Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 10:18 6 479 24

Румен Петков за съветите на Франсис Фанън: Прекалил е с дезинфектантите

  • румен петков-
  • франсис фанън-
  • аец

Губим стотици милиони само защото имаме безгръбначни политици

Румен Петков за съветите на Франсис Фанън: Прекалил е с дезинфектантите - 1
Снимка: БГНЕС

Свръхдисциплина и пиене дезинфектанти - това, според лидера на АБВ Румен Петков, обяснява изявлението на помощник държавния секретар в Бюрото по енергийни ресурси към Държавния департамент на САЩ Франсис Фанън за стратегическите енергийни проекти на България. "Вслушал се е в препоръката на американския президент да пие дезинфектанти. Това обяснява нелепото му говорене. Очевидно, като свръхдисциплиниран, той е употребил дезинфектанти толкова, колкото му е позволила дисциплината", коментира Петков.

Според него, има и друго обяснение за съветите на високопоставения американски чиновник за неядрено бъдеще на България - "че той е груб, нагъл, арогантен тип, който съчетава в себе си некомпетентност, некадърие и готовност да лъже, така че да се очертае като партньор на нашия премиер Борисов".

"Той говори за реакторите на "Белене" като за остаряла технология, която е в миналото и която в Русия е загърбена. Такива реактори в момента се изграждат във Финландия, Унгария, в Русия – 4, от които 2 вече са въведени в експлоатация, в Индия – 2 вече са въведени в експлоатация, изграждат се още 4, в Полша се разработва програма за изграждането на 6 нови реактора, в Англия – програма за 16 реактора, от които 2 вече се изграждат. Така че, този тип твърдения са нагла, вулгарна лъжа" подчерта Петков. Той изтъкна, че реакторите за Белене са санкционирани от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и че са от поколение "3+".

"Ако този човек не говори под давлението на дезинфектантите, той обижда на първо място САЩ – обижда "Дженерал Електрик", които не са част от администрацията, очевидно не пият дезинфектанти и са се ориентирали към един печеливш проект, какъвто е "Белене", посочи Петков.

"Обижда Франция – "Фаматом", че участват в проект, който е много спорен, несигурен и който е от миналото, обижда Южна Корея, Китай и разбира се "Атомстройекспорт" и "Росатом", обижда Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), които са сертифицирали тези реактори и обижда Евратом, които ги оцениха като реактори с изключително висока степен на сигурност", заизрежда Петков.

Лидерът на АБВ изрази недоумение защо Фанън не коментира спечелената битка на "Уестингхаус" да доставя ядрено гориво на реактор в Украйна, който е второ поколение – далеч, далеч по-стар от реакторите, които искаме да изградим ние.

"Този арогантен тип дойде тук и срита Народното събрание. Той дойде да се изгаври с нашето Народно събрание, обяснявайки, че неговите решения нямат стойност", коментира още Петков и припомни, че българският парламент има решение от 7 юни 2018 г. за възобновяване на проекта и че от 2018 г. има процедура за привличане на инвеститори за израждането на "Белене".

Петков определи изявлението на Фанън като "вулгарно незачитане на международното право и на суверенитета на България". Според него, "на такъв тип персони или трябва да им се предлагат дезинфектанти още на летището, за да бъдат държани в кондиция, или просто трябва да бъдат изгонвани".

Губим стотици милиони само защото имаме безгръбначни политици, които допускат такъв тип вмешателство, от което страдаме като общество, като икономика и като държава, заключи Петков.
Като недопустима намеса в суверенитета на България определи казаното от американския чиновник и зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУМБАТА.......ЧУРКАЩОТО ХЛАПЕ

    23 57 Отговор
    А ТИ МАЙ СИ ПРЕКАЛИЛ С ВОДКАТА........
  • 2 алоу Румба

    20 50 Отговор
    Препикаваш ли фонтаните още?Ти вземи понамали алкохола!Тия реактори ке им мине живота в чакане,после за скрап.Дори индийците не ги пожелаха!
  • 3 Кракра Пернишки

    20 43 Отговор
    Този след като построи писта за "Формула 1" стана и експерт по енергетика, чакаме и негов проект за селище на Луната финансирано от ... марсианци. Наздраве таварищ!
  • 4 тнт

    49 12 Отговор
    Брво г-н Петков!

    Коментиран от #13

  • 5 русенец

    49 11 Отговор
    Интересно ми е защо всички политици когато са извън борда са с гръбнак и с правилните мисли в главата, а дойдат ли на влас хващат голямата лъжица и ни мисли , ни гръбнаци в тях?!:))) Беги да пълниш фонтаните, ясен си!
  • 6 Монитор

    21 34 Отговор
    Петков, Петков. Всеги не може да пие и пикае в градски забележителности. Закахърил се нашия за изтекли милиони. Ти виж милиардите в каква посока отиват заради такива като теб.
  • 7 Стършел

    13 32 Отговор
    "чe тoй e груб, нaгъл, aрoгaнтeн тип, кoйтo cъчeтaвa в ceбe cи нeкoмпeтeнтнocт, нeкaдъриe и гoтoвнocт дa лъжe, тaкa чe дa ce oчeртae кaтo пaртньoр нa нaшия прeмиeр Бoриcoв". Румба, това си ти бе аланколу!
  • 8 Оня

    35 3 Отговор
    Не го харесвам тоя,но за съжаление е прав.Ако нямаме собствено производство на ел.енергия,с акумулатори ли ще сме у дома?
  • 9 Род

    40 5 Отговор
    Коментирайте фактите, а не личноста на изказалия това мнение, а те са ТОЧНИ И ВЕРНИ!!!! Не Ви ли писна това да ни командорят - преди " братушките", днес " янките", кога по дяволите ще се освободите от това сателитно, идеологемско мислене!!!! Кога ще осъзнаете че не сме н- та република или щат!!! Кога ще осъзнаете че сме РАВНОПРАВНИ членове на ЕС! Че нямаме началници нито в Брюксел, нито във Вашингтон!!! Щом Франция строи, щом Унгария и Финландия строят, щом участват и американски фирми какъв е проблема!!! Или какво от износител на енергия, от газоразпределител и ... да превърнем стратегическото си положение в никому ненужна територия!!!! Да сте чели, че Гърците искат Турски поток да мине през тях и оттам през Македония, Сърция и т.н.!!!
  • 10 Юбре курорте...

    16 1 Отговор
    ВОДЯТ НИ УМИШЛЕНО КЪМ ПРОПАСТТА. МЕТОДИЧНО, ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И ОРГАНИЗИРАНО
    Много е наивно да мислим, че Те не знаят, че мерките са катастрофични.
    Много е наивно да мислим, че мерките имат за цел да спасят човешки животи.
    Много е наивно да мислим, че Те не знаят, че ваксината ще е с десетки странични ефекти.
    Много е наивно да мислим, че някой го е грижа дали умират възрастни и хронично болни.
    Много е наивно да мислим, че банки, НПОта, фондации и пишман филантропи инвестират милиарди в "спасяването" ни.
    Много е наивно да мислим, че маските, ваксините и евентуалното чипирване се правят в наш интерес.
    Никой там на върха на пирамидата нехае за нас.
    Официалната Политика, Религия, Медицина и Медии ни манипулират, лъжат, насилват, принуждават и където е нужно- убиват! Целта е масово подчинение, масов контрол, масово робство.
    НЕ СЕ ХАБЕТЕ ДА ИМ ДОКАЗВАТЕ, ЧЕ МЕРКИТЕ И ПЛАНДЕМИЯТА ИМ СА ГРЕШКА. ТЕ ПРЕКРАСНО ЗНАЯТ ТОВА!!!
    Мислете как ще се защитим от Световната Мафия!!!
    Глупаво и опасно е да вярваме на Институциите. Моментът, в който ще осъзнаете грандиозната измама ще е първата ви крачка по пътя, водещ към Свободата.
  • 11 ЦРУ

    6 12 Отговор
    що не отидеш до сащ да го питаш ??? аааааа...не можеш . защото ти биха черен печат и те смятат за МУТРА .заплаха за нац. сигурност. заради такива РУСОФИЛСКИ МУТРИ всичко в бг. свързано с раша е СЪМНИТЕЛНО !
  • 12 Чичко доктор

    5 12 Отговор
    Пикаещата мишка вече разбира и от енергетика, но се огледай каде оринираш да не те хакне тока. Ти не разбра ли, че мутрите на прехода никой не ги иска. Вземи Галева и бегом при тях стари дружки сте
  • 13 Джони

    6 12 Отговор

    До коментар #4 от "тнт":

    Румен Петков като верен агент на Кремъл веднага защити руските реактори (самовари) . За този национален предател Русия е по важна от европейска България. Пък и злобата му, че САЩ не му дадоха виза няма никога да го напусне. А по делото Акрам ако бяхме нормална държава отдавна Румен Петков щеше да лежи дълги години в затвора, а не да дава акъл които никой не му иска. Изключително вреден субект за европейска и натовска България. Никой не му е давал правомощия да говори от името на българския народ и държавата България. Да си гледа фонтаните и водката, а не да мърси публичното пространство с лъжите си и глупостите които ръси на поразия. Аман от руски агенти с български паспорти.
  • 14 Свинчо

    4 8 Отговор
    Шадраванчо пак се напика мама пииси хапчетата че идва зима шадраванчето ще замръзне
  • 15 ПЕНКО

    3 8 Отговор
    ЦЕЛОКУПНИЯТ НАРАД ГО "СМЯТА" -ЗА : ПОМОЧКО ;ПОШОРКО; УМОЧКО;ПИКЛЬО И Т. Н. --- А ТОЙ СЕ ПУПИ ПОЛИТИЧЕСКИ С "ГАЛЕВИТЕ " СИ ПАРТНЬОРИ ПРЪЦКОФИСТИ -"ИНТЕЛИДЖЪНТ " !!!??
  • 16 Динозавър Карабаджаков

    3 3 Отговор
    КОЙТО ПИЕ ЗЛО НЕ МИСЛИ, КОЙТО Е КРАЙ НЕГО ДА МУ МИСЛИ... ХА, ХА, ХА..
  • 17 Габдулла

    5 3 Отговор
    Много мекерета бре! Кое не е вярно от написаното?! И кой от вас не е пикал на обществено място?! Някой ще ми обясни ли, що е това " европейско бъдеще"?! И да ви обясня: реакторите се различават от воловете и кравите ви по това, че те не остаряват. Износват се при употреба, точно както цървулите ви.
  • 18 Шадрафан йордек

    2 3 Отговор
    Пияна картуна
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор
    Ако се направят на площадката поне още 10 нови сондажа , от които 3 най-малко до 1000м, ще лъсне г..а на "беленската" некадърна мафия, която за пари е готова да продаде България.
    Ама да се сетиш за нови сондажи се иска малко акъл.
    Белене е в VІІІ ст. на сеизмичност, същата сеизмичност, като в сринатата от земетръс "Стражица". Белене е на 15км от Свищов, припомнете си трагедията в този град при "Вранчанското " земетресение.
    Още проф. Съльо Сачански, от Геофизичния институт на БАН, по „бай тошово време” спря безумието да се строи в сеизмична зона, льос и слаби земни пластове, атомна електроцентрала.
  • 21 Антонов

    1 1 Отговор
    Явно др.Р.Петков вместо дизенфектанти е пил уйски за да говори така
    / вероятно не за първи път/.Въпросния господин определя енергийната политика на най- голямата страна.И от самолет се вижда
    глупостите в изказването в полза на руските интереси.Откога е ясно,че балкански поток е турски поток на българска територия и чрез него компенсираме “ загубите” на Газпром за намалението което уж направиха.А що се отнася до АЕЦ’Белене’ само повтаряте опорните точки на БСП.Само,че и те се отказаха от това безумие/виж подписа на Т.Арменко под призива за окончателно спиране на проекта/.Освен всичко друго не е необходим защото разхода ни за бита едва пъти по висок от средното за ЕС,а в промишленоста четири пъти/ за единица БВП/ А с новите технологии за съхранение на ел.енергия и слънчевите и вятърни централи ще станат конкурентно способни на въглищните и атомните.Но това може да се обясни на човек,който не употребява
    “ дизенфектанти” с висок градус.
  • 22 Антонов

    1 1 Отговор
    Май др.Петков е взел от БСП опорната точка за “ Белене” след като те се отказаха от нея/ виж подписа на Т.Арменков под призива за окончателно спиране на “ Белене”/Явно новата формация бърза да заеме опразнената позиция и да се присъедини към ГЕРБ.
  • 23 г сим

    0 0 Отговор
    Долен агент на кгб трафикант на деца
  • 24 777

    1 0 Отговор
    Колко много идиоти има в България. Като чета коментарите, не се учудвам, че сме на това положение. Глупаци, не гледайте кой е казал тези думи, а това, че са верни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове