ФАКТИ.БГ

Корнелия Нинова: Останахме категорична опозиция и изготвихме алтернативата с ясен и конкретен план

Да не си и помислят от ГЕРБ да вдигнат данъците в тази криза както пише в програмата им - просто няма да позволим

Публикувана: 27 Март, 2021 17:06
53 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1560
Корнелия Нинова: Останахме категорична опозиция и изготвихме алтернативата с ясен и конкретен план
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.

Водещ: Как върви кампанията? Само седмица остава до 4-ти април, до изборите. Пътувате в цялата страна, какво ви питат, какво искат избирателите на БСП? За какво говорите?

Корнелия Нинова: Не само избирателите, защото на срещите идват и не членове на БСП. По-голяма част от хората и не само тези, които идват при нас искат промяна.

Забелязвам енергия, воля за това нещо, желание за работа. Така че вярвам, че ще се случи.

Водещ: С какви приоритети? Те са многократно изразявани от вас влизате в тази битка?

Корнелия Нинова: На първо място са проблемите, които очертава самия български народ. Това са бедност и доходи, неравенствата, които се увеличават в кризата, здравеопазване, икономика и образование.

Водещ: Тази бомба, която цъка с изборните протоколи какво значение има за левицата? Ще оттеглите ли Емил Войнов от ЦИК?

Корнелия Нинова: Не, разбира се. Управляващите се опитват да прехвърлят отговорността на БСП. И в наглостта трябва да има граници. Управляващите имаха мнозинството в парламента, което прие този Изборен кодекс. Имат мнозинство в ЦИК, която може по всяко време да промени протокола. Имат и изпълнителната власт. Така че ако обичат да си понесат отговорността и да гарантират честността на изборите. Очевидно искат да прехвърлят отговорността за хаоса, който създадоха на опозицията.

Но може би второто е по-важно - че искат да отклонят вниманието от важните теми в момента. Ето, и ние сега разговаряме сега по този въпрос, вместо да разговаряме по темите за ковид кризата, за икономическите мерки и за социалните мерки в помощ на хората.

Водещ: Сама поставихте трите следващи точки. Ковид кризата е първата. Социалните мерки, образование и нататък. Първо ковид кризата. Серия управленски грешки може би ще доведат ли до съмнения, до хаос в цялото управление на кризата и във ваксинационния план, който е част от здравната криза?

Корнелия Нинова: Те доведоха. Хаосът е налице. Истинската, обективната оценка я дават фактите и истината - първи по смъртност в Европа и втори в света. И последни по ваксинация. Това е оценката. Още повече, че тя идва вече не само от нас като опозиция, а вчера на Европейския съвет канцлерът Меркел посочи правителствата, които се оплакват от проблеми с ваксинацията като виновници за тези проблеми. Каза вие сте си виновни, защото не си организирахте процесът на ваксиниране и поръчката на ваксини както трябва.

И аз ви нося тук един документ, който е доказателство за тези думи на госпожа Меркел. Това е протокол от заседание на Здравната комисия в парламента, в който е записано, че министърът на здравеопазването казва следното: “С писмо от 14 октомври до Европейската комисия България заяви изричен отказ от включване в споразумението за закупуване на ваксини от единия вид”. След това Европейската комисия обръща внимание, че България е единствена отказала ваксини и българското правителство решава да възложи на друга държава тя да ги закупи от наше име и след това да ни ги препродаде.

Ето още едно доказателство за хаос, непоследователност, некомпетентност, а в този случай може би и умисъл за подобни действия.

Но това е картината. Всички я виждаме. Важно е какво следва оттук нататък. Какво след 4-ти април при спечелване на изборите да се направи, за да се спаси здравето на хората и да се стимулира икономиката и социалната политика. В краткосрочни мерки е най-важното първо да се възстановят списъците на възрастните, хората на първа линия и хронично болните. Да започне ваксинирането първо от тях. А не така хаотично както в момента. Ваксинирането да се прави от личните лекари, които познават болестите на своите пациенти и могат да проследят след това здравния им статус.

Ваксините да се доставят от РЗИ служебно на личните лекари, а не те да ходят по опашки да се редят и да чакат. Веднага да започнат и без това много закъснели преговори за доставка на китайска и руска ваксина “Спутник V”.

Да се разделят болниците на ковид- болници и чисти от ковид. Защото много хора не могат да се лекуват от други болници в момента заради ковид ограниченията. И хора починаха заради това.

Това е в спешен порядък при спечелване на изборите от наша страна след 4-ти.

Разбира се има и средносрочни и дългосрочни политики и мерки. Едно от най-важните е да гарантираме кадрите в здравеопазването, защото това е проблем. Държавата да плаща специализациите на младите лекари, но след това те да се ангажират да работят определено време в България. Както и да се издаде държавна наредба за базови заплати на медицинските кадри, за да могат да са сигурни в едни базови доходи на месец, а след това всяка болница да надгражда над тях.

И разбира се две най-важни неща, но те изискват повече време и усилия. Няма да станат веднага, но ги стартираме веднага - това е държавните и общински болници да преминат от търговски дружества към лечебни заведения по Закона за лечебните заведения и електронната здравна карта на всеки български гражданин.

С тези краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки ви гарантирам сериозна промяна в здравеопазването, ориентирана към грижа за хората.

Водещ: За една лява партия г-жо Нинова икономическите и социални мерки са най-логичното нещо. Какво бихте променили в момента? Как се изразходват в момента средствата? Очевидно правителството до последно продължава да отпуска помощи в различни сектори и дава пари. Каква е философията на даването на пари?

Корнелия Нинова: Предлагам ви пак да го оценим по резултатите, защото се раздават много пари, но да видим какъв е ефектът от тях.

Правителството прогнозираше за 2020 г. в резултат на ковид кризата спад на българската икономика с 3%. Европейските институции, Европейската банка за възстановяване и развитие и други институции ни даваха прогноза за 3.7% спад. Реално приключихме България 2020г. с 4.2%.

Следователно, нито прогнозите на правителството са верни, нито действията, които предприемат водят до очакван резултат.

Какво трябва да се направи?

Отново ще разположа мерките в спешен порядък и в по-дългосрочен план.

Спешно при спечелване на изборите, на следващия ден обявяваме данъчна ваканция за бизнеса. Няма никаква логика в това да плащаш данък “Смет”, ако не произвеждаш и не работиш.

Второ, покриване на по-голяма част от оборотния капитал.

Трето, драстично намаляване на документите, които се изискват, за да кандидатстват фирмите за помощ от ковид кризата.

Между 30-40 документа се изискват. Това трябва категорично и бързо да се намали като тежест за бизнеса.

Да не си и помислят ГЕРБ - просто няма да позволим да вдигнат данъците в тази криза.

В програмата си са предвидили нов подоходен данък, който прехвърлят към общините разбира се, защото да се носи отговорност е нетипично за тях.

Нов подоходен данък, нови пазарни данъчни оценки на сградите, на имотите на хората, на къщите, което означава повишаване на данък “Сгради”. Нови увеличения по отношение на моторните превозни средства. Всичко това прехвърлят на общините, за да не носят те отговорност.

Не можеш в криза да вдигаш така данъци.

Водещ: А как общината взима подоходен данък от физически лица?

Корнелия Нинова: Питайте Томислав Дончев. Вижте в програмата им на 36-та страница какво пише: нов подоходен данък, който общините трябва да събират.

Обратното трябва да се направи - от парите, които сега събират общините един определен процент, който уточняваме сега със Сдружението на общините да остава при тях. Да не ги превеждат в централния бюджет, а да остава при тях.

Но нека да кажа и за средносрочни и дългосрочни мерки. Най-важното нещо, което ще направим е да освободим бизнеса от реката. Всякакъв рекет - административен, икономически, политически.

Административен - между 22 и 25 закона спешно търпят промяна, защото те налагат много административни наредби и пречки за правене на нормален бизнес.

Между 40 и 50 подзаконови нормативни актове, наредби, ПМС-та веднага трябва да бъдат отменени или пренаписани, за да се даде свобода за работа на бизнеса.

По-малко бюрокрация чрез 6-те електронни регистъра, които сме заложили в нашата програма, които ше облекчат и гражданите, и бизнеса.

Оттук нататък държавата ще бъде партньор на бизнеса, а не механизъм за натиск през администрацията, не механизъм за рекет.

Какво имам предвид под политически и икономически натиск:

Ще бъдете освободени от този политически и икономически натиск - или да връщате комисионни на властта от взети обществени поръчки, или пък някой да иска да ви вземе бизнеса, защото е добър.

Гарантирам ви свобода за правене на производство и икономика и за осигуряване на работни места.

Водещ: С нагласа ли сте за изборна победа? Казахте печелим на 4-ти изборите.

Корнелия Нинова: Категорично сме с такава нагласа. Работим за това. Разбира се, хората ще решат, но ние сме готови с конкретни и ясни стъпки буквално от първия ден с какво трябва да се започне.

Водещ: Питам ви г-жо Нинова, защото разликата се увеличи между ГЕРБ и БСП според социологията. Притеснява ли ви, че антивотът срещу ГЕРБ не се прелива в БСП?

Корнелия Нинова: Не ни притеснява, защото четем социологическите проучвания докрай.

И там дори и тези, които дават голяма разлика над 5% например казват в края на изследването: “Към този момент не може да се каже кой ще е победителят. Това не е прогноза за изборите, това е моментна снимка на настроенията”

Или пък разликата между нас и ГЕРБ е 3%, отдолу пише: “Статистическата грешка е над 3%”. Разбирам ги - слагат си оправдания за след 4-ти. Но това си е тяхна работа. Ние си работим за кампанията за изборите. Ще си говорим на 4-ти през нощта.

Водещ: Тоест процентът на колебаещи се ще решат изхода на изборите. Колебаещите се ще имат последната дума, за да определят победителя?

Корнелия Нинова: По-интересна е една друга голяма група в почти всички социологически проучвания - хора, които са решили за кого ще гласуват, но не искат да кажат.

Това е от страх и това е ужасно. Да си решил кого харесваш и за кого ще гласуваш и да не смееш да го кажеш означава, че тази власт държи хората в страх. И една от основните ни цели е да ги освободим от този страх и да бъдат свободни хора след 4-ти.

Водещ: Твърдото ядро е ясно и механизмите през последната една седмица още 7-8 дни има до изборите за привличане на гласове от периферията?

Корнелия Нинова: Политиките, посланията, но и оценка на миналото. Съдете за партиите и политиците не само по думите и обещанията днес, а по това, което са правили в последните 4 години поне.

Говоря за последните 4, защото съм председател на партията оттогава. И през тези 4 години ние доказахме няколко неща:

Първо, не се съгласихме на предложението на правителство на ГЕРБ в началото на този мандат да стана председател на парламента или да имаме министри.

Влязохме с цел промяна, борба с паралелната държава и задкулисието и показахме, че за пари и постове няма да се предаден и продадем.

4 години бяхме категорична и единствена опозиция в парламента. Имаше всякакви плаващи мнозинства. Всички други партии подкрепяха това правителство. Ние останахме категорична опозиция и изготвихме алтернативата.

Днес имаме ясен и конкретен план за управление.

Водещ: Ако имате желание да се обърнете към аудиторията, към вашите избиратели.

Корнелия Нинова: Разбира се.

Уважаеми български граждани,

бъдете свободни хора. Идете и гласувайте. 4-ти, 4-ти с номер 4 в бюлетината. С грижа за хората!

Вижте новината в страницата на БСП.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.1 от 12 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Врачка
1 Отговор
Другарко Нинова,Вие сте родена за победител и се надявам след 04/04
Българският народ да Ви гласува доверие да го управлявате и изведете от кризата.Успех.

Коментиран от #27, #29, #33


Оценка:
-64 +17

НОВО ПЕТ
2 Отговор
ОСТАНЕТЕ СИ ОПОЗИЦИЯ...НАЙ ВИ ПОДХОЖДА, ПЪК И СВИКНАХТЕ.....

Коментиран от #39


Оценка:
-27 +39

НОВО ПЕТ
3 Отговор
ЩО ВИ НЕМАШЕ НА ПРОТЕСТИТЕ, А СЕ СКРИХТЕ КАТО...МИШКИ

Коментиран от #23


Оценка:
-15 +28

како корни
4 Отговор
когато казваш категорична опозиция,ми светна една червена лампа с надпис -лъжа!

Оценка:
-15 +33

нннн
5 Отговор
СПРАВЕДЛИВОСТ - това трябва да е най- първият приоритет!

Оценка:
-2 +25

Гост
6 Отговор
План петилетка да крадем да крадем да крадем

Оценка:
-14 +31

ВОПЪЛ
7 Отговор
ЯСЕН ПЛАН /ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДНИ НЕ МОЖЕМ ДА КРАДЕМ КАКТО БЯХМЕ СВИКНАЛИ, СТИГА ТОЛКОВА ДИКТАТУРА ЩЕ ИЗМРЕМ ГЛАДНИ/

Оценка:
-10 +25

Хаха
8 Отговор
Иди си на село там ти е мястото

Коментиран от #13


Оценка:
-12 +30

Кака Мара
9 Отговор
Върти , суче само за руската и китайската ваксина си дрънка. Я си я сложете първо вие , ама на живо . Да не се сврите като Путин дето не каза каква си е боцнал .

Оценка:
-8 +30

НОВО ПЕТ
10 Отговор
БСП КОМУНЯГИТЕ ИЗГЛАДНЯХА.......ПОСЛЕДНИ НАПЪНИ ЗА ВЛАСТТА.......И ПАК ОПОЗИЦИЯ...ЩО ТАКА БЕ ...ДРУГАРИ

Оценка:
-12 +27

Да бе, опозиция.
11 Отговор
Още си спомняк как БСП и ГЕРБ си гласуваха 8 лв субсидия, всместо 1 лв. Тези са в опозиция, ама само докато видят парата. След, това каквото каже царица Парица.

Оценка:
-9 +19

нора
12 Отговор
Корни,че Хорни вие сте,вечно втори,макар и Столетница и петдесет назад.Да ме прости вечно втория и сребърен медалист Осман Дуралиев,с българско име вероятно Огнян ДУРЕВ,но видяхме,как управлявате,какво заграбихте за себе си и колко милеете за народа.НИЩО хубаво не видяхме от ВАС,а и нищо не чакайте от НАС
Друго трябва да правите,искате,мислите и променяте.При ВАС НЕ ПРОМЯНА,МИСЛЕНЕ И ДЕЙСТВИЕ ...НЯМА!Резултати след ...ДПС!

Оценка:
-9 +13

pepy
13 Отговор

До коментар #8 от "Хаха":


"Иди си на село там ти е мястото"

Тя иска да си разиграва коня на още три места, а ти я пращаш на село...


Оценка:
-8 +35

БСП....ИЗБОРНИТЕ ТУПАНИ
14 Отговор
ПАК НАПИРАТ ЗА ПАРЛАМЕНТА, ПАЧКИ ДА ТРУПАТ,НЕИСТОВО БОГАТИ ДА СТАВАТ, КРЪВЧИЦА НАРОДНА ДА СМУЧКАТ....БСП ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ТРЪСТИКАТА, ЯКО БАЧКАТ, ЗЛОБНО ГИ ЮРКАТ, ОТ ГЛАД УМИРАТ......КЪДЕ ГО СОЦИАЛИЗМА ДРУГАРКО НИНОВА....СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ ХОРАТА С РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ....НЕ ВИ ЛИ Е.....СРАМ

Оценка:
-11 +23

15
Този коментар е премахнат от модератор.
Нагли "опозиционери"
16 Отговор
Каква опозиция сте вие! На какво сте опозиция!
Примера с КТБ е достатъчен - разграбването на банката започна през вашето управление (Орешарски) и завърши при ГЕРБ.
Едно сте.

Оценка:
-6 +21

АМИ
17 Отговор
Най ВИ подхожда да бъдете опозиция , оставете на БОЙКО да ръководи държавата!

Оценка:
-11 +15

Бреййййй
18 Отговор
Вий голяма я свършихте бре......................направо сте за похвала.

Оценка:
-5 +15

ПРЕЗ КУ*РО СТЕ МИ, ТРА'ВИС
19 Отговор
НИЕ СИ ГЛАСУВАМЕ ЗА БОЙКО!
К*Р,..ДАВИЕВАМАЙ КАТА.. АЙ'ДУШКА И ПЕ"ДАЛ'СКА,...

Оценка:
-9 +13

Другия с коня
20 Отговор
Червен цървул гнусен....

Оценка:
-9 +16

НИНОВА......В УПЛАХ
21 Отговор
С ПРОГРАМИ ИЗБОРИ НЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ....КЪДЕ БЯХТЕ НА ПРОТЕСТИТЕ....СКРИХТЕ СЕ КАТО МИШОЦИ...И РАДЕВ СЕ СКАТА.....И ТРОЙКАТА СЕ РАЗПИЛЯ И МАНОЛОВА СЕ ОПИТА ДА БЪДЕ ВЕЛИКА....ВСИЧКИ СТЕ ЕДНА ГОЛЯМА КЛОУНАДА....ПОСЛЕ ЩО БОРИСОВ ВИ МАЧКА НА ИЗБОРИТЕ...ЩОТО СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ....ДРУГАРИ

Оценка:
-7 +14

С номер 28 и се
22 Отговор
купува еднопосочен билет за с. Крушовица....

Оценка:
-7 +19

Крум
23 Отговор

До коментар #3 от "НОВО ПЕТ":


... Зарков беше!!!

Оценка:
-1 +4

Заредете се с
24 Отговор
Пуканки и много бира... от 20 часа на 04.04 се откриват великите канибалски игри на Позитано....!

Оценка:
-5 +16

селтак
25 Отговор
ПЛАНА ВИ Е ЯСЕН!

Оценка:
-2 +13

Античекмедже
26 Отговор
Браво Корнела! Мисля за вас да гласувам.

Оценка:
-23 +10

розово
27 Отговор

До коментар #1 от "Врачка":


Минусите говорят но другаря не си е сложил слуховият апарат.

Оценка:
-2 +15

gEPP
28 Отговор
И нито една дума за протестите срещу герб, за подкрепата към изборния кодекс на герб/ дпс, където не бива да има електронно гласуване? бсп доста ясно подкрепя герб, само ляля от време на време.

Оценка:
-2 +10

Исус Христос
29 Отговор

До коментар #1 от "Врачка":


Ще пазя България от това зло.

Оценка:
-3 +9

Софянец
30 Отговор
ГЕРБ е Гроб За България

Оценка:
-8 +7

факт
31 Отговор
скрита патерица на статуквото!

Оценка:
-2 +6

Червен и ляв
32 Отговор
ВЕрвам ти крушовенке,толкова ти вярвам, че СТЕ "ОПОЗИЦИЯ" ,колкото ако приемем,че гащите са опозиция на ...дупето...Който ме е разбрал-разбрал...

Оценка:
-1 +8

33
Този коментар е премахнат от модератор.
Аз Негодника
34 Отговор
СОЦИАЛНАТА ПАРТИЯ - КУМАВАТА РОДА ОТ ОЛИГАРСИ

Оценка:
-1 +8

334455
35 Отговор
КРАТКА ИСТОРИЯ НА БСП СЛЕД 1989г:
Луканов ’89-’90 – „Луканова зима”, инфлация, глад и мизерия
Беров ’92-’92 – „застрахователен бизнес”, рекет, ВИС, СИК
Виденов ’94-’96 – „Виденова зима”, инфлация, глад и мизерия, източени банки.
Станишев 2005-’09 – учителски стачки, полицейско насилие, замразени еврофондове, отвличания
Орешарски 2013 - 2014 - масови протести, полицейско насилие, мафията публично заема висши постове, обир на КТБ.
""Управлението на БСП през 1995-1997 г. остави разрушителни последици върху българската икономика и финанси. Сривът на БВП от началото на 1996 до началото на 1997 г. е 15 %, а индексът на бедност за двете години социалистическо управление нараства от 5,5 % до 36 %.

Оценка:
-3 +6

НИКОГА ВЛАСТ ЗА БСП
36 Отговор
МНОЗИНСТВОТО ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НЕ ВИ ВЯРВАТ.....И ЗАЩО ДА ГО ПРАВЯТ.......
КАТО НИЩО НОВО НЕ ПРЕДЛАГАТЕ.....ДОРИ НЕ ПОТВЪРЖДАВАТЕ ЯСНО ЧЛЕНСТВОТО НИ В НАТО И ....ЕС...ОСТАНЕТЕ СИ В....МИНАЛОТО...ТАМ ВИ Е МЯСТОТО

Оценка:
-3 +7

37
Този коментар е премахнат от модератор.
ХайлАдолф
38 Отговор
Не знаех бе КОРнелка , че имате алтернативен план за ново разграбване на България , а може ли да кажеш и кой е основния ви грабителски план , ей така предизборно да си кажеш ....

Оценка:
-4 +4

Истината2
39 Отговор

До коментар #2 от "НОВО ПЕТ":


И вие сте доволни и щастливи, когато ви управлява престъпната шайка.Но Нинова няма изтекли записи КОМПРОМАТИ. Няма и снимки с ПАЧКИ евро и кюлчета злато.И ако си мислите,че в останалите партии няма бивши партийни членове от миналото,то жалко за вас.Много народ ще гласува за бсп,също и аз.Това е спасението за България и за народа.Обединени само,ще премахнем престъпниците и главната мутра .Но някои хора не го разбират и живеят в държавата на мутрите.Победа на 4.4.2021 с бюлетина 4.За България ,да си я върнем обратно на народа.

Оценка:
-6 +4

ДоВрачкаГейска
40 Отговор

До коментар #37 от "Врачка":


Много си зле мило джендърче още полово неориентирано . Пийвай си женски хормони и дано ти порасват по бързо гърдичките ...

Коментиран от #42


Оценка:
-1 +3

John
41 Отговор
Успех на Нинова! И както казва - бъдете свободни хора!

Оценка:
-6 +4

Врачка
42 Отговор

До коментар #40 от "ДоВрачкаГейска":


Самият факт,че модераторът—цензуриращ сайта ме е изтрил показва,че съм на прав път и истината не бива да бъде поощрявана тук.
Гласувайте за ГЕРБ — Комунисти,те ще ви направят свободни...хахаха

Оценка:
-2 +2

Стамат
43 Отговор
Вие може и да сте част от опозицията, но не сте алтернатива, само от вашите редици се чува за премахване на плоския данък.

Оценка:
-2 +2

Борисов
44 Отговор
И тази и мутрата са за затвор Тя затова правеше вот на недоверие защото имаше уговорка с Агата знаеики че гласовете не и стигат Рогата крава

Оценка:
-1 +1

Рррр
45 Отговор
Врачката не си е пила хапчетата,или се е заблудила в предсказанията.

Оценка:
-0 +1

с Крушовица
46 Отговор
Нинова изглежда вяла и примирена. Може и да са се разбрали с Борисов, нали са от една майка раждани, пък и някое чекмедже да е свършило работа.

Коментиран от #51


Оценка:
-2 +1

Аааааа
47 Отговор
Ама то и опозиция имало от кога така?

Оценка:
-2 +0

Ванката
48 Отговор
Нинова!Ааааре бегаа от тука,ма!Аре бегаааай ма!

Оценка:
-2 +0

Абе
49 Отговор
Къде го черепа,бре?Нали щеше да си идва тоя мушмол?

Коментиран от #50


Оценка:
-0 +1

селтак
50 Отговор

До коментар #49 от "Абе":


Ма то и Румен Овч нещо го нема! Явно крои планове за процъвтяването на България!

Оценка:
-0 +0

чичо
51 Отговор

До коментар #46 от "с Крушовица":


Ти шегуваш ли се?Някакво невзрачно чекмедже между огромните червени куфари.Че коя Нинова или кой Гечев ще го забележи?

Оценка:
-1 +0

чичо
52 Отговор
ФАКТИ,това написаното под статията,като подлога ми изглежда.

Оценка:
-0 +0

Анонимен
53 Отговор
Който внесе незабавно Спутник V, гласувам за него!!!

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Мартин Димитров
Лидерът на СДС Мартин Димитров коментира международното споразумение АСТА за борба с фалшифицирането в интернет, предизвикало силен обществен отпор
Интернет-следенето е най-голяма мечта на Цветан Цветанов и Румен Петков. Те винаги са го мечтали, само че някой друг го е написал."

Още бисери
ТОП 5