Last news in Fakti

26 Януари, 2021 16:52 1 802 49

БСП настоява за спешни мерки за спасяване на българския бизнес

  • бсп-
  • бизнес-
  • фирми-
  • работодатели-
  • производство-
  • работни места

От партията настояват да се вземе централно решение, а не да се прехвърля на кметовете, фирмите да не плащат данък сгради и такса "смет" за периода, в който са затворени и не работят

БСП настоява за спешни мерки за спасяване на българския бизнес - 1
Снимка: БСП

БСП настоява за спешни мерки за спасяване на българските фирми, на българското производство и на работните места. Това обяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. От партията настояват да се вземе централно решение, а не да се прехвърля на кметовете, фирмите да не плащат данък сгради и такса "смет" за периода, в който са затворени и не работят.

Освен това Нинова посочи, че фирми и предприятия в млекопроизводството, месопроизводството, консервната промишленост спират да изкупуват продукция от земеделските производители, защото складовете им са пълни. По думите ѝ, това означава и удар в частта селско стопанство и земеделски производители, които също ще започнат да фалират.

Затова от БСП предлагат да се отвори държавният резерв, да се освободят стоки за пазара, които щели да бъдат на по-ниски цени, и резервът да се зареди отново като се изкупят от българските производители готовите продукти. "Разбира се, да не отварят резерва, за да си правят далавери", предупреди Корнелия Нинова.

"С действията си и с решенията си правителството на Борисов задълбочава кризата, вместо да я решава и то във всички посоки", коментира лидерът на БСП. Тя отбеляза, че ваксинационната кампания очевидно не върви, желаещите доброволно да се ваксинират, според вчерашните прогнози, ще направят това чак 2040 г.

С действията си, които са некомпетентни и неорганизирани и нямат капацитет да се справят, задълбочават и социално-икономическата криза, посочи Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 11 Отговор
    Утре в 12 00 часа всички на площада!

    Коментиран от #9

  • 2 cornholio

    13 13 Отговор
    КУРнелия ще ви спаси другари, вЕрвайте и!
  • 3 ОТ ХУМАТА

    14 6 Отговор
    Давай малко кинти от Транса ма , както Курнело .!

    Коментиран от #10

  • 4 честен ционист

    15 2 Отговор
    Българският бизнес фалира далечната 96г. Остатъците, които наричате бизнес, са задлъжняли кредитоискатели трупащи задължения на гърба на обикновения Ганьо. В БГ бизнесът с единственото налично - полезни изкопаеми, селскостопанска земя, сладка вода, отпадъци е в наши ръце и Ганчо не може да припари.

    Коментиран от #44

  • 5 Някой

    13 9 Отговор
    БСП настоява за спешни мерки за спасяване на българския бизнес,както го спаси правителството с председател Жан Виденов!
  • 6 Пачо

    15 1 Отговор
    Според Корнелия Нинова и аз като съм безработен и аз не трябва да плащам данък смет и данък сгради .
  • 7 Майна

    5 14 Отговор
    НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНЕ!!!! ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ЗАТРИЕ ОКОНЧАТЕЛНО БЪЛГАРИЯ
  • 8 Българка

    5 12 Отговор
    Подкрепям , но протест за оставка и съд на мутрите, виновни за националната катастрофа, а не рев само за пари! Само, че глутницата даже се прави, че не забелязва мирни протести. Те не чуват протестиращите, заети са да слушат шума на банкнотите от чекмеджетата си

    Коментиран от #12

  • 9 Гражданин

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А защо не днес от 18 часа или чакаш утре да светне слънце и да ти е топло,ама няма да стане?!

    Коментиран от #15

  • 10 Българка

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "ОТ ХУМАТА":

    Коментар #8 e към призива ти

    Коментиран от #40

  • 11 оня с коня

    12 5 Отговор
    БСП ВСЯЧЕСКИ иска да натовари Бълг. Хазна с Предложенията си за Щедри Разходи и Елиминирани Приходи.Посегне ли обаче Борисов да прибегне до Заем на Държавата,ВЕДНАГА СКАЧАТ с въпроса "Що така"?!!А ако бях ГОСТ-МАРСИАНЕЦ щях да попитам наивно няма ли да доведе това до Фалит на Държавата...Да,ама НЕ СЪМ и ПРЕЗИРАМ подобни Нечовешки похвати БСП да докара Собствената си държава до Фалит без да й пука за населението ,за да може да я Оглави след това!

    Коментиран от #21

  • 12 Роскиня

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Ти разучи по-добре датите на националните ви катастрофи !
  • 13 ТаУмВзе

    2 4 Отговор
    Мерки си има, кинтоимпексова! Който не приближен гербераст Фалира.
  • 14 БСП...КРАТУНИТЕ

    12 2 Отговор
    ТВА ДА НЕ Е ТЕХНОИМПЕКСА И ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР ДА ПОЛУЧАВАТ ЛЕСНИ КИНТИ
  • 15 Последния Софиянец

    0 7 Отговор

    До коментар #9 от "Гражданин":

    Днес Протеста е от 19 00 часа.Заповядай!

    Коментиран от #25

  • 16 гост

    8 1 Отговор
    Куриозно и неестествено е тъй наречените леви да са загрижени за бизнеса,нормалното е да акцентират на сациалната политика,но то у нас кое ли е нормално.
  • 17 БСП...КРАТУНИТЕ

    11 1 Отговор
    СОЦИАЛИСТИТЕ МИСЛЯТ ЗА ЧАСТЕН БИЗНЕС.........ОЯЛИ СЕ ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ ИСКАТ ДА ПОЛУЧАТ ПАРИ ОТ БЕДНИТЕ ЧЕРВЕНИ ИЗБИРАТЕЛИ ЧРЕЗ ДЪРЖАВАТА.....
  • 18 Хахах

    13 1 Отговор
    Слушайте БСП как се управлява държавата. Който е забравил купонната система, и 3000 лв за долар да ги слуша. Те много ги разбират финансите и бизнеса хахахах
  • 19 БСП...КРАТУНИТЕ

    10 1 Отговор
    СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА КАПИТАЛИСТИТЕ...А ЗА РАБОТНИЦИТЕ И БЕДНИТЕ....КОГА
  • 20 демократ

    11 1 Отговор
    Кури,след Техноимпорт какво ще откраднеш сега?
    По добре ти и айдуците около тебе мислете как
    да отървете панделата.Сърбахме ви попарата при
    Луканов,Виденов,Станишев,Орешарски.А каквото
    имаше в партийната ви каса и него откраднахте.
  • 21 Абе нали ти обясних

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    БСП и сега са си на власт. Бойко е един бушон, който на 04.04 ще бъде сменен.

    Коментиран от #30

  • 22 БСП...КРАТУНИТЕ

    8 1 Отговор
    А КОЙ ЩЕ МИСЛИ ЗА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИ БЪЛГАРИ...КЪДЕ ВИ Е СОЦИАЛИЗМА ДРУГАРИ.....
  • 23 Гого

    3 10 Отговор
    Ами на който не му харесва Корнелия, да си събуе гащите пред тиквата и да го измушкат с 200. Няма друг начин. За съжаление, или не без БСП никой не е в състояние да отстрани тиквата. Доста опозиционери забравиха, че на летните и сегашните протести не са леви или десни. Там са гражданите, които искат отстраняването на Борисов, Гешев и Пеевски от власт. Всяко междинно боричкане обслужва тиквата и може отново да дойде пак на власт, заради егото на някои "опозиционери", които забравят първото нещо, което искаха хората: "Мутри вън". По добре е застанат единни срещу общото зло и после да си чепкат вълната както искат. Иначе ще получим отново от същото. Снощи гледах Дългия Слави Трифонов със Сашо Диков. Ами тоя май се рее в облаците и сънува онези 3.5 милиона, които гласуваха за референдума му. Сънува, че пак само като се появи и всички ще го подкрепят на изборите. Мисля, че ще остане разочарован (както и някои други) и ще излъже доста от хората, които искат да глсуват за него. Не знам защо, но поведението му ме кара да мисля, че май е намазал от чекмеджето на Бойко. Дано не съм прав.
  • 24 Всичко е заради САЩ.

    1 4 Отговор
    Нали заради нашият съюзник САЩ наложил мита срещу ЕС и Китай и заразил света с Ковид-19,20,21... за прикритие на истината за икономическата блокада на САЩ срещу ЕС и Китай, целият свят сме в това състояние и трябва да се спасяваме. Кой се е захванал с САЩ не е прокопсал, сами си избрахме да се предадем на САЩ 1989г.

    Коментиран от #27, #28, #46, #48

  • 25 Колко ви плаща Борисов?

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    За да му давате основание да си играе с броя на заразените от Ковид когато си поиска. Само Борисов може да организира малобройни протести. 1-во защото народа не може да го гледа. 2-ро защото е стиснат.
  • 26 БСП...КРАТУНИТЕ

    7 3 Отговор
    А КАК Е В РУСИЯТА И ...ЕС...ДРУГАРКО НИНОВА....
  • 27 Ковида

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Всичко е заради САЩ.":

    Го измислиха Брюкселските зелки.

    Коментиран от #32

  • 28 БСП...КРАТУНИТЕ

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "Всичко е заради САЩ.":

    ТО СЪС СССР ЦЪФНАХМЕ И ВЪРЗАХМЕ.....ДОБРЕ ЧЕ И НИЕ НЕ СЕ РАЗПАДНАХМЕ, ИЛИ НЕ СЕ ИЗТРЕПАХМЕ КАТО РУМЪНЦИ И СЪРБИ.......КОМУНИЗЪМ....
  • 29 конструктор Б Б

    3 2 Отговор
    Е са Баци да изтупа брашнения чувал с глоби и санкции , ЩО БЮДЖЕТА ВЕЧЕ ГО НЕМА и почва да раздава за спешно спасяване на фалиралия и убит бизнес , пък и изнарашен с глобите.
  • 30 оня с коня

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Абе нали ти обясних":

    Е как БСП и сега ще са си на Власт,пък Еврофондовете няма да бъдат спрени?Нещо бъркаш посоките Изток и Запад,отделно пък Бушоните и Шалтера.Та какво ще стане на 04.04 според тебе?Ама понеже нямаш Постоянен ник и няма как да те попитам В ИЗБОРНАТА НОЩ "Ко стана с прогнозата ти бе Тарикат"?!А отговорът ти би имал 2 Варианта:1/Абе то нали знайш- човешко е да се греши...и т.н.2/"Изборите са манипулирани"!Ей,...неминуемо ще ви уври Булгура,ама както е казал Народът "Хубавите работи бавно стават":)
  • 31 РАДИО ЕЛТО

    3 8 Отговор
    от началото на пандемията над 2 млн души са без препитание у нас а БОЙКО обеща помощ за бизнеса САЧЕВА лъже защото са отпуснали не е вярно бизнесът не е получил нищо НАРОДА гладува БОЙКО не му пука

    Коментиран от #34, #36

  • 32 БСП...КРАТУНИТЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ковида":

    ПИТАЙ ПУТИН И БАЙДЪН ПО ВЪПРОСА....ДА ТЕ ОТВОРЯТ......
  • 33 како Кури я

    8 2 Отговор
    кажи в Манхатън,на апартаментчето ти в центъра данък смет колко плащаш? А на хотела във Гърция опростиха ли ти го? А на другите ти имотчета за стотици милиони???
  • 34 БСП...КРАТУНИТЕ

    6 3 Отговор

    До коментар #31 от "РАДИО ЕЛТО":

    ГЛАДУВА С 93.3 МИЛИАРДА ЛЕВА ДЕПОЗИТИ НА ДОМАКИНСТВАТА.../ПО ДАННИ НА БНБ/......И АЗ ТАКА ГЛАДУВАМ....
  • 35 БСП...КРАТУНИТЕ

    5 2 Отговор
    МОЖЕ И ЗА БСТВ ДА ПАДНЕ НЕКОЕ МИЛИОНЧЕ.....И ЗА ИМПЕКСА....ТАКА ДЕ.....
  • 36 Кво ти пука

    2 4 Отговор

    До коментар #31 от "РАДИО ЕЛТО":

    Ти нали взимаш пенсийка 300лв,за инсулта+50 от Бойко+50 транспортни+ не знам колко червени рубли+ тия за ватман.....Деси санитарката доволна ли е???

    Коментиран от #43

  • 37 Вече

    2 1 Отговор
    всичко свърши. Конят отиде в реката.
  • 38 БСП...КРАТУНИТЕ

    3 0 Отговор
    МИСЛЯТ ЗА ЛОШИТЕ КАПИТАЛИСТИ НЕ ЗА БЕДНИЯ И ГЛАДЕН БСП ИЗИБРАТЕЛ......ТОВА ПАРТИЯ НА ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ЛИ Е ??????
  • 39 БСП МИЛИОНЕРИТЕ........ИСКАТ ПАРИ

    3 0 Отговор
    ЯВНО МНОГО СА ГО ЗАКЪСАЛИ, ГОРКИТЕ.....
  • 40 БЪЛГАРИЯ

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    ромите отхумата не плащат ток вода живеят незаконо не плащат данъци точат нзок телк лекуваме ги безплатно те кючек играят и го качили в тубата
    хумата да идат при митата ДИМИТЪР АВРАМОВ от герб те са гласоподатели на герб имат си КИРО главата който ги командва
  • 41 БСП...КРАТУНИТЕ

    2 0 Отговор
    И КАК ТОЧНО СМЯТА ДРУГАРКАТА НИНОВА ДА ПОДПОМОГНЕ ЧАСТНИЯ БИЗНЕС.....МОЖЕ БИ КАТО ВЪРНЕ НАДВЗЕТИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ....
  • 42 Asterix

    3 0 Отговор
    Болшевика трепери за хотелиерския си бизнес по морето.Освен че може да продават хотели...няма да могат да си купят поредното Бентли...
    Те не допускат понятието РИСК от банкрут поради непредвидени обстоятелства в бизнеса.
    Коя държава субсидира сезонен бизнес...
  • 43 РАДИО ЕЛТО

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Кво ти пука":

    не съм от герб троле герб какво какво не не е твоя работа ДОВИЖДАНЕ
  • 44 забравяш

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    забравяш горите и дървената мафия.
    там е сериозен проблем
  • 45 БСП...КРАТУНИТЕ

    3 0 Отговор
    КАКВО МИСЛЯТ БСП МИЛИОНЕРИТЕ ПО ВЪПРОСА...,БСП ЕЛЕКТОРАТА СА НА ТРЪСТИКАТА...ТЯХ НИНОВА НЕ ГИ ПИТА.....
  • 46 Брендилия

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Всичко е заради САЩ.":

    Браво, коментар в десетката. По статията кака Корнелия дава правилно организационно решение
  • 47 БСП МИЛИОНЕРИТЕ........ИСКАТ ПАРИ

    2 1 Отговор
    ДОКОГА ДРУГАРИ ...ЗАКЪСА ЛИ ХОТЕЛИЕРСКИЯ БИЗНЕС НА АРАБАДЖИЕВИ...ИЛИ НА ДРУГАРИТЕ В ХАЛКИДИКИ...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 куса врана

    2 0 Отговор
    Пак глупости. Невероятни малоумия. Фирмите да не плащат , а физическите лица да плащат данъци и такси. . От къде на къде. Ами хората които не работят те що да плащат данъци и такси ? Безакълни помисли. Абсурд. Ето какво им е мисленето. Ма тия нямат акъл. А ако недай Боже ако дойдат на власт,какво ще сътворят?! Тия са по опасни и от ВМРО. Имат и друга малоумна идея,за държавния резерв, да го разпродадат евтино и после да го попълват скъпо. Не могат да управляват и два месеца.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове