Last news in Fakti

11 Януари, 2021 12:35 4 911 46

850 души от ВиК сектора остават без работа

  • вик-
  • водоснабдяване и канализация-
  • водоснабдяване-
  • съкращения

Предвиждат се масови съкращения на служители

850 души от ВиК сектора остават без работа - 1
Снимка: БГНЕС

850 души във ВиК сектора трябва да бъдат съкратени. Това съобщи пред БНТ заместник-председателят на синдикат "Водоснабдител"-КНСБ Евгени Янев.

Причината са намалените цени на услугата в 18 от водните дружества. В някои от намалението ще бъде 30-40 ст. за кубик. По думи на Янев тези дружества не са в добро състояние. Той посочи, че в Добрич, Шумен, Сливен, Ямбол, Видин и София-област положението е тежко.

Основният ефект е изправянето на фалит на тези дружества, които ако не получат финансова подкрепа, рискуваме достъпа до питейна вода на голяма част от населението, предупреди Янев.

По негови думи години наред цената на водата е била държана на ниски стойности, а разходите за поддържането на ВиК сектора са огромни.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    66 2 Отговор
    Направете я 10 лв / кубика , да се наядете !

    Коментиран от #3, #5, #8, #40

  • 2 БАЙ Х@Й

    46 2 Отговор
    Що ли ВодаиКал не кажат колко е кубик вода в Израел, Кувейт, ОАЕ....⁉️ Или колко време се работи за кубик вода в ЕС ⁉️

    Коментиран от #24, #29

  • 3 ВИК

    36 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    А малко е 10,поне 16лв.Нали пълним шкафчето
  • 4 666

    71 1 Отговор
    Разходите за поддържането били огромни. Само да питам какво поддържате, щото БГ още е с язовирите и тръбите на Тодор Живков. Не сте вкарали и 1 стотинка, искате само да лапате.

    Коментиран от #22

  • 5 от софийско

    28 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Дека е Последнио софиянец от село, да измъдри компетентно мнение по въпросо ?

    Коментиран от #15

  • 6 7676

    44 1 Отговор
    Във ВиК е пълно с администрация. Съкратени 850 души в цяла Бг е нищо. То над 300 хил. останаха без работа.
  • 7 Обективен

    32 0 Отговор
    Вик секторът е сфера, в която гражданите са ограбване много повече от Енергото, защото се краде много повече, както от дружествата, така и от крадлив потребители.... Какво стана с дистанционното отчитане на водата?!?! - нищо
  • 8 7676

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Пак няма да се наядат.
  • 9 Истината

    38 2 Отговор
    Не 850, а 8500 трябва да се съкратят и поне 200 000 държавни хрантутници /служители/
  • 10 БОЗА

    43 0 Отговор
    "По негови думи години наред цената на водата е била държана на ниски стойности, а разходите за поддържането на ВиК сектора са огромни."

    Те си признават,за 70% ЗАГУБИ "подържали" ВиК сектора..държали я "евтина" водата....ПОРЕДНИТЕ "спасители"...я сега едно заемче... ;-Х
  • 11 Доволен.

    28 1 Отговор
    Ееееее бравоооооооооо най накрая да се почне съкращението на ненужният персонал във ВиК. Служителите на ВиК са прилагателно на спане и мързел по време на работа всеки е виждал когато отидат на авария или ремонт работягите от ВиК най малко малко десет работника гледат и се любуваткак багерът копае дори и не си цапат дрехите, тия съкратените даже трябва да върнат парите които са вземали толкова години на активно спане на абонатите на ВиК и трябва да бъдат лишени от вземането на помощи след тяхното съкращение.

    Коментиран от #16

  • 12 7676

    41 1 Отговор
    Какви 70% загуби, бе?
    Всеки месец към сметката ми добавят допълнително кубици. Уж служебно. Колкото повече кубици харча, толкова повече служебни кубици ми пишат. Ако сумирам служебните кубици на всички живущи в блока, ще излезе, че имаме плувен басейн към блока и го пълним, ли пълним и пълним... Омръзна ми да плащам водата на махалите!

    Коментиран от #21

  • 13 Знайко

    25 2 Отговор
    А 400 000 излишни министри, депутати, селски кметове и чиновници. Кога ще бъдат съкратени? То и без това сега депутатите са излишни, защото правят не каквото им казват избирателите. А каквото кажат суперБойко, Шиши, Сопол Сарайски и Шкембе Воевода.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Видях го.

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "от софийско":

    Преди малко го видях да рови в казаните до Орлов град в момента е зает и затова не е на линия.😂😃😀😄😉

    Коментиран от #35

  • 16 БОЗА

    29 0 Отговор

    До коментар #11 от "Доволен.":

    Подсети ме,за един брадясъл виц...ВиК група на авария..."Шефе счупи ми се лопатата"..."Нищо-подпирай се на багера"... ;-)

    Коментиран от #18

  • 17 адаша

    26 0 Отговор
    Ало ! Енергото ли е? Не сте енергото , а ВиК ...? И на вас да ви ....!
  • 18 как е

    27 0 Отговор

    До коментар #16 от "БОЗА":

    Не е виц, истински случай е. Чакам на автобусна спирка, на отсрещното платно кърпят дупка. Малко багерче, голям багер и камион работят. Един шеф и четирима работници гледат, подпрени на лопатите. Общо стават 8 човека и 3 машини за една дупка. Администрацията им не зная колко човека е. Може тая бригада да е подизпълнител на друга фирма, която е спечелила конкурс за кърпене на дупки. Смятай колко ще струва кърпенето, щом толкова хора са накачени на клона.
  • 19 Съкращенията

    20 1 Отговор
    ще са по гербаджийски - първо чистачките, портиерите и...... до там.
  • 20 Охо Бохо

    21 0 Отговор
    Ай стига глупости бе! Ами съкращавайте ги и без това услугата е под всяка критика. Дали има човек, който пие чешмяна вода, всеки купува я минерална, я изворна, яка и за филтриране на водата. Преди години изморени от игра водата от чешмата беше най вкусна, а моята внучка 5 години откак се е родила вода без филтър не е пила. И какво оскаш бе бо... ук колко да стане водата, та да ви се запуши алчността? Яжте банани бе скапа... ци.
  • 21 БОЗА

    18 0 Отговор

    До коментар #12 от "7676":

    "Какви 70% загуби бе?"

    Такива...като почнеш от спукани тръби,минеш през роми от цигански произход,та до фирми и хотели "берящи" си вода...омбудсмана спомена процентите загуби... ;-)
  • 22 Знайко

    11 10 Отговор

    До коментар #4 от "666":

    Какъв Бай Тошо сънуваш? Той е бил лъжец като суперБойко. Рилския водопровод, който захранва все още 30% - 40% от София, заедно с ВЕЦ Симеоново. Го е направил кмета на София Иван Иванов през 1930-те години на миналия век. Същия човек Бой Тошо първо го вкарал в затвора, после го пуснал от затвора да проектира ръководи построяването на язовир Искър. Защото комунистите и един хидролог. Всички комунисти били партийни секретари, КГБ/Коминтерна/ агенти и за нищо не ставащи бивши партизани. Рилския водопровод оттогава, не само, че не е ремонтиран, ами дори и не го поддържат. По времето когато са строили Рилския водопровод Бай Тошо се е криел от полицията и харчел рубли пращани от Москва, ама полицията не го търсела. Защото бил неин двоен агент. Дядо ми ми каза, че преди 60 години по Ба Тошово време. Сегашния ни водопровод хората от квартала сами са събрали пари за да купят тръбите, сами са правили изкопа и сами са полагали тръбите.
  • 23 Гот а?

    1 0 Отговор
    😁😁😁😁😁
  • 24 Stormtrooper

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Не им се отговаря на неудобни въпроси.
  • 25 бесен

    15 0 Отговор
    Мръсна крадлива паплач. Оставка!! Тези мутри ни отнеха дори и водата , която е божи дар. Ако останат , ще ни таксуват и въздуха някой ден. Без вода не бива да се оставя и най-бедния човек, другото е геноцид.
    Абсолютен антикомунист съм, но ще кажа че при Живков водата беше 5 стотинки / куб при 120 лв. минимална заплата, а сега е средно 3 лева при 650 лв. мин. заплата ( над 10 пъти е разликата) и непрекъснато има или режими на водата или заливане на селища с вода. Тези хора са опасни за живота на хората.

    Коментиран от #30

  • 26 Хи хи хи

    13 0 Отговор
    Администрацията първо, и не само там, във всички сектори и задължителен курс за комуникация с клиент, а не някаква лелка да ти се кара насреща все едно ми подаряват някаква услуга
  • 27 Инженерът

    8 0 Отговор
    Преди да дойде Софийска вода в София загубите бяха 50-55 %. А сега 70%. Ха ха!

    Коментиран от #28

  • 28 икономистът

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Инженерът":

    Да ,ама и инфраструктурата и преносната мрежа е била по-нова :)))
  • 29 Не знам

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Колко струва водата във емирата,но у Софийско всички знаем и усещаме по джоба си.Масово говорят за всички дружества,но за Софийската,а на практика френска вода,са спуснати завеси.Плътни,от стомана! Догвора е по секретен от документи на НАСА.Защото било" търговска тайна"? Неколцина читави депутати се опитваха без успех,да получат достъп.Ядец! Но все пак изтече информация.Бочко им продължи концесеията с още 25 г напред.КОНЦЕСИЯ ПРИ уникалните, нямащи аналог в света( дори в емирствата) цена: Плащат ОГРОМНАТА СУМА ОТ ДВЕ СТОТИНКИ НА КУБ.М!!! Столицата е със тази инфраструктура още от Социализма.Отделно,че над 97% водата се подава на гравитачен принцип.Тоест: нямат огромните разходи за доставка през помпени станции и под станции.От язовира,през пречистване и директно до помпите в блока.Помпи платени от държавата,още при строежа.В на последствие,заплатени от собственика на апартамент.И все недоволни,ссеки шест месеца,искат увеличение на цената.Което винаги им позволява КЕшВР.Толкова задръстени хора,като Столичанъе няма никъде.Мълчи и плаща.Албанеца им би шута още на третия месец,когато пробваха трика с увеличаване на цената.Вероятно защото шиптърите са по" задръстени" и не искат " Инвестиции" от чужбина.
  • 30 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "бесен":

    Водата в България е скъпа, защото се докарва с космически кораби от Марс, под формата на лед и се разтопява с пернишки кюмбета. Това е, за да може най-рационално да се използва водата в слънчевата система. Това, се пази в тайна за да не знаят България колко е технически напреднала.
  • 31 Аз40🏴‍☠️

    5 0 Отговор
    Малко е дори. Тотално да се разпускат и да става безплатна водата.
  • 32 123

    5 0 Отговор
    Както с хляба. Вдигаме хляба, защото няма реколта. Нищо, че половината реколта първо се изнася в чужбина, после останалата половин казваме ами то няма реколта! Вдигаме цената.
  • 33 Значи

    8 0 Отговор
    цените на водата растат заради техните заплати?!
  • 34 е х о

    3 0 Отговор
    Схемата е - ВиК дружествата са пред фалит - умишленно ! Явява се купувач за 1 лв. и след „фиктивна“ реконструкция , доставната и отвеждащата цена на водата става 3-4 лв/м3 . Пиша доставна цена , защото в България , според ВиК дружествата и Държавата , водата е „безплатна“ .
  • 35 от софийско

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Видях го.":

    А, много добре, после, че се скрие у храстите до Орловио град да свърши другата работа ! Майките орлици от Системата ни убива изглежда много не го аресват и че го накълват, дано се пази !
  • 36 проста сметка

    2 0 Отговор
    Ако на 1 000 000 потребители вдигнат месечната сметка само с левче, ето ти по 15 000 сребърника годишно на всеки от 850-те.
  • 37 чухте ли

    1 0 Отговор
    за номера на французойката- щели да ни пускат разредена вода...
  • 38 ТРЕЗВЕН

    0 1 Отговор
    За това има избори българино.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 потребител

    3 0 Отговор
    Гарантирам ви,че ако аз съм на власт специално от ВиК-тата ще запеят съвсем друга песен! Първо този господинчо да каже защо служителите на ВиК дружествата са се подписали,че заплатите им са тайна? Имам още точно 14 въпроса,които мога да задам!
  • 42 МАЛКА пенсИЯ

    2 0 Отговор
    От началото на пандемията,отчитам,лично водомера.Излишни са инкасаторите.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 видинлиика

    0 0 Отговор
    От 1990 година вече 30 години вие ВиК дружествата все ревете за пари, а по- големи лъжци от вас и енергоразпределителните дружества няма. И вие да не останете по назад от тях , само се чудите как да ограбвате бедните българи, заслужавате човек да ви гръмне и никакви да ви няма.Ще съкращавате, при вас има една камара излишни хора.
  • 46 кочо

    0 0 Отговор
    НАЛИ ЗНАЕТЕ ПОГОВОРКАТА-ИЗТЕКЛО КАТО ВОДА ПРЕЗ РЕШЕТО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове