Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 07:45 5 385 51

Хомофобията изведе бургазлии на протест и контрапротест

  • хомофобия-
  • бургас-
  • протест-
  • контрапротест-
  • насилие

Органите на реда не позволиха да се стигне до насилие

Хомофобията изведе бургазлии на протест и контрапротест - 1
Снимка: БГНЕС - архив

Две демонстрации се проведоха вчера в Бургас след призив в социалните мрежи да се организира нападение над хора с различна сексуална ориентация в центъра на морския град, предаде Българската национална телевизия.

Младежи се обявиха в подкрепа на нападнатите миналата неделя тинейджъри в Пловдив. Друга група се обяви против показните акции на хомосексуалните. Полицията не позволи да се стигне да напрежение. Младежите, които застанаха пред камерата ни, се представиха като пълнолетни.

На площада пред Съдебната палата в Бургас десетки тийнейджъри се обявиха против дискриминацията и нападенията над младежи с различна сексуална ориентация.

"Ние излязохме днес на протест срещу хомофобията в България. За да спрем насилието срещу различната сексуална ориентация", заяви Руси Милев.

"Това не може да продължава. Няма да си мълчим, когато някой се опитва да ни каже как трябва да изглеждаме, какво трябва да правим и да се крием", категорична е Калина Зафирова.

На няколко метра от протестиращите бе и друга група младежи, които се обявиха против показните акции на хомосексуалните. За днес в социалните мрежи се организираше нападение, подобно на това миналата неделя в Пловдив срещу тинейджъри с различна сексуална ориентация, но младежите се разграничиха от призива за агресия.

"Нямаме такива намерения, съмняваме се, че ще се стигне до физическа саморазправа. Събрали се 10 човека на кръст и се правят на много отворени", заяви Даниел Стаматов.

До сблъсъци не се стигна заради засиленото полицейско присъствие.

"Винаги при такива мероприятия, които са организирани от една група се предполага, че може да има противници на тези мероприятия и за това полицията участва с достатъчно оптимален състав, за да може да осигури обществения ред и да не допусне инциденти", заяви комисар Неделчо Рачев, началник на „Охранителна полиция" - Бургас.

Протестиращите срещу хомофобията раздадоха брошури на младежи от другата група , но те ги изгориха демонстративно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Гошо

    23 4 Отговор
    Аз гейове не виждам.
  • 2 да де

    74 6 Отговор
    Нямам нищо против обратните, но вече стават най-малкото досадни с постоянната си показност и стремежа си да налагат техните разбирания.
  • 3 Бай ганю

    62 5 Отговор
    Три дена подред четем "за хора"с особени наклонности, така е заповадял сорос,

    Коментиран от #14

  • 4 Criminal

    59 4 Отговор
    Да си събират играчките и вазелина и да ходят да се натискат нейде из гейропа........
  • 5 Дедо Грую

    56 5 Отговор
    Демек държавата насила натрапва на нормалните хора извратеността и безсрамието на извратени субекти като ги закриля и им разрешава публично да демонстрират гнусотиите си. Това, че човек не иска да търпи подобно поведение не го прави хомофоб. Да си провеждат извратените оргии на места където не са обществено достояние и да не се натрапват на мнозинството.
  • 6 Аххаххах

    41 5 Отговор
    Добро утро! Не разбирате ли, че някой неистово де опитва да измести темата за простестите срешу властта към други вяжни теми! Не се поддавайте на мутренските номера!
  • 7 ЗаблуденоГейче

    19 1 Отговор
    Искам протести против хомофолията.
  • 8 Юрист

    45 4 Отговор
    Защо никой не казва, че въпросните хомота са от фонданция "Джендър алтернативи", която се спонсорира от Америка за България???

    Коментиран от #25

  • 9 Русенец

    37 5 Отговор
    Планираното развращаване на българската младеж върви по график. Хомота поколение не правят, и така се гарантира топенето на нацията. Територията бавно се освобождава за новите си, стари господари. Ердо потрива доволно ръце и чертае карти до Дунав. Чичо Сам и баба Меркел са зад гърба му,
  • 10 ЛГБТ

    30 4 Отговор
    ХОМОФОБИЯ А ХЕТЕРОФИБИЯТА ОТ ТЕЗИ СЪЩИТЕ КОИТО СА СИ СЪЗДАЛИ И ЛОГО ЗАЩО НЯМА БУКВИЧКА "Х"ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН ИЛИ НОРМАЛЕН ЗАЩО ВИЕ СТЕ СРЕЩУ ХЕТЕРОСЕКСУАЛНОСТТА И ПРОПОВЯДВАТЕ АНТИ ХЕТЕРОСЕКСОАЛНОСТ ВИЕ СТЕ НЕТОЛЕРАНТНИ КЪМ НОРМАЛНИТЕ И ПРОПАГАНДИРАТЕ ВАШАТА НЕНОРМАЛНОСТ С ВСЯКАВИ ЗАКОНИ И ТЕРОРИСТИЧНИ АНТИ СЕМЕНИЙ КОДЕКСИ КОИТО ЗАТРИВАТА СМЕНИЙТЕ ЦЕНОСТИ!
  • 11 На дето дуа

    28 2 Отговор
    ще му кажа,да е жив и здрав,но да го дуа в къщи а не пред моето семейство!Ще те уважа,но само ако и ти ме уважиш,иначе и аз като тебе...
  • 12 ха ха ха

    23 3 Отговор
    Тия ли са ни гейшите?

    БОКО, дай им по 12 000 евро като на орките и да заминават към Германия ...
  • 13 Гост

    36 2 Отговор
    Хомофобия се наблюдава в различните ЛГБТ-та. Те мразят нормалните! Аз нямам нищо против ЛГБТ, но да си демонстрират в къщи навиците. Ако не се афишират навън, както нормалните , никой няма да ги закача, но те страдат от липса на внимание. Искат да бъдат на сцената, да ги сочат и ръкопляскат. Комплексите при специалистите! Ние с Бена ми не сме тръгнали полуголи и да демонстрираме сексуални движения на улицата, нали?!?!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 наци

    27 2 Отговор
    На снимката са от младежката организация на герб.Познавам ги.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТакаТака

    8 2 Отговор
    А кметът де е?

    Коментиран от #22

  • 20 С това знаме

    18 2 Отговор
    Целенасочено обиждат далтонистите!
  • 21 no name no face no number

    18 3 Отговор
    Каквито са ЕС и сащ такива са и джендърите нагли гадни и нахални изопъчавайки правата и изборите на другите индивиди, които за щастие все още са мнозинство
  • 22 Даскала

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "ТакаТака":

    на пръч
  • 23 лъч надежда

    15 3 Отговор
    за първи път от много време насам видях някаква искра надежда за българия когато разбрах че групи от младежи между 13-16г са нападнали неориентираните човекоподобни и са искали да ги линчуват ! браво на младежите когато дойдат на власт тяхното поколение тогава българия ще живее по-добре това не е хомофобия а съвсем нормална проява на достойнство ! сегашните ги виждаме колко са зле с песни и лозунги ми свалят правителство създадено от мутри ...мутрите разбират само от бой и нищо друго когато тия младежи порастнат ще свалят правителството за ден-два !!!

    Коментиран от #50

  • 24 педала

    17 3 Отговор
    когато и да го разкостиш, все ще е късно.
  • 25 сащисан

    19 3 Отговор

    До коментар #8 от "Юрист":

    Затова Орбан в Унгария обложи с данък НПО-тата и задължи медиите да казват кое е НПО-то когато е в предаване, новина или интервю. Т.е. в случая трябваше да се упомене, че това е деяние на "Америка за България"
    Но това тук не се прави, защото хората ще отритнат провокацията и даденото НПО.
  • 26 мъртвия педал

    14 3 Отговор
    не ни е враг.
  • 27 Петър

    19 3 Отговор
    "...Няма да си мълчим, когато някой се опитва да ни каже как трябва да изглеждаме, какво трябва да правим и да се крием!"

    А що трябва да ни досаждате с простотиите си? Не може ли да се държите нормално като другите хора,пък да бъдете квото искате ? Не да се държите и обличане извратено и само да карате хората да ви намразват вместо да постигате обратното. Имах един немец за шеф,който разбрахме случайно ,че бил такъв,т.е. държеше се нормално и дори колежките ми не се бяха досетили,че е такъв докато един ден не се похвали,че взел от Витошка дънки на приятеля си е Германия. Дръжте се нормално и вие и ще получавате същото. Не по паради да ходите голи, да си завирате знамена в г.за (може да видите в нета снимка) и кви ли не още гнусотии,които възмущават хетеросексуалните хора и децата им.

    Коментиран от #29

  • 28 Ужас

    12 2 Отговор
    Ясно е .че има хора с проблеми хормонални и психически.но не се натрапвайте по улиците.не се чекнете постоянно.не се опипвайте по улиците да ви гледат децата.защото е гнусно.Правете си гей работите у вас.не парадирайте.че сте с хормонални проблеми...имайте малко съвест и не мацайте името на България.защото винаги е имало такива гейове у нас и не е имало проблем.докато не почнахте да се показвате шарени и голи по улиците и да парадирате.Човекът е на това ниво.защото е оцелявал в вормално семейство.не го забравяйте.
  • 29 Някой

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "Петър":

    Тези демонстрации не са дело на хомосексуалните и са политически организирани. Гейовете въобще не се интересуват да ходят по площадите даже са възмутени че ги използват за политически маневри и по този начин насъскват простолюдието срещу тях и обикновено се стига до побоища. Смешна е реакцията на онзи който налита на бой на един гей........ защо го прави? Сигурно иска да го вкара в правия път, да го спаси от грях.
  • 30 Обективен

    4 13 Отговор
    Не виждам да се "чекнат голи" или да са облечени провокативно... става ми чудно къде сте ги гледали тези неща и защо сте ги гледали ,) Потърсих и в тубата , но изглежда като нормален протест. Явно расизма , хомофобията, простотията и други все лоши неща като мизерията са вкоренени завинаги в българина.

  • 31 Баща на 3 дъщери от 3 майки

    12 4 Отговор
    Каро бях ученик нямаше в класа ни един обратен. Сега в училище от 10 момчета поне 1-2 били гей. И поне 2-3 не се интересували от момичета? Еми затова виждате бели момичета с сигани и нигри по улиците! Ако момчетата са ни в ред, нямаше да е така! А гей в казармата някой чувал ли е да има? Бях пехотинец в Карлово бяхме 4хил момчета, ако имаше и един гей, щеше да е дед още първия ден.... А сега ме изтрийте че съм нетолерантен! Вън от нато и ес!

    Коментиран от #32

  • 32 ...

    6 9 Отговор

    До коментар #31 от "Баща на 3 дъщери от 3 майки":

    Явно е имало , но ти сам каза , че ще е "дед" още първия ден ако си каже открито ,) Българина по душа е хейтър и за това не ни върви , а останалия свят вече настрои небостъргачи и са на 2-3000 евро заплати. Никога няма да оправи този народ с това мислене

    Коментиран от #40

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Тиквистан кочина

    5 10 Отговор
    Щото пък хетеротата сте супер, изневери под път и над път и после страдат изоставените деца. А хетеро мъжищата само изневеряват, бият и насилват жените си, гледат извращения в п*рно филмите и вижте ме къв съм мъж. Гнусно е да гледаме опипващи се разгащени хетеро пр*стаци по пейките и улиците.
  • 35 Денис

    5 11 Отговор
    Не смятам че някой налага мнението си и вижданията. Хората ясно казаха, че тези паради се правят именно поради причината да им бъдат дадени права равни на хетеросексуалните. И не виждам причина една част от населението на България да бъде третирано по този ужасен начин само защото са с "нетрадиционна" сексуална ориентация. Колкото до думата "обратни", това е доста груб начин да наречеш връстника си или който и да е било. Смятам, че е по-добре да се разпространява любов вместо тази демонстративна омраза, както и доза толерантност. Хората няма да спрат с протестите докато не се почувстват изцяло свободни да живеят такива каквито са в собствената им родна страна.

    Коментиран от #36, #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Пича

    3 5 Отговор

    До коментар #36 от "0808":

    Хора като теб бавят човечеството към развитие
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 любопитен

    10 2 Отговор

    До коментар #35 от "Денис":

    Ти би ли искал да си дете на двама "татковци"? Никой не им пречи и на мен не ми пречат, но не искам да ми навират ориентацията си под носа ми!

    Коментиран от #42

  • 40 Нека

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "...":

    "останалия свят" си задържи и небостъргачите и двете дхиляди евро стига толкова оправяне по западняшки тертип. А на така наричащите се хора с нетрадиционна ориентация -ми хващайте си пътя към западния рай и си живейте както ви харесва.
  • 41 Да изметем БСП

    3 7 Отговор
    Това са бокл*ци... Вижте ги!!
  • 42 Денис

    3 11 Отговор

    До коментар #39 от "любопитен":

    Никой не ти навира нищо в носа. Тва с навирането в носа може да си твърди за всичко което се слечва в днешно време. Как ни навират в носа постоянно по медиите че някой е убит колко души са умрели от еди кой си вирус. Това че нагласата ти куца е само твой проблем. Хората искат равенство а не да бъдат потъпквани. Щом се стигне до равенство няма да има нужда от протести паради и тн. Не смятам че някой има правото да хвърля яйца и като цяло да нанася всякакви вреди върху деца и възрастни дръзнали да бъдат себе си. Относно "татковците" нека си живеят живота за мен те не са по-различни от останалото общество.

    Коментиран от #44, #49

  • 43 Пич

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "Пича":

    оправи си представите за развитие.Много са сбъркани.А 36-ти си е много точен-вместо да си показвате гнусотиите по улиците и да си правите реклама почетете малко старите и мъдри книги,може пък да ви просветне.

    Коментиран от #45

  • 44 любопитен

    10 1 Отговор

    До коментар #42 от "Денис":

    Публикувано във факти.бг: "Това че нагласата ти куца е само твой проблем." Опитваш се да ми навреш под носа твоята преценка за мой евентуален психологически проблем? Ето какво имах предвид!
  • 45 Братле

    4 5 Отговор

    До коментар #43 от "Пич":

    Гнусотия е да търсиш права, а не е гнусотия да се изнадилват хора по улицита и да не излеждам. Сбъркано ти е мисленето и ценностната система. Но ще отстъпя тъй като това е един безмислен спор, а изказванията ти са доста некомпетенти и ограничени. Лек ден братле.

    Коментиран от #46

  • 46 Преди

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "Братле":

    всичко благодаря за пожеланието.Не виждам с кого съм спорил поне дотук.В случая не се търсят права а по-скоро "под вола теле."И не разбрах какво общо има тук изнасилването по улиците.А колкото до ценностната ми система,там вече е дълга тема и едва ли може да ти стане ясна от две изречения,изказани по определен въпрос.
  • 47 Gen Gurko

    8 2 Отговор
    Посятото с наглите гейпаради, скоро ще го жънат.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 един

    8 2 Отговор

    До коментар #42 от "Денис":

    Те не искат равенство, искат привилегии, които няма да получат!

    Който иска брак с еднополов или да осиновява дете - пальто и друм!
  • 50 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "лъч надежда":

    Да, точно агресията от страна на въоръжените с камъни, яйца и брашно младежи към беззащитните момичета е проява на достойнство!
  • 51 Рационално

    0 0 Отговор
    Къде ги видяхте голи? Какво ви пречи възрастни, пълнолетни хора да се обичат? Защо трябва да сте толкова злобни? С какво те са по-малко от вас? Те са хора като всички други, искат просто нормални права. Със сигурност, ако можеха да избират, нямаше да изберат да бъдат дискриминирани и мразени така. Не е хуманно да третираме хора, които по никакъв начин не са наранили никого, по такъв ужасен начин. Педофилите са не гейовете, а онези 20+ зрели мъже, които не спират да пишат на седмокласнички, но за това на никого не му пука.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове