Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 12:04 3 708 45

Симов: Разочарован съм от поведението на Йончева

  • александър симов-
  • енп-
  • бсп

ЕНП направи повече за българския евроскептицизъм, отколкото която и да е хибридна война, посочи депутатът от БСП

Симов: Разочарован съм от поведението на Йончева - 1
Снимка: БГНЕС

ЕНП направи повече за българския евроскептицизъм, отколкото която и да е хибридна война. Те защитиха своя политически лакей в България. Манфред Вебер заяви, че властта трябва да се сменя след избори, а малко преди това подкрепи протестите в Беларус. Значи в Беларус хората могат да протестират и да искат смяна на своите управници, но когато в България искат смяната на своите премиер и главен прокурор са недостойни и нечестни.” Това заяви секретарят на парламентарната група на “БСП за България” Александър Симов пред "Евроком".

Социалистът обясни, че няма как хората да са доволни, като след дебат, посветен на върховенството на закона, свободата на словото и корупцията, в един момент казват на всички българи, че трябва да приемем Истанбулската конвенция. Той припомни, че в България се е произнесъл Конституционният съд, който казва, че тази конвенция е несъвместима с българското законодателство.

“Разочарован съм от поведението на Елена Йончева. Казвам го като човек, тъй като с години съм бил откровен неин фен и смятах, че тя е едно от откритията на БСП. Не знам какво се случи с Елена Йончева откакто стана евродепутат, но все едно виждам друг човек. В момента, от нейните думи излиза, че все едно тя сама е направила тези разкрития, без никой да ѝ помага.

А много добре знам, че Елена Йончева нямаше да е Елена Йончева, ако зад нея във всеки един момент не стоеше БСП.”, коментира Симов. Той припомни, че цялата парламентарна група е помагала на Йончева както във всяко нейно разследване, така и финансово. Той даде пример с платената от парламентарната група на БСП гаранция от 20 000 лв.

“За резолюцията, Йончева каза, че Истанбулската конвенция не стои на дневен ред, и всеки който я спомене прави услуга на Борисов. Това бе скрито обвинение към Корнелия Нинова. Това е изключително неморално твърдение, защото ако има човек, който 4 години е бил истинската, автентична опозиция на Бойко Борисов във всеки един момент, това е Корнелия Нинова.”, категоричен бе Александър Симов.

Народният представител припомни, че БСП подкрепя частта на Истанбулската конвенция, която е срещу насилието над жени: “От БСП сме вкарали поправки в много закони, за да гарантираме, че нито една жена у нас няма да бъде тормозена. Не приемаме 4-5 изречения в тази конвенция, които насаждат джендър идеологията у нас, понеже 95% от българите не приемат това. Това върви срещу исконните ценности на българския народ, които ние няма да жертваме в името на някакви глобални интереси. БСП показа,че е модерна българска лява партия.”

“Качеството на един политик си личи от това, не само как влиза в едно състезание, а и как излиза от него. Аз съм изключително разочарован и от Красимир Янков, и от Валери Жаблянов, които намериха възможно най-недостойния начин за изход от това състезание. Единият взе 1180 гласа, другият получи 760. Нинова получи 43 000 гласа. Тя ги унищожи. Тогава те реагираха по възможно най-елементарния начин и напуснаха парламентарната група като булката-беглец заедно с още 4-ма души.

Това ли бе смисълът на тяхната битка? Да покажат, че егото им е по-силно от идеите.”, попита риторично Симов. Социалистът коментира, че хората, подкрепили Кирил Добрев трябва да си направят сметка за едно: “Какво поиска партията? Коя политическа линия масово подкрепи партията? След като едва около 7 хиляди души гласуваха за Добрев, това означава, че 90% от членовете на БСП искат тази линия, която следва в момента-линия на една, нова, социална, ярка лява политика, която не се страхува да се противопостави дори на големи корпоративни интереси. И най-важното: никакво сътрудничество с ГЕРБ.”

Народният представител уточни, че някои от кандидатите за председател са участвали в надпреварата на председател на БСП не за да бъдат избрани, а за да съсипят инструмента за вземане на решения от редовия член- прекият избор, но са се провалили в това начинание.

Симов подчерта, че хартиеното гласуване е инструментът на ГЕРБ да фалшифицират изборите: “466 000 невалидни бюлетини на предните избори. Гласът на близо половин милион българи не бе зачетен.”
“Говорителите на ГЕРБ са парад на човешката мерзост.

Моралната мерзост на ГЕРБ се вижда най-добре в прокарването на изключително вредни за България закони.”, подчерта социалистът. Той допълни, че ако българите излязат и гласуват масово, за да покажат на мутрите, че няма да стане тяхното, тяхната машина няма да може да фалшифицира изборите при огромна активност, като даде пример за това с президентските избори през 2016г.

“Тази агонизираща и немощна власт се опитва по един много арогантен и безпомощен начин да докрета до края на мандата. Точно това поведение ще им изиграе най-лоша шега.”, завърши Александър Симов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    36 16 Отговор
    МЛАДО....ТЕ ПЪРВА ЩЕ СЕ РАЗОЧАРОВАШ ОТ МНОГО НЕЩА В....БСП
  • 2 програмиран

    18 2 Отговор
    Саше, в ЕП са всичките MKUltra, само оня с цигарите не го лови психозата.
  • 3 Си ган

    33 14 Отговор
    Абе, плешо, що си мислиш, че като не гласуват за ББ ще гласуват за вас?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ха ха

    36 13 Отговор
    Абе Симов, и ние сме разочаровани от тебе, ама какво да правим!?! Трябва да ви търпим!
  • 6 да бе

    25 4 Отговор
    А Борисов ли е подписъл?
    "За"въвеждане на еднополови бракове в България и "за"
    родителски права на еднополови двойки в България са гласували:
    Радан Кънев от "Демократична България"
    Атидже Алиева-Вели ДПС
    Илхан Кючук ДПС
    Искра Михайлова ДПС
    Иво Христов БСП
    Цветелина Пенкова БСП
    Сергей Станишев БСП
    Петър Витанов БСП
    Елена Йончева БСП

    Коментиран от #14, #34, #37

  • 7 пройчо

    22 3 Отговор
    Не знам какво се случи с Елена Йончева откакто стана евродепутат, но все едно вижда*****30 шекела и много вкиснало брюкселско вино-това се случи.
  • 8 100

    14 4 Отговор
    Тогава, ако подкрепяте протестите в България, трябва да подкрепяте и протестите в Беларус.
  • 9 Плещенето на глупости

    14 7 Отговор
    Е по разочароващо.
  • 10 БСП за България и Радев

    16 9 Отговор
    Така е. Няма по остра и дълбока болка да те предаде свой. Госпожица Нинова съм свидетел как се държеше с Йончева като със собствена дъщеря. Никой вдигнал ръка срещу нашата лидерка няма да види бял ден!

    Коментиран от #27

  • 11 Aaгннмм2228

    19 7 Отговор
    Ма защо така, другарю, нали млсдата милиончева майка вие си я отгледахте и издигнахте за евродепутатка!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Симов

    21 7 Отговор
    ами нали вие си я пратихте в Брюксел, много ви беше удобна тогава с нейните измислени разследвания, че и гаранцията и платихте, смотаняци! Сега, като целия народ я видя таз що за мърла е - веднага давате задна, опаа тя не е от нашите другари.Другарите от Хасково били снели доверие от нея, ами другите другари, дето се избирахте половин година и проглушихте целия свят с вашите глупости, що не снемате и вие доверие и не я отзовете от там!?Ами баш Другарката къде е!?Не знам кой е по-противен в случая.
  • 14 бате Митко

    17 5 Отговор

    До коментар #6 от "да бе":

    Е Радан е нормално да подпише.Време му е да се омъжи вече.
  • 15 Да бе

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "СТАРИТЕ ДА ПОМНЯТ, МЛАДИТЕ...":

    ... да!!!
  • 16 Скитника

    12 7 Отговор
    Ама каква опозиция е била Нинова, седеше си на банката и гласуваше послушно законите на мнозинството. Чак след началото на протеста, когато протестиращите започна да се изказването срещу парламентарната олигархия
    и се видяхте че протеста е сериозен, Нинова изведнъж "Първа" "разкри" наличието на такава олигархия и надигна глас, че те можели: " да управляват народа, да бъдат водачи на народа".
    Айде няма нужда от водачи, дето виждат очевадната истина само ако има протест, че и настояват да им се признае "първовиждане" на проблема, което да им се потвърди чрез давате на власт. Г-жа Нинова, народни се бори за демокрация, за истински демокрация, която да измете самообявилата се за демократична БКП и всичките и производство - БСП, ДПС, ГЕРБ, и т.н.
  • 17 5636

    13 8 Отговор
    Фалшификацията е в протоколите,не бюлетината другарю и добре го знаете.А дали бюлетина,дали машина протоколите остават.Когато е протоколите има гласували 1000,а на машина 800 пак ще обвинявате ГЕРБ.ГЕРБ са организирали само президентските избодеш ти,това значи ли,че Радев е избран с манипуация.?

    Коментиран от #20

  • 18 вещер

    16 7 Отговор
    Тоя червен лилипут къде е тръгнал да се прави на велик ? ЕНП били подкрепили ГЕРБ. А всички комунисти, зелени, пембени и какви ли още не, като се хванаха на лъжите на Йончева ? В България полицията обгазявала деца. Къде е било ? Ако протестиращите тук се оплачат от полицията - грях им на душата. Трябва им френска, гръцка, испанска или каквато там си изберат европейска полиция. Чак в Беларус няма да ги пращам. Целия документ е поръчков и създаден като предизбирно рамо за БСП.
  • 19 Йо да

    12 2 Отговор
    Ами тогава отзовете я като не я припознавате като ваш представител в ЕП?Е,да ама не,нали?Защото сте съгласни с нея,за това и останалите 5 от БСП са подкрепили,а тук лъжете избирателите,че се разграничавате от нея.Тези номера не ги играете за първи път.
  • 20 Чан Кайшъ

    15 5 Отговор

    До коментар #17 от "5636":

    А наблюдателите на различните партии нали се разписват под всеки протокол. Това с манипулациите е чиста презастраховка за евентуална поредна загуба на червените боклуци на изборите. Винаги е имало проблеми, но не и такива с решаващо значение. Бил съм веднъж в изборна комисия. Няма начин да мамиш, защото те гледат в ръцете и непрекъснато говорят по телефоните и снимат. Данните отиват по два и повече канала до ЦИК, където ги засичат и при разминаване започва проверка. Само неграмотен селянин може да мисли, че изборите са като селски белот, още повече, че до тук ГЕРБ не е органицирал избори.

    Коментиран от #25, #30

  • 21 финансист

    13 7 Отговор
    Леле какви свински очички е ококорила червената дребна свиня.
  • 22 АААХАХАААААА. И ТОЯ ОР'ЪФ'ЛЯК

    14 6 Отговор
    СЕ ОПИТВА ДА ЛОВИ...С ТРИЦИ- МАЙМУНИ!
    ЦЕЛАТА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА НА БСП В ЕВРО-ПАРЛАМЕНТА...ГЛАСУВА .. ЗА, РЕЗОЛЮЦИЯТА, Миз'ерн'ико!
    БАРАБАР С ТРА'НСДЖЕ'НД'ЪРЛ'ЯЦИТЕ ОТ ..ДЕЕБЪ!😂
    И НАЙ-ГНУСНОТО Е,ЧЕ... ПОДКРЕПИХТЕ...ОМО "ИЛИНДЕН" И НЯКАКВО..."МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО"
    ПОЗОР, ПРЕДАТЕЛИ!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 чичо

    10 8 Отговор
    /Рaзoчaрoвaн cъм oт пoвeдeниeтo нa Eлeнa Йoнчeвa. Кaзвaм гo кaтo чoвeк, тъй кaтo c гoдини cъм бил oткрoвeн нeин фeн и cмятaх, чe тя e eднo oт oткритиятa нa БCП./Следващото разочарование е Радев и Нинова.Какъв обрат драги читатели,нека сега някой да ми каже,че трябва да вярвам на хора като Йончева и Радев.
  • 25 5743

    9 5 Отговор

    До коментар #20 от "Чан Кайшъ":

    Преди години още ГЕРБ ги нямаше и сутринта след изборния ден в Марица плуваха протоколи.Разкриха уж жена хвърлила ги и повече информация не излезе като при повечето скандали свързани с БСП.Казва с БСП,защото жената беше свързана с тях,не си спомням точно.

    Коментиран от #29

  • 26 Лъжци

    11 5 Отговор
    Симое,стига сте лъгали!Като сте разочаровани от Йончева,какво ще кажете за останалите петима от БСП,които са я подкрепили?Ами значи и от шестимата сте разочаровани.Решение има -отзовете ги и докажете,че сте разочаровани от тях.Мислите ли,че някой ви вярва?Аз се надявам,че вече няма такива.
  • 27 qwerty

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "БСП за България и Радев":

    Малко си им пообъркал имената.
  • 28 ЛЪЖЕ, ГНОМА,..ЛЪЖЕ КАТО ОНЯ КОСМАТ

    9 8 Отговор
    ТРАВЕ'СТУ'НЯК - ИМПЕКСА!
    КАТО.. ФАТМАК ДЕ'БИ'ЛЕН.... ЛЪЖЕ!
    17 ЧОВЕКА ОТ БСП , СА СЪДЕНИ ЗА КУПУВАНЕ НА...ГЛАСОВЕ ЗА ИЗБОРИТЕ!
    + ОЩЕ 1 , КЪМ МОМЕНТА СЪВЕТНИК НА ФАТМАКА! ТОЖЕ.. ГЕНЕРАЛ!
    А... ПИТАЙТЕ МЕ ЗА ДА ВИ КАЖА..КОЙ Е ..!😂
  • 29 111

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "5743":

    Оправдаваш ли се? Това обяснява ли факта с рекордния брой невалидни бюлетини?

    Коментиран от #33

  • 30 хе хе

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "Чан Кайшъ":

    И ние сме били в комисии. Някои членове само привидно са били от различни партии. Ние пък сме виждали това.
  • 31 Предатели

    8 6 Отговор
    С тая резолюция нищо няма да се направи за БГ и върховенството на закона.С тази резолюция има стойност само за предстоящите парламентарни избори с която резолюция се надявате на избирателите на от етноса като им обяснявате как сте се беше роли за правата им и на джендърите.С тази резолюция не изложихте Борисов и ГЕРБ,а България.Не се правете от БСП,че не сте били наясно.
  • 32 Псевдоним

    5 13 Отговор
    Покрепям казаното от Симов!
  • 33 5678

    11 5 Отговор

    До коментар #29 от "111":

    Какво да се оправдавам.Аз нямам партия,лидер,вожд и даже не гласувам,точно заради БСП.Даже които Гаро стана скандала с Костинброд от БСП си купуваха няколко дена по-рано протестиращи за деня на размисъл.И хоп точно на деня скандал и те с готова бройка протестиращи.И Цацата не видя нарушения.След години излезна истината,че е лъжа и какво?Честито на спечелилите с лъжа,а на която не намекна за върховенство на закона.
  • 34 Моряка

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "да бе":

    Корни,Корни,как не разбра,че пращаш толкова лезбогеи (в пряк и преносен смисъл ) в европарламента.Ако и следващите проекто листи са пълни с такива или бивши седесари,загубата ни е в кърпа вързана.Пример-варненската областна организация,оглавявана от бивш председател на СДС-Белослав ли беше или нещо подобно.Сега депутат.Срамота.
  • 35 Ехоооо

    8 6 Отговор
    Симов,какво стана с онези двамата депутати и чата с Божков за протестите и парите?Слушаме за Бойковите,а за вашите издънки заминават в трета глуха.
  • 36 Николенко

    12 6 Отговор
    Тоя съм сигурен, че има някаква форма на олигофрения .
  • 37 един

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "да бе":

    От къде имаш тази информация?

    Коментиран от #42

  • 38 Забиват "клинове" в БСП"нее трудно да

    7 2 Отговор
    Се види! Не вие проблема Йончева! Много Вождове, търсете "индианци!
  • 39 Дидонка

    7 2 Отговор
    симка,всички от тази партия сте един дол дренки.радко,курнелка,ленчето,оня там гумен ,не знам какво преподава на студентите,пиша имената ви с малки букви не,че не зная българската граматика,а защото вие не сте българи и не сте достойни за уважение...
  • 40 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    СЛЕД ДЕСЕТ ДНИ НЯМА ДА ИМА ПЪПЕШИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР !?!?
  • 41 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    БЕБЕТАТА В РОИЛНОТО ЩЕ ГИ ХАРЕСАТ - КАТО ЕДН ОТ ТЯХ !!!!
  • 42 трият убавците

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "един":

    опитай с това изречение в гугъл

    "За"въвеждане на еднополови бракове в България и "за"
    родителски права на еднополови двойки в България са гласували:
  • 43 Матей

    3 1 Отговор
    така е,който допълзи до Брюксел и кибичи на креслата,вижда нещата под друг ъгъл.Включително и Еленчето,защо да е изключение от правилото? А БСП не можа да издърпа черджето изпод краката на герберските муцуни по никое направление.А трябваше да се борят за машинното гласуване като удавници,трябваше да въведат и гласуване по пощата,каквото има в любимите им щати.Стигне ли се до редовни избори и при сегашните условия,СБОГОМ ГРИНГО,ГЕРБ ще доразкатае всичко на дреб.
  • 44 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    1 1 Отговор
    НАЛИ БСП СИ ОТГЛЕДА ЙОНЧЕВА И СИ Я ВЪЗПИТА...ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ....СЕГА И СЪРБАЙТЕ ПОПАРАТА......
  • 45 СИМОВ

    1 1 Отговор
    Ти или си много прост и мислиш че ние сме като теб. Преди една седмица каза за отцепниците от БСП, че на изборите за лидер на БСП единия е получил 1100 гласа а другия 700 и нямат право да говорят. Спорет теб 500 човека могат ли да свалят правителство избрано от 1500000 човека.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове