Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 09:31 4 334 33

Борис Бонев: Срамувам се от управляващите (СНИМКИ)

  • спаси софия-
  • навес-
  • спирка-
  • г. м. димитров

Години наред не искат да решат и най-елементарните проблеми на софиянци

Борис Бонев: Срамувам се от управляващите (СНИМКИ) - 1

Независимият общински съветник Борис Бонев отправи днес остри критики към ръководената от Фандъкова администрация и управляващите от ГЕРБ. Поводът за това е елементарен – нежеланието на ЦГМ и Столичната община да поставят спирков навес за хилядите чакащи градския транспорт на метростанция "Г. М. Димитров". По думите на Бонев, още преди две години от "Спаси София" са изпратили мотивирано предложение за решаването на проблема, така че пътниците на една от най-натоварените спирки в София да не чакат автобусите незащитени от дъжд, вятър и слънце.

„Две години след предложението ни, след множество проведени срещи и положителното становище на инж. Братоев от Метрополитен за това, че няма никакви пречки такъв навес да бъде поставен на метростанцията, съм принуден да напиша и внеса доклад в Столичния общински съвет, за да може проблемът да бъде решен. Срамувам се, че за толкова елементарно решение се налага да внасям доклад в СОС, но бездействието на управляващите ме принуждава. Настоявам въпросът за спирковия навес, струващ само няколко хиляди лева, който ще подобри пътуването на хиляди мои съграждани, да бъде решен!“ – заявява Борис Бонев.

Борис Бонев: Срамувам се от управляващите (СНИМКИ)

Според "Спаси София", бездействието на подчинената на Фандъкова администрация в случая е показателно за начинът на управление в Столичната община. Решаването на най-елементарни и рутинни проблеми, които мъчат софиянци, отнема безкрайно много време и усилия заради безотговорността на компетентните институции. „Бездействието е още по-неразбираемо предвид факта, че бившият кмет на район Студентски, Димитър Дилчев, от месеци е временен директор на ЦГМ. Той би трябвало да е добре запознат с нуждите на район, чийто кмет е бил два мандата и въпреки, че многократно съм му обръщал внимание към проблема – решение няма!“ – казва независимият общински съветник.

Градските активисти твърдят, че нуждата от поставяне на навес и разширяване на тротоара на една от най-натоварените спирки в столицата, 11 години след откриване на метростанцията, е очевидна и няма нужда от допълнителна аргументация. Те казват, че натрупаните проблеми не търпят повече отлагане и незабавно трябва да започне тяхното систематично решаване, независимо колко малки са те. „Само така имаме шанс да заживеем в нормален град. Хаосът в София е резултат на хиляди, на пръв поглед малки, но отлагани и игнорирани проблеми, а решаването им ще означава по-спокойно и приятно ежедневие за всички!“ – допълват от Спаси София.

„Но не аз трябва да се срамувам, а господата управляващи, които разполагат с бюджета на Столичната община именно за да отговарят на нуждите на софиянци! Когато става въпрос за решаване на елементарни проблеми в полза на гражданите, те години наред не си мърдат пръста. Когато обаче става дума за разпределяне на милиони към приближени фирми, независимо дали строителни, боклукчийски или транспортни, моите колеги съветници действат светкавично и това е неприемливо.“ – категоричен е Бонев и добавя, че с бездействието, безидейността и наглостта си, управляващите не само нанасят финансови вреди на столицата, но и погубват правото на столичани да живеят в нормален град с уредена и комфортна среда.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха-ха

    20 44 Отговор
    Ти ли Бонев за смях си. Твойте ДАЛАВЕРИ забравил си вече
  • 2 Българка

    41 15 Отговор
    И аз се срамувам и искам ОСТАВКА!!!
  • 3 аман от гейчета

    24 47 Отговор
    Това противно гейче ,няма ли да си зтвори най сетне устичката? Досаден "специалист по всичко". Вчерашен пикльо.

    Коментиран от #23, #28

  • 4 Чешър коте

    18 12 Отговор
    Срамувай се безплатно! Все още е позволено.
  • 5 Софиянец

    19 29 Отговор
    То няма едно място за паркиране в центъра те за навеса се притеснили. Трагични глупави и безотговорни сте от спаси София. Нали бяхте и против аквариумите на Витошка, то не бяха интервюта, пряко включване, писаници и накрая какво - в момента го затварят като Рафи с метални конструкции. Циркаджии сте, за работа не ставате само лаене по форумите.
  • 6 Вече отиват в забравата.

    17 13 Отговор
    Крадливите управляващи
  • 7 Историк

    22 35 Отговор
    Аз се срамувам от общинския съветник Борис Бонев
    Защото София никога не е била така уредена с иновации
    Кусури винаги могат да се изровят. Борис да види новите тролеи, автобуси, трамвай, новата линия на метрото, електронната система по спирките, кръговите кръстовища
    Когато Борис направи поне 1 нещо за София да ми се обади

    Коментиран от #15, #18

  • 8 глоги

    15 11 Отговор
    Като гледам Фънди пак какви ги пише,с какви повърхностни неща ще ни занимава,ми става потресно.
  • 9 попара

    20 11 Отговор
    Жълти павета и ремонти на ремонтите до безкрай. Внимание! Асфалт не яжте,че стоматологичните услуги са скъпи!
  • 10 Све

    21 14 Отговор
    Софиянци си заслужават Шайката. Оставиха купените гласове от Факултета да решат отново оставането на Фандъчката .......... На протестите също никакви ги няма !!!!!!!! Върнаха се истински българи от чужбина около КОРОНА-пародията и оживиха раята
  • 11 Ха ха ха

    20 20 Отговор
    Борис Бонев е един млад смешник, който типично като неговите ментори (хората с леви идеи), може единствено да говори, разтяга локуми, да е силен на хартия, а реални/видими резултати 0 .... крълга нула ! Навеси, спирки, алеи трябва да има, но не да взимат превес ! Масово българинът шофира автомобил, но явно твоята таргет група са млади-наивни левичари, каращи ел. тротинетки, вегани, пиещи крафт биричка ! Това не е лицето на София/България, това не е лицето на прослойката дърпаща тази държава напред !

    Коментиран от #14, #20

  • 12 Све

    17 10 Отговор
    Протестите трябваше да не спират още от времето на Софиянски.
  • 13 Пууу

    21 11 Отговор
    Една птичка се появила в тоя мрак и всички марионетки се нахвърлили да плюят. Плюйте си останалите пешки дето наредихте в общ. съвет.
  • 14 Све

    18 8 Отговор

    До коментар #11 от "Ха ха ха":

    Що за умник трябва да си за да говориш за леви и десни когато 90% от българите живеят под социалния минимум на Европа ???????? Нещо ти е сбъркано...

    Коментиран от #22

  • 15 Проблемът

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    ... е "в ремонтите на ремонтите" иначе е нормално за една местна власт да изгражда, реновира, подменя.
  • 16 ПСР

    7 6 Отговор
    Навес....да,сигурно в сегашният сезон ще е полезен.
    Остават разбитите тротоари,пътните платна с дупките и локвите в тях,прахолякът и калта,безразборното паркиране,мръсотията около нередовно събираните контейнери за боклук,занемарените квартални и по.централни градинки и паркове,обещаното премахване на една влиятелна автокъща от Борисовата градина,както и чалгата"Веселото село",уличното осветление.....и още какво???Ходи пеша,бе Бонев,ходи пеша,като не ти се чака на спирката....
  • 17 321

    18 9 Отговор
    Наистина си заслужаваме управляващите. Критиките на Спаси София са капка в морето. Явно писалите до тук живеят някъде на село и не са виждали София освен по телевизията. Пълното безхаберие е навсякъде. Ето кратка картинка за няколко километра до работа. Смачкана мантинела, която влиза в пътното платно стои така вече 1 година. Дупки по основно пътно платно от 50 см. не са запълнени от 3 месеца. Тротоарите са на 50 % от времето на Червенков и са разбити, като в Белград след натовските атаки. Три съборени и изкривени от катастрофи знаци стоят така от миналата зима. Дупките от пропаднали плочки на нов тротоар не са поправени от миналата година. По новоремонтираните - преди 2 години платна, канавките вече са потънали с 10-15 см. и явно чакаме да изтече гаранцията на строителя. Поне 7-8 дървета са с опасни сухи, счупени клони над път и тротоар, при подавани множество сигнали, за опасност да паднат на някого. Паркчетата и градинките са пълни със свободно разхождащите се кучета от бойни породи, при строго определени места за разходка. Не ми се говори за локви, липса на маркировка, кал по пътя, бетон по пътя, липса на осветление и много други. И това на фона на общината с огромен бюджет. Така, че тролчетата от село да мълчат.

    Коментиран от #29

  • 18 Све

    9 7 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Едва ли си на повече от 25 г за да пишеш подобни тъпотии

    Коментиран от #19

  • 19 Може и да

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Све":

    е но да му се плаща. Тролей, сър.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Чеко

    11 7 Отговор
    Поздравления за Б.Бонев!
    Сега Фандъкова като се разтича срамувайки се и най- много да видим навеси за по 200/300 хиляди. Тези управляващи по добре нищо да не правят, а нямат време.
    ОСТАВКА!
  • 22 Ха ха ха

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "Све":

    Те точно заради такива хора като теб е това дереджето ! Назови ми една силна/водеща държава с ляв строй на управление ? Там където са минали левите, само кражби/разруха/обещания и геноцид ! По миналото време могат да ми милеят само хора които са пипали от кацата с меда.

    Коментиран от #24

  • 23 Разбирач

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "аман от гейчета":

    Човекът е най-малко три пъти по умен от твоя идол толупа.
  • 24 Ми назовавам ти

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха ха":

    ги: всичките скандинавски страни, Финландия, Норвегия, Швеция, Дания. Германия и тя е лява в сравнение с примерно САЩ.

    Коментиран от #25

  • 25 Ха ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ми назовавам ти":

    Е, да де, ама лафът е "да изживея Американската мечта" ! Не съм чувал за изживяване на Норвежката, Шведската, Руската и т.н ! Пък и назованите от теб държави интерпретират някаква тяхна нео-либерална демокрация. Това е по-лошо от лявото, защото е това което го крепи. Една държава/един народ когато не е застрашен, живее добре, богато, жизненият стандарт е висок и се вдига, тогава ражда промити хора .... които се опитват да налагат криворазбрана идеология !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 босоног

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "321":

    Имате придобивки им търсите кусурите . Ние от селата нямаме пътища , течаща вода, лекар, полицай поне веднъж месечно за сплашване . Нерде село, нерди Стамбул
  • 30 Свинчо

    1 0 Отговор
    На 2 Февруари ще можеш със метрото да отидеш до Горна баня носи си везелин .Може да вземеш и Гошко тъпото с тебе но си пази везелинчето да не ти го открадне приятно прекарване
  • 31 ха ха

    2 0 Отговор
    Бонев... а не се срамуваше когато вашия човек мангалина Костов управляваше и разграбваше??
  • 32 Мерцедеса

    0 0 Отговор
    Който вози Фандъкова е с розови стъкла, това е причината да не вижда циганията в София. Когато я свалят от власт и тръгне с трамвай ще разбере. Така е като дойдат от село и започват да мислят че могат всичко.
  • 33 Новия шеф на Инспекторато, да построи

    0 0 Отговор
    Навеса на спирката!! Този щего строи докато е жив!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове