Last news in Fakti

18 Октомври, 2020 07:35 2 717 58

Каракачанов: БСП търси под вола теле, редовни избори ще решат кой е крив и кой е прав

  • красимир каракачанов-
  • изтребители-
  • избори-
  • сделка

Сделката за изтребителите не е като да идеш да си купиш хладилник, заяви военният министър

Каракачанов: БСП търси под вола теле, редовни избори ще решат кой е крив и кой е прав - 1
Снимка: БГНЕС

„Опозицията или не е чела какво гласува през 2018 г., или търси евтини дивиденти. Проектът за самолетите е за 16 самолета. Осем са в първата част от сделката и още 8 като втора част".

Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов отговори на обвиненията, които се появиха след посещението му в САЩ.

Пред Диана Найденова в предаването „Карай направо" на NOVA Каракачанов подчерта, че за момента има само изпратено запитване от страна на Министерството на отбраната до „Lockheed Martin”. То е за това на какви цени, в какви срокове и при каква схема на разсрочено плащане могат да ни бъдат предоставени вторите 8 самолета, след като получим първите 8.

„Това не е като да отидеш да си купиш хладилник, а е процес, продължаващ 1 година. Ние просто правим запитване. Нищо повече! Никой не е казал, че утре, в другиден или другия месец някой ще сключва договор. Най-вероятно ще е следващото правителство. БСП търсят под вола теле. Още самолети ще бъдат купени, но не сега”, категоричен е военният министър.

Той коментира и протестите. По думите му правителството остава до редовните избори. „На редовните избори през март народът ще реши, кой бил крив, кой-прав”, каза още Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не признавам избори

    61 7 Отговор
    платени цигани, помаци, турци еднокнижници без Основно или Средно образование.
    Тези индивиди не трябва да имат право на вот в нашата страна!!!
  • 2 Направо

    45 7 Отговор
    лъщи от мазнотия , наглост и гьонсуратлък ! Клишета и "компетентност" - абе червен ДС кадър ! Учил история във В.Търново , си пазарува не хладилник за в къщи , а самолети за България и прави борчове за милиарди на гражданите ни , деца и внуци ! При това е горд и ги прави на абсолютни балъци ! Отврат отровна !
  • 3 да де

    40 7 Отговор
    Когато и да са изборите се надявам такива като тоя повече никога да не са в парламента.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мекере

    34 9 Отговор
    Преди няколко години ако знаех че такива ще ги надроби еи това същото мекере нямаше да гласувам за него, никога вече за тези. И изборите им са нагласени, то не са мъртви души, бюлетини от чужбина, мажат яко и невалидни бюлетини, всичко е нагласено, няма избори.
  • 6 Съда

    27 6 Отговор
    също ще реши.

    Коментиран от #7

  • 7 Торбата

    23 6 Отговор

    До коментар #6 от "Съда":

    "BILLA" и до живот !
  • 8 веселяк

    32 5 Отговор
    За първите се сещам, че дадохме парите а те ги няма още! То по-точно взехме пари на заем, те останаха в банката, за нас изплащането на лихвите по заема и чакането на "стоката"! И после един тулуп с торбичка от Билла ще ми обяснява разликата между купуване на хладилник и самолет!
  • 9 Bai nudals

    22 2 Отговор
    Добре е че не търсят,прасе под вола.
  • 10 Българка

    25 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Сделката за изтребителите не е като да идеш да си купиш хладилник, заяви военният министър- Така е . Воеводата със сделки на дребно не се занимава. Комисионът за хладилник и самолет е мноооого различен
    ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!!!! Да спрем безобразията на престъпното управление!

    Коментиран от #17, #24

  • 11 Ли Ли Пут

    25 5 Отговор
    БСП не е на площада глупако,хората,които ви избраха са там!Същите тези вече не ви искаме-Вие търсите под вола теле!А сега теглите милиарди и раздавате на калпак опитвайки се,да си купите следващите!Само че,тези пари,които сега раздавате са заем ,който после точно Ние ще трябва да връщаме,а при НЕ работеща икономика откъде!?Ще вдигате данъците ще глобявате на калпак и ще разпродавате България!Защо вдигате с 20% заплатите на администрацията,а във другите сектори с 10!?Силно се надявам хората да са отворили очите си този път ,и да ви изринат от властта ,за да бъдете съдени и натрескани в затворите до един!

    Коментиран от #56

  • 12 Bai nudals

    18 5 Отговор
    След промените през 89та. с нетърпение гласувах за С.Д.С измамници излязоха и нищо. После започнах да симпатизирам на Костов,измамник пак нищо. Но още щом се появи това недоразумение Борисов си казах о чакай малко тия са супер мошеници за тях никога. И тогава се замислих над думите на един мой по възрастен познат. При комунистите поне на 100 маскари има един читав,при тия новите партии няма нито един. И така малко по малко прогледнах,че Б.С.П колкото и компрометирани да са сравнение с другите са по добре.
  • 13 ДА ЗНАЕШ

    12 4 Отговор
    .....ПО ГОЛЕМ ВОЛ ОТ ТЕБЕ ...., НЕМА !!!
  • 14 Грейс

    15 4 Отговор
    Ако тези се идентифицират с патриоти, по добре да няма такива! "Патриот е душа дава, но не своята, а душата на народа."
  • 15 ревизор

    15 2 Отговор
    Крива е линията на тялото ти под раменете ти,Красимире!
  • 16 цербер

    12 2 Отговор
    "Проектът за самолетите е за 16 самолета. Осем са в първата част от сделката и още 8 като втора част". Много пректанти нещо взехте да ставате. Където и да погледнеш в България-ПРОЕКТ ДО ПРОЕКТА,МИЛА МОЯ МАЙНОЛЬО! За щяло и за нещяло. А нови самолети за българските ВВС няма. Само приказки,достатъчни да напълнят Парижката библиотека.
  • 17 123

    5 17 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Комисионната я получава продавача на стоката в случая трабва да е Американец, и след като това е държавна поръчка през държавния департамент комиссионна няма. Според закона за държавните поръчки на САЩ за даването на повече от 50$ от предстравител на компания или на държавата на клиент се счита за претъпление и е наказуемо не само със губене на работа, с конфискация и затвор. Дори и да си дал парите от собственните си финанси наказанието е едно уволнение, конфискация и затвор. Така че Каракачанов комисионна не е получил, не обвинявайте човека в нещо което не е направил, съдейки по действията на самите себе си.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Bai nudals

    11 2 Отговор
    След изборите,трябва да бъде създадена комисия от поне 100 човека която да разследва О.П.Г. Г.Е.П.И. И запомнете ми думите ще им трябват поне 2г. да им изкарат всички крадливи схеми наяве.
  • 19 Bai nudals

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Компетентните органи които ще разследват,и тази сделка ще кажат как е. Ти си никой,никой,никой.

    Коментиран от #25

  • 20 Българка

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Явно сте си много близки с Каракачанов и той ти споделя какво е получил лил не е получил, затова го защитаваш

    Коментиран от #31

  • 21 Тъп че изпържен

    10 2 Отговор
    Г-н БИЛА, защо си толкова глупав,ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА...ЗАЩОТО ЩЕ ОПОРОЧИТЕ ИЗБОРИТЕ Аман от" патриоти"
  • 22 Джоко

    2 1 Отговор
    Всяса жаба да си знае гьола! Очакваме приемливи решения по македонския въпрос. Казуси от отбранителната авиация на България имат думата експертите. Все едно в домакинството, стопанката да решава коня за подковаване или за подстригване е!
  • 23 Мирко

    6 1 Отговор
    Какъв точно трудов стаж имате Красимире? Каки познания и опит? Хванали сте се за отдавна изчезнала Вътрешно Македонсо- Одринска Революционна Организация, без никакви мотиви. Все едно аз да се пиша викингски рицар. Ти нямаш никакви познания или морални качества. Единственото което притежаваш е гиганстко его без никакво покритие. И си алчен и крадлив. Ако воеводите се появят днес, първо теб ще обез*лавят.
  • 24 Пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Комисионните при воени сделки са най-големи.Грабеж на кинти е нй-лесен.Подкрепа от продавача в такъв момент, за да има сделка се очаква.
  • 25 123

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Bai nudals":

    Кой са компетентните органи?

    Коментиран от #27, #38

  • 26 Меморандум

    6 1 Отговор
    до Шкембе войвода:
    Войводо, с редовни избори става когато правителството е било що-годе читаво.
    Когато не е правителство а шайка престъпници трябва революция. За съжаление в България няма кой да я направи и да те изкорми и тебе тулуп недодялан.
    Образно, разбира се :)
  • 27 Ти си

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "123":

    във всички случаи некомпетентен. По каквото и да е.
    Иди да си легнеш и се завий добре но не с мокри вестници.

    Коментиран от #35

  • 28 пройчо

    2 1 Отговор
    "... „Опозицията или не е чела какво гласува през 2018 г., или търси евтини дивиденти.."****Гласувахте си с ДПС под диригентството на Цветан Цървула/ молитвен закусвач в САЩ/ ...

    Коментиран от #29, #34

  • 29 Тва за

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "пройчо":

    молитвения закусвач трябва да влезе в българския тълковен речник.
    Муахахаха
  • 30 Васил

    4 1 Отговор
    Свиньоооооооо няма да изкараш до редовните избори.
  • 31 123

    1 6 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Не не сме близки с Каракачанов, просто ви давам обективен отговор защо не е получил комисионна Гн Каракачанов. Това че сте платили по висока цена за самолетите и наведнъж е по две причини;
    1.България е една от най ненадеждните бизнес партньори, също така и политически от които не можеш да очакваш да си изпълни договора по покупката на който се е подписала- примери; Южен Поток и АЕЦ Белене- и това ви е отношението към така наречените ви братя, а какво да очакват от вас тези държави които не са
    ви братя?
    2.Лошо подготвени и неспособни преговарящи за покупката.
    А самолетите ще си ги получите в срока на доставка на договора.

    Коментиран от #33, #58

  • 32 Я ...Я

    4 1 Отговор
    Я СЛАГАЙ СИНЯТА КАСКА И ВЪВ АРМЕНИЯ. НО ПЪРВО Я НАПЪЛНИ СЪС БГ. ПАСПОРТИ. БАРЕМ СИ ДОКАРАШ НЕКОЙ ЛЕВ.
  • 33 Българка

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "123":

    Какво не разбра- комисион за престъпното управление е усвояване, отклоняване, с една дума крадене. Не търси икономическа логика в хора , които нямат представа от икономика, а знаят само престъпни схеми

    Коментиран от #37

  • 34 Грейс

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "пройчо":

    Не е само закусвач, в момента е и Р"Ъ" Б български
  • 35 123

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Ти си":

    Това че ти си мислиш че всеки който е на отговорна длъжниост краде и взема комисионни е валидно за България.И понеже Каракачанов е Българин смяташ че той е получил подкуп за да закупи бойни самолети от Локхийд.Това което работи в България не работи в други страни. И след като не знаеш за какво говориш нямаш факти и доказателства а говориш от пълна злоба, не може и да даваш оценки за това кой колко знае.

    Коментиран от #45

  • 36 Ели Оригинал

    2 1 Отговор
    Каракачанов в качеството си на какъв харчиш милиарди за ф16?

    Да сте провели Референдум за НАТО, военни бази САЩ на територия на БГ?
    Въпросите касаят и НДСВ, БСП, ДПС, РБ, ОП, НФСБ, Воля.
    Вече плачеше за Македония-имало натиск от Германия.
    Чий го дириш в политиката, като не можеш да защитиш БГ национални интереси?
  • 37 123

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Българка":

    Комисионна няма кой да му даде на Каракачанов, както и само в България го има това някой да даде подкуп за да го вземат на държавна работа. Като отидеш да си купуваш нов автомобил ако можеш да си го позволиш, подкуп даваш ли за да ти продадът автомобила? Дава ли ти 10-20% от цената на автомобила в пари продавача за да я закупупиш от него?

    Коментиран от #40

  • 38 Bai nudals

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "123":

    Тези които са,но не ти.
  • 39 БАЦЕ БАЦИЛА

    4 1 Отговор
    А български паспорти ще издаваш ли на самолетите.....
  • 40 Bai nudals

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "123":

    Еми да,той комисионната ще сие вземе още тук. Мислиш ли че ще пропусне.

    Коментиран от #43

  • 41 Tarnovetz

    2 1 Отговор
    Патриот е братя – душа дава - ама не свойта, а душата на народа….
  • 42 Каракачанов?? БСП търсят под Шопара

    3 1 Отговор
    Свинче, това с вола остаря,!
  • 43 123

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "Bai nudals":

    Как да стане работата да си вземе комисионната от България, имаш 3 милярда лева в банката дадени от НС, цената е 3 милярда лева, подписания договор е за 3 миларда лева, Българската ти банка е изпратила на американска банка с потвърждение 3 милярда лева, и ти и всички други взели уаястие са получили потвърждението за получени 3 милярда лева от американската банка и Министерството им на Външните работи. Това не са общественните търгове в България, на запада едно 90- 95% от всички плащания се извършват електронно по банков път, плащане в пари е за много малки суми обикоовенно до 10-20 е и рядко.Ако си вземе 50 милиона и дори и една стотинка от 3 милярда ще ви съобщат че България им дължи още пари и колко е сумата,такова нещо още не сте чули.

    Коментиран от #44

  • 44 Ако някой

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "123":

    иска да ди даде подкуп ще ти го даде.
    Или дарение, или ще те назначи на добра заплата за нищоправене или учинайка ти ще я уредят някъде.
    Начини има много.
    Ей го Обама, подписа некъв многомилионен дооговор с Нетфликс обаче не е много ясно за какво.

    Коментиран от #50

  • 45 Грейс

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "123":

    Малииий, пустите хамериканците, света вода не напитка! Дори единият от претендентите е абсолютно корумпе,! За Украйна, байдън и синът му чувал ли си, или това не влиза в ушите ти?

    Коментиран от #47

  • 46 КомисионЧитак

    2 0 Отговор
    Новата БИЗНЕС политика на стрико Дончо за американските бази по света повтаря съветската политика и се изпробва в бившите съветски сателити! Натискат се екс-сателитите сами да финансират и изградят военната инфраструктура по американски проекти (вкл. по инчовата, а не по метричната евро-система!); след това ги карат да се самозаробят финасово и си купят на двойни и тройни цени стара американска реновирана техника с дистанционно управление от САЩ по сателитни канали (Ф-16, броне машини, гимии, 3Д-радари, ..... ) с плащане изцяло и в предплата! И след 10-тина години когато техниката пристигне, се оказва, че нямат кадри които да боравят с нея и затова си наемат за сметка на българския бюджет американски военни за боравене с техниката! Така базата, техниката и поддръжката й де-юре се водят български на българска територия, но де-факто са американски с американски персонал на заплата от Б-ия и с българско финансиране за муниции и поддръжка! Освен това страната губи дългосрочно и финансовата си и политическа независимост и стабилност! Точно това направи ДС-Ванче караПрас с гласуваното от парламента 2018 негово предложение! И сега по цигaнcки (нали е внук на милиционерския инквизитор от комунистическите концлагери Къно-цигaнинa!), се опитва пропагандно-предизборно да прехвърли вината на парламента, "опозицията" и кочияша на самальот! А честито на всички БКП-партийци, фатмаци, ченгета, фуражки и лампази от всички БКП+ДС+РУМНО-клонинги! От съветски трън на американ
  • 47 Хи их хи

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Грейс":

    Сина му Хънтър Байдън почина от рак, но притежаваше контролния пакет от газопреносната им мрежа на украинците! Ама това козяците не коментират!

    Коментиран от #49

  • 48 един от многото

    4 1 Отговор
    Дори и хладилник да си купиш , пак правиш маркетинг , а не като вас , парата за сделката в торбички и чекмеджета , а стоката ..... Сега сме на власт , сега се пълнят торбички и шкафчета , а народа и държавата , кучета ги яли. Това е мотото на управляващите!
  • 49 123

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хи их хи":

    За това колко знаеш си личи по това че няма и едно нещо вярно в коеот си написал освен името но и то е сложено на неправилен човек.Хънтър Байден е жив и никога не е боледувал от рак, никога не е притежавал контролен пакет акции на газопреносната мрежа на Украйна. От 2014 до 2019 г работи като Юридически съветник на добиващата гас в Украина и Казахстан Бурисма Холдингс.
  • 50 123

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "Ако някой":

    Разрешени в България са тези неща които изброяваш, но забранени и преследвани в САЩ и не са забранени само на книга. За това България е на Дъното.
  • 51 Бесипету

    1 0 Отговор
    Не търсят телето а на баща му мъдит е 🐃🐃🐃
  • 52 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Естествено, не ставай смешен ! Като купуваш хладилник, най-много да ти го докарат без пари пред блока...Кой ти дава комисионна !?!?!?
  • 53 Матей

    0 0 Отговор
    Може и да я докарат до редовни избори,давайки шанс на опозицията за тотален реванш чрез скандализиране на боковските избори .Още отсега опозицията трябва да направи план за действие и проваляне на изборите чрез масови протести,бойкот,блокиране на основни изб.секциии по градовете,СИК И РИК И ЦИК.кАТО ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ ОСИГУРИ присъствие на чуждестранни репортери и еврокомисари.След провал на изборите трябва да се намеси президента и да назначи служебно правителство.
  • 54 Bahti

    0 0 Отговор
    ШКЕМБЕ ТОРБА КОМИСИОНКО ДОЛНА! ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ ЕДИН РУМЪНСКИ ДИКТАТОР ПО КОЛЕДА! ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР!
  • 55 Криеш името си страхливец

    0 0 Отговор
    " БСП търси в БИЛА червена торбичка, а там само жълти"! Да бяха попитали бивш агент на ДС в годините на социализма и настоящ демо министър потрЕот. Ази познавам един червенобузест, широко скроен каракачанин от Русе!
  • 56 БРЦК

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ли Ли Пут":

    Приятелю абсолютно си точен . Смърт на тирана . Целия ГЕРБ в Затвора. И в урановите мини.
  • 57 iwanow

    0 0 Отговор
    Г-н Каракачанов, аз не съм Ви враг,но избори не могат да казват кой е прав , и кой крив Мнозинство не значи и правда,мнозинство нищо не значи Защищавай те се аргументирано.
  • 58 Tarnovetz

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "123":

    Южен Поток и АЕЦ БЕЛЕНЕ ги спряха ционистки лобисти от сащ – един от тях хилари клинтон, сега блокират Северен Поток; F16 не е поканен в Finland; виж огромния дълг на сащ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове