Last news in Fakti

8 Януари, 2021 14:46 1 615 14

Паргов: Задължително е контрольорите да продължат да продават билети

  • калоян паргов-
  • цгм-
  • тикет система-
  • контрольори

Калоян Паргов припомни, че има Комитет за наблюдение, но той не се е събирал

Паргов: Задължително е контрольорите да продължат да продават билети  - 1
Снимка: БСП

Абсолютно задължително е контрольорите в столичния градски транспорт да продължат да продават билети от 1,60 лв. Това каза в ефира на БНР председателят на групата на „БСП за България“ в СОС Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност.

„Общественият транспорт има социални функции. На първо място за нас, социалистите, е пътникът, а не разходната част“, изтъкна той и обясни, че Столична община е длъжна да осигури равен достъп до обществен транспорт и най-вече правото на всеки да има възможност да закупи необходимия превозен документ, който той желае. По думите на Паргов така ще се избегнат неприятни ситуации като тази, в който бяха поставени софиянци в началото на годината.

По отношение на тикет системата, която трябваше да заработи в края на 2020 г., той припомни, че тя струва 73 млн. лв., а до момента са платени 14 млн. лв. за нейното изработване.

Калоян Паргов постави въпрос към бившия директор, а сега общински съветник от ГЕРБ Христиан Петров и към сегашния директор на Центъра за градска мобилност г-н Дилчев защо когато е сключван договорът, е пропуснато да се включи третия метродиаметър, след като беше ясно, че ще бъде изграден в следващите години, а строителството му беше в ход. „Надявам се, на следващото заседание на Комисията по транспорт, че и бившият, и настоящият директор на ЦГМ ще дадат адекватен отговор кое наложи третият метродиаметър да е изключен от заданието“, каза Паргов.

Той посочи, че това е причината за забавянето на тикет системата, която ще започне да функционира най-вероятно през месец май.

„Много важен елемент е да се вземе решение дали таксуването ще бъде на километър или за време и кое е по-изгодно. Отговорността е на ЦГМ“, посочи лидерът на БСП - София.

„Готова ли е Столична община да ползва такъв тип система? Има ли компетентни служители в ЦГМ и транспортната дирекция, които да се възползват от много опции, които дава тази система – набирането на информация, нейната обработка и взимането на адекватни решения от изпълнителните органи на Общината“, попита председателят на групата на социалистите в СОС, защото тази система генерира много данни.

Калоян Паргов припомни, че има Комитет за наблюдение, но той не се е събирал. Според него управляващото мнозинство трябва да отговори защо не се е събирал, ще се събере ли сега, ще се осъвремени ли членският състав на този Комитет по изпълнението и внедряването на системата и ще има ли комитет за управление на тази система, в който да влязат експерти и общински съветници от различни политически сили.

„За да може се избегне генерирането на напрежение като сегашното“, аргументира се Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 3 Отговор
    Много контрольори ще ядат бой.Хората са много изнервени.

    Коментиран от #2

  • 2 Азазел

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Няма страшно да ядат бой, те не припарват до линиите на които има такава вероятност. Въпреки, че може да ги изненада някой интелигентен на вид :)
  • 3 шоп

    5 7 Отговор
    Те си продават - 1 билетче 30 лева. Който не му харесва - да ходи с такси.
  • 4 Го4о

    5 6 Отговор
    Българската Скопена Партия винаги намира начин да дърпа развитието на България назад! Този случай е същия.
  • 5 1.60лв. за билет

    6 1 Отговор
    Си е обирджииство. 0.75лв. трява да е билета 2бр.за 1.40лв.
  • 6 гост

    2 4 Отговор
    Днес един контрольор ми подари билет в Панчарево и си говорихме над 7 спирки, а не да злобеем само!

    Коментиран от #7

  • 7 Бат Бойко нощния бандит

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    А ти му подари девствеността си.ха ха Ха ха ха ха

    Коментиран от #10

  • 8 Охо Бохо

    5 1 Отговор
    Съгласен съм! Не ползвам често гр транспорт, но в последно време никъде по спиткитв на автобуси и транесй не продават билети. Не може да те изнудват да ходиш 2 или три спирки, за да намериш откъде да си купиш билет.
  • 9 Свинчо

    1 0 Отговор
    Това пак е за пари.Ако им дадът някои лев не билети и сълфетки ще продават
  • 10 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бат Бойко нощния бандит":

    Явно си някакъв ментално увреден тип с ограничена мозъчна дейност, но на такива диви селяндури освен да им разбиеш тъпата физиономия друго не помага!
  • 11 МОШЕНИЦИ

    0 0 Отговор
    НИНОВА И БОЙКО Подготвят се да гладят чаршафите за общото легло, защото се задава политическа сватба"
  • 12 Аз не съм съгласен

    2 0 Отговор
    Като нямаш билет ще ходиш пеш. Мене някой плаща ли ми горивото на колата и зоните . Айде стига с тия привилегии... Или поне отменете билетите съвсем щото сега едни са с билети други бе , а и за какво са тия контрольори тогава ???
  • 13 КРАДЦИ

    1 0 Отговор
    НАЙ - РЕДОВНО ФАНДЪКОВА ПЪТУВА С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ , БЕЗ БИЛЕТ -- БОЙКО ДОГАН И ШИШИ СЪЩО - САМО РАДЕВ СИ ДУПЧИ БИЛЕТЧЕ !
  • 14 Порно

    0 0 Отговор
    Всъщност , тая тикет система струва досега 103 милиона. И наистина няма никъде билети. Махнаха и автоматите за продажба на билети в превозните средства. Но парите са усвоени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове