24 Октомври, 2020 15:11 7 390 171

Скандал в Бургас! Лекари искат по 500 лв. на смяна, за да лекуват болни от COVID-19

  • лекари-
  • 500 лв. смяна-
  • заразени-
  • covid-19

Това е липса на професионална отговорност, след като са взети всички мерки за безопасност, заяви д-р Светлозар Георгиев

Скандал в Бургас! Лекари искат по 500 лв. на смяна, за да лекуват болни от COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Скандал в Университетската болница в Бургас заради недостиг на медицински персонал в борбата с COVID-19.

17 шефове на отделения поискаха да командироват свои лекари, само ако получават по 500 лева за 12-часово дежурство, съобщава Нова телевизия.

Те отказват да изпълнят заповедта на директора на лечебното заведение техни лекари и сестри да бъдат командировани в Инфекциозно отделение. Писменият отказ е изпратен до ръководството на болницата, Регионалната здравна инспекция и медии.

"Защото няма яснота за начина, по който трябва да се процедира. Имаме много малко персонал-медицински сестри и лекари. И ако отделя част от персонала мисля, че няма да можем да работим", казва д-р Диана Маринова, която е началник на Отделение за физикална и рехабилитационна медицина.

"Не сме казали такова нещо. То е написано съвсем ясно - пише отказ да изпълнят. Нека да мине съветът и ще го изкоментираме", каза д-р Даниел Петков - началник на отделение "Уши, нос, гърло".

Сред мотивите са липса на дългосрочен епидемиологичен план в болницата, липса на обучение на възлаганите задачи. Твърди се и че заповедта е в противоречие с Кодекса на труда и застрашава живота и здравето, както на пациентите, така и на персонала.

Лекарите настояват командироването да е доброволно, а заради поетия риск да се плаща допълнително трудово възнаграждение в размер на 500 лева за 12-часово дежурство.

Не закъсня реакцията на лекарите от Инфекциозно отделение, които работят в рискова среда от март. "Честно да ви кажа, не искам да коментирам, безкрайно разочаровани сме всичките", коментира д-р Ростислава Кръстева, зам.-началник на Инфекциозно отделение в УМБАЛ-Бургас.

Изненадано е и ръководството на болницата. "Колегите получават бонус 1 000 лева, но те работят цял месец, в такива условия. Много ми е странно как остойностиха едно дежурство точно на 500 лева. Този отказ е неприемлив за нас. Това е липса на професионална отговорност, след като са взети всички мерки за безопасност", заяви д-р Светлозар Георгиев - зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

В същото време специализант, имащ почти ежедневен контакт със заразените с COVID-19, е готов да помага на колегите си при предстоящото разкриване на още легла в болницата. "Дори и без доброволческата дейност, която естествено сме готови да осъществим и да изпълним, ние така или иначе от самото начало активно участваме в диагностичния процес", казва Павел Минев.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уди Кълвача

    94 29 Отговор
    Ще получат по 5000 на смяна ама някой друг път като плати 100 000 лв на семестър в медицинския факултет може да изкат 500 лв на смяна!

    Коментиран от #91, #111

  • 2 ТаУмВзе

    114 16 Отговор
    Когато моше замести Хипократ. Нищо ново на територията.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 40 Отговор
    На лексрите браво няна само тия на върха да, взимат псри

    Коментиран от #42

  • 4 Професора

    65 18 Отговор
    И как изчислиха 500 лв на база какво се калкулира сумата?

    Коментиран от #7, #13

  • 5 Че не е много

    87 11 Отговор
    Като четох миналата Нова година какви хонорари искаха чалга певиците.....
  • 6 Гост

    80 22 Отговор
    Дамз не доктори а търгаши за жалост.. Ами да спираме да плащаме здравни осигуровки то се видяло , че няма кой да ни лекува нито от корона нито от нещо друго поетапно се спира плановия прием и операции... А аз даже и за второ здравно плащам като много други българи!!! Явно трябва да спрем!!

    Коментиран от #153, #159, #166

  • 7 Оня с рикията

    38 4 Отговор

    До коментар #4 от "Професора":

    100 лева на час и три часа обедна почивка. За нея не се плаща.

    Коментиран от #46

  • 8 БАЙ Х@Й

    63 50 Отговор
    Защо скандал! Хората преценяват риска и оценяват живота си! Като не иска ами Да хОди пеша бе!

    Коментиран от #76

  • 9 Госあ

    96 32 Отговор
    Правилно! Сега е моментът. Държавата колко време се подиграва с лекарите? Не говоря за търгашите с клиничните лабораторийки и частните кабинетчета за дерматология, а за лекарите в държавните болници. Значи ганя може да извади хиляди за един зъбар, обаче скимти, че лекар в държавните болници може да получава колкото хигиенистка. Не се отказвайте!
  • 10 Loop

    33 66 Отговор
    Да отива Мангъра и всички които мислят че е нормален грип доброволци защото всички глупости можем да говорим и да си слагаме медали но сега да отидат да работят те с ОБИКНОВЕННИЯ ГРИП.
  • 11 Може може и е правилно

    110 14 Отговор
    Щом може 1 м шосе да струва 100 000 лева, така и едно дежурство може да струва 500 лева!

    Коментиран от #12

  • 12 Хлебара

    38 18 Отговор

    До коментар #11 от "Може може и е правилно":

    А искаш ли 100 лв един хляб на това основание?

    Коментиран от #15, #36, #47

  • 13 БАЙ Х@Й

    21 7 Отговор

    До коментар #4 от "Професора":

    Ами броя лекари починали тази година умножен по ПИ ( ама не рикия) плюс логаритъм от ританите медици разделен на броя маски за смяна !

    Коментиран от #14

  • 14 Професора

    39 5 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й":

    Не знаех, че до тази година лекарите бяха безмъртни

    Коментиран от #16

  • 15 БАЙ Х@Й

    30 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хлебара":

    Щом за бутилка Дом Периньон искат четирицифрена сума .
  • 16 БАЙ Х@Й

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Професора":

    Още много неща не знаеш ! Справка "Кръгът на Зенон" !
  • 17 Каквото повикало

    61 2 Отговор
    Нали болниците са търговски дружества?! И те търгуват! Щом са търговци- пазарят се с право! И за това да кажем тенк ю на драгалевския лаборант - човека, който е с най-големи засшуги за съсипването на държавата! Рано или късно неговите заслуги ще се сравняват с тези на 🎃.
  • 18 Малко е

    34 52 Отговор
    не по 500, а по 1000 тояги трябва да получат,и да се отнемат лекарските им права!

    Коментиран от #25

  • 19 Bingo

    69 8 Отговор
    Ми като гледат шкафчето на Бойко с еврата и на тях им се приисква да се видят с пари. Всеки е свободен да оценява труда си както реши. Работа в инфекциозното отделение си е опасна и без прехваления Ковид.
  • 20 Лост

    63 7 Отговор
    Не съм съгласен за 500лева, но щом Мутавчийски взема заплата в НОЩ за нищоправене - по точно стресиране, защо да не искат?
  • 21 Миризлив пор

    54 6 Отговор
    Добре де, кога имаше доктори точещи касата с по 30 000 заплата не плюехте, сега кога се налага човек да рискува плюете, не можело да им се плаща, доброволци да ходели. Сега е добре да се обяви че в нашия казан нямало дявол, сами си ги дърпаме хората обратно.

    Коментиран от #55

  • 22 Лост

    57 3 Отговор
    По интересно е защо е махната карантината на Борисов? Дал два отрицателни теста и му е отменена, а обикновения човек трябва да стои 10 дена.

    Коментиран от #33, #52, #163

  • 23 7544

    28 18 Отговор
    Това е истинското лице на медиците в Бг.
  • 24 Софиянеца

    41 0 Отговор
    Колегата доктоЛ от,, Света Анна "който отмъкна 250 000 лв по програма за образоване на персонал да им бри по 500лв на смяна!
  • 25 Роки

    47 9 Отговор

    До коментар #18 от "Малко е":

    Ами ходи ти учи за лекар,после специализация,стаж, и да се намери после някой от махлътъ да те нарита насред болницата, че да ти налее акъл малко!!!

    Коментиран от #58

  • 26 7544

    24 27 Отговор
    Лекарите, които са фронта, където има война, правят ли такива пазарлъци?
  • 27 Gen Gurko

    24 25 Отговор
    Безсрамници. Трябва, както е направил м-р председателя на провинция Саскачуан да внесем след Ковид истерията лекари отфилипините, Пакистан, Виетнам или откъдето и да е и срещу Европейски паспорт да работят у нас определено време по договор. Така той е решил веднъж и завинаги въпроса с рекета в бели престилки. Сега има паметник и е влязъл в историята на Канада. Има филм по неговия случай.

    Коментиран от #167

  • 28 Инженер

    59 23 Отговор
    Само който има достатъчно кураж и дупе знае колко трудно се завършва медицина.Жена ми и дъщеря ми са доктори и това което са прочели ,за да стигнат до нивото си днес ама буквално е един вагон с книги.Безсънни нощи ,тежки дежурства ,рев и психическо натоварване,че времето не стига да се изучи за отличен учебния материал...щото боравиш с живота на хората и място за лигльовци няма!Заслужава си да искат всеки лев от тези 500 и ги подкрепям напълно.

    Коментиран от #38, #39, #45

  • 29 Анонимен

    27 37 Отговор
    Срамно. Ето това сме ние българите. В момент, когато трябва да се прояви жертеоготовност ние се пазарим и оплакваме. Да ви кажа това си е някаква национална черта, която сме прихванали още от глупавите османлии. На запад в трудни моменти обществото се консолидира, а в България се разцепва. Иначе много ни бива да се приказваме колко велика история сме имали. Велика ама друг път. Добре че са били Ботев, Левски и шепа партизани да поотмият срама от робското мислене през османското иго и от пакта ни с Хитлер. Само че и на тяхната саможертва плюхте заради политкоректността на Борисов.

    Коментиран от #37, #50, #168

  • 30 Све

    21 16 Отговор
    Ще плащаме на медиците ЗА ДА СА СЪУЧАСТНИЦИ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ПЛАНдемия
  • 31 Бялата мафия

    23 38 Отговор
    Лекари, видяхте ли се що за стока сте, сега трябва незабавно дисциплинарно уволнение

    Коментиран от #64

  • 32 оставка

    33 5 Отговор
    За всичко са виновни герберските корумпета. Частните клиники са техни, точат здравната каса, а в същото време скубят и пациентите, но те са си нашите. Защо не им спрат достъпа до здравна каса -трябва да има условия, че и те носят отговорност в пандемиите.
    Другото пък безхаберие на чекмеджиите, че цяло лято не си мръднаха пръста да направят някаква стратегия и обучение на медици от частните сектори, а се разхождаха и си правеха клипчета с джипката, канеха туристи от където им падне и напълниха държавата с вируса. Зимата ги изненада вируса, сега пак ли са изненадани ?
    Да не говорим , че 10 години изтичат медицински кадри на запад и няма кой да направи реформа за да ги задържи. МЪРЗЕЛИВИ, КРАДЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ .
  • 33 Елементарно, Уотсън

    16 2 Отговор

    До коментар #22 от "Лост":

    За да обикаля с Жипката!

    Коментиран от #44

  • 34 Лекар Бг

    17 23 Отговор
    Изморени сме, много сме изморени от това да се пазарим по цял ден
  • 35 Порно

    21 4 Отговор
    Нали сме европейци , на вземат колкото е средно в ЕС.

    Коментиран от #48, #119

  • 36 Може

    26 8 Отговор

    До коментар #12 от "Хлебара":

    И веднага си правя фурна! Имам възможност да закупува евтино брашно! От всяко дърво може да стане хлебар, но не и медицински работник!

    Коментиран от #51

  • 37 Миризлив пор

    40 9 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    Каква отговорност какви 5 лева? Ти лично ходил ли си да договаряш заплата? Отиваш и ти се хилят и ти обясняват колко труден е живота, няма пари и т.н. ако искаш винаги си свободен са напуснеш, молбата веднага ще ти бъде удовлетворена. Във момента същите тези нагльовци вместо да се спрат да крадът искат доброволци! Сега местата са разменени, хората искат това което им се полага, тези които са на зор ако искат пак да настройват хората да ги оплюват. Да напомня ли че една медицинска сестра взема по-малко от касиерка в хипермаркет?

    Коментиран от #53

  • 38 Бай Ой

    58 9 Отговор

    До коментар #28 от "Инженер":

    Прав сте?За 12- часова смяна получават грубо 40-50 лв.Отива чалга певачката да “изпее” 100 патрона на някой селски събор и за 1 час иска 8 хиляди?...що не скачате по форумите за този уродлив хонорар!А дъвчете поредното кебапче с пета бира и припявате?

    Коментиран от #40, #43

  • 39 Истината

    16 29 Отговор

    До коментар #28 от "Инженер":

    Рев е било след първия път отзад от преподавателя, психическото натоварване до третия, от там нататък само удоволствие, затова и лекарите ни разбират от медицина колкото третокласник. 90% от бългаските лекари са за затвора.
  • 40 Гост

    11 5 Отговор

    До коментар #38 от "Бай Ой":

    Браво! Точен отговор!

    Коментиран от #154

  • 41 Covid

    27 9 Отговор
    Ха, ха! Такъв автогол си вкарахте с тази Корона, за няколко жълтици, че сега ще духате супата от собствената си простотия корумпирана! Пуснете още някой смешник да плаши и да говори лъжи, а стадото да продължава да се връзва!
  • 42 Аллло

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Неграмотник млъкни.

    Коментиран от #142

  • 43 Да ама не

    25 17 Отговор

    До коментар #38 от "Бай Ой":

    Пропусна да смоменеш, че за 12 часова смяна доктор в България източва от НЗОК минимум 20 000 лева без да свърши и грам работа, веднъж да им се наложи да поработят малко и оревават орталъка

    Коментиран от #148, #152

  • 44 Лост

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "Елементарно, Уотсън":

    И сигурно си пуска песента на Тату- "Нас не догонять".
  • 45 Хахаха

    23 8 Отговор

    До коментар #28 от "Инженер":

    В ТУ имахме една поговорка: като знам какви инженери излизаме ме е страх на доктор на отида - 1 към 1 с действителността у нас!

    Коментиран от #79, #149

  • 46 Т44444478б

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Оня с рикията":

    Давам и 500 долара, да си харчат. И 120 лв ваучери за море.
  • 47 Съвет

    20 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хлебара":

    Извикай в къщи майстор и ще разбереш дали е нормално.
  • 48 Ха-ха

    25 14 Отговор

    До коментар #35 от "Порно":

    В момента работя в Германия моята заплата е 1500 е. Маски, ръкавици си купуваш ти. Държавата не ти осигурява. Тук няма заплата 250е на сняна. Затова българските корумпирани лекари и персонал се излагат. Всички от лекар до санитар рушовет искат. Това е България.

    Коментиран от #62, #63, #89

  • 49 Санитар

    29 4 Отговор
    Всички работещи трябва да получават по 500лв на смяна а болните останали безработни по 3000лв на месец.Не забравяйте човека с джипката,колко получава на час и колко краде,за да няма за вас
  • 50 иди ти

    32 6 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    Само, че балъци няма вече. На мутрата премиер много му беше удобно 10 години да разчита на саможертви , събиране на капачки , дарения за болници ..., младите да си издържат от чужбина родителите , оставени в унизително бедно състояние , тежко болни деца да молят по телевизии за дарения , доктори и сестри да напускат държавата поради мизерно съществуване ,а той и хунтата му да крадат хазната е еврофдовете.

    Коментиран от #75

  • 51 7894

    15 13 Отговор

    До коментар #36 от "Може":

    То па едни доктори специалисти в България ти да видиш
  • 52 Аааа

    2 11 Отговор

    До коментар #22 от "Лост":

    Защо не попиташ за Радев??????????

    Коментиран от #59, #137

  • 53 Учуден

    21 14 Отговор

    До коментар #37 от "Миризлив пор":

    Да ни осведомиш ако обичаш в кой хипермаркет касиерките взимат 1 300 лева заплата защото това е минималното заплащане на мед. сестрите и то чисто, старшите сестри взимат на два бона, сега добави към тези пари още 1000 лв за първа линия, нищо че касиерките срещат десетки пъти повече хора ежедневно
  • 54 Българин

    18 16 Отговор
    Аз,ако бях лекар за по малко от 1000лв на ден нямаше да се навия при условие,че знам че мога да умра да мн гаден начин...
  • 55 Ами сметни

    14 5 Отговор

    До коментар #21 от "Миризлив пор":

    30000 заплата е 1500 лева за 8 часа. Тук се говори за 5 пъти по малка сума.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Миро

    18 23 Отговор
    Лекарите могат да бъдат мобилизирани и изпратени където трябва. Ако откажат военен съд. Що ни занимавате с това кой колко иска? Е Италия вкараха студенти медицина доброволци. Има много начини да си намериш лекари. Може и от Куба да се докарат лекари.

    Коментиран от #69, #70, #156, #169

  • 58 Балбоа

    21 10 Отговор

    До коментар #25 от "Роки":

    и защо да уча за лекар? Да спасявам такива като теб? Не благодаря!

    Коментиран от #125

  • 59 Лост

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Аааа":

    А защо биете негрите?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ЛЪЖЕ ТОЗИ

    13 7 Отговор

    До коментар #48 от "Ха-ха":

    НЕ ЛЪЖИ.НИКОГА НЕ СИ БИЛ ТАМ,КАМО ЛИ ДА РАБОТИШ.ТЪПАЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗУЧАТ ЗА ДОКТОРИ
  • 63 Дедовия

    6 7 Отговор

    До коментар #48 от "Ха-ха":

    Като чистач на кенефи ли работиш?? Хи хи хи хи!!
  • 64 е и после

    22 4 Отговор

    До коментар #31 от "Бялата мафия":

    Най-лесно е да се изгонят , но те и без това избягаха в чужбина. Тогава съвсем няма да има и мизерни болници даже. Лекар не се става за 1 ден и не е като да дръкаш джипката по цял ден. По трудното е да изберем некорумпирани управници , които да възстановят държавата и да има нормално здравеопазване, при което и медицинските лица да желаят да работят и българите да бъдат лекувани качествено.
  • 65 Боже, Боже!

    25 8 Отговор
    Ми щом майстор за 10-15 минути работа ти иска поне 20 кинта в тази ситуация защо лекар да не иска тези пари?!
  • 66 Батко

    8 3 Отговор
    Малко е аз бих станал доброволец за по ина лилавка от шкафа, инак да лекува койт ще може и бацо 😂 нъл фсичко разбира
  • 67 Балбоа

    7 14 Отговор

    До коментар #60 от "Национал СС":

    Не мисля,че точно Борисов стискаше юмруче и пищеше мутри вън! И мутрите излязоха навън....

    Коментиран от #86

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Госあ

    12 3 Отговор

    До коментар #57 от "Миро":

    Ае вкарай де ! Т'ва да не ти е като да вкараш евтина китайска стока (щото има и скъпа) у бакалията бе омбре?
  • 70 оставка

    23 6 Отговор

    До коментар #57 от "Миро":

    Като изгониха нашите, сега да карат от чужбина. В момента всяка държава има нужда от медици, но дори и да докарат пак ще трябва сериозно да им платят - безплатен обяд няма. Да отворят чекмеджетата джипкаджията и хунтата, не да обвиняват лекарите.
    Не напразно медицинските сестри протестираха цяла зима. То всеки патриотизъм си има мярка.
  • 71 Грейс

    21 6 Отговор
    Ама защо е това учудване? Мантрата на капиталист~либералите, че пазарът определя търсенето и предлагането, а лекарите нали са търговци, а здравето стока, защо да не определят цена 500л.Сърдете се на Ивана Костова, който направи лекарите търговци
  • 72 Кардиолог

    20 15 Отговор
    След като прочетох коментарите, утре напускам работа и ви оставам да измрете тука байганювци и отивам в германия! Защо да лекувам хора, които ме мразят?!

    Коментиран от #74, #94, #107, #128

  • 73 Архимандрит

    6 9 Отговор
    Комунистите, невярващите, не-кръстените и най-вече атеистите имат сериозни проблеми и ще скапят здравната система на България до седмици, а погребалните агенции ще се нагушкат с мангизи от погребения на атеисти…
  • 74 Свободно падане

    5 3 Отговор

    До коментар #72 от "Кардиолог":

    Когато пърдиш гледай прозореца да е широко отворен.
  • 75 7544

    8 0 Отговор

    До коментар #50 от "иди ти":

    Че то и сега е същото. 100 дена протести- никакъв ефект. Нещо да се е променило?
  • 76 Бай

    13 10 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й":

    Да хващат мотиката, като не искат.Значи да прибираме пари от НЗОК сме по търговския закон, на работа по КТ ,щото ни е шубе и в тъпия кодекс има алинея в която е записано че можеш да откажеш работа носеща заплаха за здравето ти. А колко други хора работят всеки ден в условия увреждащи и пряко и косвено здравето си ? Значи много е опасно,много страшно за здравето им и на пациентите, ама срещу 500 кинта на ден,е..и му м....та на здравето и пациентите.
  • 77 Бургазлия

    18 4 Отговор
    Тази така наречена Университетска е пълна боза. Гледат те какво ще дадеш и въобще не им пука за Хипократ. Затова като ми се наложи на мен или мои роднини ходим във Варна. В Бургас здравеопазването е на ниво 0.

    Коментиран от #81

  • 78 емо

    13 10 Отговор
    циганите малко ги бият явно
  • 79 И още нещо

    7 0 Отговор

    До коментар #45 от "Хахаха":

    Инженер се става в производството, в практиката! Задачата на университета е да се научиш при възникнал проблем да знаеш кой справочник да отвориш! Ако това си научил - ОК. Не може човек да съхрани в паеметта си хиляди формули и т.н. Тъй че лафа е стар колкото института, но не е съвсем точен.

    Коментиран от #132

  • 80 Мутафчийски брифинг 14.05. 17 та минута

    10 6 Отговор
    И 500 лв да вземеш има предел на издържливост и от преумора и дефицит на сън следва и сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки

    Коментиран от #83

  • 81 Харно де

    15 0 Отговор

    До коментар #77 от "Бургазлия":

    Но така е на територията! То най-доволни от "системата" са циганите, защото не са плащали осигуровки поне, а ги обслужват като всички останали! /Дано от антиБХК не разбетат къде съм/.
  • 82 Лесна работа

    14 13 Отговор
    Взимайте ги в запаса и да бачкат за без пари,а който откаже - военен съд и ще се оправи работата. Не всичко е пари, но някои го научават по трудния начин. Никой не ги е карал насила да стават лекари.По тая логика гробарите трябва да са най- заплатени, щото всички сме им клиенти все някога.

    Коментиран от #145, #164

  • 83 Мутафчийски брифинг 14.05. 17 та минута

    10 0 Отговор

    До коментар #80 от "Мутафчийски брифинг 14.05. 17 та минута":

    И няма къде да си харчиш парите, като гушнеш букета.
  • 84 123

    23 7 Отговор
    Прави са Докторите от Бургас , защо те трябва до обират калая на разпасаната държава? Всеки тръгнал по молове , ресторанти,барове ,ситуациата се неглижира от всички ,другите малоумници не вярват че съществува ковид ,сега реване ...
  • 85 Перо

    5 12 Отговор
    ББ е пич
  • 86 Дедо

    4 4 Отговор

    До коментар #67 от "Балбоа":

    Бацо идряше с юмрук по часата да предлага нова конституция, да дава ся пачки от шкафа си, хората учили за лекари бай мьой банкянски умния да ги командва
  • 87 КОВИД

    22 9 Отговор
    Простия човек учил недоучил не може да оцени лекарския труд и отговорност.Некадърника е зъл,неблагодарен и смята че всички са му длъжни.Истината е че доктора си е доктор и чак сега ще се разбере защо по света тази професия е най платена.
  • 88 Предложението

    4 3 Отговор
    Хубаво е човек да не ходи на работа и да се занимава с прости хора.
  • 89 Зевс

    16 5 Отговор

    До коментар #48 от "Ха-ха":

    Аз пък работя като анестезиолог във Франция и взимам 900-950 Евро за 24 ч дежурство и не мрънкам. Доволно е така. Теб са те прекарали
  • 90 По-добре

    11 1 Отговор
    Да не лекуват такива лекари,за да не се вдига смъртността, без туй вече водим класацията.
  • 91 USA

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Уди Кълвача":

    Прав сте госпдине,но Черепа и семестър няма пък дължи стотици милиони на държавата! А,и си надува нагло пурата от Дубай!

    Коментиран от #109

  • 92 Уволнете

    9 6 Отговор
    Меркантилни душички!
  • 93 223

    15 1 Отговор
    Ами да мобилизират министерството,касата,и рзи.те вземат заплати като държавни чиновници.ще бачкат без пари
  • 94 Густо, майна!

    6 4 Отговор

    До коментар #72 от "Кардиолог":

    И аз! (колега от спешна помощ и работещ в ковид) Ще се научат, като имат личен лекарот енергото, и ги оперират от вик!
  • 95 Мари

    17 3 Отговор
    Не искам да обиждам всички лекари, но не само пари искат , и отношението е ужасно.Тук ще спомена д-р Делян Шишков кардиолог от гр.Габрово. Отивам за преглед ,имах два дни аритмия , беше събота и неделя. Направи ми прегледа, и го попитах има ли нещо обезпокоително. Неговият отговор беше- Ами защото си стара !!!
    Останах изумена. Това е лекар. Бях възпитана и нищо лошо не казах освен ,че той не падаше по долу от мен.Като погледнах неговата медицинска сестра която ми поставяше апаратурата, аз се уплаших. Чудовище , силен грим който беше сложен безразборно ,груба страхотия.Исках да кажа , че това ми беше диагнозата за 30 лв.

    Коментиран от #114, #151

  • 96 Браво

    9 4 Отговор
    Подкрепям, аааа и на извънреден час по 100лв.Така трябва.Това си е капитализма обвит в станиолче демокрация.
  • 97 21 век

    12 9 Отговор
    Извинявам се много, но някой може ли да ми посочи къде е СКАНДАЛА ? Живеем в 21 век в 2020 година 14 години член на ЕС . Така ли е ? Така е.. Всеки сам преценя колко му струва труда ? Така ли е? Не може в Германия и в която и да е страна членка на ЕС да ги взимат същите пари а в Бг удри колкото можеш . Гювеча свърши Драго господа . Безплатен обяд няма. Ако не искаш да плащаш , запретваш ръкавите слагаш маската , каската и почваш сам да лекуваш. Аз викнах фирма да ми прави шатра на двора - казаха ми - елементите от поцинкована стомана ще ти струват толкова, материяла за покритие толкова, труда толкова.. тотал- 3500 лв— ако щеш ??! Плащам и почват. Джакузито под шатрата 11500 лв със всичките му сълтанаци и придружаващи елементи. Плащаш и доставка + монтаж. Това е пазарната икономика. Като ида в ресторант и поръчам ФАГРИ със зеленчуци, салата ,предястие и десерт + бутилка бабич = 200 лв сметка . Вадиш и плащаш, ако не ти отърва отиваш в шопа взимаш пакет шарен фасул, хляб и вода и ти излиза - 8 лв. Ако щеш?? Това е положението. Къде е скандала питам аз? Миналата седмица отивам на зъболекар за почистване на зъбен камък- 120 лв за 20 минути работа. Не ми отърва станах и отидох другаде. За същата работа със същите материали - 60 лв. Това е. Като не ти отърва пускаш се и се потапяш. Какво искате ? Да ви бачкат безплатно ли

    Коментиран от #126

  • 98 Хахаха.

    7 3 Отговор
    От хуманност го правят хората, да не си поомислите нещо друго.
  • 99 Жжж

    14 0 Отговор
    Айде, сега и полицаите ще искат.
  • 100 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 8 Отговор
    безсрамни търговци а не ДОКТОРИ къде ви е ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА истинските малцина истински ДОКТОРИ са като капка в морето на нешно време да не си болен нямаш ли пари попаднеш ли на некадърен екип ЛЕКАРИ си до там
  • 101 120

    9 6 Отговор
    Истински лекари. Повечето са точно с такъв морал.
  • 102 БГ681

    13 11 Отговор
    Безобразие. Не знам дали това е дъното. Лекар да иска 500.лв на дежурство за да си върши дълга.

    Коментиран от #116

  • 103 Петьо Петров

    10 8 Отговор
    Всеки работещ в медицинската сфера е подписал трудов договор за определено заплащане в съответната болница при точно разпределение на труда му.За всяка допълнителна работа,която се изисква от него се договарят нови условия,които биха били удовлетворителни и за двете страни,работник и работодател.Не може да те разпределят по нечие хрумване на ново място,което нито ти е по специалността,нито по задължение.Така,че в случая медиците са прави.
    Нека дадат по 100 лв на смяна например на непрофесионалисти,без мед.образование,да работят като санитари и да облекчат работата на медиците в инфекциозните отделения.Тогава ще видим колко от плюещите тук,ще се цанят за такива лесни пари.Нали всички трябва да са обединени заради нашето оцеляване?
    Смешни и жалки сте.Преди да плюете,дайте личен пример!

    Коментиран от #108

  • 104 ЯШУА

    4 2 Отговор
    хаха ..да лекуват измисления ковид хаха
  • 105 Тодор Живков

    11 4 Отговор
    Много интересно. Приемаме за нормално Борисов да има шкафче с милиони, а не приемаме, че хората не искат да умират за нас без пари. Хайде, който е против медиците, да запретва ръкавите и ходи да помага в болниците. Борисов вместо да се прави на мнимо болен, да отива и той.
  • 106 Тираджия

    9 9 Отговор
    Много лесно се решава проблема. Обявява се военно положение и който откаже да служи по какъвто и да е начин на хората го съдят за дезертьорство. Това показва какви са ни медиците и цялата здравна система. Ако стане истинска война ще избягат всичките като мишки от страх. И на мен не ми е гот да ходя в държави с десетки хиляди заразени. Да се срещам с хора по фирми, офиси , магазини , бензиностанции и т. н . Но го правя сега , правих го и пролетта през първата вълна. Ако всички колеги откажем да го правим магазините ще се изпразнят за една седмица и после какво ще се яде. Така че всички професии са важни всички сме брънки от една верига , и е редно всеки да си върши работата за да не се скъса веригата. Че ще стане лошо
  • 107 Да знаеш

    12 5 Отговор

    До коментар #72 от "Кардиолог":

    В Германия се носи отговорност ако убиеш пациент. По-добре си стой тук че и лекар в затвора няма да те вземат.

    Коментиран от #141

  • 108 21 век

    4 4 Отговор

    До коментар #103 от "Петьо Петров":

    Прав си Петър , но Ганьо по инерция е про.стак . Който иска да бачка за без пари знае къде са болниците и иотделенията. Хайде стига вече гювеч
  • 109 Черепа

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "USA":

    има семестр и то много. Не че го защитавам, просто факт
  • 110 бг лекар

    6 7 Отговор
    абе оставете гладни докторите, не ходете да ви лекуват, толкова е лесно
    все пак никой не им е платил образованието, че да им определя и колко ще искат!
    както на пазара продавача сам си определя цената, така и лекаря сам ще трябва да си определи колко му струва труда
  • 111 Еее

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Уди Кълвача":

    ти го изкара това образование по-скъпо от в Америка бе
  • 112 Жжж

    10 0 Отговор
    Мафия, цветна или бяла все мафия.
  • 113 Анонимен

    8 5 Отговор
    Ама кво си играйте с тия 500 лв на смяна, направо речете по 3 хиляди. Не е общество това. Да не дава Бог в някаква война да влезнем. Тогава по 5 хиляди на смяна, ще искат сигурно. Боже докъде ни докара "демократичният" преход. А какви хора имаше през социализма само, готови нанвсякаква саможертва за да защитят идеалите си и социалистическата собственост.

    Коментиран от #115

  • 114 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор

    До коментар #95 от "Мари":

    госпожа МАРА тоя ШИЩКОВ не е ДОКТОР а кр,тен как може да обижда поциенти бесрамник
  • 115 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #113 от "Анонимен":

    прав си господине
  • 116 Ти що

    10 3 Отговор

    До коментар #102 от "БГ681":

    не го вземеш тоя дълг и да го намАажеш на филийка и да го изядеш, а?
    Всеки друг взима колкото си е преценил обаче лекарите щото някакъв дълг имат.
    Аз питах моя автомонтьор що взима скъпо или не е ли положил Дизеловата клетва и той каза, ми не.
  • 117 ами да

    7 4 Отговор
    Ами така де! Като трябва да наложим някакви мерки гледаме от Германия и правим квото те правят. Е, тогава и за надниците на лекарите в ковид отделенията трябва да гледаме от Германия и да правим каквото те правят!

    Коментиран от #121

  • 118 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 5 Отговор
    това не са ДОКТОРИ а търтей
  • 119 Тичо

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Порно":

    Да вземат и миньорите, горските, лаборантите, строителите...
  • 120 8888

    5 1 Отговор
    Увеличиха ли заплатите на МЕД. Сестрите
  • 121 ТтТтТ

    8 4 Отговор

    До коментар #117 от "ами да":

    С тази разлика, че тука лекарите са от некадърник надолу.
  • 122 гневна

    8 4 Отговор
    НАГЛИ ! ТЪРГАШИ ! Малко ли пари ви наляха за ФАЛШИВАТА пандемия ??? Гнусни долни търгаши !!! По - добре изобщо да ви няма !
  • 123 Лекар

    9 4 Отговор
    Аз съм съгласен да ходя и да бачкам за без пари— постоянно . НО като дойде време за сметките за купуването на храна за разходите по частни учители на децата ми искам всички плюещи по лекарите да дойдат и да платят сметката. Става ли ? Съгласни ли сте

    Коментиран от #127, #129

  • 124 гневна

    4 2 Отговор
    Копирайте в търсачката следното: "Протесты в Лондоне против ограничений из-за коронавируса. Прямая трансляция из Англии"
    В момента в Лондон хората са излезли на многохилядно шествие срещу ЛЪЖАТА "пандемия"!!!
  • 125 Гост

    9 5 Отговор

    До коментар #58 от "Балбоа":

    Ама ти и да искаш да учиш медицина , няма да можеш да завършиш , защото там се иска АКЪЛ и УЧЕНЕ ! Само че тъпаци като теб това не могат да го разберат !

    Коментиран от #133

  • 126 Еми така е бате

    7 2 Отговор

    До коментар #97 от "21 век":

    Утре ще се появи пред жена ти някой охажор с шатра от 20000 лв и ще я покани да се цамбуркат в джакузи за 30000 лв , като преди това хапнат вечеря за 2000 лв и край....изгоре ти женичката. Еми пазарна икономика бате
  • 127 гневна

    7 9 Отговор

    До коментар #123 от "Лекар":

    Никой не те кара да бачкаш БЕЗплатно. Но като не искаш да си лекар и да се занимаваш с болни и заразни хора, да не си ставал лекар, а фризьор !!! /примерно!/ Майка ми беше лекар /лека и пръст/. Ама беше ЛЕКАР!!! С ПРИЗВАНИЕ! А ТАЯ ПАСМИНА В МОМЕНТА, ОСВЕН, ЧЕ НЕ СА СВЕСТНИ ЛЕКАРИ, СА И ОНАГЛЕЛИ И САМОЗАБРАВИЛИ СЕ! /личен опит!/

    Коментиран от #130, #170

  • 128 Аре джа !

    5 2 Отговор

    До коментар #72 от "Кардиолог":

    Ей сега го местя ! И защо да те обичам ?! Чувствата трябва да са взаимни ! Запомни от мен , в Германия местните ще те гледат като марсианец !
  • 129 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #123 от "Лекар":

    Доколкото знам , в болниците не работят само лекари . Когато медицинските работници протестираха за достойни заплати , никой не ги подкрепи ! Сега нямате право да се оплаквате от липса на медицински работници ! Да сте мислили навреме !!!

    Коментиран от #131

  • 130 Лекар

    12 7 Отговор

    До коментар #127 от "гневна":

    Добре другарко ,щом смяташ че лекаря ти е длъжен и трябва да работи за без пари ела една вечер с мен да изкараш едно дежурство да спасиш няколко живота. Аз лично работя в спешно отделение. Ако смяташ че един човешки живот не струва 500 лв то проблема си е твой. Иди в Германия или в която искаш европейска държава да видиш там колко взимат лекарите- да видим дали ще ги плюеш и там .

    Коментиран от #134, #136, #138

  • 131 Лекар

    11 6 Отговор

    До коментар #129 от "Гост":

    Първо -ние не се борим за пари , ние се борим за човешките животи ежедневно. Ей такива като теб като ми ги докарат след катастрофа или след наръгване и с изкарани вътрешнисти ние се борим цяла вечер да оживеете и да преминете трапа. Парите са за нормално функциониращ живот и битие . Ако и това не можете да оцените аз нямам какво да добавя
  • 132 Само

    2 3 Отговор

    До коментар #79 от "И още нещо":

    в БГ-то образованието те учи да зубриш, а не да мислиш.

    Коментиран от #157

  • 133 Ще бъда

    3 2 Отговор

    До коментар #125 от "Гост":

    кратък! Да ти е..а п...а ма...а! Умнико!

    Коментиран от #146

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Магелан

    10 1 Отговор
    За кой ли път некадърните полетици разделиха нацията за и против докторите.За 6мс.некадърните гербери създадоха такъв хаус в здравеопазването че едвали има човек да го оправи.Ако крадливата герберска шайка върне само 40% от откраднатите еврофондове ще има пари не само за лекарите на първа линия но за целия обслужващт персонал?
  • 136 иди

    4 1 Отговор

    До коментар #130 от "Лекар":

    и ти.
  • 137 Аааа

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Аааа":

    Приятел , ако обичаш , не се обозначавай с моя ник ... Ако не си боклук по рождение .
  • 138 Че в коя

    10 7 Отговор

    До коментар #130 от "Лекар":

    Професия в България хората получават колкото колегите си в Германия бе. Че ти искаш да взимаш колкото тамошните лекари. Хората бачкат цял месец за 600-700 лв а на вас да ви се дава 500лв на смяна. Ти за хипократова клетва чувал ли си. Като почваше работа нали ти казаха колко ще ти е заплатата , защо се хвана като не ти отърва. Искате само а нищо не правите. Отивай в германия да те видим колко ще издържиш. Ще те разцепят от бачкане

    Коментиран от #140

  • 139 хa ха

    8 2 Отговор
    Нали лекарите уж бяха ГЕРОИ които се борят с Ковид чумата??

    Коментиран от #171

  • 140 Лекар

    5 5 Отговор

    До коментар #138 от "Че в коя":

    Бачкал за 600-700 лв .. еми като си роб и за 100 лв ще бачкаш , ако искаш и за 10 лв бачкай, направо безплатно бачкай, това че ти се съгласяваш да бъдеш роб не трябва и ние всички други да се съгласяваме да се РОБИ. Виждаш ли каква е разликата между теб и мен. Че аз съм умен учен и интелигентен, тоест не съм робска душица и си женя труда а ти си ... знаеш какъв си . Хората били бачкали . Алооо Враца нужно ли е да тибобяснявам в кой век сме и коя година сме и в какъв съюз сме и т н
  • 141 Гост 2

    10 1 Отговор

    До коментар #107 от "Да знаеш":

    Брато , в Германия и в цяла Европа ( а и не само ) , няма медицински работник със заплата 400 евро на месец !
  • 142 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 5 Отговор

    До коментар #42 от "Аллло":

    поста не е мой госпожо господине повечето ДОКТОРИ са тъ рговци не и ХОРА
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Лекар

    8 4 Отговор
    Прави ми впечетление че българина все гледа другия да е зле. Вместо като европеец да се бори за общото благо и всяко добро нещо да го подкрепя, той го плюе сакън някой друг да не просперира и да не е нещо повече от друго. Ей заради тази злоба и завист българска ние никога няма да се оправим. Вместо да се радваш за щастието на друг , той завижда и гледа са го смаже без да мисли че ако другия е добре и той самия утре ще е добре. Ама от къде толкова акъл
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #133 от "Ще бъда":

    Много бързо си пролича колко ти е багажа ( по точно липсата на такъв ) .
  • 147 Пациент

    5 6 Отговор
    Тарифата на една проститутка средна хубост е 100 лв. на час без образование ! Лекарите може би са по - долно съсловие ?
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Ало

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хахаха":

    Слава Богу ,че завършили като теб са станали бакшиши и не са прецакали нечий бизнес!
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Отговор

    8 3 Отговор

    До коментар #95 от "Мари":

    Ами вие сама си отговаряте ... какъв да ви е доктора в Габрово след като заплатата му е 1000 лв?Добрите доктори имат цена,както добрите автомонтьори ,добрите зъболекари ,добрите хотели ,ресторанти ,университети и прочие!
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ами спри бе , що само се дуеш
  • 154 един от стадото

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    и аз го подкрепям. Като се разболеем що не ходиме първо при врачката и ходжата, а се консултираме със лекар. Хубави лоши това е. Чайчета майчета и накрая лапаме антибиотика. Има и друго. Всеки работи в някаква сфера и дава брак. Но това не го вижда, неговия отива в коша, а на медиците в гробищата. При неговата работа просто се иска да спазва технологията и да носи отговорност за процеса. В медицината не е точно така, често и при добро старание една болест преминава в друга, мутира и се изражда. Говоря за кадърните и отговорни медици, за търгашите е ясно..Някои треперят по- вече за колите си, а за здравето си искат да им мине с един хап рекламиран по телевизията. И дебати няма, ма я виж за едно масло за кола колко са компетентни, само професори...
  • 155 ''лекари''

    2 0 Отговор
    500 лв на ден лекуват изнемогата.
  • 156 Булгарбаши

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "Миро":

    Що не те мобилизират теб м.нафите.
  • 157 Явно е

    2 0 Отговор

    До коментар #132 от "Само":

    Малко си учил!
  • 158 Един друг

    8 5 Отговор
    Прocтия чoвeк учил нeдoучил нe мoжe дa oцeни лeкaрcкия труд и oтгoвoрнocт.Нeкaдърникa e зъл,нeблaгoдaрeн и cмятa чe вcички ca му длъжни.Иcтинaтa e чe дoктoрa cи e дoктoр и чaк ceгa щe ce рaзбeрe зaщo пo cвeтa тaзи прoфecия e нaй плaтeнa.
  • 159 аешсфтгъ

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Един приятел от 2008ма не е плащал здравни.При бялата мафия не е ходил никога.Аз от март тази година спрях да им плащам.На доктор не съм ходил от 99та.А иначе плащах
  • 160 Госта

    4 1 Отговор
    Абе май ритни-топковците си взимат тия пари за деня, апък при победа и отгоре...
  • 161 Глок

    3 0 Отговор
    Видяха хората, че в чекмеджето има 67 милиона по 500 и си искат по една банкнота! Не е чак толкова много!
  • 162 дядо ви от бг

    4 3 Отговор
    хора, нали ви казах, че са си купували дипломите тези" лекари" !!!!А този, който пише , ном 130, сигурно е бил чистач, даже не санитар !!!
  • 163 Индианеца

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Лост":

    Той е нашият вожд!
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Анонимен

    1 0 Отговор
    Значи депутати могат да си определят заплатите, а лекарите не.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 егоисти

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Gen Gurko":

    Ами ходи живей при комунизъм в Китай бе, като ти харесва.Ама там няма искам маска, не искам маска, искам да изляза не искам. Каквото е задължение за лекарите, това е за гражданите. Стоиш и чакаш у дома да ти донесат храна, може да ти е свършила, но не излизаш, като е забранено.Приискало му се някой да си жертва живота за него, това да не ти е тате и мама.
  • 168 за всички

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    Ами жертвай се ти бе, търсят доброволци, съвсем официално, ама не щеш за оня от гетото нали, пък докторът да се жертва..Или се жертвай като си носиш маската, където има хора, и правиш забележка на тия, които не носят.Безсрамници сте, не заслужавате нищо.
  • 169 ненормалници

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Миро":

    Ти нормален ли си бе. какъв съд. Това да не ти е Северна Корея. И какво означава вкарали добороволци. Доброволец означава доброволно, ако няма , значи няма. И между впрочем ако тебе те лекува доброволец, дали ще ти хареса не знам.
  • 170 льохман си

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "гневна":

    Всеки е станала такъв какъвто иска. Инфекционстите са си на работа. Другите лекари не са длъжни да ти лекуват грипа, разбра ли. Те нямат и такъв опит или компетентност. После ако някой гъзар като теб ги съди, че не лекували както трябва негов близък, както вече се случи и на съд ли да ходи?!?
  • 171 пфу

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "хa ха":

    Ами има герои, те са си на мястото, ама няма да стане всеки лекар заради теб герой или ангелче на небето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове