Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 13:49 2 547 17

Търговци предлагат износени гуми като здрави в интернет

  • гума-
  • гуми-
  • измами

Измамите зачестяват на прага на зимния сезон

Търговци предлагат износени гуми като здрави в интернет - 1

Търговци предлагат износени и дори надупчени гуми като здрави в интернет. За това алармират зрители на NOVA на прага на зимния сезон. Сигнали за гуми с дефекти – „втора ръка” получават и в центровете за монтаж и демонтаж. Там вече започна поставянето на зимните гуми.

Най-отговорните шофьори вече започнаха да подготвят автомобилите си за зимните месеци. Виждате - в този сервиз вече тече и смяната на летните гуми със зимни. Изискването е дълбочината на грайфера да е минимум 4 мм.

Все по-често обаче шофьорите, които идват тук, търсят съдействие от техниците след като са попаднали на износени, налепени и дори надупчени гуми.

Гуми „втора ръка” – с отлично качество и атрактивна цена. Примамливите оферти привличат шофьорите в интернет на прага на зимния сезон.

Димитър Стоянов обаче не се доверява на атрактивните предложения. И тази зима ще заложи на чисто нови. Тъй като вече е попадал на гуми с дефекти, закупени от интернет.

„Гумата изглежда в перфектно състояние – така я презентират, но при монтаж – теловете се виждат… Правиш няколко километра, след това – теловете започват да се показват, балончета…”, разказва Димитър Стоянов .

Все по-често монтьорите в сервизите се натъкват на дефекти по гумите, които шофьорите носят за монтаж. Проблемите обаче излизат едва когато започнат да ги поставят на колата, разказва професионалният монтьор Иван Генов.

„С просто око не се вижда, но когато се завърти на баланса – се показва дефектът, който носи. Идват с гуми, които са закупили, за да ги ползват, а се оказва, че те не стават. Когато гумата тръгне да криви - най-често почва да губи въздух и се показват телове от нея – това пак трябва да се загледате и да я видите – може видимо да е добра гумата, но де факто не е”, посочва автомонтьорът Иван Генов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Търговец

    4 0 Отговор
    И аз така им казвам
  • 2 БАЙ Х@Й

    21 0 Отговор
    "На старо само ракия и вино!"
  • 3 Георги Петков

    13 6 Отговор
    Само в България можеш да попаднеш на реклама - гуми, като нови 10лв.
    Дори в Кауфланд има не лоши изключително бюджетни гуми за по 30лв бройката. 30лв чисто нова или 10лв... и ест. всеки спестява 80лв вместо да е спокоен.
    Като нямаш пари не караш кола.

    Коментиран от #8, #9

  • 4 user

    15 1 Отговор
    С гумите шега не бива. Компромиси също!

    Коментиран от #6

  • 5 Centurion

    7 1 Отговор
    Търговците не са виновни,те търсят шарани.Гуми си купуват нови,с Дот най много година.Ако гумите са втора ръка то грайфера трябва да е не по малко от ,6/7мм гумите да са максимум 3/4годишни и на една трета цена.Но въпреки всичко новите са за предпочитане.Сега има избор,на различен клас гуми,и цените са приемливи!
  • 6 На времето

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "user":

    като ги карахме не до теловете,а до конците?Качвал съм се на Паничище при тридесет сантиметра сняг с Волга Газ24 теловете играеха шипове..И съм слизал без птп...
  • 7 търговец

    6 0 Отговор
    Еми да си купуват НОВИ с ГАРАНЦИЯ гуми, ама скъпо а?!?
    Пазарят се за стоки втора ръка като ... да не казвам какви, искат едва ли не да ТЕ ОТЪРВАТ от стоката ти и после ПЛАЧАТ, че си купили нещо, което струва толкова, колкото са платили... и им отива далаверата!
    Ганьо е свикнал да има далаверка, да вземе нещо хем евтино - хем хубаво, да де, ако това само по анимационните филми се случва!
    Да си сменят мисленето и да си купуват нови стоки вместо да плачат в публичното пространство!
  • 8 тотьо

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Георги Петков":

    да бе, ако караш с 13-ки, може да си ги намериш, за по 30-50лв, ама ако си с 20-ки и трябва да обуваш джип, или по-нова кола, смятай, че 1000лв няма да ти стигнат за нови гуми! Така че, ако си купил за 400лв втора ръка, запазени 20-ки с нов ДОТ - трябва да биеш шапката у земята, вместо да се оплакваш.. че видиш ли, леко грайфера бил износен повечко по борда!

    Коментиран от #10, #12

  • 9 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Георги Петков":

    Многознайко,намери ми 185/65/14 ,доста масов размер , за 30 лв чисто нови. Ще ти ги платя по 40 . Най-скапаните марки в тоя размер,чисто нови , стартират от 60 и .... може и от Кауфланд да ги купиш,пак ще ти платя по 40, не по 45 даже.

    Коментиран от #13

  • 10 Опа

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "тотьо":

    А бе пич, караш джип нов модел а нямаш пари за нови гуми? Нормално за България но Я се замисли колко сме зле. Не говоря за финансовия аспект а за умствения

    Коментиран от #17

  • 11 Изясняване

    6 0 Отговор
    Имат специални приспособления с които изрязват дълбок грайфер като нови стават.
  • 12 Читател

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "тотьо":

    Ако цената на гумите те "събаря" - просто караш неподходащ за теб автомобил.

    Коментиран от #16

  • 13 Опа

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Така, така и на мен да ми купи гуми за 30лв.Проблемът е че някой се правят на тарикати да минат по тънката лайсна а после плачкат.Евтини на брашното, скъпи на трици те нека проумеят това и да не се оплакват.
  • 14 ТРОПЧО

    1 0 Отговор
    ЛИ ДА ДОКАТО ИМА ОВЦИ ЩЕ ИМА И КОИ ДА ГИ СТРИЖЕ НАЛИ ТАКА НАЛИ СЕ НАУЧИХМЕ ДА ТЪРСИМ ЕВТИНОТО АМА И КАЧЕСТВЕННОТО ААААДА АМА НЕ ТОВА ГО ИМА СОМО В КИНДЕР СЮРПРИЗ ГОЛЯМ ГРА4ФИР И ЕВТИН ООООО ГОЛЯМ ДА ТЕ КЛАТИ И ДА НИ ТИ БОЛИ ААААААА ТОЗ ХОБЕН НАРОД ЩЕ СЕ НАУЧИ ЧЕ С ТРИЦИ МА3МУНИ НЕ СЕ ХВАЩАТ

    Коментиран от #15

  • 15 Derfel

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "ТРОПЧО":

    Ко риече, ко ... ?
  • 16 бай ти

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Читател":

    Ае карайте си талигите по 2000-3000лв и си трайте, къде човека е писал, че цената на гумите го събаря?!? Цените са това! За някои колата е удоволствие от шофирането, за други гнила ламарина за придвижване! Някои си купуват коли по 200 000лв чисто нови и колкото и да злобеете,няма да промените нещата!!!!
  • 17 бай ти

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Опа":

    Некой некъде писал ли е дали има пари, или не?!? Писал е цената на гуми втора ръка и дотук чета двама комплесирани икономически да гледат в джоба на другия! И ти говориш за мислене ... еми виж си първо твоето!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове