Last news in Fakti

7 Декември, 2020 20:35 3 683 30

10-дневна карантина и тест за всички, влизащи в Гърция

  • гърция-
  • атина

Гръцкото правителство въвежда допълнителни мерки за пристигащите в страната

10-дневна карантина и тест за всички, влизащи в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

Гръцкото правителство въвежда допълнителни мерки за пристигащите в страната, независимо от тяхната националност – 10 дневна карантина и бърз тест за коронавирус, съобщиха от Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Атина, считано от 06:00 ч. на 18 декември 2020 г. до 7 януари 2021 г. включително, на всички пристигащи на граничните пунктове ще бъде правен бърз тест за COVID-19 и ще бъдат поставяни под 10 дневна карантина. Остава изискването за попълване на PLF форма и предоставяне на отрицателен резултат от направен PCR тест 72 часа преди пристигането.

До 7 януари 2021 г. се продължават и всички прилагани до момента мерки спрямо влизащите в Гърция граждани. До 7 януари 2021 г. се удължава и забраната за излизане навън в часовете между 21.00 ч. и 05.00 ч, както и пътуването от окръг в окръг.

До 7 януари 2021 г. включително остават затворени детските градини и училищата, всякакъв вид заведения за хранене и барове, всякакъв вид места за развлечение, съдилищата, ски центровете и всякакъв вид спортни мероприятия. Позволено е излизане навън със СМС с код „6“ за упражняване на спортни дейности индивидуално или до трима души едновременно при спазване на необходимата дистанция и в близост до дома и само на открито.

При необходимост от съдействие българските граждани, намиращи се на територията на Гърция, могат да се обърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към Генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510, а също и на имейл адресите:

[email protected], [email protected], [email protected]; [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    14 9 Отговор
    При съседите в Гърция и Турция нема бягане и протести хихи
  • 2 QR Виза

    34 5 Отговор
    QR Виза+PCR+бърз тест+10 дена карантина !
    "Весела коледа" ! Има ли смисъл да ги коментирам тия !? Айде вие кажете, какво е това, че аз като кажи и разни фенове на гръцките "грижи" ми слагат минуси хаха !

    Коментиран от #8, #27

  • 3 Hoho Boho

    5 21 Отговор
    Кой е луд да ходи в Гърция?
    Там вирусът върлува с огромна сила...

    Трябва всички да ги затворят,
    а не да ги пускат с СМС-и да спортуват за час-два,
    както го правят сега.
    Необходима е дисциплина поне до пролета и после постепенно облекчаване на мерките..
  • 4 Ник

    13 21 Отговор
    А тук кога. Превърнахме се в разграфена кочина. Всеки влиза и излиза, както и когато си поиска. Навсякъде затварят зимни курорти, ограничават придвижването между отделните области, а тук сега, като се юрнат по празниците няма спиране. Цяла Европа затваря ски курортите, тук ще приемаме всякаква папла4.

    Коментиран от #5

  • 5 решението

    11 11 Отговор

    До коментар #4 от "Ник":

    Ами погърчвай се и ходи в Гърция !
  • 6 Германия

    10 12 Отговор
    Дойче веле съобщи: В Бавария е обявено почти военно положение, комендатски час от 21.00 до 05.00, експроприация на имущество, ограничаване на неприкосновенност на жилището дори. Готви се тотален локдаун за няколко седмици в цяла Германия. Нашите се правят на умрели лебеди.

    Коментиран от #7, #9, #11

  • 7 Hoho Boho

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "Германия":

    Само ще добавя:
    Публикувано във факти.бг:
    Калифорния затваря, хората в щата остават вкъщи
  • 8 Някой си

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "QR Виза":

    Кажи им византийци и няма да сбъркаш!
  • 9 Мнение

    23 6 Отговор

    До коментар #6 от "Германия":

    Ако ще се чувстваш по-добре, върви в Бавария или просто се заключи у вас отвътре, също става.
  • 10 Софиянеца

    27 0 Отговор
    Разходете се вечер из София...ПУСТОШ, и без вечерен час.
  • 11 Германистан

    15 4 Отговор

    До коментар #6 от "Германия":

    Aaa те германците ги разбират тия работи и знаем, какво следва, шпицкоманди, лагери, камери и накрая руснаците им бият една всксина да се освестят! Лошото е че покрай това много хора си отиват !
  • 12 Hoho Boho

    6 6 Отговор
    А някой зададе ли си въпроса защо сутринта обявиха, че
    днес има ТОЧНО 7 000 чoвeкa в болниците?
    Публикувано във факти.бг: Хocпитaлизирaни ca 7 000 чoвeкa

    Може би това е отговора:
    От Гугъл:
    — Covid-19 в България (към 18 септември) ... Loading... Болниците разполагат с 7000 легла за пациент с Covid-19
  • 13 НУЙ

    14 5 Отговор
    Гръците още затварят, бай Ганя отваря, после преди изборите ще затваря. Играе си на отваря - затваря, сам еднилично, докторите са за параван.
  • 14 Страх

    18 9 Отговор
    Хората, които се чувстват застрашени да не излизат навън, но да не изискват това от всички.
    Явно не си дават сметка, че трябва да има хора, без които те няма да могат да си останат в къщи дълго време и ще се наложи да излязат навън като мишки от дупките си.

    Коментиран от #18

  • 15 Ха ха

    11 9 Отговор
    Благодарение на собствените си мерки, гърците си прецакаха летния сезон.
    Обаче както се вижда сега, очевидно са се прецакали напразно.
    Вече могат да се затворят ако искат и в лабиринта на Минотавъра. Лятото свърши.
    До другото лято имат доста време да си помислят.

    Коментиран от #17

  • 16 Затваряне

    10 8 Отговор
    Така се прави гърците много точно напипват пътя за справяне с епидемията.
    Остава само да забранят излизането за ходене на работа за 3-4. Да затварят всичани не живото подържащи сектори. След това да въведат карантиниране на всеки задължително в карантинен център под охрана. Направят ли това ще елиминират напълно епидемията както това направиха в Китай, Нова Зеландия и в Австралия.
  • 17 Затваряне

    13 11 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха":

    Гърците пролетта се справиха прекрасно. Лятото се полакомиха да не жертват туризма и това ги докара до ситуацията сега. Но за разлика от тук те взеха доста по-адекватни мерки и до края на година ситуацията там ще е драстично подобрена. Да не говорим, че дори и в момента те са много по-добре от нас въпреки, че нашите управляващи тъпанари целенасочено не правят тестове и прикриват истинския размер на епидемията и предстоящия ужас.
  • 18 Затваряне

    11 6 Отговор

    До коментар #14 от "Страх":

    Това, че някои ще се затворят или жече са се затворили е решаване на проблема с здравния рис за тях, но не решава като цяло проблема с епидемията.
    Ако не е затворена цялата държава и всичко ще се мъкни с години. Да се затвори всичко значи изобщо да не можеш да излезеш.Ако тава се приложи наистина с пълна строгост след 4 седмици вируса ще изчезне. За 28 дни дори и без храна се преживява, но 9,12 или 24 месеца в тотална икономическа рецесия жертвите ще са много повече. Колкото по- строги са ограничения толкова по-кратко време трябва да се налагат. А колкото са по-либерални толкова по-продължителни и не ефективни ще са, просто се получава една безкрайна агония за всички. Справка развитието на ситуацията от пролетта до сега тук в Китай и в останалите страни по света.
    Не може да се субсидира не работеща икономика. А при епидемична обстановка няма как да има нормално работеща икономика. Китайската икономика вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. Фактите показват че избора здравна или икономическа криза не съществува двете настъпва едновременно и се само разрастват. Единственото решение е решаване на здравната криза с цената на пълно замразяване на всякаква икономическа дейност от всички за кратко и после рестартиране с затворени граници за международно пътуване за да се ограничат и загубите в икономиката.

    Коментиран от #22, #24

  • 19 Едмон Дантес

    8 5 Отговор
    ВИЗАНТИЙЦИТЕ ЛЕЖАТ НА СТАРИ ЛАВРИ, А АКЪЛ ЗА 2 ПАРИ НЯМАТ.КОЛКО ПОВЕЧЕ СЕ ЗАТВАРЯТ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ГИ КЛЬОПА ВИРУСА.НА ФИНАЛА ПАК ЩЕ РЕВНАТ ДА ИЗКРЪКАТ ЕДНА КАМАРА БЕЗВЪЗМЕЗДНИ ПАРИ ОТ ЕВРОГЕЙЦИТЕ.ТЯХ САМО ФЕСОВЕТЕ ГИ ЛЕКУВАТ ПРАВИЛНО.
  • 20 Гойко Митич

    6 3 Отговор
    В този цирк всички играят ролята не тежко потърпевши,за да се харесат на господарите и да изпросят пари.
  • 21 Де Факто

    10 3 Отговор
    Тия тупани в престараването и преиграването ще стигнат до положение да получат СМС разрешение до тоалетната си даже. На византиец не вярвам и не ги харесвам.
  • 22 Това последното

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Затваряне":

    За границите не е много разумно, човеко. Стига с този Оруел ! Прочети нещо по-антиутопично и не чак толкова песимистично. Няма как да се върна в тоталитаризма и да не мога да ида са видя роднини приятели и т.н.

    Коментиран от #23

  • 23 Затваряне

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Това последното":

    И за вас и за вашите роднини и приятели е много по-добре да не ги виждате на живо известно време, дори и да не е забранено. В противен случаи просто рискувате да се видите с някой от тях за последен път. Струва ли си риска и толкова ли е важно да се видите точно сега всеки сам е най-добре да си замисли. Не, че ви го пожелавам, но ако това виждане за което съжалявате сега се окаже, че коства живота на някой ваш роднина как ли бихте живели с вината за неговата смърт после?
  • 24 Hoho Boho

    1 6 Отговор

    До коментар #18 от "Затваряне":

    Всички трябва да се затворим по къщите.

    Всички:
    Медици,
    Пожарникари,
    Полицаи,
    Военни,
    Доставчици,
    Магазинери,
    Аптекари,
    Електропроизводители,
    Мобилни оператори,
    Деца,
    ВСИЧКИ!

    И само за 14 дни вирусът ще изчезне в България.

    Когато дойде някой турист, мигрант или тираджия с вируса
    и ни го донесе пак, ние пак ще се затворим..

    Ама много съм умен, бре.

    Коментиран от #25, #29

  • 25 Затваряне

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Hoho Boho":

    Ами ще се вземат железни мерки никой да не може да го донесе.
    В Китай, Нова Зеландия и Австралия го правят и се справят прекрасно. Гърците точно към такива мерки се насочват в момента явни и съответно може да станат и те за пример скоро.

    Коментиран от #26

  • 26 Затваряне

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Затваряне":

    Ами ще се вземат железни мерки никой да не може да го донесе.
    В Китай, Нова Зеландия и Австралия го правят и се справят прекрасно. Гърците точно към такива мерки се насочват в момента явни и съответно може да станат и те за пример скоро.
  • 27 Византиецъ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "QR Виза":

    Нарича се протекционизъм, грижат се за нацията си и всякаква паплач дето се мъкне и сее болести и зарази се спира ако не се придържа към хигиенния филтър.
  • 28 Кириакос

    1 0 Отговор
    Дъртите гърци и гъркините искат да си харчат пенсиите за сладоледи, кафета и да пушат Карелия лятото на плажа, а вечер да си пият узото и да мушват я октоподче, я калмарец, тия мерки са за тях и всеки който се възпротиви е политически труп.
  • 29 ЕлГреко

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Hoho Boho":

    Абе да бе..мноо си умен, целия си само акъл и овча козина. Нали ?
  • 30 НЯКОЙ

    1 1 Отговор
    "ВЕСЕЛА КОЛЕДА" на глупаците в Гърция,след 2 месеца ще си внасят храна от чужбина с тези мерки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове