Last news in Fakti

7 Януари, 2021 09:35 3 526 32

Боряна Димитрова: Ще наблюдаваме 6-партиен парламент

  • боряна димитрова-
  • алфа рисърч-
  • избори-
  • демократична българия

Може да се наложи и тройна коалиция, обясни социологът

Боряна Димитрова: Ще наблюдаваме 6-партиен парламент - 1

Втората вълна на COVID-19, социалното отражение от пандемията, както и напрежението между институциите влияят върху нагласата на обществото. Въпреки че все още не е ясна датата на парламентарните избори, от "Алфа Рисърч" излязоха с проучване за обществените нагласи.

То е реализирано в периода 15-21 декември 2020 г. сред извадка от 1017 пълнолетни жители от цялата страна.

Според него има минимална преднина на ГЕРБ – 24,3% подкрепа за ГЕРБ и 21,8% за БСП. Убедените, че ще гласуват са 49,6%.

Слави Трифонов и политическата му формация остава трета политическа сила с малко над 10%, коментира данните социологът Боряна Димитрова.

„Демократична България“ също е със сериозни възможности за следващия парламент, както партията на Мая Манолова „Изправи се.БГ“. "Обединените патриоти" не успяват да прескочат изборната бариера.

"Наблюдаваме шарен 6-партиен парламент, може и да се наложи тройна коалиция, за да има управляващо мнозинство. ДПС ще са доста сериозен фактор“, каза още Димитрова пред бТВ.

Доверието в лидерите на партии се движи с по-високи стойности за личностите популярни, преди да заявят намерение в политиката: с по 30% имат Слави Трифонов и Мая Манолова, следвани от 23% за Борисов и 20 на 100 за Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    52 4 Отговор
    Пак фалшива статистика.

    Коментиран от #3, #30

  • 2 ПКПредседателка

    38 8 Отговор
    Ще има смех. Бойко ще се крие
  • 3 Ще ти се

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Смях в залата
  • 4 1234

    27 8 Отговор
    нещо пак много са дали за герб и бсп-то
  • 5 Behemoth

    23 8 Отговор
    24% идиоти ...не са малко българските тръмписти...
  • 6 Охо Бохо

    31 4 Отговор
    Въх, а обединените патриотари, а Магарешки, работили на ползу себе си къде са бре? Или сега ще сменят боята и ще се яват като депутати от Герб?
  • 7 Лъжестъкмисти

    30 6 Отговор
    Бацко трепери наакан, не смее да се покаже пред народа.Ей няма толкова алчен и прост Нарцис!
  • 8 ТаУмВзе

    21 6 Отговор
    Герберастките скъкмистики на абразурата.
  • 9 Българка

    35 9 Отговор
    Предстоящите избори ще бъдат свирепи. ГЕРБ има твърди гласоподаватели поне 600 000 от чиновници, общинари, обръчи от фирми. На тях предизборно с наши пари раздадоха увеличения на заплати, обществени поръчки, концесии. Добавям мъртви души и фалшификации.
    За да си освободим окопираната от мафията държава трябва да излезем МАСОВО да гласуваме с антигерб наказателен вот!!!!!!

    Коментиран от #15, #16

  • 10 ФЕН

    16 5 Отговор
    Аз немисля ,че ГЕРП ще мине 15% даже с купуния вот...Но те сакато феникс се пак се игра е мача за 50 милиарда през слеващите 4-5г. И едно е сигурно пак нищо добро за България от тези поредни изпратени пари .Докато има тумори организма е обречен да живее
  • 11 БАЙ Х@Й

    15 2 Отговор
    ‼ Вече ТРИДЕСЕТ години българите гласуват не ЗА , а ПРОТИВ някого ‼ И става все по-зле‼
  • 12 СВД

    5 2 Отговор
    Повечето социолози и журналисти заслужавате малко американска терапия! Ще наблюдаваш на баба си перуката! Кажете ясно на хората, че БСП няма как да е пред Греб и те свободно да се насочат към нещо, на което не можете да лепнете църквата, кашкавала, народния съд, плочата на Петимата от РМС и подобни антикомунизми и простотии, чрез които тиквите ще наглеят още 50 години!
  • 13 Тато из Правец

    14 7 Отговор
    ВСИЧКИ национални предатели гласуват за бандитската групировка ГЕРБ !!!
  • 14 ХАХАХ

    9 2 Отговор
    ТЪЗ ОТ ДЕ ЗНАЙ ДА НЕ ДА ИМА СПОСОБНОСТИТЕ НА БАБА ВАНГА И ДА СЕ ПРЕКРИВА И САМО ПО ИЗБОРИ ДА ИЗЛИЗ ОТ ВОНЯЩАТА СИ ДУПКА ГЛОБАЛИСТКА?

    Коментиран от #24

  • 15 Чук и Гек

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Бе, ще изляза, но дай ми гаранция този мой антигерб глас дали след вота няма да стане повече греб - глас! Повече от този пуснат директно за греб от някоя калинка на държавната софра!? Например по една телевизия пред време патриотичен състав виеше - ,,Гербери крадливи съсипват България....". Какви ли не обиди се изляха по адрес на шайката!? И след вота - ама, националните интереси, стабилност, декларация за пълен мандат...! И сега ще е така! Пръв аргумент на папуняка Слави и другите коалиционни мажоретки ще е - Това е друг Герб! Бойко няма да е премиер! В Пандемия сме! Трябва да бъдем отговорни...! Запиши си, и ми се обади след вота да ми се извиниш, че ме подвеждаш гозно!

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Държавна Сигурност, 5 Рпу

    6 4 Отговор
    Герб, отдавна са на 4 - място.. Ама докато народа е прост ще има и крадлив Боко
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Name

    8 2 Отговор
    Откъде измислиха 10% за чалгаря като нищо не става от него. Поне веднъж да се покаже пред народа и да си каже предизборната платформа. Докога ще се крие като лалугер.

    Коментиран от #23

  • 20 Българка

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Чук и Гек":

    Притесненията ти са основателни. Снощи гледах по Евроком интервю с Христо Иванов. Той е категоричен, е няма да се коалират с ГЕРБ и ДПС. Изправи се БГ, отровното трио, Татяна Дончева също смятам, че няма да са фурнаджийски лопати. Надявам се всички да са разбрали, че хората иска законност. Това сначи властващите, които разграбиха и опропастиха Българи да бъдат съдени и осъдени
  • 21 Изобщо не

    6 0 Отговор
    Се съмнявам в прогнозата.Точно по същия модел гласуваме почти 30 години.Като изключвам СДС еуфорията в началото на Прехода, идването на спанише тарикат.Постоянно настъпваме една и съща мотика,и след това охкаме ,защо главата ни е цялата в дзундзули.Цепим се на крилца и перца,разхищаваме си гласовете, като създаваме всеки път, идеална хранителна среда.За поредна безпринципна коалиция. Все се коалират,за общо добруване на Народа,и за да не" срутим държавата ". А ние с увиснали ченета се питаме: Таз мотика,тук ли беше?
  • 22 ама тряя ли да повярваме

    0 0 Отговор
    1017 е хубаво число като 3.14 и тва се смята за дистоверно вероятно проучването е правено в Карлуково за по достоверно
  • 23 Чук и Гек

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Name":

    Ами, пандемия! Не може да си направи концерта, не подкрепи протеста, но рейтинг има повече от тези, които си разливаха душите по площада! Накратко - поредният бастун на задкулисието!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 мдда

    2 6 Отговор
    Искате или не искате, Обединени патриоти влизат.
  • 26 Чичо

    2 0 Отговор
    Алфата винаги е давала най-точни резултати. Тук не виждам бацо с кого ще се коалира освен с БСП иДПС 😂

    Коментиран от #28

  • 27 4429

    9 0 Отговор
    Не мога да разбера как Слави Трифонов, който не представя никакви политики, не участва в протеста, не се явява по медии, не влиза в дебат с конкуренцията взима такъв висок процент? За мен да дадеш доверие на някой, който дори не се показва какво струва и какво може е неуважение към себе си. Харесват го защото е водил много години шоу по телевизията и прави концерти?!? Абсурдно е.
    Абсурден и процента за герб - какво повече трябва да оплескат за да имат по-ниско доверие и да изпаднат вече? То не бяха скандали, не бяха изцепки.

    Тъжното е, че демократична българия не събира по-висок процент въпреки правилните им действия и реални усилия през последните 6 месеца поне.

    Разочарован съм от българите...
  • 28 Чук и Гек

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Чичо":

    Не са прогнози! Просто ви подготвят за това, което са намислили да ви обявят като резултати, без много да ги интересува как сте гласували! МВРО - 2 пияни евродепутати, НФСБ и Атака - по малко от Иванчева!? Айде, де! Все пак, при голяма активност доста трябва да се постараят и тогава лъсва, че нещата не са много в ред! Червен Кольо веднъж освирепя от подигравките на една особа, може би от същата агенция и я отряза - ,,Аз откъде да знам точно какъв резултат са решили да обявят!? Аз казвам това, което проучванията ми показват...!" Оная млъкна!
  • 29 ivo

    2 3 Отговор
    Алфа рисърч - една от всичките Гербаджийски социологически агенций. Дава резултат, който предварително са подготвили след фалшифициране на изборите да обявят за краен. Разбира се посредством обявяване на резултатите от Инфо-обслужване ръководено от всеизвестния, верен и послушен на ГЕРБ Мишо Константинов. ИМА САМО ЕДИН ВАРИАНТ ТОВА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ. ВСЕНАРОДНО ОБЕДИНЕНИЕ СРЕЩУ СТАТУКВОТО И КОНТРОЛ НА ИЗБОРИТЕ. Аз бих гласувал за АТАКА!!!!!!
  • 30 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    БКПто има да си мечтае за 20% ... :) Те ако не са се разцепили до тогава и стигнат 15% ще е сензация ... Лошото е че партията на чалгопитеците се очертава като втора политическа сила ...Кухи чалгари дал Господ в БГ ...
  • 31 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    Значи,да се стягаме,че трудно,ще ги изхраним.
  • 32 ШЕСТ КРАДЦИ

    0 0 Отговор
    ще ги ,,наблюдаваме" докато не ни КИПНАТ НАЙЛАТА И НЕ ГИ ПРАТИМ В ЗАТВОРИТЕ НО ВЕЧЕ НА САМОИЗДРЪЖКА С КРАДЕНОТО !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове