашинката попадне в очите много дразни и ни пречи да
    виждаме.
  • 11 ха ха ха

    45 5 Отговор
    Е няма начин да е по-дребна от теб самия... ;)

    Ти мижитурка тръгна ли си, що не си отиваш?
  • 12 един

    65 9 Отговор
    Тия наистина ли мислят, че този театър дето го играят тия дни ще мине?

    жабляна, станишко, йончева, миков по ред на номерата се извъртат, само и само да натрият носа на жената, взела им властта и дала я на хората! :DDD
  • 13 Пико

    45 2 Отговор
    Абе то бива, бива простотия ,ама тя Миковата като вселената е безгранична.Щом си лява партия си за мир и армия на държавата не и трябва.По умни са казали искаш ли мир готви се за война.Силната армия ти гарантира мира.Швейцария ,200г не е воювала,неутрална има пет пъти по силна армия от нашата.Ердоган само чака такива като този да ни управляват.
  • 14 Трънски

    39 9 Отговор
    Нинова е стожер а тоя е мижитурка....няма визия няма дикция....винаги......ХЛЕНЧАЛО!
  • 15 ААА

    41 3 Отговор
    Куче което не хапе само лае, като Миков по средствата за масово осведомяване. Това е един вид реваншизъм , за това че са изритани от ръководни сладки постове , или уволнени поради некадърност. Превръщат своя резил в междуличностни отношения . И да ги пита човек , тези мамини-сладки - АДЖЕБА , като бяхте на власт със Станишката , какво сторихте , или не сторихте , че народа сега не ще да ви види " И на гроба си комшия" . Нинова е помъкнала на гръб , и вашето тежко наследство , и тя буквално лази на четири крака от него , и тя не е за оплакване щото всичките там сте се нагушени пеликани от прехода, и ловяхте рибите в мътните води. Десет години управлява една партия , или по-скоро един човек , смятайте значи колко сте съгрешили , щом народа не ви разпознава като алтернатива на 10 годишните кражби , и корупция на ГЕРП , с кашкавалените им магистрали , и още дълъг списък с грехове - Това е позор .
  • 16 Behemoth

    20 1 Отговор
    Ха на здраве!
  • 17 290

    24 3 Отговор
    Наздраве Мише тръгнало ти е рано рано
  • 18 ново българско кино

    31 5 Отговор
    Това е епизод от "Миков Маус". Очаквайте евроекшъна "Серт Гей"!
  • 19 Българин

    11 25 Отговор
    БСП и ГЕРБ играят в един театър, но ралични роли. Господарите които им плащат са едни и същи.
  • 20 CCR

    40 4 Отговор
    Другарю Миков, защото е,, прашинка" а спечели изборите на БСП с 80%.Един средно грамотен човек, сам може да си направи изводите.Тя не търсеше въздуха на ,,чашките",а ти го откриваше.Ето за такива любители на ,,чашките "като теб, много членове на БСП, напуснаха партията. Няма място за чудене.
  • 21 Миков, много "вожд"

    15 2 Отговор
    Работете по въпроса за "индианци"!
  • 22 мечо

    6 21 Отговор
    тос пияница кои го брои за нещто сас корнелия сте жалти книшки никогга повече нияма да се позволи влас на вас
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГОСТ

    27 2 Отговор
    ВСЕКИ ГЛЕДА ДА СЕ НАБУТА НА ВЛАСТОВИ ПОСТОВЕ... ЗА СПРАВКА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА- РАЗВЕДЕНА - ЖИВЕЕ В КЪЩАТА НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ... ЕТО ЗАЩО ГО ЗАЩИТАВА... А БЕ СТИГА ВЕЧЕ СТЕ РЕВАЛИ... НИКОЙ НЕ Е БОЕЦ, КАТО НИНОВА... ДАЖЕ ОЩЕ ИМА ОЛИГАРСИ В ПАРТИЯТА, КОИТО ТРЯБВА ДА СИ ТРЪГНАТ...
  • 26 мастика

    12 1 Отговор
    Нема да правите защо за нищо не ставате .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Све

    20 3 Отговор
    Миков, Гергов, Станишев и приятели ЯВНО СА ЧАСТ ОТ ШАЙКАТА !!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Sluchaen

    22 3 Отговор
    Миков и серГей сринаха партията си, но понеже паметта е къса, всеки си говори каквото му дошло наум в момента. Кой възхваляваше ББ? За софрите някой написа и с вид на винаги почерпен....Нинова и тя не е на мястото си. Кр.Янков и такива като Миков и никому неизвестните дупетати, които напуснали партията, която ги е изстреляла в парламента. Ами да напускат парламента.
  • 31 Чудя се

    20 4 Отговор
    С какво ли сме запомнили председателстането на Миков?! Чудя се и не мога да си спомня, някакви пиянски скандали и подлагания на герб! Някой да ми припомни ако може!
  • 32 лорд Минчев

    8 4 Отговор
    Бравос Мишок!На 3 по 100 без салата прогледна в бъдещето на БСП!От 1989г. БСП е в основата на всички действия по рзрушаването на България!Мишок,като почнем от планът РАН-ЪТ,който е манифеста за унищожението на страната,освобождаването на цените,приватизацията,разрушаване на службите под външен натиск И С ГЛАВНОТО УЧАСТИЕ НА БСП!ЗА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ВАЖНО БСП ДА ПОЕМЕ ВИНАТА ЗА РАЗРУШАВАНЕТО НА РОДИНАТА И ДА СЕ САМОРАЗПУСНЕ!МИШЕ СИПИ СИ ОЩЕ ЕДНО!НАЗДРАВЕ ЗА ИСТИНСКИТЕ ЛЕВИ!
  • 33 Мижитурки

    16 4 Отговор
    Абе нещастни и жалки петоколонници, К.Нинова доказа, че е единственият лидер на политическа сила, избран легитимно и демократично. Всички останали са най-типични кариеристчета, грабнали властта в резултат на апаратни игри, договорки и неособено чисти комбинации. Този избор в БСП е събитие за България, което се премълчава от хора, неможещи да преодолеят собствената си завист и злоба. Жалки хорица, които не притежават най-важното - достойнство. А човек без достойнство ражда само лъжи и мерзости, понеже е близко до нивото на пpимaтитe.
    Ако не можеш да губиш достойно , ти никога не можеш да си победител!!!!

    Коментиран от #36

  • 34 ortaka

    8 6 Отговор
    БСП активно участва в раздаването и разрушаването на държавата от 89та година . Защо съществува тази унищожителна партия .Трябваше да има партиен затвор досега .
  • 35 алоу Миков

    5 3 Отговор
    Че то тогаз абсолютно никога БКП(БСП) не са били лява партия,ако лявата идея е несъвмесима с войната?Ама явно си пропуснал и ти като Бойко да прочетеш като как се взема властта от пролетарията-с революция,нал тъй?А революцията кво е?Война срещу капиталистите,ама нейсе....
  • 36 нищо лично

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Мижитурки":

    Батка , ако един отговорник на строителен обект , с неговата бригада 20 години ти разсипват постройката , от 10 години им е забранено да хващат лопата , и мистрия , сменили са отговорника , но бригадата е останала същата , как ще убедиш собственика , уви не само на думи , а на дела , че ще има коренна промяна , като те не са се опитали да го сторят 20 години , при всичките им дадени шансове -" не е ли малко късно либе за китка". Аз лично не знам , какво от тук нататък би трябвало да стори гж. Нинова , и какви чудеса от храброст , за да предизвика сред своя , и чужд електорат , за да обърне рязко подобна натрупвана от десетилетия негативна тенденция .А негативната тенденция е подобна на тази с негативната раждаемост, мисли се много преди да те връхлети.

    Коментиран от #37

  • 37 Лявото

    6 3 Отговор

    До коментар #36 от "нищо лично":

    се възражда - и то в световен мащаб. Не говоря за продажната ПЕС и нейния председател, който играе по свирката на велможите в ЕП.

    Хората разбраха що за десни и що за бесни ги поведоха към пропастта.

    Идва просветление, скъпи сънародници. Вярвайте.

    Коментиран от #38

  • 38 оптимиста

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Лявото":

    Блажени са вярващите, защото тяхно е царство небесно.
  • 39 Мичо

    5 1 Отговор
    А ти си едно петно в историята на БСП-алкохолика лидер.
  • 40 гост

    3 1 Отговор
    Мише, ами тази пача на Цорос що я избрахте пак начело бре?!
  • 41 007

    3 4 Отговор
    Курнела е срам за БСП
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 007

    2 4 Отговор
    Курнела е троянски кон в БСП
  • 44 007

    1 4 Отговор
    КУРнела уби БСП
  • 45 КУРнела е платен агент на ГЕРБ и САЩ

    3 2 Отговор
    С какво си построи хотелс в Гърция...с Вашите пари..
  • 46 007

    2 4 Отговор
    КУРнела е разкрита от ДИМИТЪР СТОЯНОВ -- бивш български контраразузнавач,работил за Родината си...
  • 47 007

    2 5 Отговор
    КУРнела уби БСП
  • 48 Мижитур

    7 4 Отговор
    Абе нещастни и жалки петоколонници, К.Нинова доказа, че е единственият лидер на политическа сила, избран легитимно и демократично. Всички останали са най-типични кариеристчета, грабнали властта в резултат на апаратни игри, договорки и неособено чисти комбинации. Този избор в БСП е събитие за България, което се премълчава от хора, неможещи да преодолеят собствената си завист и злоба. Жалки хорица, които не притежават най-важното - достойнство. А човек без достойнство ражда само лъжи и мерзости, понеже е близко до нивото на пpимaтитe.
    Ако не можеш да губиш достойно , ти никога не можеш да си победител!!!!

    Коментиран от #58

  • 49 М. Мишоков

    3 0 Отговор
    Лллллееелллле коллллко акккия съм испиллл
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Алкохолик

    4 0 Отговор
    Кой целуваше Местан на Орлов мост?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 питащ

    3 1 Отговор
    Поредното недоразумение в БСП. Само интереси търси докато беше в парламента. Нищо не направи като вътрешен министър. Пълен провал си. Такива като теб са много необходими на Бойко!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 55 Свиленски

    3 0 Отговор
    МИШО С КАКВИ ПАРИ СТРОЙШ ХОТЕЛ И ДИСКОТЕКА НА ПЪПА НА ВИДИН ?
  • 56 Вън от БСП

    3 0 Отговор
    Другарю, станал си голям Господар, пречи ти прашинката..... В историята ще бъдеш отразен, като нищото! Продължавай да ревеш!
  • 57 255

    1 0 Отговор
    Още прашинка и реално ще си ренегат. Сега си само самопрекарал се лидер. Разбирай - полулидер или нелидер. Ти за това си БИВШ. И не си бивш като жан Виденов - там работата се изясни, но късно. Може Първанов да е знаел, но никога не каза.
  • 58 115

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Мижитур":

    А, така. Дано те разбере.
  • 59 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    В човешката история са познати няколко типа държави: Робовладелска, Феодална, Капиталистическа и тази на съвременните цивилизовани и глобализирани общества,- Социалната, чиято главна дейност е да провежда социални мероприятия. Другите значими дейности на този тип държава в значителна част са делегирани на глобалните международни организации. Социални дейности може да провежда само богатата държава, а богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия. Социалистическа държава, В ТОЧНИЯТ СМИСЪЛ НА ДУМАТА, няма и не е имало, това е една фикция в стил Оруел. Нашето НРБ си беше с еднолично корпоративно-тоталитарно управление.
    Нормалният път е гражданите на богатата държава чрез данъците си да обезпечават социалната дейност на държавата и по този начин да създават условия за просперитет на цялото общество. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на тр

    Коментиран от #60

  • 60 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работи за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
    След краха, в новите условия, този огромен репресивен апарат се сраства с идеологическия и заедно продължават да властват използвайки целият си богат арсенал от методи и прийоми. Опитите за създаване на заможна среда класа от необвързани с тоталитарните структури части на обществото, са своевременно блокирани от същите структури. Всеки опит за начало на нормално развитие на държавата, чрез изграждане на инфраструктура, разумна и балансирана социална политика основаваща се на реалните възможности на държавата, се парира по добре познати и изпитани методи. Прочистването на държавните структури от зависими, корумпирани и некадърни чиновници често удря на камък поради взаимната им свързаност.
    За първи път ГЕРБ се опълчи на държавата мафия - политици, магистрати, бандити. Е, няма как засегнатите да протестират явно за това, в Европа сме, все пак. Но обърка много сметки. С няколко дребни скандала, хитро спретнати от „социалисти” въобще няма да се учудя, ако един ден се окаже ген. Б. Борсов в затвора
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове