14 Октомври, 2020 14:41 4 744 18

Да помогнем на малката Габи да вижда

  • габи-
  • помощ-
  • очи-
  • операция-
  • средства

Да помогнем на малката Габи да вижда - 1

Габи е на 5 годинки... 5 години, преминали в тъмнина, защото само 2 месеца след раждането ѝ, семейството разбира, че тя има огромен проблем с очичките. Лекарите установяват, че Габи има слепване на роговиците. В следствие, от което малкото момиченце не вижда на 100% с лявото и на 85% с дясното око. Всичко се усложнява от вродената глаукома на двете очички.

Нейният дядо Николай преобръща света, за да избави внучето си от тъмнината. Габи преминава редица операции, включително четири операции в Германия за поставяне на импланти, чрез които очният нерв да бъде запазен.

Следващата стъпка е да бъде направена трансплантация на роговица на двете очички и така Габи ще може да вижда! Първо на лявото, а на по-късен етап на дясното оченце.

Но спасението на Габи има цена, цена която е непосилна. Дядо ѝ не се отказва и решава да създаде кампания за Габи в HelpKarma - “Заедно за малката Габи”.

Всяка кампания платформата се проверява и верифицира ръчно от екипа, а даренията се изразходват при пълна отчетност и прозрачност, като парите за лечението ще се изплащат директно към болницата.

Първоначално са необходими 16,000 евро за трансплантацията на роговица за лявото оченце и съпътстващите разходи около лечението и престоя в Германия. След което ще са необходими още средства за следоперативните разходи и операцията на дясното око.

Разходите ще стигнат до 30,000 евро, но дядо Никола силно вярва, че има добри хора, които ще подкрепят Габи и ще я избавят от тъмнината. И се надява скоро бленуваната трансплантация да се случи.

Габи мечтае да види целия пъстър свят, да се наслади на всички цветове, които ние имаме за даденост, да види усмивката на дядо, да се огледа в очите на мама и тати. Помогнете на прекрасното момиченце да спре да живее в мрак, вие сте нейният единствен шанс!

Подкрепете Габи бързо, сигурно и прозрачно в нейната кампания: Заедно за малката Габи


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    13 2 Отговор
    Който има пари е хубаво да помогне. Бойко спокойно може да плати за операцията и без това не са негови тези пари и злато.
  • 2 Ъхъ

    18 0 Отговор
    Горкото дете, съчувствам на семейството. Питам се, кога ли поне веднъж църквата ще демонстрира що е състрадание и на какво ги е научило християнството, дали е по-важно бизнеса им или човешкото здраве и живот. Веднага да се отклонят средства от държавното спонсорство за църквата и да се преведат на детето, рече българския народ......

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 100000 лева за някой

    14 0 Отговор
    Хора в БГ нищо не е. Примерно Гайтански от горната статия, че е пресен пример, защо не даде за детенце. Какво са за него 100000 лева. И доста други “бизнесмени” има в БГ.
  • 5 Az2020

    10 0 Отговор
    Направете DMS кампания, ще пусна смс-и
  • 6 Последния Софиянец

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ъхъ":

    Отец Дионисий патриарх!Отец Иван владика!
  • 7 Данчето

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Холандец":

    Евтаназията е по лично желание, а детето не знае какво е това и не може да каже, и айде стига с глупостите

    Коментиран от #10

  • 8 лоза

    4 0 Отговор
    Оле,горкото детенце!
  • 9 Стас

    4 1 Отговор
    Тия с дебелите портфейли в правителството ,Пеевски,Доган,който е скатан от доста време,разни шефове на "Лукойл" и на "Газпром",евродепутати,шефове на битивита,нови тв и организатори на конкурси за плеймейтки, и любовници могат да помогнат за един ден парите да се съберат и детето да бъде трансплантирано.
  • 10 Холандец

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "Данчето":

    Нали чете по долу статията.В Холандия приемат евтаназия на деца до 12 години по преценка на родителите.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Холандец

    0 7 Отговор
    Евтаназия му е майк.та!
  • 12 Данчето

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Холандец":

    Да е нещо тежко болно и неспасяемо придружено с невъобразима болка и мъка може би ще се замисля , но става въпрос за оперативна намеса, която ще възвърне зрението, какъв е проблема ?
  • 13 Хайл

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Холандец":

    Вашите да бяха те одобрили за такава
  • 14 Шопо

    8 0 Отговор
    Душичка невинна! Дано Господ и помогне!
  • 15 Поли от Симитли

    3 0 Отговор
    Бойка милиардерката да даде една пачка евраци от чекмеджето...
  • 16 Грейс

    3 0 Отговор
    Господи, направи така всички беди сполетели българските деца да се върнат при тези и техните потомци които ограбиха България и направиха така, че да има родители, които да се молят за пари, необходими за здравето на децата си.

    Коментиран от #17

  • 17 Кръст

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Грейс":

    Бог здраве и пари не дава. От прах се пръкнахме, на прах ще станем. Аз имам пари и бих помогнал, но не знам къде ще отидат всичките тези пари. Бих искал повече истина и светлина, а те ме правят на глупак - тук е България все пак.

    Коментиран от #18

  • 18 браво

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кръст":

    Ако много се интересуваш,пише доста подробности за кампанията! Мога и лично до те запозная с хората! Ако не искаш да помогнеш,по добре си затваряи грозната уста!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове