17 Март, 2021 11:11 4 651 36

Майка на близнаци за ТЕЛК: Унизително и гнусно е!

  • телк-
  • нелк-
  • близнаци

Тя подава жалба до НЕЛК още на другия ден

Майка на близнаци за ТЕЛК: Унизително и гнусно е! - 1
Снимка: БГНЕС

Майки на болни деца обмислят гневно писмо до министъра на здравеопазването срещу унизителните процедури на ТЕЛК-Пловдив. В редакцията на Plovdiv24.bg се получи още едно писмо на майка на близнаци - и двете с диагноза "детска идеопатична абсанс епилепсия“. Едното дете е с диагноза от 2017 година, другото - от началото на 2019 година.

"Едва 2020 година случайно разбрах, че може да кандидатстваме за помощи, но трябва да минем процедурата за ТЕЛК“, пише майката Десислава Хитова.

"Няма да ви казвам колко гнусна, унизителна и тежка е тя!“, възмущава се младата жена. "След първия ни ТЕЛК получихме 60% и за двете деца за година. Тази година при кандидатстване, без промяна нито в състоянието им, нито в лечението, получихме 40% и за двете деца с мотива, че нямат пристъпи! Нямат пристъпи, защото пият лекарства и това е смисълът на успешното им лечение! Ако имат пристъпи, означава не се лекуваме успешно!“, пояснява майката.

Тя подава жалба до НЕЛК още на другия ден. Това става на 23.01.2021 година и едва на 12.03.2021 година получава препоръчано писмо за преразглеждане на възражението, но само на едното дете. "Всичко е входирано и подавано за двете деца, защото са близнаци и с една диагноза! Но обяснението беше, че досието на едното дете е получено в НЕЛК София на 9.02.21, а незнайно защо на другото - на 17.02.21 и затова на второто дете още не са разгледали документите!“, искрено се възмущава Хинтова.

На 12.03.21. тя пише имейл до директора на НЕЛК за казуса, с молба поне да разгледат и двете деца в един ден на 18.03.21, която дата е насрочена за първото дете. Майката все още чака отговорът…..

И продължава възмущението си: "Луда ме направиха! Затова българите с болни деца не се подлагат на тази унизителна процедура и не си търсят правата! Но толкова съм им набрала заради подигравките с нас, че съм решена да стигна и до министъра на здравеопазването и предизборно и до премиера Бойко Борисов, защото това е абсурдно да се случва днес с децата ни в “демократична", европейска България! Уж!!!“

"В същото време чувам за деца с доста по-леки диагнози и връзки, които получават помощта на 100%!“

Затова пловдивските майки са решени и вече се обединяват срещу явно добре изградената корупционна схема в ТЕЛК-Пловдив, според тях.

Ние ще продължим да ви представяме още такива случаи и ще търсим отговорите от ТЕЛК – Пловдив. Тъй като знаем за карантината там, ще се надяваме да можем да се свържем с тях в най-близко време.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    72 6 Отговор
    Пълен хаос навсякъде, унижаване на хората и безхаберие на калинките в администрацията.
    Гарантирано от шайката ГЕРБ!
    Мутри вън! Съд и затвор!

    Коментиран от #9

  • 2 Плашимир

    36 2 Отговор
    Горите претоварени бедни и гладни медици. Ръкоплещение за яката схема от години не променена.
  • 3 эгврх

    37 3 Отговор
    Те затова някои майки заминават в чужбина, защото там държавите се грижат за поданиците си.

    Коментиран от #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Все пак

    8 43 Отговор
    Майката има пари щом три години не се е интересувала от нищо а сега търси сензация.

    Коментиран от #20, #28, #32

  • 6 гостъ

    35 3 Отговор
    Ми те тия до които иска да стигне направиха тази ,,реформа" в ТЕЛК, уж че имало много фалшиви телкове. Вместо да не издават фалшиви и да затегнат здраво контрола, те измислиха как да свалят проценти и да не се получават пари.Ако някой си мисли че са пресекли нещо,значи е голям наивник Решение има,ама няма воля.Електронна здравна карта която е и електронно медицинско досие и нещата се решават. Защо толкова години не се прави?

    Коментиран от #29

  • 7 Белгиеца

    35 4 Отговор
    И всичкото това е направено заради тарикатите, които се правят на инвалиди, глухи, слепи, а карат скъпи коли и посещават даже фитнесите. Мащеха е държавата за хората- за взимане институциите са първи, но като ги потърсиш за даване по закон и права....никакви ги няма. Отгоре надолу по стълбицата всички правила се изкривяват. Държава на корупцията, на връзките и безхаберието.

    Коментиран от #13

  • 8 РАДИО ЕЛТО

    20 4 Отговор
    бялата мафия убива ХОРА
  • 9 АМОН

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    СКЪПА,
    Те не са виновни, че ние допуснахме да се държат така с нас българите. Какво направихме когато разбрахме за вноса на 100 000 отровни турски ваксини с които бяха надупчени бебетата?!!
    Дори забравихме кой подписа договора за вноса им, кой реализира тази "СДЕЛКА" !!!
    Подписалият договора за вноса на ваксините БОРИСОВ се разхожда като освободител и не желае внуците му да бъдат безпокоени от стачкуващи пред жилището му мирни хора.
    МОСКОВ и АДАМ ПЕРСЕНСКИ са кандидати да ни управляват.

    ТЕЗИ ИЗРОДИ ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ В ЕДИН КОНЦЛАГЕР В КОЙТО ЕКСПЕРИМЕНТИРАТ С ОТРОВНИ ТУРСКИ ВАКСИНИ ВЪРХУ НАЙ ЦЕННОТО КОЕТО ИМА БЪЛГАРИЯ - децата ни!!
    Сега е поредният експеримент с АСТРАЗЕНЕКА ПРЕВРЪЩАТ НИ В МАЙМУНАРНИК !!

    ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ!!!
    ВИНОВНИ СМЕ НИЕ, ЧЕ ГИ ТЪРПИМ И НЕ СМЕ ГИ ПРАВОРАЗДАЛИ КАТА КАКТО БИХА ГИ ПРАВОРАДАЛИ В ЛИБИЯ!!

    Коментиран от #12

  • 10 сигурно

    17 1 Отговор
    А ако беше шведка ,щеше решението за телка в кочината да и го занесат ,и % щеше да е 100 !!!!

    Коментиран от #14

  • 11 България загива

    16 2 Отговор
    Хора така е.Наглеци подлеци и крадци ни управляват. В момента те искат да отнемат ТЕЛК на колкото може повече хора.Хора разберете тези мръсници трябва да бъдат изметени моля ви гласувайте дано вожда ББ си получи заслуженото...България загива...загива...моля ви не си стойте вкъщи идете до урните идете ...моля ви.
  • 12 Българка

    23 2 Отговор

    До коментар #9 от "АМОН":

    Време е за Крумовите закони.
    Да гласим сопите

    Коментиран от #16

  • 13 РАДИО ЕЛТО

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Белгиеца":

    тарикати са циганите те не са здравно осигурени точат телк нелк нзок не плащат ток вода БЪЛГАРИТЕ това ни го правят а
    циганите го правятглухонемите по рождение са глухи ало
    БЕЛГИЕЦА

    Коментиран от #17

  • 14 АМОН

    16 4 Отговор

    До коментар #10 от "сигурно":

    НЕ ЗНАМ КОЕ Е СИГУРНО, НО Е СИГУРНО, ЧЕ 100 000 БЪЛГАРСКИ БЕБЕТА БЯХА ВАКСИНИРАНИ С ОТРОВНИ ТУРСКИ ВАКСИНИ ВНОСА НА КОИТО БЕ ПОДПИСАН ОТ БОРИСОВ И ПЕТЪР МОСКОВ.

    НЕЩО ДА СИ ЧУЛ КАКВА Е СЪДБАТА НА ТЕЗИ ДЕЦА?!
    Или си мислиш че при 20 пъти наднормено ниво на ЖИВАК дечицата могат да бъдат нормални?!!

    Защо БОРИСОВ , МОСКОВ и АДАМ ПЕРСЕНСКИ не са в затвора за ГЕНОЦИД и етническо прочистване на българия от българи?!!
  • 15 Стар Комунист

    7 13 Отговор
    Мдаа, тия майки по времето на соца. си гърчиха от срам, а децата им изчезваха някъде, и никой не чуваше повече за тях, защото имаше комунистически ред. Тогава този строй, не можеше да си позволи разни лентяи и болнави, които подяждаха строителството на светлото соц. общество. Сега е анархия, тия паразитиращи над обществото ни "майки", си живеят като принцеси с отпуснатите от правителството на ГЕРБ стотици милиони, и правят каквото си искат, върху гърба на нещастните си деца.

    Коментиран от #19, #24, #27

  • 16 АМОН

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Според законите на ХАМУРАПИ заслужават да бъдат надупчени с ДЕСЕТОКРАТНО ПО ГОЛЕМИ ДОЗИ от тези ваксини и ТЕ и РОДАТА им!!

    ОКО ЗА ДВЕ , ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ , а не ПРОЩАВАЙ , ПРОСТИ МИ.
  • 17 Белгиеца

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "РАДИО ЕЛТО":

    Ало само по телефона! 🤫 Ще приема твърдението ти за вярно, но с особено мнение.
  • 18 Абв

    3 9 Отговор
    Като и е толкова гнусно защо е тръгнала.Аман от претенции

    Коментиран от #30

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Оня

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Все пак":

    А ти кой си бе??
  • 21 ТЕЛК - Пловдив

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "эгврх":

    Хайде спрете плюенето!! Отправната тока за определяне % инвалидност е ФУНКЦИОНАЛНИЯ ДЕФИЦИТ,т.е. в случая:: честотата на абсансните пристъпи определя % -та, съгласно НМЕР и ЗАКОНА!! Така,че тази майка трябва да бъде благодарна на невролозите,че лечението на децата е успешно,а не да плюе ТЕЛК!! В НЕЛК може и да дадат и 100 % ама трябва да се бръкне дълбоко в джоба!! Ясно???
  • 22 Груьо

    7 1 Отговор
    СХЕМАТА Е ЯСНА .НОСИШ ПАРИ НА ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЧОВЕК И ВСИЧКО Е ОК.ТЕЛКОВЕТЕ СА ПЪЛНИ С ЦИГАНИ ОТ НИЩО БОЛНИ,НО ВЗИМАТ ПЕНСИИ ПО БОЛЕСТ.НО ТЕ ЗНАЯТ ПРИ КОГО ДА ОТИДАТ.ПОЗНАВАМ И МНОГО ХОРА ОТ ДРУГ ЕТНОС,КОЙТО НЯМАТ Е ЕДИН ДЕН ТР.СТАЖ ЗА ТАЯ ДЪРЖАВА И ТЕ ВЗИМАТ ПЕНСИИ ПО БОЛЕСТ.ГОВОРЯ ЗА КАРАКАЧАНИТЕ.
  • 23 ТЕЛК е странно

    4 1 Отговор
    образувание - човек с 5 байпаса е с 53%, а човек, имал затъмнение в белия дроба п в казармата /днес този човек е на 68 години.../ е със 78. Тъй де...
  • 24 Просто лъжеш

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Стар Комунист":

    - иби не си живял по онова време. Казвам ти го в качеството си на учител, който ТОГАВА се е занимавал със специализирано обучение на точно такива деца. Мога да споря с факти дали днешната "равнопоставеност" на т-нар. СОП ученици, поставени в масовите училища уж наравно с всички, им се отразява благоприятно - но това е друга тема.
  • 25 Очевидец

    6 1 Отговор
    В ТЕЛК без пари толкова ! Там не са лекари а търговци! Не са ви виновни Борисов и циганите а онези зверове в ТЕЛК! Не се наядоха прасетата$$$$$$$$$$

    Коментиран от #31

  • 26 9292

    4 0 Отговор
    Наистина е ад да се ходи по болници и ТЕЛК. Даже на един обикновен преглед е гадно да се отиде- то отношение, то надменно държание, то бавене и протакане, разкарване тук и там...
    Но майката няма право да се нахвърля срещу чуждите деца и да твърди, че се били уредили с 100% ТЕЛК. Много е грозно това изказване! Всеки сам си знае състоянието.
  • 27 Баба Яга

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Стар Комунист":

    По тошизъм имаше домове за деца и за възрастни с тежки ментални и физически недъзи,които бяха локализирани около малки населени места. И тогава имаше грижа за хронично болните хора,която беше по- достъпна,но не под формата на ТЕЛК .Идиопатичната епилепсия е неврологично заболяване ,а изследванията,които е необходимо да се правят периодично се заплащат от родителите. Не виждам в тази майка паразитизма,който вие виждате.А най -паразитната структура на света е банката,която нищо не произвежда,но печели от чуждия финансов ресурс,който и е поверен.
  • 28 Ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Все пак":

    Дано някога и ти да имаш пари за да не опираш до мин.Ангелов и подопечните му.
  • 29 ТЕЛК експерт

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "гостъ":

    Само тиквеници не могат да разберат,че корупцията не е в ТЕЛК а в НЕЛК - НАЦИОНАЛНАТА ЕКСПЕРТНА ЛЕКАРСКА КОМИСИЯ - СОФИЯ!! При обжалване на ТЕЛК решенията,било то от НОИ или от кандидат- инвалида, произнася се НЕЛК - София,в зависимост от платежоспособността на кандидат - инвалида!! Може да получи от 0 до 100 % плюс " чужда помощ"!! Решенията на НЕЛК са окончателни!!
  • 30 Явно

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Абв":

    Защото може би парите и силите и са били до тук.Анадънму?
  • 31 Дедо

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Очевидец":

    А бе неграмотнико!! Я прочети написаното от ТЕЛК-експерта # 29 !! Като си тиквеник,поне не дрънкай глупости!!!
  • 32 Баба Яга

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Все пак":

    И да е имала ,вече са свършили.Контролакризата ги е изяла.
  • 33 Хмммммм

    6 1 Отговор
    Тези унизителни процедури са още от соц-време. Имам чувството, че нищо не е помръднало там поне от 40г. Майка ми беше инвалид със заболяване, което не се лекува и пенсионер по болест. Не можеше да ходи, но я караха всяка година да ходи до ТЕЛК за преосвидетелстване за да продължава да си взима пенсията.
  • 34 АМОН

    5 1 Отговор
    ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ МАЙКИ С ПЕСЕНТА : Иван Пановски - "Еничари ходят,мамо" !!!

    ТАКАВА ГАВРА С БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ И ДЕЦАТА ИМ НЕ Е ИМАЛО И ПРЕЗ ТУРСКО!!
  • 35 мда

    3 2 Отговор
    Г-жо Десислава Хитова, още тази вечер излезте заедно със съседите си по балконите и ръкопляскайте на медиците от благодарност за това че се грижат за нас.
  • 36 Мишок

    3 1 Отговор
    така с всички телкове.Подиграват се и с хора на който им липсват крайници с хора получили инсулт и са с непоправими мозъчни травми но добър външен вид.Комисиите са съставени от най коравосърдечните безкруполни пенсионирани доктори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове