Last news in Fakti

11 Януари, 2021 19:50 4 551 33

Застрашен е газопроводът България-Гърция заради дъждовете

  • проливни дъждове-
  • газопоровод-
  • язовири-
  • реки

Последната оценка е, че работите, които са предприети, към момента са задоволителни и го защитават

Застрашен е газопроводът България-Гърция заради дъждовете - 1

Всички язовири на територията на страната са под контрол. Три или четири язовира преливат през преливниците, тоест всичко е контролирано. Няма язовир, който непосредствено да застрашава живота и здравето на хората.

Това каза на брифинг главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, след заседание на Националния щаб за защита при наводнения, съобщи бТВ.

Изключение прави язовирът над Костинброд. Там е започнало възстановяване на преливника.

„В момента се строят диги, в това число пясъчни. Столична община разполага и с модерни водни диги, които вече са изградени“, каза Николов.

Най-тежка е ситуацията в Западна и Северозападна България. Най-напрегната е ситуацията в Община Нови Искър. В село Мировяне река Блато е покачила много нивото си и се е наложило да се строят диги.

„Обмисля се частична евакуация на застрашените къщи. Към момента оценката е, че няма непосредствена опасност за живота на хората, но нашите хора са готови да помогнат“, каза още комисар Николов.

Обявено е частично бедствено положение в Перник, Батановци, Радомир и Община Струмяни заради реките Конска и Струма.

В района на Община Струмяни е застрашен газопроводът България-Гърция.

„Прави се всичко възможно да бъде защитен газопроводът. Последната оценка е, че работите, които са предприети, към момента са задоволителни и го защитават“, поясни комисар Николов.

В Радомир има наводнение няколко къщи. Помпената станция за питейни води е засегната. Ще се наложи ремонт на помпите и евентуално няколко дни жителите на града няма да имат водоснабдяване от тази станция.

В Батановци няколко къщи са засегнати. В момента водите са от река Конска, които са наводнили полето и къщи.

Към настоящия момент няма бедстващи хора, ситуацията е стабилна, каза от своя страна вътрешният министър Христо Терзийски.

„Има райони от страната, където има реки, които са на нива над нормалното, но затова имаме организирани постове. Където е необходимо се извеждат хора от домовете, за да не се стигне до тежка ситуация“, каза той.

„В момента получаваме информация, че има заливане на пътища на територията на София област. Такава е ситуацията и в района на пътя между Перник и Радомир. Изпращаме екипи и пожарникари. Следим ситуацията, така че да възпрепятстваме всяко едно лошо развитие на ситуацията“, каза още Терзийски.

„Очаква се рязко застудяване, така че ще навлезем в друга фаза – сняг и лед. Най-вероятно отново ще имаме проблеми с различни по вид съоръжения“, допълни той.

От утре от запад валежите започват да спират, а в сряда ще спрат навсякъде. Най-късно това ще стане в Странджа и Лудогорието. След това обаче ще застудее.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    89 5 Отговор
    Има ли нещо направено като хората по времето на тези хайдуци?

    Коментиран от #5

  • 2 дедо

    43 1 Отговор
    нека да вали
  • 3 КУКЕРИ ООД

    55 3 Отговор
    Тя природата си знае работа ще ви затрие!
  • 4 Киро Брейка

    56 5 Отговор
    ГЕРБ САМ КРАДОХА ЕТО РЕЗУЛТАТА

    Коментиран от #29

  • 5 Карлос чакала

    48 3 Отговор

    До коментар #1 от "един от многото":

    Има, всеки ден по двама нови еврофондови и данъчни милионери приближе и на шайката!
  • 6 БАЩИЦАТА......ИЗБРАНИЯ ОТ НАРОДА

    9 25 Отговор
    ХОРАТА СА НАЙ ВАЖНИ...ПАЗЕТЕ И ГАЗОПРОВОДА......ЧЕ ДРУГАРИТЕ КВО ШЕ ПРАВЯТ БЕЗ НЕГО....
  • 7 Бацо

    49 2 Отговор
    Да позная ли застрашен от свлачища и скали наБългарска територия 😂, в Гръцко всичко е наред
  • 8 FARK

    11 5 Отговор
    Да загивате!
  • 9 ГЪзопровода

    30 4 Отговор
    По този гЪзопровод минават само мишки и плъгове.

    Коментиран от #10

  • 10 Лрачун

    25 2 Отговор

    До коментар #9 от "ГЪзопровода":

    Дано и боза пуснат по него та да наблажим малко. Иначе газ за нас няма!
  • 11 Протест срещу безобразията в България

    27 3 Отговор
    Почвайте да им ръкопляскате по терасите и да палите екраните на смартфоните и свещи, ама гледайте да е на затворен прозорец, че яростния страшен ковид е нощна смяна след 22:30 и може да ви посети вкъщи. Ако съм на вас ще разграфя стаите, коридора, банята и тоалетната, ще сложа термопропусквателни пунктове на всяка каса и автомивка на входната врата да мие и дензифекцира от вирОса. И да не забравите да си сложите маската и ръкавичките като лягате да спите. Даже ако ви се приправи секс ви препоръчвам да си сложите маски и на оная работа. Доказано е , че пази повече от презервативите с 99.9% ефикасност, почти колкото и ваксината на Phizer.
  • 12 Киро Брейка, Яде кренвирши леки

    24 3 Отговор
    План-демия ...целта е една ...ти, аз, ние ,те...да нямаме глас.!Ставаме роби.
  • 13 шшш444

    17 3 Отговор
    Те ГЕРП квит са тарикати.
    Ще започнат да източват газ и да вкарват вода.
    И ще се оправдават с дъждовете.
  • 14 Борисов

    6 4 Отговор
    Ще и затрие
  • 15 Абе къде

    15 3 Отговор
    е оня Т Дончев. Извинете за изказа....но имитирам премиера.
  • 16 Тоз

    17 3 Отговор
    Г ъ зопровод дето откраднахте толкомного да не е от картон бе аб дали не кар ни, все такива ги намира човека от народа... а си държавата
  • 17 Dogi

    23 3 Отговор
    Да се лее вода да се лее искам да видя как ще се оправдавт този път с природата. Унищожиха микро язовирите за да събират водата в големите за дaвъртят турбините на ВЕЦовете!
  • 18 KODIAK

    25 2 Отговор
    500 милиона плучи Доган за подръжка на язовири преди 3 години, сега трупат торби с пясък за да одържт водата!
  • 19 Йозеф

    20 2 Отговор
    Нема угодия, беше суша, копа се канал за няколко милиона до Перник, да се пълни язовира, златни тръби полагаха....
  • 20 АВЕ БАЦЕЕ КАКВО ДРЕМЕШ ВЕ....

    20 2 Отговор
    ОБЛИЧАЙ НАМЕТАЛОТО НА СУПЕР МЕН И УТЮАЙ ЛЕТЕЙКИ ДА СПАСЯВАШ ГАЗОПРОВОДА ЧЕ ПО ТРЪБИТЕ ВМЕСТО ГАЗ ЩЕ ТЕКНЕ БАТАКА КОЙТО 10 ГОДИНИ БЪРКАХТЕ С ОСТАНАЛИТЕ ОТПАДЪЦИ ОТ ТОЙТА СВИТА...ПОНИМАЙШ....
  • 21 гост

    21 2 Отговор
    В Русия по времето на Екатерина Втора имало за пред нея бутафорни т.н. потьмкински села. Сега ние имаме бутафорни борисовски магистрали, газопроводи, подпорни стени и т.н. и т.н.
  • 22 Hoho Boho

    24 2 Отговор
    Made in ГРОБСТРОЙ
  • 23 Статистик

    29 1 Отговор
    2016 или 2017 бях командировка във Виена декември месец. Една седмица не спря да вали проливен дъжд и ако щете вярвайте не видях нито една ловка – даже ей така да си цопна да си спомня за родината. Не е от дъждовете (20-30 литра на м2/денонощие не и кой знае какъв дъжд ама айде), ами от тези безпросветни крадци, дето един тротоар не могат да направят като хората, камо ли нещо повече!
  • 24 незнайко

    15 1 Отговор
    Зощо тряба да се защитава СЕГА а не се е мислело при планиране на тросето ? Кой малоувник го е предложил а изпълнителите не са мислили при строежа ?
  • 25 Народен съд

    15 1 Отговор
    Пуснете тулупа на една надуваема лодка по преливащите реки. Не може само в джип и хеликоптер. Нека се пусне на един рафтинг да види с очите си разрухата която причини неговото управление.
    След ГЕРБ е потоп. Съд за Борисов, унищожителят на България!
  • 26 Партизаните

    4 1 Отговор
    Пробиват дупка 2 милиметра с ръчна дрелка и водата като влезе в тръбата гърми , като водородна бомба
  • 27 СЕБАСТИЯН ФЕТЕЛ

    11 1 Отговор
    ДАВАМ 999999 ЛЕВА АКО НЯКОЙ МИ ПОКАЖЕ НЕЩО ЗДРАВО КРАСИВО И ЕСТЕТИЧАСКО НАПРАВЕНО У ТАЗ ЧИНОВНИЧЕСКА даржава.
  • 28 пешо

    6 1 Отговор
    така им отърва , газопровод няма , но видете ли имаше но водата го отнесе .
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 В.В.П.

    1 0 Отговор
    Водата прелива.Изтича в преливници,..Те се ремонтират ,за нула време....Няма пострадали хора.. Само две къщи,Ноо ще на бием нови номера на шасито ...Въпреки всичко сме готови да помогнем.!!!..ПАЗЕТЕ ХОРА,ДЕЦА,И ЖИВОТНИ..!!!ИИИ, ГАЗООПРОВОДА.!!!.
  • 31 Трайчо вебер

    1 0 Отговор
    Ама руски паток нет.
  • 32 Хари

    0 0 Отговор
    Този газопровод не е Българо-Гръцки и изяде 8 милиарда за които нито дума не се казва.
  • 33 БКП каръците

    1 0 Отговор
    След появата на БОКо с джипката - стават все природни бедствия! С който се е коалирал ДС-Ванче караПрас - все се е разтурвал и ликвидирал! Която и фирма да попадне в полезрението на ДС-ДПС-глигана Шиши - все е фалирала за изкупуване от него!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове