Last news in Fakti

28 Януари, 2021 10:10 1 025 22

Вътрешният министър: Приоритет на МВР е опазването на здравето на хората, участващи в изборите

  • христо терзийски-
  • мвр

Христо Терзийски отбеляза, че от 13 март миналата година близо 5000 полицая са били заразени с коронавирус, а в момента на лечение са около 300

Вътрешният министър: Приоритет на МВР е опазването на здравето на хората, участващи в изборите - 1
Снимка: БГНЕС

Организацията по изборния процес ще бъде за нас малко по-трудна с оглед условията за спазване на противоепидемичните мерки, иначе за нас няма да представлява трудност организацията, логистиката, охраната на изборните книжа, изборните места и машините. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

За нас няма да бъдат предизвикателство тези избори, а опазването на здравето на хората, участващи в изборните процеси и противоепидемичните мерки, категоричен бе той.

Министърът на вътрешните работи подчерта, че през последните 6 години няма получени сигнали, "че директорите на областните дирекции на МВР оказват някакво влияние с цел увеличаване гласовете на някаква политическа сила" и отбеляза, че докладват при постъпване на сигнали за изборни нарушения.

Относно битовата престъпност в България той каза, че последните няколко години действията на МВР, които са в изключително тясна координация с прокуратурата, водят до все по-добри резултати. Терзийски подчерта, че през последната година имаме намаление в регистрираните престъпления в битовата престъпност.

Министърът на вътрешните работи отбеляза, че от 13 март миналата година близо 5000 полицая са били заразени с коронавирус, в момента на лечение са около 300. Починали са 32-ма души. Заразяването не е задължително да е било по време на изпълнение на служебни задължение, но доста ресурси са отделени за МВР болницата. По думите му процентът на заболелите е сравнително малък.

"В края на миналата година бяха отделени извънбюджетни средства в размер на 7 млн. лв. за закупуване на нова техника и апаратура. В момента започна ваксинацията на лекари - 113 лекари от МВР болница са ваксинирани, около 100 от тях и с втората ваксина", заяви Терзийски.

Приблизително 11 000 служители на МВР ще бъдат ваксинирани, което е около 25%.

Над 3 хиляди досъдебни производства за неспазване на карантината са образувани от 13 март миналата годна досега, съобщи той.

Министърът на вътрешните работи бе категоричен, че няма да има отново затваряне на градовете и изграждане на КПП-та.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма

    14 2 Отговор
    Има ли 1 полицй ваксиниран?
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    16 1 Отговор
    Сега всички се крият зад "здравето на хората". Айде, все едно някога ги е интересувало. Показателна е демографската криза.
  • 3 ТаУмВзе

    14 2 Отговор
    Родната милиция ни Бие и обгазява за здраве!
  • 4 РАДИО ЕЛТО

    15 1 Отговор
    а престъпноста обирите кражбите изнасилванията побойщата какво стана с циганите пребили мъж в ПЛОВДИВ а по селата е страшно изобщо какви проритети господине
  • 5 куку руку ку

    16 1 Отговор
    Приоритетът на мвр е системен тормоз над нормалните хора, с цел пълното потъпкване на правата и свободата и създаване на общество от безмозъчни роби, които само ще бачкат и консумират, заради кефа на шепа сатанистки елит.
    Маските и пЛандемията са само първата стъпка.
  • 6 БАЙ Х@Й ‼

    16 2 Отговор
    СМЕШНИК! Искаха да ме глобят 5'000лв защото се разхождам в Морската - после казаха , че било полезно ! Написаха ми протокол заради маската - сега казват , че тя била безполезна ! Аман от загрижени за МОЕТО здраве в ТЯХНА изгода !
  • 7 Перо

    12 1 Отговор
    Опазването здравето на хората не неше ли задължение на здравния министър. Работа на вътрешния министър е опазването на обществения ред и сигурност на обществото,както и охрана на изборния процес и борбата с купуване на гласове,от което се абстрахира вътрешния министър и се съсредоточава към дейност,която не е негова работа и приоритет.
  • 8 Гост

    10 2 Отговор
    Най-вече на онези, които редовно участват за по 50 лв. Тях пазим най-много.
  • 9 Доротея

    12 2 Отговор
    Приоритет ви е да спрете купуването на гласове от другите партии и да осигурите пълен комфорт на герберастите да правят това с лостовете на властта и както си поискат! Затова Цецерон иска рокади на местните началници! Поне за избори на Цецерон може да се вярва!
  • 10 ЪРП

    13 1 Отговор
    ОТ ЗАГЛАВИЕТО ЯСНО СЕ РАЗБИРА ,ЧЕ НАМЕРЕНИЯТА ИМ СА ДА ВЪЗПРЕПЯТСТВАТ БРУТАЛНО ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС!!!!.....ДА САБОТИРАТ КОНСТИТУЦИОННИ ПРАВА НА БЪЛГАРИТЕ !!!!!......ДА БАВЯТ ХОРАТА И УГОДЯТ НА ЗАПОВЕДИТЕ НА ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ- ЧУМАТА ПОКОСИЛА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!

    НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ИЗЛИЗАЙ И ГЛАСУВАЙ МАСОВО ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ СМЪРТОНОСНИЯТ ВИРУС - "ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ" !!!!!
    ТОВА Е ИСТИНСКАТА СМЪРТОНОСНА ЧУМА ПОКОСИЛА БЪЛГАРИТЕ, БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА !!!!!!!!!!!!
  • 11 Чата

    11 1 Отговор
    Сега остава да излязат здравния министър и Щаба и да обявят, че техен приоритет е опазване на обществения ред и борбата с всякаква престъпност!
  • 12 Гост

    13 1 Отговор
    "Приоритет на МВР е опазването на здравето на хората, участващи в изборите"
    Какви са тези нови приоритети за МВР? Няма ли министерство на здравеопазването за това? Все си мисля, че приоритет на МВР трябва да е борбата с престъпността, но явно вече същата е "преборена" и имат нови приоритети! През лятото сигурно "приоритет" на МВР ще е хотелите по морето да са пълни!!!
  • 13 кочо

    9 1 Отговор
    тоя да вземе да си върши полицейската работа-да залавя престъпниците където убиват бабите и насилват децата.за здравето на хората има кой да се грижи.да изкорени корупцията във собственото си министерство.да не бие демонстрантите че след изборите е дирекно за затвора.
  • 14 Фактъ

    11 1 Отговор
    МВР работи за опг Герб и са активни участници в манипулирането на на вота !!!
  • 15 СВД

    8 1 Отговор
    След освобождението се е казвало МВР и народното здраве. Традициите са живи! Върнаха ви сто и петдесе години назад във възраждането!
  • 16 Общи

    10 1 Отговор
    алабаланици и клишета ! Че и с всичкия си акъл ги изчетих ?!
  • 17 МВР

    11 1 Отговор
    Трябва да опази бацовия шкаф
  • 18 е аде

    11 1 Отговор
    Приоритет на МВР е тиквата да спечели и този път. Но не - този път ще ядете дървото, и тикви, и полиция, и жандармерия и пр. ............ Тиквата да си опича акъла, дето го няма - че ще запали чергата и ще горите всичките, и никой няма да ви спаси. Гладен човек който не му е останало нищо, и няма какво да губи не го е страх от нищо.
  • 19 ха-ха

    1 1 Отговор
    Приоритет на МВР е опазването на здравето на хората, участващи в изборите. За това, всеки желаещ да гласува, трябва да прекара три дни в предварителния арест за основен преглед ( профилактика :-) По време на престоя, ще му бъде обяснено, кой е правилния избор и как да го направи по здравословен начин :-)
  • 20 любопитен

    0 1 Отговор
    МВР , явно вече е подчинено или е филиал на Мин. на Здр.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 анонимин

    0 0 Отговор
    Сбъркани са ви приоритетите!За здравето на хората се грижат медиците!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове