Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 07:24 1 439 37

Медиците отново призоваха за спазване на мерките

  • медици-
  • лекари-
  • флашмоб-
  • мерки

Във втора поредна вечер лекарите от някои от големите болници в страната излязоха на флашмоб

Медиците отново призоваха за спазване на мерките - 1
Снимка: БГНЕС

Във втора поредна вечер медиците от някои от големите болници в страната излязоха на флашмоб с призив за спазване на противоепидемичните мерки, съобщи Канал 3.

Точно в 20:00 часа пред Спешните отделения на ВМА, „Пирогов“, „Александровска болница“, Окръжна болница, „Свети Георги“ и „Каспела“ лекар, медицински сестри и фелдшери излязоха в пълното си „бойно“ снаряжение, въоръжени с телефони в ръка, за да светнат символично фенери с апел към обществото „Пазете ни, за да ви опазим“.

През последните дни и седмици в България се наблюдава експоненциален ръст на новозаразените от COVID-19, като през изминалия ден само имаме над 2 500 положителни PCR проби.

Науката все още не е създала ваксина, така че единственото, което можем да направим, за да се предпазим, е да спазваме дистанция, дисциплина и да прилагаме дезинфекция. Именно за това молят от хората от здравната система.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    17 11 Отговор
    Ваксината не е панацея ако не се спазват мерките!
    В някой европейски държави има пълни забрани!

    Коментиран от #28

  • 2 CoV TV

    20 2 Отговор
    Нощните заведения да станат полеви болници, а чалгарките мед. сестри! :)
  • 3 Ген Майтапчииски

    11 1 Отговор
    Защо не пуснат и чиновниците в държавни ведомства?!
  • 4 лечител

    6 17 Отговор
    За малко да забравя да препоръчам Мангъров на софетата; той прилага нов метод за лечение на корона вирус - "Мики Маус".
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гражданин

    19 3 Отговор
    По добре да призоват за ново правителство , което да има план за излизане от икономическата и здравна криза.И най важното да имат подкрепата на всички за да го приложат.Иначе България загива.

    Коментиран от #37

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Грейс

    12 1 Отговор
    Тази дума "флашмоб" откъде бе Мери я изкопа? Не си я спомням в българския език.! Или така си по интелигентна?
  • 9 jorj

    16 3 Отговор
    Слушайте летящия плондер!!!!! Почнахме да цъфтим и да връзваме! След 1 година този идиот трябва да бъде осъден публично, доживот!!! Ако бяхме нация, ДО СЕГА ТРЯБВАШЕ ДА ГО ЛИНЧУВАМЕ!!!!!
  • 10 Тиберко

    17 2 Отговор
    Ах колко мило,флашмоб.Ам да ви кажа те нашите медици може да не могат да лекуват,но виж флашмоб могат да правят.Много мило наистина,чак да се разплачеш.Има и доста свестни лекари,но те заминаха за чужбина.

    Коментиран от #14

  • 11 Потрес

    17 4 Отговор
    Има ли някакво доказателство, че посочените мерки наистина действат! Ако е както с маските - да се носят и да не се носят... предпочитам да не ме лъжат! Със сигурност постоянното бълване по темата сдухва психиката на хората и им влияе негативно на имунитета! Та, медии, спрете се!

    Коментиран от #27

  • 12 Защо никой не говори за

    9 1 Отговор
    какви са причините за въпросните симптоми?
    1. Течащ и запушен нос: „Това вони!”, „Преядох с това”, „Получих достатъчно!”, засягащ назалната мембрана.
    2. Възпалено гърло: „Не мога да го преглътна”.

    3. Кашлица, бронхит, пневмония: страх или безпокойство в обкръжението, т.е. вкъщи, на работата. Пропагандната машина на страха работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Налице е и страхът от самата „пандемия”.


    Висока температура, болки в тялото, главоболие, втрисане и умора са типичните симптоми на лечебната фаза.
    Психозата в резултат от паниката и стреса е най-опасният вирус и той покосява хората.
    Може ли ежедневно всеки час като на зомбита да говориш и набиваш информации свързани само с вирус болни и какво може да се случи ако хората не се отнасят сериозно с проблема?
  • 13 Гост

    9 1 Отговор
    Аз прозовавам медиците да спрът да връщат хора които се нуждаят от лечение!!! Ще ни лекувате по телефона как по точно??? Тога да мисе намалят 8% от брутната заплата които отиват за здравни осигуровки и тия 8% са само мойта част отделно и работодателя плаща!
  • 14 И докторите има какво да променят

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тиберко":

    „Лекарите са хора, които предписват лекарства,
    за които знаят малко, за да лекуват болести,
    за които знаят още по-малко, и то на хора,
    за които не знаят нищо“
                         Волтер
  • 15 Хипократ

    11 1 Отговор
    Лекар=търговец.
    Търговец=лекар.
    Търговец лекар =мъртъв пациент.
    Мъртъв пациент=мъртъв търговец лекар.
    Много мъртви търговци лекари=много повече живи пациенти.

    Коментиран от #19

  • 16 Лекарската мафия се гаври с нас

    10 3 Отговор
    Нема вирус има само мега грабежи
  • 17 2loop

    9 1 Отговор
    Тва по заповед на боко и ония с пеперудестите цайси ли е, аре стига театър
  • 18 Тия са статисти в цирка

    8 0 Отговор
    Дето се разиграва...вирус нема
  • 19 Търговска система е да

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хипократ":

    Какъв е характерът на тази система? Каква е тя изначално? И веднага отговарям. Това е търговска система. Ще се обоснова защо.
    1. Всеки, решил да предоставя здравни услуги, медицинска апаратура, лекарства и т.н. първо се регистрира като търговец и след това извършва дейността си, т.е. той е първо търговец и после какъвто и да било друг.
    2. Всички участници в системата влизат помежду си в търговски взаимоотношения. Получаващият услугата я заплаща независимо дали на 100% сам или в някаква степен чрез здравната каса. Държавата е най големият клиент на регистрираните в системата търговци.
    Какво следва от горните констатации:
    1. Участниците в системата се подчиняват на търговските правила и търговската логика.
    2. Критериите за оценка на работата на системата трябва да изхождат от гледна точка на търговията.
    Стигам до моята логика: Системата работи добре. Ще кажете: Как така, като сме все по-малко здрави. Припомням – това е търговска система. Оценявайте я според търговските критерии. Колко процента от доходите си харчи българинът за здравеопазване? Вероятно най-високият процент в ЕС е у нас. Ето Ви го най-добрият показател за оценка. Ако питате къде е мястото на здравето в една търговска системата и не можете да си отговорите – ще ви подсетя - здравето е най-добрата реклама!
  • 20 Последния Софиянец

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "лечител":

    Елате на площада.Зона свободна от коронавирус и лъжи.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пешо

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "лечител":

    Браво.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българин

    8 3 Отговор
    Довечера всички българи да излезем в 20 часа пред домовете си, да пуснем светлините на телефоните си и да искаме по 1000 лв месечно, явно да си на първа линия ще рече да ходиш да си правиш селфита на открито. Колко ли пациента починаха докато бялата мафия си прави светлинно шоу пред болниците

    Коментиран от #31

  • 25 Последния Софиянец

    7 2 Отговор
    Трябва да обявят Румен Радев за светец покровител.Сто дена стоим едни и същи пред президентството и ни един болен.А може пък фонтана да е лековит.Ха ха ха
  • 26 Бялата мафия

    4 4 Отговор
    "лекари, медицински сестри и фелдшери излязоха в пълното си „бойно“ снаряжение, въоръжени с телефони в ръка"...и в отделенията бойното им снаражение са телефоните, затова всеки втори влезнал в болница излиза в ковчег.
  • 27 гжгж

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Потрес":

    Няма да спрат, защото това им е задачата. Всяване на ужас и паника. Такива заповеди са спуснати от метрополията до всички държави, попадвали в мъртвата хватка на наднационалния капитал. За жалост повечето хора се подават на тази нескопосана манипулация. Ако не са те всичко ще си дойде на мястото и от виновните престъпници би се потърсила ефективна отговорност. Оглупяването на населението е дълъг процес, постигнат чрез : 1. медии; 2.образование и 3.продажните политици, осигурили достъп и комфорт на престъпните лъжци, които стават все по - нагли. Не се ли осъзнаят навреме хората ще бъде свършено с тях. Ваксина и редуциране на човечествато до 500 000 000 обслужващи роби наднационалните престъпници. Идва новият световен ред - мечта на сананистите, самообявили се за "световен елит". От хората зависи ще допуснат ли това или ще има справедливо наказание.

    Коментиран от #29

  • 28 Коронавирус мутафчийски

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Мале Мале яко ще се мре.
  • 29 гжгж

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "гжгж":

    Искам само да допълня. Ако хората са сплотени, ония самоовластени престъпници не биха могли да направят нищо. Не можеш да накажеш или арестуваш всички. Особено цял народ. Това го е постигнал Ганди. Победил е най - голямата и мощна държава на онова време без един истрел. Просто обизмисляш престъпните внушения, заповеди и действия като ги игнорираш. Това не иска средства. Иска се да си отвори човек разума и осъзнае, че го мачят и манипулират. След това ще може да се потърси и съдебна отговорнос от престъпниците. Защото тези от Нюрнбергския процес са като деца в предучилищна възраст в сравнение със сегашните.
  • 30 the truth

    4 3 Отговор
    Некадърни крадци и търговци в бели престилки! Нещастници! вие сте лъжци, б8клуци!
  • 31 Истината

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Като искаш да си на първа линия, заради 1 000 лева, то иди доброволец в ковид отделение в някоя болница.Там има достатъчно работа за санитари.Знам добра,че ти си уличник и ти е по-добре така ,отколкото да работиш,а там се иска много работа.
  • 32 Гост

    2 0 Отговор
    Никой не казва как в България 345 болнични заведения, а пък не стигат леглата. Това са над 55 000 болнични легла в страната. Как така в Нидерландия, която е 17 млн. население болниците са 120 и там няма такъв недостиг. Това трябва да бъде обяснено, за да има някаква логика и да поемаме тази информация.

    Коментиран от #33

  • 33 Някой

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Лекари и сестри има достатъчно в излишните 150 частни болници.Никой не посяга на тях ,защото са на наши партийни другари.
  • 34 бяла

    3 0 Отговор
    та мафия са те. станаха търговци, не ти обръщат никакво внимание и само пари са им в главите.

    Коментиран от #35

  • 35 Излизат им кирливите ризи

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "бяла":

    Махат шефа на болницата във Велинград заради далавери.
    Сега ще се стане интересно колко е голям отново батака в държавата ни.
    А Бойко си наглежда обектите с джипката заради комисионните.
  • 36 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Замислете се защо децата в училище е се учат и вие също не сте научени как да контролирате емоциите си и защо преди няколко години се заговори за емоционална интелигентност?
    А това определено би сериозно навредило на фармацевтичната индустрия и здравната система.
    😉🙃😉
  • 37 Селянин

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гражданин":

    Докато варварското балканско племе не започне да спазва мерките които са приети, и Господ да слезе няма да помогне
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове