Last news in Fakti

4 Декември, 2020 13:51 2 679 8

Тодор Байчев: ГЕРБ вкараха лобистка поправка за бързите кредити

  • нова пленарна зала-
  • мерки

„Срамно" нарече депутатът от левицата приетото от управляващите утежнение с 200% на  бързите кредити

Тодор Байчев: ГЕРБ вкараха лобистка поправка за бързите кредити - 1
Снимка: БГНЕС

Kaто христоматиен пример за неадекватността на управляващите определи вчерашния парламентарен ден депутатът от БСП Тодор Байчев. Социалистът визира нежеланието на премиера да се яви в Народното събрание и да отговаря на въпроси за готвените за купуване от правителството COVID ваксини и за отказа на парламентарното мнозинство да формулира писмено, че ваксинацията ще бъде „доброволна и безплатна" за българите.

„БСП поиска Борисов да даде обяснение защо прехвърля отговорността на парламента да решава за ваксините. Цял ден в парламента управляващите обясняваха, че Борисов бил некомпетентен и с този довод отказаха той да даде обяснение в парламента за ситуацията с ваксините", каза в предаването „Политика и спорт" по Евроком Байчев.

„Председателят на БСП Корнелия Нинова предложи да бъде записано в решението на парламента, че ваксинацията ще бъде по желание и ще бъде безплатна. ГЕРБ отхвърлиха това предложение, което навежда на мисълта, че ваксинирането може да не е доброволно, а и да е платено", допусна Тодор Байчев.

Социалистът обясни, че е изключително притеснително, ако управляващите задължат българските граждани да се ваксинират, тъй като тези ваксини не са минали изпитания и не се знае как действат на организма. Като друг притеснителен факт народният представител посочи, че производителите на тези ваксини са освободени от отговорност - при смъртен случай или увреждане няма да носят отговорност.

„ГЕРБ се отказаха от закупуването на два медицински хеликоптера, но за сметка на това ще купят два бойни кораба. За управляващите е по-важно от къде ще вземат по-голяма комисионна. В резултат от това България е на първо място в света по брой на починали от Ковид", критикува остро управляващите Тодор Байчев.

Като срамно определи депутатът от левицата приетото от управляващите утежнение с 200% на бързите кредити: „Те удариха върху най-бедните хора. Депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти приеха разходите по събиране на кредита да бъде до два пъти размера на главницата". Байчев даде и пример - ако се изтеглят 1 000 лева, фирмата за бързи кредити може да начисли още до 2 000 лева разходи, като в това не се включват лихвите, съдебните разноски и разноските на съдия-изпълнителя.

„Тази лобистка поправка се вкара в последния момент и бе подкрепена от ГЕРБ и от Обединени патриоти. Не знам какъв човек трябва да бъдеш, за да гласуваш такова нещо", изрази изумлението си Тодор Байчев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ама ха

    3 19 Отговор
    Хвърчилото да наложи вето...

    Коментиран от #2

  • 2 Съдията Дред

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "ама ха":

    Няма как, той веднъж вече наложи вето, ама дупетатите си държат на хонорара. Нищо чудно с някоя подобна хватка да отменят и несеквестируемоста, тогава ще стане страшно.
  • 3 Гост

    8 1 Отговор
    Новите ще го оправят
  • 4 Българка

    26 1 Отговор
    Управляващата шайка са за Нобелова награда или заради най-долните и престъпни решения/ закони за книгата на Гинес.
    Вместо медицински хеликоптери по време на пандемия е най-важно да купим бойни кораби. Ваксините ще са доброволни и безплатни, ама не е сигурно. За втори път в НС се внася лобиска поправка, която да облагодетелства грабителите от фирмите за бързи кредити. Ами кога, ако не сега по време на криза, когато хората се поболяха и обедняха, е време да се увеличат над два пъти таксите и лихвите по бързите кредити. И пак през задната врата. П:ълен разкош, гарантиран от ГЕРБ и ОП!!!!
    Оставки, съд, затвор, конфискация!!!
    Разпускане на сборището НС!!!
  • 5 гост

    23 0 Отговор
    Преди няколко дни бе публикувана снимка от джипкосването Му в дън гори родопски. Възрастна, прегърбена, отрудена женица стигаща Му до пъпа. И той насреща и с изпъчен толуп минимум 160 кг. и ръце в джобовете и обяснява индекса на "Стандарт енд Пауер". Та те това е разликата между обикновените българи и притежателите на чекмеджета.
  • 6 chi

    3 0 Отговор
    Узакониха разбойничеството...
  • 7 Некой си

    2 0 Отговор
    Има един лек... ак-47 се казва. Безотказно действа
  • 8 Тби кредит

    2 0 Отговор
    На кого ли отчитат оборот фирмите за бързи кредити?!! Единствения, неповторим, незаменим наш Амон-Ра
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове