Last news in Fakti

31 Декември, 2020 14:48 1 655 31

Санирани са 1917 блока

  • блок-
  • саниране

В 12 области работата по одобрените за участие в програмата сгради продължава

Санирани са 1917 блока - 1
Снимка: БГНЕС

По Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са обновени 1917 блока. 105 остават за довършване, съобщава министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Обобщените данни за напредъка по програмата показват, че по 19 сгради се изпълняват строително-монтажни работи, а по други 74 са започнали подготвителни дейности. За още 8 са обявени обществени поръчки за техническо и енергийно обследване.

Общият брой на сключените договори за финансиране на мерки за повишаване на енергийната ефективност с Българската банка за развитие е 2022.
От въведените в експлоатация 1917 многофамилни жилищни сгради най-много са в градовете Бургас (205), Благоевград (143), София (118) и Хасково (100).

За всички одобрени за участие в програмата сгради от 16 области в страната предвидените мерки са изпълнени. Това са Бургас (с 236 санирани блока), Благоевград (189), Стара Загора (111), Пазарджик (69), Кюстендил (65), Перник (62), София област (61), Кърджали (58), Смолян (55), Габрово (50), Шумен (45), Ямбол (39), Враца (36), Търговище (33), Разград (22), Монтана (18). Това са общо 1149 блока, семействата в които вече живеят в по-топли жилища и в по-комфортна среда.

В 12 области работата по одобрените за участие в програмата сгради продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яко ни лъжат

    24 6 Отговор
    ОХ ТАКА КРАДОХА ПРИ САНИРАНЕТО ГЕРБЕРСКИТЕ ФИРМИ, ЧЕ ПОКРИВА НОВ, ТЕЧЕ, ИЗОЛАЦИЯ ОТ ЗАБРАНЕНО СТЪКЛО ДЮШЕК. ОТ ПРОЗОРЪЧНАТЕ ДЪСКИ ТЕЧЕ ВЪТРЕ. МАНИ МАНИ, БЕШЕ СИ ЖИВА КРАЖБА.

    Коментиран от #28

  • 2 681

    22 6 Отговор
    Блока или входа? Щото излиза, че всичко е санирано, а реално се броят на пръсти санираните сгради по кварталите... Но явно по документи всичко е точно.
  • 3 Маймуните в София

    15 6 Отговор
    или интелигенцията която е на кокаин си мисли че НЯКОЙ САНИРА....това е мираж....НЯМА ВЯТЪР ОЩЕ .....ВСИЧКО Е ПАРИ И ИЗМАМА..
  • 4 Гюро Михайлов

    20 7 Отговор
    Пита се в задачата колко милиона са откраднати.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 сигурно

    16 6 Отговор
    С похарчените пари щеше да се построят две хил.блока !!
  • 7 Никога повече Бсп на власт

    14 7 Отговор
    Сега след санирането панелките изглеждат доста добре, дано през "златния" комунистически период са ги построили по качественно че фибрана няма да ги спаси от разпадане.
  • 8 Нострадамус

    7 7 Отговор
    Тази цифра не е случайна, сомволизира една епоха която съсипа живота на милиони хора.
  • 9 Курумпе

    12 3 Отговор
    Когато НЕМОРАЛНИ хора, вършат нещо..то няма как да бъде истинско,читаво и в полза на другите хора!
    Имитацията на свършена работа най-лесно лъсва за нула време...
    Така е навсякъде - саниране, пътища, ..здравеопазване,образование,армия,транспорт, околна среда и води...икономика и бизнес...и в крайна сметка най-високата смъртност в Света!!! - ей на това се вика разтеж и развитие...
  • 10 Смях в залата

    15 4 Отговор
    Под 2000 блока за около 2 милиарда, което е малко повече от 1 милион за блок. Хайде на бас, че за толкова пари ще успея да построя толкова нови блока. Моля тези които работят в сверата на строителството да коментират дали тази новина е за хвалене като успех на правителството или е поредната черна каса за отклоняване на средства с малък КПД.

    Коментиран от #19, #26

  • 11 А колко

    13 4 Отговор
    А колко милиона са откраднатите? Каква е средната цена на кв.м? Кои са близките до ГЕРБ фирми взели поръчките? Какво е качеството? И докога така? Герб задминаха по кражби и БСП, и ДПС, и СДС , и НДСВ.

    Коментиран от #20

  • 12 незнайко

    13 6 Отговор
    Санирането е бомба със закъснител !!! Влезе ли вода между изолацията и панела, жална Ви е майката !!! Просто не се знае откъде е влязла . Панелите се ДУПЧОТ НА ПОРАЗИЯ за да се хващат плоскостите защото е по лесно от лепенето и по евтино !!! Принципа е като крилото на самолет и нашата тоалетна хартия !!! ПОБЪЛГАРЕНО КАКТО ВИНАГИ !!!
  • 13 лъжат

    19 3 Отговор
    Нито един блог не е саниран. Направени са долнокачествени външни изолации и дограми, но саниране според техническите характеристики и укрепване на сградите не е извършено . Мазилките не спират , а прикриват временно износените конструкции.
    Всичко е пунта мара и голяяямо крадене.

    Коментиран от #27

  • 14 System of a down

    6 13 Отговор
    Нещо хубаво взе да се случва и в България благодарение на ГЕРБ. Бог да пази България от червените крадливи партизани съсипвали страната ни в продължение на 45 години.

    Коментиран от #16

  • 15 Аз40

    4 0 Отговор
    Не си личи. Тоест малко да, като в С.Корея, стратегично за пред чуждата публика 🇰🇵
  • 16 Аре нема нужда

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "System of a down":

    То ,ако не бяха червените партизани,Тиквата нямаше да е никой и нямаше какво да санира и краде !
  • 17 Гост

    5 2 Отговор
    Зверска кражба на боювото правителство. Кражби, кражби, кражби, само това е в главата на всеки гербераст на тая Планета!
  • 18 Гошо

    5 0 Отговор
    Тва е кражбата на века! С ниско качество на труд и материали се обадиха наши фирми, сега ще вдигнат данъчните оценки и собствениците ще си платят всичко! Към тия 2 милиарда като добавим още 2,2 дадени на Автомагистрали, и 0,5 на Монтажи и разни дребни харчове по 100-200 милиона се оказва, че ББ ни е улеснил живота с 5 милиарда! При 30% възвращаемост (по закон) ГЕРБ и ДПС са гушнали поне 1.5 милиарда и тва е само част от сферата на строителството! Нека грамотните българи си направят сметка за какво става реч ако включим образование, земеделие, отбрана, здравеопазване.......
    Весели празници и пак гласувайте за ДПС.
  • 19 колю

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Смях в залата":

    Панелките са по 8 етажа ,по 2 апартамента на етаж 16 на вход най-ниската цена в Стара Загора е 40 000 евро,което прави около 1 200 000 лева на вход ,а има блокове с по 6-8 входа как ще го построиш за 1 000 000 лева.Моите родители пради санирането плащаха по 500 л.газ ,а след санирането 150-200 лева.
  • 20 ваню

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "А колко":

    Проектите не се одобряват от ГЕРБ ,а от местната власт .Много кметове са от БСП и ДПС ,които органзират търговете ,как ще стане така че всички фирми да са близки до ГЕРБ?????В нашият град се санираха толкова много блокове ,че накрая нямаше свободни фирми които искат да санират и трябваше да се чака някоя да се освободи.
  • 21 КРАДЦИ

    4 2 Отговор
    ОТКРАДНАХА И ТАЯ ГОДИНА 2 МИЛИАРДА ЧРЕЗ МАЛКО СТИРОПОР !

    Коментиран от #24

  • 22 ЗАЩО

    3 3 Отговор
    ИМА ТОЛКОВА ЧЕРНОГЛЕДИ ХОРА, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ХВЪРЛЯ ПОМИЯ ВЪРХУ ВСИЧКО ХУБАВО КОЕТО СЕ ПРАВИ. ПРЕЗ 2018г. НИ САНИРАХА БЛОКА , ПОЛОЖИХА ИЗОЛАЦИЯ НА ВЪНШНИТЕ СТЕНИ И НА ПОКРИВА , ЗАЛЯХА СЪС ЖЕЛЕЗОБЕТОН . ПОЛОЖИХА ХИДРО ИЗОЛАЦИЯ НАЙ ОТГОРЕ ДВА СЛОЯ. НЯМА ТЕЧ , НЯМА КОНДЕНЗ . АЗ ЖИВЕЯ НА ПОСЛЕДЕН ЕТАЖ ,МНОГО СМЕ ДОВОЛНИ ВСИЧКИ КОИТО ЖИВЕЕМ ТАМ. ПРЕЗ ЗИМАТА Е ТОПЛО 17,18 ГРАДУСА БЕЗ ДА ВКЛЮЧВАШ НИЩО. ЛЯТОТО Е ПРОХЛАДНО.СМЕНИХА ДОГРАМАТА И ВСИЧКО ТОВА НЕ НИ КОСТВА НИКАКВИ ПАРИ.
  • 23 САНИРАНЕТО.....ГОЛЕМ ЗОР ЗА ...БСП

    3 1 Отговор
    НАЛИ ЩЕХА ДА ИМ ВЗЕМАТ АПАРТАМЕНТИТЕ...КВО СТАНА ДРУГАРИ КОМУНОИДИ....ПАК СЕ ИЗДЪНИХТЕ.....ПОСЛЕ ЩО СТЕ ОПОЗИЦИЯ
  • 24 САНИРАНЕТО.....ГОЛЕМ ЗОР ЗА ...БСП

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "КРАДЦИ":

    ОСЪДИ ГИ...ХЕМ ТИ СЕ ИСКА, ХЕМ НЕ ТИ ...СТИСКА
  • 25 Тук има

    3 2 Отговор
    Толкова много хора, пишете ГЛУПОСТИ. Когато не си постигнал НИЩО в живота си, не трябва да обвиняваш другите за това. Можеш да се сърдиш САМО на себе си .
  • 26 САНИРАНЕТО.....ГОЛЕМ ЗОР ЗА ...БСП

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Смях в залата":

    АЙДЕ ПОСТРОИ ГИ ДЕ.......ЧАКАМЕ ДА ВИДИМ
  • 27 САНИРАНЕТО.....ГОЛЕМ ЗОР ЗА ...БСП

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "лъжат":

    АЙДЕ БЕ.....ТАКА ГОТ СИ ЖИВЕЕМ В САНИРАНИЯ НИ БЛОК...ВСИЧКИ СМЕ ДОВОЛНИ...САМО КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП ПЛЮЯТ И БЪЛВАТ ГУЩЕРЧЕТА....ЗАВИСТ....И ЗЛОБА
  • 28 САНИРАНЕТО.....ГОЛЕМ ЗОР ЗА ...БСП

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "яко ни лъжат":

    ОСЪДИ ГИ ДЕ...ИНАЧЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ....В ТОЗИ САЙТ....
  • 29 Пловдивчанин

    3 0 Отговор
    В Европа всички блокове са санирани. Кенефbg
  • 30 JEFF

    1 0 Отговор
    За колко години?
  • 31 от Пловдив

    0 0 Отговор
    Поздрав за ББ с песента Мата Хари на Орхан Мурат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове