16 Януари, 2021 09:09 9 755 39

КАТ започва специализирана акция в цялата страна

  • акция-
  • кат

Продължават да бъдат хващани голям брой водачи, които си позволяват да управляват след употреба на алкохол и наркотични вещества

КАТ започва специализирана акция в цялата страна - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

От днес стартира специализирана полицейска операция в цялата страна. Тя започва в Софийска област и е планирана на база анализ на катастрофите у нас от началото на годината.

Данните на МВР сочат, че повече произшествия настъпват в малките населени места и на пътищата, които ги свързват. Проверяващите ще следят за дрогирани, пияни и неправоспособни водачи.

В големите градове също ще има засилено полицейско присъствие, но акцентът там ще е върху уязвимите участници в движението по пътищата. Статистиката сочи, че от началото на годината са възникнали 54 пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци и това налага да се работи в тази посока.

Над 13 000 нарушения са установени по време на специализирана полицейска операция, проведена от 8 до 13 януари 2021 г. с акцент пешеходците и водачите, които отнемат предимството им на пешеходните пътеки.

Санкционирани са 747 пешеходци, а 75 водачи са били наказани за отнемане на предимство на пешеходец.

Продължават да бъдат хващани голям брой водачи, които си позволяват да управляват след употреба на алкохол и наркотични вещества.

По време на операцията са установени 66 водачи, седнали зад волана след употреба на наркотици, а други 117 – след употреба на алкохол. 18 хил. са били констатираните нарушения на скоростните режими

Операцията за контрол на пътното движение ще продължи до 20 януари.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нос Калиакра

    36 13 Отговор
    Плащаш и изчезваш...Винаги е било така....
  • 2 Въй

    29 10 Отговор
    И к во щъ прайм ся? Мълееий!
  • 3 бай Иван

    59 4 Отговор
    На милиционерите това им е работата и трябва постоянно да са на пътя за проверки за откачени,без книжки,дрогирани и т.н.

    Коментиран от #26

  • 4 сигурно

    40 7 Отговор
    В месеца по едина акция ,а през другото време спят и ако заработват глоби ,те са само за техният джоб !!

    Коментиран от #34

  • 5 СЛОНА

    16 4 Отговор
    Ядеш и иебеш без да пиеш и без да шмъркаш и пушиш
    И нека си Седат да пекат да паднат на ВОЛОВЕТЕ МЪДЯТА
  • 6 Питам

    28 4 Отговор
    Кое е специализираното ?
  • 7 Zrock

    19 27 Отговор
    Полицаите в огромната си част са съвестни нормални и професионалисти. И за съжаление са може би най-прецаканата професионална група. От горе октопода е впит в тях и ги мачка а от долу дружно ги хейтваме. Жалка история.

    Коментиран от #13

  • 8 ИВАН

    27 5 Отговор
    Ахаа, добре, че са тия хрантутници и паразити, иначе държавата щеше да загине ... да вървят да вадят боклуците от плаващото сметище, поне някаква полза да има от тях, а не само да замърсяват с присъствието си

    Коментиран от #18

  • 9 qwerty

    21 2 Отговор
    познат ми изпрати клип с видеорегистратора на “проверка” от 3-ма полицая от охранителна полиция, работещи по КАТ преди края на смяната. човека живее в чужбина от 15 години с двойно гражданство и автомобилът му е с чужда регистрация. от видеото се вижда, че щом го видяха отсвириха проверявания и веднага го спряха: заяжданици и тн както си му е реда и в крайна сметка ауан за аптечка и триъгълник, като са отказали да напишат в акта адреса му в чужбина, а да дадял някакъв в страната. те така с тези полицейски акции - всеки ти се плези така 🤑🤑🤑🤑 те стре за проверка
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    23 2 Отговор
    При специализирана акция цялата полиция, в цяла България, за цяла седмица хванала 747 ( СЕДЕМСТОТИН ЧЕТИРИДЕСЕТ И СЕДЕМ) пешеходци в нарушение ! Нямам думи, камо ли въпроси !

    Коментиран от #20

  • 11 Марио Ангелов

    14 2 Отговор
    Тия са малоу..мни.
  • 12 2020

    23 2 Отговор
    Абе тази полиция само по време на специализирани акции ли работи?
  • 13 324ер0

    36 5 Отговор

    До коментар #7 от "Zrock":

    Точно обратното е. Полицаите в преобладаващата си част са некъдрни, алчни, селски хитеци. Повечето са се НАМЪРДАЛИ на работа, а голяма чст от тях не просто са се намърдали ,ами са поели тази "работа", за да имат НЕЗАКОННИ лични облаги на почва на служебно положение.
    С право са "хейтвани", понеже такова лице са си изградили.
    "Ко прайм ся?" хората не са си го изсмукали от пръстите.
    Както е казал народът "има си крушка, опашка".
    А ако са ги "притиснали" отгоре, то да подават рапорти и на работа в друга сфера. Ама не искат. Щото другото е РАБОТА. Там не дават пари за това, че имаш шапка.

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    28 3 Отговор

    До коментар #13 от "324ер0":

    В системата се влиза само , ако имаш роднини там !Защо ли ?

    Коментиран от #17

  • 15 59713

    11 10 Отговор
    КАТ да вземат пример от МВР и Жандармерията и който не слуша завличат го зад някоя колона и го премазват от бой и после отричат, сам е паднал и се е набил!

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "59713":

    Дано си първият им !

    Коментиран от #21

  • 17 уеу

    16 3 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Влиза се с препоръка и одобрение от партийният секретар на ГЕРБ , областен, депутат и кмет от ГЕРБ. Те за това е качеството на полицията е такова.
  • 18 карамфила

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "ИВАН":

    Туй ,плаващото сметище, го показаха по Евронюза и ББС,станахме известни.
  • 19 Жоро

    18 2 Отговор
    Вчера ме спира един и ми вика" Да не да имаш неплатени глоби" аз отвръщам "Не. Нямам" и ония " 'щото ако имаш, ей туй изчезва" и ми размахва книжката. Голям подход, голямо чудо.
  • 20 карамфила

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ Х@Й‼":

    747 Х 50 лева,напълнили са си гушите законните престъпници.И не ми говорете че низшите чинове били честни и добронамерени а гадовете били по върховете.Щом си подал молба в милицията значи си на ясно че можеш да крадеш и убиваш и държавата ще те защитава защото утре тя ще има нужда от теб,ти да я защитаваш.Щом един прозд физкултурник каза че няма кой да го накаже правете си сметката какви боклуци са надолу.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бонговец

    5 1 Отговор
    Зад всеки храст контрольор. До всяка тринога ,касичка. Смърт на алкохола! Пийте кока кола
  • 23 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "карамфила":

    По себе си ли съдиш ?

    Коментиран от #24

  • 24 карамфила

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Не,но както пишеш точно милиционер си ,може и ГЛАВЕН катаджия да си,по писането се познавате.

    Коментиран от #25

  • 25 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "карамфила":

    Чети и помисли ,какво съм написал !

    Коментиран от #27

  • 26 Гого

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "бай Иван":

    Как пък в дръгите държави не са постояно на улицата за проверака? И всичко е много по добре? Как ли от манталитета е! А тука Бай Ганьо винаги ще е пияница и наркоман качен зад кормилното устройство ... а пък за циганите да не говорим
  • 27 град козлодуй

    7 5 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    какви мисли у един милиционер пък ти

    смешен ставаш
  • 28 град козлодуй

    10 6 Отговор
    като свършат парите в държавата се вадят милиционерите да почват да глобяват че пара няма

    също и даяджийте и те да глобяват

    абе всеки които може да глобява да излазя че пара няма

    и бой!
  • 29 Голям Слон

    14 1 Отговор
    Тия така и не разбраха, че работата им не е АКЦИЯ, която извършваш на определена дата и час. А е РАБОТА, която трябва да се работи всеки ден и час! За жалост криворазбраната ни демокрация остави хиляди убийци (потенциални и реални) на свобода. Видиш ли не били взети правилно пробите. Ама той, че няма сили на краката да си стои, не е проблем. Важното е, че пробата е взета неправилно. Че ченгетата са спрели на неправилното място. Че са написали нечетливо акта.... В този случай никакви акции до нищо добро няма да доведат. Просто за пореден път ще докажат, че движението по пътищата на родината е едно страшно опасно занимание.
  • 30 Бай Стою касапина

    10 2 Отговор
    Тия избиха рибата. 747 пешеходци били санкционирани. Целодневно съм по пътищата и такова чудо не съм виждал. Виж да те спрат на някоя дълга пешеходна пътека и да се заяждат щото пешеходецът се е хвърлил на пътеката и се намира на 20 метра от теб а ти не си спрял, това го могат. И това живата истина.
  • 31 Seaman

    8 1 Отговор
    Рекета започва!
  • 32 Град Каварна

    12 1 Отговор
    Докато в системата се влиза само с връзки, а не с качества, ще е пълно с лош материал.
  • 33 Читател

    6 1 Отговор
    Спряха ме за не включени дневни светлини . Докато пишеха акта за нарушението , минаха шест автомобила с не включени светлини .Попитах защо не ги спряхте .Отговориха ми,че много имали да пишат и не могат да спират всеки и за да не зная много последва " Ей сега да видим имаш ли предишни нарушения ,като много знаеш " - е нямах. Не обичат забележки .Работят на принципа " Която кобила хванат, с нея вършеят". Жалка работа. Ами влезте в движението ,вижте използват ли се мигачи, работят ли стоп светлини, престрояваме спазване на предимство ,дистанция , как са поставени знаците .видими ли са , маркировката в какво състояние е . Но "Многото писане" явно им пречи да са пълноценни в работата си.
  • 34 Пазарджиклия

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "сигурно":

    По пътя Пловдив- Пазарджик няма нито една " патрулка" или камера!! Това ли е " акцията" на КАТ?? Ха ха ха Хи хи хи хи!!!
  • 35 Пазарджиклия

    2 1 Отговор
    По пътя Пловдив- Пазарджик няма нито една " патрулка" или камера!! Това ли е " акцията" на КАТ?? Ха ха ха Хи хи хи хи!!!
  • 36 Трябвят

    3 0 Отговор
    Сериозни глоби. Караш под влиянието на наркотици до живот без книжка плюс глоба 20 000 лв и 3 години обществено полезен труд строителни войски и в затвора.Убийство доживотен затвор без право на замяна плюс кръвнина 500 000 лв и работа на полето после в затвора без заплата.и още още
  • 37 факт

    4 0 Отговор
    духаш в дрегера и хоп коронавирус!
  • 38 Терминатор

    3 0 Отговор
    КАТ предупреждава започва масирана акция Носете си кеш . При едри банкноти връщаме ресто
  • 39 Морал

    1 0 Отговор
    Всичко зависи най-вече от нас шофьорите на ниво ли е моралът необходим за безопасността!
    Нека всеки погледне първо себе си ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове