7 Януари, 2021 19:36 6 521 41

COVID-19 погуби наш прочут кардиолог, починаха още 3-ма лекари

  • covid-19-
  • починали-
  • лекари

Д-р Тодор Тодоров от МБАЛ "Св.Петка Българска" гр. Нова Загора, д-р Богдан Димитров – психиатър в гр. В.Търново и д-р Йосиф Пенев – общопрактикуващ лекар в гр. В.Търново също загубиха битката с коварната болест

COVID-19 погуби наш прочут кардиолог, починаха още 3-ма лекари - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Почина д-р Стефан Николов Колев, кардиолог в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

"Той бе сред основателите на Клиниката по кардиология в болницата, до дните, в които COVID-19 го повали работеше в кабинета по кардиология на Спешно отделение.

Имаше опита на преминалия през школата на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“. Години спасявал от смърт и болест, можещ да спасява още години, той не устоя на човешката глупост пред природните закони, на безпардоността към общия дълг.

Той се нареди сред вече дългия списък от колеги, които десетилетия даряваха здраве, но които обществото не пожали. Така, както имаше възможност да ги пожали", се казва още в информацията.

Д-р Тодор Тодоров от МБАЛ "Св.Петка Българска" гр. Нова Загора, д-р Богдан Димитров – психиатър в гр. В.Търново и д-р Йосиф Пенев – общопрактикуващ лекар в гр. В.Търново също загубиха битката с коварната болест.

"Още трима лекари, отдали дълги години на това да помагат, си отидоха, но с достойнство и всеотдайно изпълняваха своя професионален и морален дълг", съобщиха днес от БЛС.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нос Калиакра

    28 1 Отговор
    Мир вам.
  • 3 дедо Герчо

    42 17 Отговор
    ЕМИ,ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГИ ВАКСИНИРАТЕ...

    Коментиран от #4, #36

  • 4 HVD

    17 22 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Герчо":

    И някакви лепят плюсове на този имбецил. Без думи
  • 5 Behemoth

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Ти нали го изкара три пъти ...Ко ти пука...
  • 6 пияндура

    17 16 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Вирус, няма ! Играхме мъжко хоро у гьоло, сега чекаме да се тресем на "Сурва"

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Киро Брейка

    3 8 Отговор
    Факти
    ФАКТИ.БГ
    Новини »
    Мнения »
    От COVID умират повече мъже, отколкото жени. Защо е така?

    ТЕМА: КОРОНАВИРУС
    22 Декември, 2020 06:303 98019
    От COVID умират повече мъже, отколкото жени. Защо е така?
    коронавирус -ваксина
    Женската имунна система е сравнително по-устойчива от тази на мъжете – благодарение най-вече на женския хормон естроген, който кара имунната система да реагира по-бързо и по-мащабно срещу вируси
    От COVID умират повече мъже, отколкото жени. Защо е така?
    Снимка: Shutterstock
    Deutsche Welle
    Deutsche Welle
    информационен портал

    ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
    Мъжете боледуват по-тежко от коронавирус и по-често умират от COVID. Ролята на специфична защита при жените играят няколко фактора. Ето какви са фактите.

    Още от началото на пандемията има предположения защо мъжете по-тежко прекарват COVID-19: те по-малко се грижат за здравето си, по-често пушат, хранят се по-нездравословно. Нездравословният начин на живот е характерен особено за по-старото поколение. Освен това мъжете по-често отлагат посещението си при лекар, когато имат оплаквания.

    Предишни заболявания и възрастова структура

    Фактите около честотата на заболяването от COVID и смъртността при мъжете и жените, установени до юни тази година, бяха изнесени наскоро в проучване на изследователската инициатива Global Health 50/50, проведено в над 20 държави. Данните показват, че две трети от заболе
  • 10 Държавна Сигурност, 5 Рпу

    23 2 Отговор
    Ама са сигурни че ваксината ще действа... За смях станахте,и децата знаят вече какво се случва.
  • 11 Емо

    7 4 Отговор
    Измишльотини !!!!!!2792
  • 12 БОКО каза

    19 8 Отговор
    ПЕНСИОНЕРИТЕ са тежест, за обществото!!! Започва се от "ТЯХ"!!!!! То, ваксини "безплатни,", то "затваряне" по домовете!!!
  • 13 Оги

    23 12 Отговор
    Каквото ще да разправя Мангъра, толкова лекари за една зима от грип в БГ не са мрели от 681 г. Това не си е обикновен грип. Сори.
  • 14 бай Иван

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    От циганин и акъл,айде у лево.
  • 15 Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер

    12 5 Отговор
    Бог да прости моите градски хуманните и невинни лекари Богдан и Йосиф ! Хора, граждани, доктори на средна възраст без други заболявания които страшния и смъртоносен вирус погуби. Едни личности които познавах добре! Които си отидоха от този свят заради бездействието и ненавременните мерки на правителството ! Заедно с още 8973 Български граждани които вируса досега погуби. Хора , които си заминаха от този жесток свят не само заради правителството а и заради такива които не вярваха в него и не се предпазваха! Когато човек загуби близък от него тогава разбира колко е ужасно. Повечето не вярват докато не дойде до неговата глава! Аз казвах на Богдан да си вземе отпуска и да се предпазва в тях а не са контактува с пациенти. Казвах му тези не заслужават усилията ти. Той предпочете да спази хипократовата си клетва и заплати с живота си!

    Коментиран от #22

  • 16 Вуте

    11 3 Отговор
    Преди няколко дни бях на посещение в дом за стари хора. Нито един служител не носеше маска! Само един се записа за ваксина! Въпрос: как тези хора защитават нашите близки?
  • 17 Къв естроген при

    26 1 Отговор
    Стогодишни баби, които оздравяват след Ковид?
    Българите не знаят да лекуват от Ковид, това е! Да са се учили от китайците и руснаците, имат регламенти как да се лекува този вирус. Обаче пустото му навеждане пред всичко амениканско ще унищожи всичко българско.
    Факти, що не давате никакви факти/данни за болни от Ковид при циганите и турците?
    Къде е статистиката, що мълчите за това?
  • 18 Факт!

    4 17 Отговор
    Не вярвам могат каквото си искат да напишат.Аз казвам че за две години Ковид не съм се разболявал и не съм срещал човек болен от този измислен вирус.Това е.

    Коментиран от #20

  • 19 Кински

    10 4 Отговор
    Малоумници те продължават да се подиграват със смърта на достойни и честни българи .това може да случи само тук и никъде другаде .после говорете за български дух български традиции велика нация велик народ.кое ни е велико .най бедни в Европа най ниски доходи най ниски пенсии.но по простотия сме номер едно ,това е най важното .на две три ракии се тупаме по гърдите и викаме българи юнаци .къде ?само на масата

    Коментиран от #40

  • 20 Плаща ли ти

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Факт!":

    някой за простотиите? Много ми е интересно, кой би имал интерес от подобни простотии! Освен разбира се ако не си по "Умен" и от другите "УМНИЦИ"!

    Коментиран от #21

  • 21 Факт!

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "Плаща ли ти":

    Не бе докажи че някой е умрял от вируса в България?

    Коментиран от #23

  • 22 Кински

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    За този народ неблагодарен лекарите не трябва да си правят усилията да го лекуват .много си прав .всички доктори които спасяват животи ги плюят и хулят .а кмет дето не спазва закон и противоепидемични мерки го направиха герой.

    Коментиран от #24, #32

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Кински":

    Те за това хората ще се справят с вируса и финансовите последствия ние не не !! Щото сме вЕрно малък но много прост народ!! Отричащ есичко все лъган все прецакан все друг ни е виновен за неуспеха и малката заплата!
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 9 Отговор
    Не разбрах на Колко години са покойниците убити от ковид и какви заболявания са имали....Още не сте измислили ваксина срещу -смърта...си....Не убивай,не лъжи, не Кради божиите заповеди....

    Коментиран от #26

  • 26 И като разбрреш,

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ще върнеш ли умрелите? Или това няма значение за теб? Бройка! Кво толкова!
  • 27 Мучо

    3 5 Отговор
    Нека отидат и да се ваксинират всички хора ,които вярват на тази План-демия ковид 19 ! Като започнеш от : краварио-баритас , сектантис-корвитас,денелионитас-дупитас и други подобни да не ги изброявам ,че няма нинстигне времето !
  • 28 🎊🍾🥂🎉🥳🥳

    0 0 Отговор
    🥂🍾🎊🎉🥳🥳🥳🥳🍾🍾🍾🍾😁😁😁😁
  • 29 Васил

    8 3 Отговор
    Лекарите и учителите ще мрат като мухи заради разхайтените Българи да друсат хоро още ли ви се иска да празнувате?
  • 30 Дълбоко виждащ

    4 4 Отговор
    Исках да разбера,дали бг лекари умират и от друго,освен КОВИД!Уви вие не ме удостоихте с отговор....

    Коментиран от #31, #33, #38

  • 31 И вие нас!

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Дълбоко виждащ":

    Редовно нямате отговор на въпроси, които нарушават заблудата ви! Редовно се правите на ударен на такива въпроси! Както и да е! На нас ни е забавно да гледаме това!
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Кински":

    В книгата ”Признанията на един лекар...” на д-р Робърд Менделсон въз основа на данни от погребалните агенции, са изнесени факти, че когато лекарите стачкуват, смъртността спада двойно!!! Звучи ви невероятно, нали? ... Това станало очевидно, когато докторите стачкували през 1973 година в Израел ... Нещо подобно се случило и 20 години по-рано, когато пак стачкували медицински работници. Същият ефект е установен И В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА.........Статистиката е от ПОГРЕБАЛНИТЕ АГЕНЦИИ и не зависи от хартийката-смъртен акт, написан от дежурен лекар по време на стачките. За по- ясно прочети книгата, има и извадки в мрежата. Там ще прочетете и какво става с неотложните и планираните операции...
  • 33 Боче

    2 5 Отговор

    До коментар #30 от "Дълбоко виждащ":

    Никой не умира от ковид ,а.със ковид ! И всички умират от ваксините срещу ковид ! Цял свят разбра за гигантската манипулация и лъжа на 21 век ковид 19 !

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Мучо

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "Боче":

    Не мога да повярвам,че все още има хора вярващи във тази План-демия ковид 19 ?! НСР ще се провали във България ,ако хората се обединят без значение от: вяра,етнос ,расова-пронадлежност ! Написано е ясно ,че обединението прави силата ,а силата идва от истината !

    Коментиран от #37

  • 35 Само ти

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Боче":

    нищо не разбра!
  • 36 Ако имаха ваксина поставена преди месец

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Герчо":

    и нещо щяха да са живи. С 92-95%вероятност поне, защото такава е ефективността на ваксината. Бог да ги прости!
  • 37 Аз пък не мога да повярвам, че има

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Мучо":

    разни Мучовци като теб, които постоянно твърдят че няма пандемия. При положение, че вече десетки лекари умряха от/с ковид в България само. Само в САЩ за последните 24 часа има над 4000 починали, а в Германия, Англия, Мексико над 1000.Ама Мучо си твърди, че нищо не се случва...
  • 38 На идиотски въпроси, зададени от

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Дълбоко виждащ":

    някой на който сериозно му похлопва дъската защо да отговаря някой въобще.
  • 39 Фактология

    1 0 Отговор
    Защо не е упомената възрастта на докторите..Например д-р Б.Димитров е на 83 год..или те са вечни.
  • 40 Бодак

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Кински":

    Ти ако се имаш за нисше същество, а хората в останалите над 200 държави ги имаш за висши същества, бедата си е твоя. Бедата е в главата ти. Единствено в главата ти и в повредената ти мисъл и повреденото ти мислене - по същество робко мислене - сичките други уелики пък ти - нисш. Тва че се чувстваш нисш не го пробутвай на останалите. Оправи си главата.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове