9 Януари, 2021 16:16 5 940 85

Мая Манолова видя откровен саботаж за изборите

  • мая манолова-
  • избори-
  • румен радев

Нека да работим за по-голямо доверие към машините, настоя Румен Радев

Мая Манолова видя откровен саботаж за изборите - 1
Снимка: Президентство

Гражданското сдружение "Изправи се. БГ" с лидер Мая Манолова заяви, че не се налага "отваряне на Изборния кодекс". На срещата присъстваха и представители на Отровното трио.

Мая Манолова напомни, че хората на площадите поискали незабавна оставка на правителството, но в този контекст на протести датата 28 март е логична и абсолютно подходяща. Ние следим внимателно консултациите с отговорните институции и сме шокирани от лицемерието, липсата на отговорност и пълната абдикация на отговорните институции за организацията на предстоящия вот, изтъкна тя.

"Налице е откровен саботаж", посочи Манолова. Тя даде пример, че няма договор и доставени машини за изборите, не било ясно кога и как щели да бъдат доставени, нямало логистика, нямало методика за сертифициране на машините, правила за гласуване, няма санитарен протокол за начина на безопасно провеждане на изборите, коментира news.bg.

Затова според Манолова намерението на институциите, макар и декларативно, за избори на 28 март, отдалечава реалната дата за изборите. Те откровено саботират организацията, повтори тя, визирайки МС, НС, ЦИК и Държавната агенция за "Електронно управление".

"Единствените гаранти за честния вот оставате вие, господин президент, и българските граждани" категорична бе Манолова и настоя за създаване на паралелна гражданска ЦИК, която да наблюдава изборния процес, резултатите от гласуването и която да направи паралелно броене на вота на хората.

По думите на Манолова има текстове в Изборния кодекс, които дават правото да се наблюдава и да се излъчва в социалните мрежи броенето на бюлетини.

"Господин президент, подвеждат ви, че е необходимо преброяването на разписките по партии и преференции. Броенето на разписките обезсмисля машинното гласуване и затормозява процеса, а това, което трябва да се направи, е на случаен принцип, извадково броене на разписките и част от това, който е подаден чрез машинно гласуване", отбеляза Манолова.

Тя посочи, че ако депутатите пристъпят към промяна на Изборния кодекс, от "Изправи се. БГ" ще настояват за въвеждане на гласуване по пощата за хората под карантина, за хората в чужбина и за сънародниците ни във Великобритания.

Адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" посочи, че честните ибори, организирани от ГЕРБ, било една химера, мечта. Ако не се организираме, няма да има честни избори, а ГЕРБ на квадрат, смята Хаджигенов. Според него проблемът с карантинираните и болните хора, както и с българите в чужбина може да бъде решено с гласуване по пощата.

Нека в рамките на една седмица да бъдат гласувани такива промени, призова адвокатът, според когото машини за изборите нямало да има, а ако имало, щели да бъдат с представителна част.

Арман Бабикян посочи, че ако ще се отваря Изборният кодекс, би било доста лесно да се премахнат подписките с лични данни. Той акцентира за охраната на машините за гласуване чрез видеонаблюдение дали някои има достъп до техниката.

Друг проблем, който открои Бабикян, е кое разпореждане на изпълняват застъпниците и наблюдателите. Последното му предложение е за членовете на СИК да присъстват на изборите при условие, че бъдат ваксинирани.

Президентът Румен Радев заяви, че от ЦИК отказали с техни правила да регламентират посочените неща от Манолова. За чужбина гласуването по пощата си струва, изтъкна държваният глава, според когото регистрацията на хората под карантина и в изолация би станало трудно за няколко дни.

Радев смята, че също би било добре членовете на СИК да бъдат ваксинирани. Много въпроси, които сме поставили, към момента нямат отговор, призна държавният глава и призова да не се насажда недоверие към машинния вот.

Нека да работим за по-голямо доверие към машините, настоя Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бог да пази България

    75 56 Отговор
    Боко ще удуха бюджета в момента харчи безразборно после 2 год ще сме гладни и жадни и яко ще се мре хора спрете мутрата от Сик

    Коментиран от #7, #67

  • 2 Четящ

    63 37 Отговор
    Тя знае как! Костинбродската афера!Ванко 1 !И т.н.
  • 3 Последния Софиянец

    81 54 Отговор
    Калинките на Бойко не правят нищо и саботират нарочно изборите.Не искат хората да гласуват.Стига им купения електорат.
  • 4 Фен

    79 64 Отговор
    Майче, това, че никой няма да ти се върже вече на лъжите, не е съботаж! Просто, в България не останаха толкова тъпаци, че да гласуват за теб!
  • 5 KSH

    70 46 Отговор
    Тази жена не се спря!
  • 6 Anonim

    61 76 Отговор
    Бате ви Бойко ще ви бие на всякакви избори и череп не може да помогне

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Аноним

    22 29 Отговор

    До коментар #1 от "Бог да пази България":

    За Евросъюз чул ли си неграмотнико

    Коментиран от #13

  • 8 😃АНАЛлизатор😂

    54 36 Отговор
    Илал чувството, че президенството се е превърнало в боклучийска кофа.
  • 9 ТаУмВзе

    54 34 Отговор
    Калинката мая забелязва, че избори никога не е имало. Кой нареди шиши ма. Овсъ!

    Коментиран от #12

  • 10 Последния Софиянец

    41 50 Отговор

    До коментар #6 от "Anonim":

    Писах се наблюдател на изборите при Отровното трио и ако ви хвана в издънка ще ви скъсам главите! Герберастки мошеници!

    Коментиран от #16, #37, #63

  • 11 Киро Брейка

    18 13 Отговор

    До коментар #6 от "Anonim":

    Ще ни бие!? С нашите пари по-нашата глава
  • 12 Последния Софиянец

    42 37 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Шиши го предложиха Станишев и Орешарски и се скриха като мишки.Оставиха Мая да обира негативите.

    Коментиран от #14, #44

  • 13 Хайде да дразним Гербери

    25 27 Отговор

    До коментар #7 от "Аноним":

    Нинова напред не ги слушай
  • 14 ТаУмВзе

    33 22 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Тихо бе палавник! Гледай си тройката кебапчета, които изпържиха Протеста. И продължавай да лаеш Клекнал.
  • 15 Емил

    35 23 Отговор
    Всички, дето е ясно, че ще загубят изборите, все реват за нечестно! Тръмповци6 някакви!!!

    Коментиран от #17

  • 16 Аноним

    18 16 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Значи си от хората без пари ти решения не можеш да взимаш ходи виси за 40лв в пяндемията ганьо

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Другия с коня

    35 18 Отговор
    Тези хора Идея си нямат от провеждане на Избори,като чета какви ги говорят,особенно М.М.Все едно да учи Рибите как да си мърдат перките,за да плуват и ако се напъне още малко и ще измисли Топлата Вода....
  • 19 Знайко

    33 19 Отговор
    Тази отврат Мая Манолова, или е много тъпа, много корумпирана и мошеничка или и трите заедно. И не я интересува честността на изборите. Щом така агресивно налага машините за гласуване. Имам един въпрос към нея: Как мога да съм сигурен, че машината брои честно гласовете на гласуващите и моя глас? Сталин е казал: "Не е важно кой как гласува, важно е кой брои гласовете". Досега партиите купуваха избиратели и членове на изборни комисии. След Мая Манолова партиите ще купуват "машини фалшифициращи вота на избирателите". Ако партиите и политиците не бяна корумпирани и не купуваха гласове. Избирателите и изборните комисии нямаше да се продават. Защо Манолова налага само машините, а не и интернет гласуването?
  • 20 Последния Софиянец

    13 28 Отговор

    До коментар #16 от "Аноним":

    Затвориха ми заведенията и имам много свободно време.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    44 15 Отговор
    Майо много ти се кефя..... докат беше шефка на правната комисия в НС прокара едни закони, които като омбудсман започна да ги протестираш. Бетер фурнаджийска лопата си. А и в нета има запис на едно твое интервю в което твърдиш, че ако оздравееш - повече няма да се занимаваш с политика..... ама нали си патка с къса памет.... гади ми се от алчността ти....
  • 23 Хмм

    30 14 Отговор
    Коя беше тая?
  • 24 Калофер

    21 31 Отговор
    Да не забравяме мъжкото хоро.. Идват избори Никога герб!? ЧУХТЕ ЛИ КАЛОФЕРЦИ

    Коментиран от #84

  • 25 МАЯМА ХЪРБАВАТА

    30 15 Отговор
    Ами то всичкото за тебе е "саботаж". Насъска кучетата си от триото глупаци срещу парламента, сега бере и ядовете на Фигуранта.
    Маяма ще изпадне докато дойдат избори.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ДА ПИТАМ НЕЩО

    44 15 Отговор
    След като ГЕРБ организира президентските избори, как тогава Р.Радев ги спечели, тогава не бяха ли фалшифицирани. Най големите фалшификатори на избори в световен мащаб са комунистите

    Коментиран от #31, #36

  • 28 зоркото око

    20 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг:"Радев смята, че също би било добре членовете на СИК да бъдат ваксинирани"! етова е предложение!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мнение

    18 15 Отговор
    Като застане на върха друга песен ще запеете, веднага ще я заобичате.
  • 31 психология

    20 23 Отговор

    До коментар #27 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    гербавите искаха изпълнителната власт и я взеха,а президентските избори не посмяха да опорочат

    Коментиран от #43, #76

  • 32 Знайко

    17 15 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    1990 г. бяхме на улицата, 1996 г. пак бяхме на улицата, 2013 г, 2014 г., 2020 г. пак бяхме на улицата. Тогава нищо не се промени, защо мислиш, че сега нещо ще се промени? Че сега е по-различно. Пак ще е същото защото у нас народа е 80% дебили. 40% са червени дебили/червени бабички и дядовци/ и другите 40% са тиквени дебили/чиновници, милиционери, учители ... - калинки и калинковци/. Явно не го знаеш пушката струва пари, революцията струва пари. Историята многократно го е доказала, власта се взима с пари. Този, който ще ти даде пушката и ще те храни докато си му наемник в революцията, ще е новия ти тикворобовладелец. Вижте САЩ, Русияу който там държи парите държи власта и който държи власта държи парите. Може би единственото изключение в света е Швейцария и примитивните племена в Амазония и Африка.

    Коментиран от #40

  • 33 До протеста !

    16 5 Отговор
    Ако чакате изборите !Ще изгорите !
    Добронамерен фен.
  • 34 Лудото Ленче

    25 13 Отговор
    Пак превъртя!
  • 35 Последния Софиянец

    12 20 Отговор

    До коментар #29 от "Не ви ли е ясно ?!, че трябва":

    13 януари от 11 часа пред старото Народно събрание.Днес от 18 00 часа пред новото.

    Коментиран от #38, #69, #70, #85

  • 36 Чук и Гек

    13 10 Отговор

    До коментар #27 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Цецов се обиди, че Господаря Боко не го посочи за президент и не задейства механизма за изкупуване на вот! Но и това не би помогнало на Тьотка Цачева! Цитат от местна електорална единица - ,,Чудна работа!?!! На тези избори не дадоха пари?!".
  • 37 ми ,

    11 7 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    От три дни гласуваш и все за различни ... А ресторантите - празни ..🤔
  • 38 да питам

    19 9 Отговор

    До коментар #35 от "Последния Софиянец":

    Яйцата свършиха ли ?

    Коментиран от #41

  • 39 Синус Косинус,Тангес Котангес

    16 27 Отговор
    Излезте да принудим Борисов да си
    подаде оставката! Иначе ще духаме
    супата и ще ручаме жабета а може и
    да гризнем дръвцето !....

    Коментиран от #59

  • 40 Чук и Гек

    12 16 Отговор

    До коментар #32 от "Знайко":

    Прероден Атанас Буров!€$
    - Кой управлява света, г-н Буров?
    - Парите, момче! Парите!
    Бай Тошо също напомняше - Може да решава този, който има пари! Като нямаш пари, какво ще решаваш!? Бойко има цяло чекмедже пари!
  • 41 Чук и Гек

    14 16 Отговор

    До коментар #38 от "да питам":

    Яйцата свършиха, тиквите - не!

    Коментиран от #64

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 pepy

    36 5 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    "... Оставиха Мая да обира негативите."

    Триото, Бабикян, Юмручето, Нинова, Мая... Всеки си имаш различен фаворит, когото да защитаваш. За бъдещ политик това не е много "хигиенично"...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Без коментар

    23 8 Отговор
    Пак ли тая...
  • 47 Дедо Пенс

    15 12 Отговор
    Сладурана! Че гласувам за нея!!?
  • 48 бензин

    5 2 Отговор

    До коментар #43 от "Дизел":

    не споря с глупаци,свалят ме на нивото си и ме бият с опит
  • 49 Философчо

    12 19 Отговор
    Трябва да си много,ама много ТЪП !
    За да разбереш,че с избори,няма да
    Свалите Тиквата от власт !
    Трябва страст !
  • 50 мдда

    8 16 Отговор
    Бойко ви саботира от по-големи заплати, корупция и оправяне на роднини на власт. Време е да му спретнете още едно майданче.. пък белким тоя път хване дикиш.
  • 51 Матей

    14 9 Отговор
    Какви ги дрън-кат мая + триото=квартет,те ли ще кажат кой ще кара влака?Бе те много ербап,бе,все едно са хванали бога за рога,големите реформатори и последна надежда на републиката.Бойко-т,разбира се,какво друго остава,ще ми излизат с тия химери--машинно гласуване и по пощата,преносими урни и тям подобно новаторство.Всичко е за заблуда,тия вършат прекрасна работа за боковци и мерзките грабители на хората,изкараха и разни мър-льов-ци да се бабанят и преструват на опозиционери.Тия се издъниха и са напълно ясни,че са отвъд барикадата,особено мая с нейната антинародна дейност в НС,А ТРИОТО се издъни с протеста,превърнаха го във фиеста.
  • 52 Гост

    5 11 Отговор
    Пак ли да гласувам? Пак ли да се доверя на поредния, който щял да ни оправи? Пак ли да съм теле? Пак ли да се ядосвам на себе си, че съм им повярвал?

    Коментиран от #57

  • 53 гошо

    7 18 Отговор
    Ясно е че Мутрата ще еве майката на изборите, все пак е криминален престъпник и работи по други правила/без правила.

    Коментиран от #55

  • 54 Мая ни омая

    16 6 Отговор
    Мая, слез на земята и внимавай какво говориш, щото всяко следващо изречение е в противовес на предходното - как ще искаш гласуване по пощата, а не искаш промяна в изборния кодекс, който регламентира начините на гласуване - нали това ще го превърне в незаконно, или ако не ти изнася резултата, ти ще го обявиш за такова?
  • 55 хайде де

    20 7 Отговор

    До коментар #53 от "гошо":

    а що подмина как Черепа се обяви за ортак на Радев? Колко мафии има у нас и как си делят контингента?
  • 56 Нещастници

    23 8 Отговор
    На тази гювендия има ли будали да и се връзват
  • 57 да бе

    13 5 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    по-голямо теле ще си, ако не гласуваш! Ще означава,че приемаш реалностите и всеки кандидат еднакво те устройва или ти е безразлично кой и как ще те управлява
  • 58 !!!?

    20 11 Отговор
    Преброяването започна - истерията е пълна !!!?

  • 59 Аркуссинус, Аркускосинус

    10 6 Отговор

    До коментар #39 от "Синус Косинус,Тангес Котангес":

    На избори като на избори, нито машините, гласуване по пощата, ковид, карантинирани, комисии ваксинирани НЕ ви е проблем, проблемът ви е, че хората ви разпознават, не ви вярват и не ви харесват, ъндърграунд изпълзял било новото добре забравено старо, скрийте се
  • 60 НАЛИ

    26 9 Отговор
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ПРЕСТЪППНИКА РАДЕВ И СВИНЕЕПОДОБНАТА МУ ЛЮБООВНИЦА ЙОТОВА.
  • 61 БОЙКО Е ВЕЛИК

    16 9 Отговор
    АКО БОЙКО Й ПРЕДЛОЖИ ДА ПРЕСПИ ЕДНА ВЕЧЕР С НЕГО КАКВО ЩЕ СТАНЕ С МАЯ И СКЛЮЧЕНИЯ СЪЮЗ?
  • 62 Ъони

    6 16 Отговор
    Укрепено свлачище, открито от Борисов, блокира Рилския манастир
    Ремонтът струва 16 милиона лева.
    Пита се колко от тях са отишли в Чекмеджето?
  • 63 Умен по цялата глава

    21 6 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Заразното Отровно Трио Престъпници с повдигнати обвинения от Прокуратурата за Измяна по чл 95 от НК нямат регистрирана нито Партия нито Движение...Та как си се записал в нещо,което не съществува....Софиянец,ти имаш психически Отклонения и Шизофрения май....
  • 64 мдааа

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Чук и Гек":

    Личи си ...
  • 65 Аве Адолф

    12 3 Отговор
    Ла ла ли , тра ла ли , и керванчето си върви ....... а мАйчето все на паважчето си виси ......
  • 66 aaa

    3 2 Отговор
    ха ха ха и тука ли дойде да хленчиш ..пустиняк
  • 67 Жорес

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бог да пази България":

    Откровен тъпран-ар си. Всички около: Мая Манолова с вещиците си, Фатмака, тримата глупаци от "отровното трио" и още една две откачалки сте такива. Защо не отидеш в някое ковид отделение , не си поемеш дъх дълбоко два -три пъти. Остави природата да си прибере вересиите.
  • 68 Ян Палах

    16 5 Отговор
    Пак ли микробуси с двойно дъно пат-ко ? Сега какво ще измислиш ? Не ти ли писна? Повече на не само на власт, но и на държавна работа няма да те бъде. Като гримиран и сресан лигав плужек си.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Кой68

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Последния Софиянец":

    Ще раздават локум за наивници........
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Българин

    22 4 Отговор
    Боже,Боже и тая от "изправи се Боклук Гаден" продължава да дава акъл.Ония тримата глупаци също.И тия искат да управляват България.Ще им осигуря резиденция-царския апартамент в Карлуково.
  • 73 Пчеличката мая

    3 10 Отговор
    Ще ожили Бочко Бибочко Тиквочко
    по кравая...
  • 74 Тиквето 🎃

    3 11 Отговор
    Що триете ? Че ви спрем тока и нито ще има работещи машини ,нито камери ! В кърпа сте ми вързани ! Аз за какво теглих тия милярди ? Така ще ви дам властта ! На тепсия ! Има да чакате .
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Кди

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "психология":

    Блажени са вярващите, веднъж не посмяли, тъй ли, смешник
  • 77 шопендар

    13 1 Отговор
    леле какво смрадливо обкръжение се заформи около радеф,тия аутсайдери забелязаха най после,че сами се елиминираха,с такива простотии само нинова ги надцаква
  • 78 Идейка

    5 1 Отговор
    Да гласуваме с камъчета. Всяка секция преброява на момента и казва резултатите. Така няма да има надраскани бюлетини или зомбита
  • 79 Проверката е лесна

    5 0 Отговор
    И като се преброят останалите камъчета ще се види дали има намеса
  • 80 Стара чанта

    11 1 Отговор
    Е, намери кой да го каже ! Сдухана селска пръчко - нямат край далаверите и лъжите ти !
  • 81 Комунист

    2 0 Отговор
    Когато и както да са изборите ,пак ще духате супата.Няма значение дали машинно или с хартиени бюлетини.Нормалните хора не ви искат.
  • 82 Г Свилеленски

    0 0 Отговор
    Да си кажем истината,то и указ с точната дата,няма още!
  • 83 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    Ех да имам то,що немам и на яве и на сън.Галева,сънувам те,така както ти ще сънуваш парламента след март.
  • 84 юзер

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Калофер":

    Простотията края няма, Мунчо!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове