Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 07:40 2 228 15

Много ученици се завръщат в класните стаи, в Пазарджик негодуват

  • ученици-
  • дистанционно обучение-
  • маски

Децата от 5-ти до 12-ти клас ще са длъжни да носят защитна маска или шлем

Много ученици се завръщат в класните стаи, в Пазарджик негодуват - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Голяма част от учениците, които се обучаваха дистанционно, се завръщат в класните стаи от днес. Децата от 5-ти до 12-ти клас ще са длъжни да носят защитна маска или шлем както в общите части на училището, така и в класните стаи по време на час. За учениците от 1-ви до 4-ти клас носенето на маски е препоръчително или по преценка на учителите.

До края на месеца остават по домовете си учениците от 6-ти до 12-ти клас в Бургас, както и в гимназии в Хасковско. В град Пловдив и областта директорите трябва да изготвят графици за присъствено и неприсъствено обучение, така че да се избегне струпване на ученици в сградите. В Асеновград учители се заканват да бойкотират учебния процес и призовават да се затворят всички училища в страната, съобщи Нова ТВ.

Решения за начина на учене ще бъдат вземани от педагозите в зависимост от развитието на епидемичната обстановка във всеки конкретен град.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отровното трио

    10 13 Отговор
    Разделяй и владей е политиката на #хунтата. Народе? Вместо да негодувате срещу мярката, спомнете си че коронавируса не съществува и е измислица на ГЕРБ за да остане на власт в България
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 3 Отговор
    тия герб искат да ни съсипят почвайки от дечицата

    Коментиран от #5

  • 3 Грейс

    13 3 Отговор
    Значи отговсрността е за всеки друг, освен за управлението, което е отговорно за цялата държава. Германия, засилва мерките, при нас всичко е оставено на самотек. Във вторник и сряда да очакваме да минем 5000 заразени за денонощие.

    Коментиран от #4, #11

  • 4 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Грейс":

    Дам за съжаление на самотек сме! И агонията ще продължи чак до Април месец продължаваме ли да я караме така.....
  • 5 Наблюдател

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    На теб все някой друг ти е виновен а това,че ръсиш простотии всеки ден и нощ е отделен въпрос.
  • 6 тези

    2 11 Отговор
    тези от асеновград са П асеновградски П, на които платено да унищожат образованието на нацията! Продажници долни, най- вероятно нямат деца и са готови и майка си и баща си да продадат за жълти стотинки. И сигирно са си купили онлайн дипломи, боклучки!
  • 7 Референдум

    5 3 Отговор
    Да се проведе референдум по следните въпроси:съществува ли ковид19,ще ни чипират ли с ваксините,плоска ли е Земята?Като след приемането на последното ще се забранят всички видове транспорт поради опасност като се стигне до края на Земята,да се изпадне в Космоса!
  • 8 Спомняте си за Тато,нал тъй!

    6 0 Отговор
    Скачахте по площадите и койт не е червен,ся имало вирус-нямало вирус.Е в Северна Корея няма вирус!
  • 9 Малко логика

    3 3 Отговор
    Затворете всички учеща веднага. Като малоумните некадърници които управляват не го правят е време всички учители да откажат да работят. Време е всички да поискат отпуска или да обявят национална стачка. Всеки ден закъснение ще се увеличава ужаса който тепърва предстои. Ако скоро не се направи това няма да има дори и учители които да преподават после.
    Няма грам логика да не се приложат мерките които се прилагат при грипна епидемия и са изпитани в продължение на десетки години и са доказали своята ефективност при епидемия.
    Дори и да не се провежда дистанционно обучение изобщо не е трагедия може да се отмени лятната ваканция и всички да учат от май до следващия октомври без никакви ваканции.
  • 10 Петя

    3 1 Отговор
    Не разбирам защо всички учители не откажат да работят. Или са готови да отидат като агнета на заколение ?
  • 11 Вие не бяхте ли

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Грейс":

    поддръжничка на Мангъров?!
  • 12 ало

    0 0 Отговор
    цензорите, ами оставяйте по някой коментар противен на продажните ви душици
  • 13 ало

    0 0 Отговор
    цензорите, ами оставяйте по някой коментар противен на продажните ви душици
  • 14 ало

    0 0 Отговор
    цензорите, ами оставяйте по някой коментар противен на продажните ви душици
  • 15 Васил

    0 0 Отговор
    Когато искаш да управляваш чрез паника и страх не ограничаваш пандемията а се стремиш да се увеличава това и прави диктатора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове