ФАКТИ.БГ

Възстановено е движението на влаковете в междугарието Твърдица-Шивачево

Междугарието Твърдица-Шивачево беше затворено за движение на 12.03.2021 г. след инцидент, при който дерайлира 16-ият вагон от 17-вагонна товарна композиция, превозваща пясък

Публикувана: 26 Март, 2021 12:52
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 770
Възстановено е движението на влаковете в междугарието Твърдица-Шивачево
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Движението на влаковете в междугарието Твърдица-Шивачево е възстановено, като железопътните превозвачи трябва да спазват скорост до 25 км/ч в отсечката.

Междугарието Твърдица-Шивачево беше затворено за движение на 12.03.2021 г. след инцидент, при който дерайлира 16-ият вагон от 17-вагонна товарна композиция, превозваща пясък.

Участъкът е част от трета главна жп линия София-Карлово-Бургас. Благодарение на денонощната съвместна работа на екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД строителните дейности бяха завършени предсрочно от предварително планираното време за ремонт, въпреки лошите метеорологични условия.

Екипите на двете дружества подновиха релсо-траверсовата скара на 3 400 м железен път, като тяхната работа продължава със строително-монтажни дейности за възстановяването на проектната скорост в междугарието.

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.


Ловци на бисери
патриарх Ириней
Пожелания на сръбски патриарх Ириней по случай Рожество Христово
Раждайте, множете се и напълнете страната"

Още бисери
ТОП 5