Last news in Fakti

12 Март, 2021 06:52 2 906 21

Задължителни маски на пазарите в София, децата в мола - само с придружител

  • мерки-
  • маски-
  • пазари-
  • молове-
  • софия

Новите мерки са в сила и за Софийска област

Задължителни маски на пазарите в София, децата в мола - само с придружител - 1
Снимка: БГНЕС

Освен че учениците от 5 до 12 клас в София минават на дистанционна форма на обучени за срок от две седмици, в столицата от днес са в сила и други мерки. Заведенията и игралните зали могат да работя при капацитет от 50% и вече ще затварят в 22 часа.

В София и областта става задължително носенето на маски за лице на пазари, тържища и базари. Дистанция между посетителите от метър и половина, а движението трябва да бъде еднопосочно.

Непълнолетните могат да посещават големите търговски центрове само с пълнолетен придружител. В заповедта на РЗИ - София пише още, че работодателите в зависимост от възможностите трябва да въведат хоумофис за служителите си.

Мерките се затягат още в Хасково, Варна, Сливен и Шумен, а в други области влизат в сила от понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жайме

    11 2 Отговор
    Ако завариш храна на маса и жена в леглото, не се пита "-Може ли?".
  • 2 мислещ

    10 4 Отговор
    Титаните на мисълта пак се развихриха. Едно дете сее повече зараза от същото дете плюс родителя или баба му...

    Коментиран от #13

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    27 2 Отговор
    Вече повече от година носим маски и какво от това 😯

    Коментиран от #5

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    28 0 Отговор
    Как така ОПАСНИЯТ вирОс не може да покоси нито един известен ПОЛИТИК или БАНКстЕР 🤔
  • 5 мислещ

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Още помня в началото ковидиотите как ни обвиняваха, че като не искаме да носим маски пландемията щяла да се проточи и ако сме спазвали мерките, всичко щяло да приключи. Идиоти.

    Нормалните хора знаят от първия ден, че за да приключи всичко, трябва да НЕ приемаме медицинската диктатура.

    Коментиран от #8

  • 6 гадно

    23 1 Отговор
    СмЕх поредната глупост! Децата в мола само с придружител и какво от това да не би вируса да се изплаши от бабата която ще го води защото според закона не може да го остави само в къщи.

    Коментиран от #10, #15

  • 7 ТаУмВзе

    19 1 Отговор
    Народа изпляска от мизерия и ужас беее. За пример, имам позната хипохондричка, яде крем за лице против вируса. Не се шегувам грам. Сметай за каква истерия иде реч.
  • 8 БАЙ Х@Й‼

    11 7 Отговор

    До коментар #5 от "мислещ":

    Диктатурата не е медицинска‼ Никъде досега медици не са затваряли здрави хора ‼
  • 9 КОКОВИД

    14 0 Отговор
    МАСКИ ШЛЕМОВЕ ШАЛОВЕ СКАФАНДРИ ПРОТИВОГАЗИ КАСКИ ОЧИЛА ХИМИЧЕСКА ЗАЩИТА ТЕСТОВЕ

    Коментиран от #11

  • 10 Имa логикa

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    1. Aко детето е c бaбaтa имa вероятноcт тя дa cе зaрaзи и евентуaлно дa олекоти оcигурителнaтa cиcтемa. 2. Cъc здрaв и в трудоcпоcобнa възрacт родител - ще оcтaвят повече пaри в мол-a. Гaдно aмa фaкт. Мерките не ca ЗA хорaтa, a ПРОТИВ тях!

    Коментиран от #18

  • 11 Муcaчево

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "КОКОВИД":

    До откaт колегa.
  • 12 КОКОВИД

    11 0 Отговор
    Е ФАШИЗЪМ
  • 13 Оня

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "мислещ":

    Ми да фанем да си затворим децата,такива като теб да са спокойни

    Коментиран от #14

  • 14 коко

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Оня":

    Човека говори иронично

    Коментиран от #17

  • 15 Не, няма да се изплаши,

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    но няма безцелно шляене в моловете. Не че не се събират да пият бира в парковете, но поне не са в затворено пространство.
  • 16 Илко

    13 0 Отговор
    Това живот ли е всеки ден да слушаш за ковид и да гледаш някакви зомбита с маски приличащи на полуидиоти? Осъзнайте се бе хора цяла година се гаврят с вас.
  • 17 Оня

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "коко":

    Може би аз не съм разбрал
  • 18 СЛОНА

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Имa логикa":

    ИДАТ ПАРИ ОТ ЕС И ТЕ СА ГОЛЯМ ИНТЕРЕС
  • 19 Стефан

    4 0 Отговор
    Това е една от най-силните предизборни кампании, които ще видим някога. Помнете я, че след години ще разказваме на внуците.

    Сега св. св. Премиер и Обкръжение ще започнат да сеят народно спасение върху вярващите в светия им дух "Тулупи", като пример давам моята баба, уплашена от комунизма, не разбираща, че в момента е 1:1.
    Ще ни влезнат с обещания за цялостна ваксинация и как ако тези дето не му се кланим, изберем някой друг, то точно ние ще сме виновни за последващите ТРУПОВЕ...трупове и още трупове...

    А относно изборите, знам, знам много добре, че няма за кого да се гласува.. пак... отново... но давам пример: ако имате две личности, от които ще ви зависи живота, за единият знаете че е убила десетки, че е излъгала и унищожила куп ценни за вас и сънародниците ви вещи, а за другият не знаете нищо, нищо конкретно, то кой бихте избрали?

    Просто като му дойде времето и ако разбира се имаме правото, гласувайте, гласувайте не за по-доброто, а за по-малкото зло.

    Иначе ако махнем тези сиви сутрешни мисли, хубав ден пожелавам на всички!

    П.С. И само като се замисля, че е нужно да пиша този коментар, ми става малко неудобно пред себе си....някъде вътре в мен има един глас, койтоми казва, че си го заслужаваме точно това... та даже ни е малко...
  • 20 Светец

    3 0 Отговор
    Спрете да правите хиляди тестове. Спрете да говорите само за Ковид. Спрете да броите заразени/починали. Който е болен сам да потърси медицинска помощ ,но да не бъде броен като бройлер. И т.н ПАНДЕМИЯ ще си иде топно и дойде преди година !
  • 21 Аз40🏴‍☠️

    3 0 Отговор
    Нищо не спазвам на измамниците от НОЩ/ГЕРБ. Тираните не стават тирани сами. Викам продавачите да излизат и ми носят торбичките извън пазара.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове