Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 14:17 1 960 27

Адмирал Манушев: Заев и Борисов ще намерят решение в близките дни

  • българия-
  • северна македония-
  • спор-
  • език

Никога не са създавани пречки за парламентарни контакти между законодателите на двете страни

Адмирал Манушев: Заев и Борисов ще намерят решение в близките дни - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателите на България и Република Северна Македония Бойко Борисов и Зоран Заев са убедени, че ще се намери в близките дни решение на спорните въпроси между двете държави. Това заяви председателят на парламентарната комисия по външна политика адмирал Пламен Манушев.

„Процесът е изключително интензивен и се надявам в близките дни да се случат тези неща. Премиерът Зоран Заев и нашият премиер са убедени, че ще се намери такова решение. Външният министър Екатерина Захариева е изказала българската позиция пред техния външен министър. Аз твърдо се надявам, че ще намерим решение на този спор и ще стартира процеса“, каза той.

Адмирал Манушев е учуден от вчерашното изявление на македонския премиер Заев, който твърди, че исканията на България са недобросъседски, неприятелски и неевропейски.

„Прочетох на премиера Зоран Заев. Вероятно, то е провокирано от разговорите, които имаше македонският външен министър Буяр Османи в София. Не знам защо е казал точно това, но ние сме разпространили меморандум до всички европейски институции, в които казваме какви са нашите изисквания и червени линии, от които не трябва да се отстъпи и трябва да се намери компромисно решение от двете страни“, каза адмирал Манушев пред Георги Коритаров.

Той споделя казаното от премиера Бойко Борисов на министър Османи, че сме длъжни да намерим компромисен вариант и да решим спорните въпроси. „Нито един българин не иска да бъдем пречка за европейската интеграция на СР Македония, която е една братска държава и братски народ“, заяви председателят на парламентарната комисия по външна политика.

Адмирал Манушев смята, че парламентите на двете държави също могат да подпомогнат процеса на намиране на решение.

„Никога не са създавани пречки за парламентарни контакти между законодателите на двете страни. Ние си сътрудничим с депутатите от СР Македония в рамките на Парламентарната асамблея на НАТО, където аз съм ръководител на делегацията“, добави още той. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    12 2 Отговор
    Ако не вярвате,питайте Козяк.
  • 2 Ал Македонски

    19 3 Отговор
    ОСТАВКА Борисов,Македония е БЪЛГАРСКА...
  • 3 българка

    12 1 Отговор
    Сега вече ще станем роднини с Винету!

    Коментиран от #7

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    да живее БЪЛГАРИЯ
  • 5 мдда

    13 2 Отговор
    Ще се договорят за кражбата и ще оправят работата..
  • 6 шундурко

    9 1 Отговор
    коронната дисциплина на бацундака - западни балкани
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "българка":

    няма начин госпожо ДЪРЖАВИ роднини няма има побратими ГРАДОВЕ НО НЕ И държави
  • 8 00000014

    12 0 Отговор
    Неуспелият кандидат вицепрезидент - против когото гласуваха 99%от съвипускниците му и всички останали, които добре го познават - защо не се скрие в миша дупка и да не показва оттам 66 - годишната си тиква?
  • 9 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    16 0 Отговор
    Ясно, Тиквата пак ще ни предаде...
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ да си знае мястото
  • 11 пройчо

    7 0 Отговор
    Чорбар.
  • 12 Българка

    10 0 Отговор
    На 16.10.2020 Боко ще бяга в Р НСеверна Македония на разговори ли ?
  • 13 1234

    10 0 Отговор
    Според макетата не сме братя, за това трябва да се държим като с небратя. Никакъв ЕС, не сега или после, а завинаги
  • 14 Ааххахаха

    12 0 Отговор
    Точно МутроХибрида ще определя.... тоА тулуп дали е прочел някога история на България.... тулупА прави каквото му заповядат от Германия. Предател! Простак!
  • 15 Кажи адмирале

    6 0 Отговор
    И пак питаме.
    Кажете, според вас.

    Защо в България, вече в ЕС,
    изборите продължават да се фалшифицират по лукашенковски???
    В нарушение на чл.6.ал.2 от Конституцията на РБ!!!

    По кой закон и с КAКВA ЦEЛ в избирaтeлнитe cпиcъци фигурирaт нaд милиoн лукашенковски "мъртви души"???
    Зaщo EДИНCТВEНO в Бългaрия от ЕС, нямa aктивнa рeгиcтрaция зa избoритe???
    Зaщo EДИНCТВEНO в Бългaрия от ЕС, нямa диcтaнциoннo глacувaнe пo пoщaтa???
    Зaщo EДИНCТВEНO в Бългaрия от ЕС, има "избираеми места"/праг на преференциите/???

    ,,Предай нататък...КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ...Предай нататък...
  • 16 Ману шев

    6 0 Отговор
    Натовски паркетен адмирал. Началник на щаба на подчинената ни на нато квази-армия. Голям разбирач по всички въпроси, вкл. и по македонския въпрос, в полза на нато, не на България. Убеден еничарин.

    Доказан военен клетвопрестъпник, заклел се да защитава социалистическата си родина Народна република България, дори и с цената на живота си.
    Както виждаме, клетвопрестъпникът си е жив и здрав, а социалистическата му родина НРБългария беше умъртвена и нито той, нито някой друг, си мрудна и пръста, за да си изпълни военната клетва и да си защити войнската чест.
    Къде му е честта на паркетният адмирал? Продадена на нато за 5 стотинки?

    Коментиран от #20

  • 17 Ахахаха

    4 0 Отговор
    Натовски Адмирал - на държава с излаз на море без флот... за къв чепп си там
  • 18 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    Никакво приемане в ЕС, докато не се решат всички спорни в-си, не спре кражбата на история от 45-годишната измислена от Коминтерна държава населена с българи и албанци и признаване на езика на който "хортуват" като нарочно леко изкилифенчен български. И това като МИНИМУМ. Има и още. Влязат ли в ЕС, няма да можем да им затворим големите усти.
  • 19 българка

    1 2 Отговор
    Учeнитe нямa дa oтcтъпят нa КOМИНТEРНOВCКИТE ГЛУПOCТИ. Тaзи гaврa c иcтoричecкитe иcтини, зaпиcaни нa хaртия и кaмък, прoдължaвa прeкaлeнo дългo. Нa кoлкo бългaри пoлoвинaтa или цялoтo рoдocлoвнo дървo тръгвa oт зeмитe нa т.н."Ceвeрнa Мaкeдoния"? Хaйдe дa oтгoвoрим при прeбрoявaнeтo, кoeтo прeдcтoи. Тaкaвa пoлитичecкa изврaтeнocт ce шири, чe пaк ce ceщaм зa Бoтeв и нeгoвия "Пaтриoт".
  • 20 оня с коня

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Ману шев":

    Ако Всичко което казваш за Адмирала - че е Клетвопрестъпник понеже се е клел в НРБ,и че е Началник на "Квази-армия" се отнася 1 КЪМ 1 и за Президента Радев:И ТОЙ се е клел в НРБ през 1987г когато получава звание Лейтенант в Д.Митрополия,бил е ЧЛЕН НА БКП,сега е Главнокомандващ на същата тая Българска "Квази-армия,както иронично я наричаш.Аре са кажи СИЛНО И ЧЛЕНОРАЗДЕЛНО:"Какъвто е Адмирала,ТАКЪВ Е И РАДЕВ"!Нали искаш да бъдеш Обективен?Действай!
  • 21 Ахахахах

    4 0 Отговор
    Преди 45 години СССР ни нареждаше какви сме и какви не сме, понеже Тито си опече работа, а нашите глупаци привмаха всичко за да са на власт! Сега ситуацията е аналогична. ЕС и Меркел ни нарежда отново какви да сме и какви да не сме, а тулупа ни се мазни като пунда за да е на власт! Позорно е да ни управляват плужеци, зависими от мафията!
  • 22 Я... Я

    3 0 Отговор
    АМИ КАК НЯМА ДА НАМЕРЯТ????:ТО ГЕРМАНЦИТЕ ОТДАВНА СА ПРЕДУПРЕДИЛИ ТИК... Н. ДА ДАВА СЪГЛАСИЕ. ПРЕДАВА БГ. ИНТИРЕСИТЕ. МОЖЕ И МАЛКО ДА СЕ ОПЪНЕ, НО ЩЕ ГО НАПРАВИ ЗА ДА ОСТАНЕ.
  • 23 Next

    2 0 Отговор
    Няма да се учудя ако бою барселонски ни продаде на макетата.
  • 24 ТОЯ ПА?!

    3 0 Отговор
    КОГА ГО НАПРАИХА! АДМИРАЛ?!!....ГЕРБЕРАСТКА МУ ЛЪЖЛИВА РАБОТА...жалки отрепки!!!
  • 25 chi

    1 0 Отговор
    Борисов е най-големия предател!
  • 26 АРЕ У ЛЕВО

    1 0 Отговор
    МАНУШЕВ И ЦЕЦКА ЦАЧЕВА СА ГОЛЯМ ТАНДЕМ , КАТО ДОБАВИМ И БОЙКО СА СИ ТРОЙКА А КАТО ДОБАВИМ И КОМУНИСТА ЗАЕВ СТАВАТ ЧЕТВОРКА , ДОЛНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КРАДЦИ !
  • 27 ЦВЦВ

    0 0 Отговор
    МАНГУШЕВ И РАДЕВ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ПО ТОВА ЧЕ ЕДИН ОТ ДВАМАТА НЯМА МОЗЪК ЩОМ НЕ СВАЛЯ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ТИКВАТА И МУ ЛИЖЕ ОНИЯ РАБОТИ НА МЕНТЕ ГЕНЕРАЛА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове