Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 09:27 4 518 22

Доган дава втори мандат на Карадайъ

  • ахмед доган-
  • дпс-
  • мустафа карадайъ

33-годишен софиянец, владеещ английски и турски език, ще наследи Илхан Кючюк

Доган дава втори мандат на Карадайъ - 1
Снимка: БГНЕС

Мустафа Карадайъ ще остане председател на ДПС, научи „Флагман“. През последните седмици, в контекста на предстоящия най-висш партиен форум, се появиха спекулации, че има сериозни конкуренти за поста му. Те обаче се оказват некоректни.

Лидерът на партията и абсолютен авторитет Ахмед Доган е дал да се разбере, че има пълно доверие на Карадайъ и че той трябва да получи втори мандат.

Припомняме, че в края на 2015 г. предишният председател Лютви Местан бе драматично изхвърлен от партията, след като опита да се еманципира и вбеси Доган. Мустафа Карадайъ пое официално ДПС след Национална конференция няколко месеца след това.

Върховният орган на партията по устав се свиква най-малко веднъж на три години. Това обаче не се е случвало от 2016 г., което може да е основание ДПС да бъде атакувана в съда.

Миналата седмица от формацията на Доган и Пеевски дори настояха за спешна законова промяна, която да регламентира отлагането на партийните форуми във връзка с извънредната епидемична обстановка. Това не бе одобрено от мнозинството в парламента, което бе изтълкувано от депутата Хамид Хамид като посегателство срещу ДПС. Изявлението на Хамид обаче бе по-скоро театрално действие, демонстриращо опозиционност спрямо ГЕРБ.

Опасност ДПС да бъде закрита за нарушение на закона всъщност няма, коментира наш източник.

Решено е следващата Национална конференция на партията да е на 12 декември, но тя безпрецедентно ще се проведе онлайн заради епидемичната обстановка, свързана с коронавируса Covid-19.

На нея ще бъде преизбран номиналният председател Мустафа Карадайъ.

Други кандидати няма да има, категорични са наши източници от партията.

Преди това - на 21 ноември, обаче ще се състои друг висш партиен форум – на Младежкото ДПС. Той също ще е онлайн и ще се ползва като репетиция за конференцията на 12 декември.

На него ще бъде детрониран младежкият лидер Илхан Кючюк. Евродепутатът втори мандат е на 35 г. и има право да се кандидатира отново за председател на структурата, но не го е сторил. Според някои спекулации той вече не получавал одобрението на Ахмед Доган.

Почетният председател на ДПС посочил 33-годишния Сезгин Мехмед за наследник на Кючюк. Мехмед понастоящем е единият от двамата зам.-ръководители на младежката структура, с ресор „Обучения и връзки с академичните дружества”.

Роден е на 2 април 1987 г. в София. Завършил е магистърска степен по „Политически мениджмънт и публични политики” в Нов български университет, бакалавърска степен по специалност „Маркетинг” и професионална квалификация „Икономист”. Бил е секретар на Младежко ДПС в периода 2013 – 2016 г. Владее турски и английски език според биографията му, публикувана на сайта на структурата.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асен

    21 2 Отговор
    Гледай да не дадеш 4-ти мандат на БиБитКо с 1 000 000 евра.
  • 2 КОТарАК

    35 5 Отговор
    ДПС е най голямата кочина като партия. има ги всякакви дегенерати от всички религии вътре.тоя Карадайъ е флага им-нищо не му се разбира , сам не знае какво се опитва да каже..цирка е пълен
  • 3 Велин

    12 3 Отговор
    Гайтански ще бъде отстранен заради действие против Доган и ДПС
  • 4 Шопо

    26 1 Отговор
    Английски и турски убаво !!! Ама кога че научи българскио,оти е български депутат,а не турски...

    Коментиран от #17

  • 5 Българи

    17 3 Отговор
    Да направим така тази партия да ниама представители вав парламента доло ДПС те не оважават българския език и говориат на турски.
  • 6 ха-ха

    8 0 Отговор
    То хубаво, че дава, ама да каже и какво ще взема :-). А тоя, 33-годишен софиянец, дето ще наследява, дан'е наш'то момче - ''орловчето'' :-) ''Последният, ще стане първи''.
  • 7 Дядото

    13 5 Отговор
    В България има две партии съществуващи от началото на прехода Бсп, Дс и Дпс, като и двете са кагабейски. А. Доган и неговите обръчи от фирми и подставени лица работят само с руски партньори. И. Костов беше казал като премиер. "Проклятието на България е Ахмед Доган" знаейки, че той е руски агент.

    Коментиран от #11

  • 8 ДПС турци

    14 1 Отговор
    Спите ли? Тази партия не заштитава българския интерес не триабва да същтествува.
  • 9 Гласуваите за парти като:

    9 3 Отговор
    Има такъв народ,Възраждане,Атака и ли да България.партиата ДПС не триабва да я има.
  • 10 Даа

    12 1 Отговор
    ДПС върти цялата власт в България за съжаление, това е реалността.... Особенно силно владеят всички лостове на властта през последните 10-15 години. Овладели са тотално и съдебната система и прокуратурата и МВР и ДАНС и МЕДИИ... За да се сложи край на това е нужно масово гласуване за да се спре този модел Доган-Пеевски- Борисов.... Единственият начин е всички партии в следващия парламент да се обединят срещу ДПС и ГЕРБ, които по всяка вероятност няма да имат 120 депутати общо. Хубавото е , че Патриотарите и Магарешки вече няма да ги има.
  • 11 До дядото

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дядото":

    Много е погрешна тезата че ДПС са проруска партия. Това е абсурд. Вижте какво правят години наред- демонстративни срещи с американски посланици, блокиране на всякакви руски проекти... ДПС и ГЕРБ гласуваха заедно сделка за допотопен модел изтребители, без ДПС сделка нямаше да има... И още стотици доказателства има, че ДПС са проамериканска партия.

    Коментиран от #19

  • 12 Боби

    1 0 Отговор
    За в кауша е.
  • 13 Бокси съм

    0 0 Отговор
    И аз искам и аз искам 8 мандат повелителю мой ше се търкалям в краката ти султане наш
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГОСТ

    5 0 Отговор
    Касим ДАЛ......Красьо ( ЗЕЛЕТО) ...взел..........
  • 16 778

    6 2 Отговор
    Абе този Доган направо като някой Далай Лама, свещена личност! Така е, като защита на и пере парите на руските мюсюлмански мутри.

    Коментиран от #20

  • 17 Ахмед

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шопо":

    Доган и прасе да сложи, ще си грухти, необезпокоявано ,там е гнездото на Държавната престъпност.
    Обръчити от фирми стегнаха България, като октопод от Приказките.
    Набиват ни обръчите с милиарди всяка седмица.
    Дий воле, дий , и лучец яж, водица пий ,дий ,дий воле дий.
  • 18 Пуйкоед

    4 1 Отговор
    ДПС е най-мафиотската структура в България
  • 19 ke da

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "До дядото":

    ДА БЕ ДА ДПС СА СЪЗДАДЕНИ ОТ ДС КОМУНИСТИ/РУСОФИЛИ И ПРОСТО НЯМА КАК ДА ЗАЩИТАВА АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ! ПОЛИТИЧЕСКАТА И ИГРА ИНАЧЕ Е АБСОЛЮТЕН ЦИРК!
  • 20 ke da

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "778":

    нЕ МИ ГО ПРОБУТВАЙ ТИЯ С РУСКИТЕ МЮСЮЛМАНСКИ МУТРИ! РУСКИТЕ МУТРИ НЯМАТ РЕЛИГИЯ - ТЯХНАТА РЕЛИГИЯ Е КОМУНИЗЪМ И НАЦИОНАЛИЗЪМ- ДЕМЕК ВРЪЩАНЕ НА СТАРАТА СССР!
  • 21 КРАДЦИ

    0 0 Отговор
    ПРЕСТЪПНИКА , ПРЕДАТЕЛ И КРАДЕЦ ДОГАН ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА , ДОЖИВОТНО ?
  • 22 ТЕАТЪР ДПС

    0 0 Отговор
    ЕНИМЕХМЕДОВ Е ГОЛЯМ НЕКАДЪРНИК И .................. АРТИСТ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове