Last news in Fakti

22 Декември, 2020 15:31 8 215 62

АБВ поиска оставката на ръководството на АЕЦ "Козлодуй", защото вътре е влязла Херо Мустафа

  • аец козлодуй-
  • абв-
  • румен петков-
  • агенция за национална сигурност

Централата е стратегическа зона, а Агенцията за национална сигурност потвърждава, че без нейно знание на територията на стратегическата зона са влизали чужденци, което по мое мнение е престъпление, заяви председателят на партията Румен Петков

АБВ поиска оставката на ръководството на АЕЦ "Козлодуй", защото вътре е влязла Херо Мустафа - 1
Снимка: БГНЕС

Настояваме ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ да бъде незабавно уволнено, заяви на пресконференция лидерът на АБВ Румен Петков, цитиран от "Фокус". Повод за искането на партията е посещението на американския посланик Херо Мустафа в ядрената централа. Наскоро от АБВ изпратиха питане до ДАНС и министъра на енергетиката какви са били целите на посещението на Мустафа в АЕЦ „Козлодуй“, като Румен Петков уточни, че отговор е получен само от председателя на Агенцията по национална сигурност.

„Искам да благодаря на председателя на Агенцията за национална сигурност г-н Димитър Георгиев за отговора, който ни е изпратил. Ще го качим на нашия сайт. Утре изтича срокът, в който министър Теменужка Петкова трябва да ни отговори. Г-н Димитър Георгиев ни е отговорил, че при еднократни посещения на стратегическа зона се осигурява достъп на лицата, без да е необходимо издаване на разрешение от Агенцията за национална сигурност. Тоест Агенцията потвърждава, че „Козлодуй“ е стратегическа зона. „Козлодуй“ потвърждава, че без нейно знание на територията на стратегическата зона са влизали чужденци. Това по мое мнение е престъпление към сигурността на обекта, престъпление към технологията, която се използва, престъпление към използваното ядрено гориво и всички формули, които се реализират в централата, за да може тя да осигурява ток. По-нататък в отговора си г-н Георгиев ни информира, че след като не се изисква уведомяване на Агенцията или изпращане на искане от ръководителя на стратегическия обект за издаване на разрешение, такова разрешение би трябвало да се издава по ред, който е определен от ръководителя на атомната електроцентрала „Козлодуй“, чийто принципал е Министерство на енергетиката“, каза още Петков.

„Ще се обърнем към ръководителя на АЕЦ „Козлодуй“ с искане да ни бъде предоставен правилника или документа, с който той е уточнил начина на заявяване, поканване, еднократно влизане на хора в стратегическата зона. Ако стратегическата зона е с характер на „Плод и зеленчук , всеки когато и както му скимне да ходи в нея и да си взима стратегически документи, значи нещо сме се объркали“, посочи лидерът на ПП АБВ.

Румен Петков добави, че от АБВ ще се обърнат към прокуратурата за съдействие. „Подчертавам – към прокуратурата, не към главния прокурор. На този човек му нямаме никакво доверие и той обслужва Борисов и цялата крадлива шайка около него. Ще се обърнем към прокуратурата във Враца, защото централата е във Врачанска област, за образуване на незабавно производство. Ако Теменужка Петкова е в такава степен на зависимости, произтичащи от Перник, Бусманци и другаде и не уволни ръководството на „Козлодуй“ ще искаме прокуратурата да отстрани ръководството на „Козлодуй“ до приключване на проверката“, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 64 Отговор
    СК0PО МЕ ОБЛAДA ЧOBЕK Д0CУЩ КАТО Т03И ОТ СНИМКАТА

    света се управлява от психари

    Коментиран от #60

  • 2 БАЙ Х@Й

    152 12 Отговор
    Нашият посланик в САЩ дали може така свободно да се разхожда в техни обекти ⁉️⁉️⁉️

    Коментиран от #7, #37, #44

  • 3 ТаУмВзе

    118 8 Отговор
    Къде не е влезнала Мустафата? Чак зад чекмеджето е. Пародия сме си и това е.

    Коментиран от #15, #18

  • 4 БАЙ Х@Й

    121 8 Отговор
    Дори НАШИЯТ министър на отбраната не може така свободно да влезе на НАША територия в базите на САЩ ‼‼‼
  • 5 Коко

    29 105 Отговор
    Този "политик ", с мирис на спиртосан нафталин пак ръси мъдрости. Колко ли е платил, за да го публикуват?

    Коментиран от #34, #42

  • 6 Нашият

    91 5 Отговор
    посланик в САЩ може така свободно да се разхожда в МакДоналдс.
  • 7 qwerty

    68 3 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Нашия посланик в щатите си обикаля по трасето Мериленд-Вашинготн ДС и до там. Нито го показват по телевизуръ, нито му искат акъл в обширни интервюта във Вашингтон Поуст или Фокс 5, примерно. Ако реши да се разходи до най-близката АЕЦ във Вирджиния може и да не го пуснат!

    Коментиран от #61

  • 8 Българка

    83 17 Отговор
    Хубаво ! България не трябва все да е на колене пред големия хамерикански брат! От АБВ да поискат и отстраняване на цъфналата китна Теменужка Петкова. ГРОБ трябва да се дебне и бие на всяка крачка, за всяка издънка, до пълното му забвение
  • 9 Сандо

    71 7 Отговор
    А когато пристанахте на САЩ не знаехте ли какво ни чака?Или тогава раздаваните благинки ви замъглиха погледа и изключиха мозка?Ето това са българските политици - та те дори и утрешния ден не могат да предвидят.

    Коментиран от #45

  • 10 Никола

    35 50 Отговор
    Румен Петков беше заловен от полицията да притежава крадени коли внесени от Европа, с цел препродажба от автокъщата му, която държеше заено с Богдан Николов, но стана депутат и спряха производството срещу него, че после и министър на вътрешните работи стана. Буквално Крадеца вика дръжте Крадеца. Този е алкохолик и крадец, все такива политици имаме, дето са за затвора, а не за парламента!

    Коментиран от #30, #59, #62

  • 11 Наблюдател

    78 12 Отговор
    Наскоро туркинята съвсем открито се изказа, че е против развитие набългарската ядрена енергетика, а сега шета из Козлодуй. Това е повече от шпионаж. Това е открит антибългарски акт.
  • 12 Нали

    30 10 Отговор
    Туркинята не е рускиня !
  • 13 !!!?

    23 34 Отговор
    Е този ПЕСоглавец нали разправяше, че кремълските шпиони нямало какво да шпионират в България !!?

    Коментиран от #47

  • 14 РУМБАТА....НАЗДРАВЕ

    29 9 Отговор
    ТО НАЙ ГОЛЕМАТА ТАЙНА НА БГ Е АЕЦ БЕЛЕНЕ.....ОСОБЕННО ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ.....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 !!!?

    18 25 Отговор
    5'ков, ти варди некой да не разгадае тайната на руските кютуци в "Белене", че ти е спукана работата, защото ти е райна и тогава какъв отчет ще даваш в Москва !!!?
  • 17 Херо Мусака

    30 10 Отговор
    Абе аз съм си у дома бе!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Behemoth

    29 3 Отговор
    Леле тая е Мата Хари ...спукана ни е работата ...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МИ КЪ

    10 26 Отговор
    ЩОТО Е РУСКА. ПАЗИ Я ЧОВЕКА ОТ ХАМЕРИКАНЦИ, ДА НЕ ОТКРАДНАТ ТЕХНОЛОГИЯТА. А ДАЛИ В ДРУГИ БИВШИ СОЦ СТРАНИ НЯМА АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ С ХАМЕРИКАНСКИ ШПИОНИ? ПАЗИ РУМЕНЕ, ПАЗИ!
  • 22 някой

    22 4 Отговор
    прав е
  • 23 СЛАВА ГЕРОЯМ

    19 26 Отговор
    ТОА ПИКАЕЩИЯ Е РУСКИ ПАТРИОТ!
  • 24 Бесен Язовец

    34 10 Отговор
    Вие не разбрахте ли, че в тази балканска колония всичко е позволено на господарите? Господарите могат да влиза в стратегически обекти от нац значение, господарите могат да изнудват, господарите могат да получват секретни данни по всяко време...
  • 25 РУМЕН УГАСНА

    12 2 Отговор
    ХЕРО СА ОБЛЪЧИ И СВЕТНА!
  • 26 Димитър

    19 29 Отговор
    Румен Петков не му разрешиха да посети Сащ както и не му издадоха виза. А сега злобее. Само за делото Акрам можеше да лежи в затвора за дълги години. А многобройните му гафове като бе министър на Мвр и то за две години остават ненадминати. Абв и Румен Петков са абсолютни ментета. Този човек вместо да се скрие вдън земя, той ни дава акъл. САЩ са наши партньори и е нормално да ни помагат чрез посланика си. Защо Р. Петков мълчи когато руския посланик Макаров се намесва във нашите вътрешни работи.?
  • 27 РУМБАТА....НАЗДРАВЕ

    15 25 Отговор
    КВА ТАЙНА С ТЕХНОЛОГИЯ ОТ 70 те ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК БЕ РУМБА.....ТОВА ДА НЕ ТИ Е КАТО УИСКИТО...КОЛКОТО ПО ОТЛЕЖАЛО, ТОЛКОВА ПО ЖЕЛАНО
  • 28 Фридман

    31 15 Отговор
    РБ(НРБ) е имала суверенитет единствено периода 1944-1989г преди и след това винаги са имали настойници които са злопутребявали в техен интерес!!!
  • 29 ГОЛЯМ ШЛЕМ

    14 18 Отговор
    ПРОСТАТАТА МУ Е УГОЛЕМЕНА И ВЕЧЕ НЕ ПЪЛНИ ШАДРАВАНИ.
  • 30 8рдсф88фд8

    37 10 Отговор

    До коментар #10 от "Никола":

    Слушай, тук не става въпрос кой крадец и какви автокъщи продава. Тук става въпрос, че външно лице, при това гражданин на друга страна е могъл да посети стратегически обект.
    Ти знаеш ли какво е атомна централа? Знаеш ли една диверсия там какво ще предизивика?! Ако мисленето ти е на ниво, коли-автокъщи значи си много зле.
    Тук става въпрос за моят и твоят живот. За това, че тоя олигофрен, началника на центаралата е допуснал да се проникне на терторията на обекта. Ми той утре може да пусне и друг някой, дето ще подпали България.
    Аман от облъчени българи и българки!
  • 31 Трябва да слушате

    17 5 Отговор
    господарите от сащ. .!!робите само това им е привилегия! !
  • 32 Лост

    27 0 Отговор
    То при Борисов влизали някои докато го няма, сега се чудим защо някой влязал в Аец Козлодуй.

    Коментиран от #46

  • 33 АХМЕД

    9 15 Отговор
    РУСОФИЛИ В НАТО
  • 34 НТД

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Коко":

    истината няма мирис .......... тя е само една ...........
  • 35 кочо

    13 0 Отговор
    КОГАТО ИМА СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТИ ТАМ ПРОПУСКИТЕ СА ДРУГИ.БЕЗ ПРИДРУЖАВАЩО ЛИЦЕ САМ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВЛИЗА.СТРАТЕГИЧИСКИТЕ ОБЕКТИ СЕ ОХРАНЯВАТ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ НЕ ОТ МВР.
  • 36 СДРУЖЕНИЕ РУСОФОБИ-ПРОДАЖНИЦИ

    17 10 Отговор
    Предлагаме американското посолство да се премести на Дондуков 1!!!!
  • 37 Северозапад

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Аз съм бил в АЕЦ "Команчи Пийкс в Тексас през 2004 година (командировка). Предварително ме проучваха три месеца преди тридневната командировка, и през цялото време с мен имаше водач и двама гавази, та да не мръдна нанякъде.
  • 38 !!!?

    10 11 Отговор
    Кремъл няма нужда от шпиони в България !!!?

  • 39 Стефан

    18 14 Отговор
    Ей опикания, да не би да се е промъкнала като диверсант и е искала да взриви централата, в слугинажа си на Москва се правиш на маймуна, а сетих се, ти си единствения бг. политик с отнета виза за САЩ заради връзки с престъпния свят, даже Ким Чен Ун има виза за САЩ, как боли само ТВОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО, ТВОЯТА ПАРТИЯ ДА ТЕ ИЗХВЪРЛЯТ от поста министър на вътрешните работи, какъв срам, един комсомолец ти видя сметката и сега е на службичка в ЕС.

    Коментиран от #54

  • 40 РУМБАТА....НАЗДРАВЕ

    13 16 Отговор
    ЩО БЕ РУМБА...ТИ ЩО НЕ ПРИДРУЖИ ПОСЛАНИЧКАТА......ПА ДА Я ПОЧЕРПИШ ЕДНО ПИТИЕ...ДА ПОКАЖЕШ ГОСТОПРИЕМСТВО И КАВАЛЕРСТВО.....СТИГА САМО СИ ПЛЮЛ ПО ВЛАСТТА....

    Коментиран от #51

  • 41 антирадевист

    13 16 Отговор
    Тоя мухъл пак ли изпълзя? Съветизма явно е генна болест, по-страшна от Ковида!

    Коментиран от #49

  • 42 Нямам срам

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Коко":

    Я да мълчен платена шайка
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ха ха

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Питаш и отговор не искаш.Знаеш го отлично.Интересно има ли обаче гербераст ,който да е наясно с това,колко са жалки Тулупа и шайката му и колко забатачиха България.
  • 45 Ха ха

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    Те не знаят вчера какво са правили , ти за днес и утре говориш.
  • 46 веселяк

    13 0 Отговор

    До коментар #32 от "Лост":

    Не само влизат, когато го няма ами и с цялото си нахалство го снимали...,когато го няма!
  • 47 Иян

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "!!!?":

    Много е страшно,когато някой не вижда по-далеч от носа си.
  • 48 хаха

    6 1 Отговор
    Щом и терористете започнаха да пуска в стратегически обекти в Българи е ясно каква продуктивна клика от управляващи Джендъри имаме ,начело с главния клиент на кмета на Симитли, който си пада по "мъжки" дупета, големи и пухкави.
  • 49 Иян

    4 5 Отговор

    До коментар #41 от "антирадевист":

    Нещо сте объркали името си,ДРУГАРЮ.Може би Антибългарин ще Ви подхожда повече.
  • 50 Бай Шиле

    8 1 Отговор
    Не се бъзикайте с българските посланици в САЩ.С карта "сътрудник на ЦРУ",може да влезеш почти на всякъде.Питайте Ленчето Кремчето.
  • 51 Иян

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "РУМБАТА....НАЗДРАВЕ":

    Да сте чували,че който не знае какво да каже,по-добре е да мълчи?
  • 52 Бай Шиле

    8 2 Отговор
    Не виждам голяма трагедия,че някой посланик е бил в атомна централа.По голямата е,че същият посланик ще ни забрани руски централи.Ще купим някакви "мини атомни централи",превозвани от "Хамер"-ри.Ще дойдат когато дойдат не произведените изтребители.
  • 53 Историк

    4 9 Отговор
    Гоце и хората му,съвсем оглупяха. Психари
  • 54 Калбо

    9 0 Отговор

    До коментар #39 от "Стефан":

    Новоизбраният президент на Америка Джо байдън е също корумпиран гледайте в ютуб Как е разговарял с бившия президент на Украйна Как да прикрие сина си и поиска уволнението на главния прокурор на Украйна задане разследва синът му който има компании в Украйна предложи му и един милиард долара за да не разследват синът му с парите от американските граждани или по-точно държавни пари вие ми кажете сега колко са демократични американците няма по-лошо зло от американците
  • 55 Мунчо

    3 3 Отговор
    Работя на строежа на английска атомна централа.Стратегически обект.60 националности заедно.

    Коментиран от #56

  • 56 Стоян

    5 0 Отговор

    До коментар #55 от "Мунчо":

    Брей....Много народ бе Мунчо60 националности.Ако може да ги изредиш моля.Само да отбележа че във момента правя банята на едно семейство къс сравнително голяма къща и бая се забавих ,обаче и До сега незнам колко стаи имат,коридори,бани. телевизори,хладилници,компютри......Ама да не те занимавам със глупости и ти преча да изброиш тези 60 националности.Предварително ти благодаря.
  • 57 Иван

    4 5 Отговор
    Всички русофили са национални предатели.
  • 58 Грую

    3 0 Отговор
    Верно ли? Абе не пускайте там американския посланик, че ще дръпне шалтера и ще остане да купуваме ток само от американските централи 1 и 3 на Мариците! То всъщност за Козлодуй няма голямо значение, защото токът от там не участва в микса, който се продава в България ами се изнася от частници зад граница, но като гледам на западняците това им е целта да се намъкнат на българските пазари и да завъртят всички други кранчета, да дръпнат шалтерите и само те да продават скъпотиите си на бедния народ, като явно не подбират средствата си за постигането на крайната цел!
  • 59 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Никола":

    Изкажи се по темата баламурник- а тя е,че чуждестранни особи си влизат и излизат от стратегически за страната обект...!!!
  • 60 Туци

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Значи си го поел с удоволствие.
  • 61 Туци

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "qwerty":

    И ще го арестуват като шпионин.
  • 62 Макиавели

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Никола":

    Вие правите ли разлика,разчитате ли че цялото ръководство на АЕЦ и правителството.не полагат нищо друго за народа и държавата ,единствено грабеж и разпродажба на богатствата ни като се започне от децата ни,труда ни,земята и златото ни....живота на хората . Тук пишат безкрайни дебили на заплати. За там от години се говори и за корупцията че започване на работа.трябва рушвет от десет хиляди лева . Защо съм сигурен защото и от мен поискаха.
    А фирмите прикачени в АЕЦ са кърлежи на нашите пари.
    Аз ще гласувам за,
    Българско Лято 2020 .
    Аз казах.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове