Last news in Fakti

30 Март, 2021 10:19 2 409 41

Доц. Кунчев: Вървим към плато, но може отново да затегнем мерките, ако ...

  • доц. ангел кунчев-
  • мерки

Отваряме това, което не крие риск. Там, където хората могат да намерят отдушник от всички мерки, които вече толкова време търпят, каза главният държавен инспектор

Доц. Кунчев: Вървим към плато, но може отново да затегнем мерките, ако ... - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В страната не е еднакво натоварването, това, което сравняваме е общата картина, в 2/3 от областите няма натоварване. Натискът е по-голям, но възможността на системата да го поеме е още по-добра. Откази, за разлика от миналата година в болниците, няма. Това заяви главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев на извънреден брифинг.

Това, което искам да кажа като обосновка за разхлабване на мерките – около милион, милион и половина души са имунни - 250 000 са преболедували, цифрата е по-голяма и вероятно са 500 хиляди, и 450 хиляди са ваксинирани, като тяхната бройка ще расте с около 10 000 на ден.

Отваряме това, което не крие риск. Там, където хората могат да намерят отдушник от всички мерки, които вече толкова време търпят.

Затягане на мерките ще има тогава, когато заболяемостта започне да расте рязко нагоре. Засега сме го предотвратили. Вървим към плато.

Хората, получили първа доза имат също около 60-65 % защита.

И трите взрива в старческите домове от миналата седмица бяха заради неваксиниран персонал. Днес ще изпратя писмо на министъра. Продължаваме да твърдим, че ваксината е доброволна, но трябва да се използват всички канали да се убеди персонала, който работи с възрастни хора, че трябва да се ваксинират.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брадвата

    49 3 Отговор
    Плато от 4хил нови на ден ли бе... Геноцид е това
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    55 2 Отговор
    Кое по ред ПЛАТО бе ‼ Направо ни вкарахте в БЛАТОТО‼
  • 3 Софиянеца

    47 2 Отговор
    Не вървите към платото, а към канафката на 4.4 2021 ще разберете продажни професорчета!
  • 4 Мислещ

    47 1 Отговор
    "това, което не крие риск" - а щом не крие риск, защо го затворихте бе престъпници!
  • 5 слонада

    32 0 Отговор
    Брадато човече, вървиш към на дървото клона с въжето за терор!
  • 6 ПРОФ. МЕНТАРДЖИЕВ

    42 1 Отговор
    За последните 24 часа умрели от индуслт и инфаркт няма само от Ковид има умрели

    Коментиран от #16

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    39 0 Отговор
    Обяснявахте как катерим връх , после ще има плато и после пандемията щяла да затихне! Обяснявахте как ще има недостиг на чували за трупове! Глобяват хора без маски в парковете ! А ПЛАНДЕМИЯТА ВЪРВИ ПО ПЛАН ‼
  • 8 Гошо

    19 0 Отговор
    Хахаха единия казва едно Другия друго
  • 9 Отново

    28 0 Отговор
    И отново неадекватни. Безгръбначни вличуги, които се гънат около тиква.
  • 10 Българин

    31 2 Отговор
    Как така в целия свят изчезна тоя хипер мега страшен вирус, а остана само в европейските страни където има локадауни??? Една година си играехте и лъгахте народа, след изборите гражданите ще вземат новите мерки и ще вървите не към платото, а към затвора!

    Коментиран от #23

  • 11 5262

    23 0 Отговор
    за вас след платото идва само едно падението
  • 12 bandita

    4 39 Отговор
    абсолютно затваряне до достигане поне 80% имунизационно покритие (тези които са преболедували може и с 1 доза само). излизане само със СМС до магазина/аптека. затваряне на магазините дори и за хранителни стоки. нужно е ВОЕННО положение за да се справим с този мор.

    Коментиран от #18, #20

  • 13 Тра-ла-ла

    20 0 Отговор
    Тоз като го видя вече и ми..идва....да..🤢🤢🤢🤮🤮😫😫😫🤮🤮🤮😫🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  • 14 ТаУмВзе

    20 0 Отговор
    Давим се в тиняк дънен на герберастията. БЕЛЕНЕ!
  • 15 БАЙ Х@Й‼

    18 0 Отговор
    господа професори-ПРОСТАЦИ / без извинение/ , защо семейство отива в хранителен и съпругата трябва да чака отвън ??????? Защото е нормално 66 годишен мъж да живее семейно с 64 годишна жена , но УМНИЦИТЕ въвели зелен коридор за пазаруване явно са с празни тавански помещения 😡😡😡😡😡😡
  • 16 Истината

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "ПРОФ. МЕНТАРДЖИЕВ":

    Вчера има 48 починали от Ковид, които са имали леко придружаващо заболяване - терминален рак. В тази връзка пожелавам от сърце на Кунчев, всички други щабаджии и Ангелов никога да не се разболеят от коварната и смъртоносна корона, а да хванат безобиден рак в терминален стадий.
  • 17 Последния Софиянец

    32 1 Отговор
    Днес Ботокса си призна това което всички подозирахме.Че събират от събота и неделя починали и ги вадят накуп в понеделник вечер да плашат хората.Затвор за НОЩ за всяване на паника.Гешев спиш ли!?

    Коментиран от #27

  • 18 БАЙ Х@Й‼

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "bandita":

    Абе направо раздавай цианкалия‼
  • 19 Топ

    22 2 Отговор
    ВРЕМЕ Е НАРОДА ДА ВИ ЗАТЕГНЕ!ИДВА ВИДОВ ДЕН!НА 04.04 2021 ДА СЛОЖИМ КРАЙ НА ТАЗИ ИЗМАМА,!

    Коментиран от #38

  • 20 Хахаха

    16 4 Отговор

    До коментар #12 от "bandita":

    Пръскаш се от яд докато гледаш как нормалните хора си живеят живота докато ти стоиш с напълнени гащи скрит под леглото, а:))) Споко, още малко и от този стрес и паника ще получиш инфарктче и ще си в постоянен локдаун на два метра под земята:)

    Коментиран от #21

  • 21 bandita

    4 17 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    а теб не те ли е яд като има завишение със 100% на смъртността в България? тук може и да си развяваш коня и да не спазваш мерки ама те европейците са го измислили - зелен паспорт и скоро време ще излизаш само от града до селото ахахах ама то с тоя умствен багаж едва ли и може да си позволиш да отидеш някъде извън страната хаха

    Коментиран от #24, #31

  • 22 Тиква

    12 0 Отговор
    Кунчев към кое плато вървиш ти? Вървим към блато пак, не плато. Знаеш че, тъкмо ще отворите и след седмица пак ще затворите. Бъди реалист и мисли. Ние мислим за вас за затвора.
  • 23 Лайка

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Това къде го чете у ФейСа или си на хапчета? Стига спами и дано не стигнеш до лекари и попа.

    Коментиран от #29, #32

  • 24 Келеш

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "bandita":

    Айде марш под юргана
  • 25 Пенсионер

    12 4 Отговор
    Мерките са само на хартия. В големите хранителни магазини хората се тъпчат един до друг , много без маски или неправилно поставени. Липсва всякакъв контро както от самите магазини, така от РЗИ, общини държава. В обществения транспорт, а и в други магазини е същото! Няма контрол дори карантинираните спазват ли карантината.

    Коментиран от #33

  • 26 Azz

    9 0 Отговор
    Мунчо,селския идиот,ама алчен...
  • 27 АБВГД

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Той не се е събуждал, ти дали спи... Събужда се само като има поръчка от Ганьо и толкова.
  • 28 Бонсай

    8 0 Отговор
    Искат хората съвсем да се шашнат.
    Тези хаотични решения хич не са хаотични!
    Искат да убият и последната надежда и вяра у всеки.
    Престъпници.
    Бог ще ги накаже.

    Коментиран от #30

  • 29 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Лайка":

    Четох го в официален документ на Министерството на здравеопазването /е постовете във фейса са по правдопобни от техните стъкмистики/. А ти дано си на противозачатъчни, че така вечно наведена пред всеки не се знае колко пъти ще дадеш положителен тест, но не за безсимптомния грип. П.П. В България стигнеш ли до белите мафиоти стигаш и до попа затова си лекувам хремата вкъщи, както съм го правил цял живот.
  • 30 Просветен илюминат

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бонсай":

    Ето един пример,който обяснява как въздейства ежедневното говорене по медиите за вируса и в резултат от страха умират повече хора отколкото от самия вирус: Има един експеримент на Авицена.Той поставил в клетката на вълка едно агне отделено с решетка .Въпреки че агнето било хранено добре, постоянният страх от присъствието на вълка бързо го довело до смърт. Топлата вода откога е открита и сега само манипулацията се повтаря защото стадото трябва да стои в кошарата.
  • 31 Хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "bandita":

    Със зелен или бимбян паспорт на теб пак ще ти трябва памперс да излезеш от под леглото, докато аз с моя умствен багаж ще се веселя с роднини и приятели по заведения:) А и след година като почнат наистина сериозните странични ефекти от ваксините тези с паспортите ще бъдат сложени под домашен арест, разбира се тези които са оцелели:)
  • 32 Просветен илюминат

    11 0 Отговор

    До коментар #23 от "Лайка":

    Защо масово се пише,че всеки умира от Ковид?
    Имаш проблем и ти правят ПСР тес и като е положителен ти оставят другият проблем и те почват за Ковид и като не те лекуват за каквото си ги потърсил и умреш,те пишат починал от Ковид.
    Сега наясно ли как действа здравната система?
    Или Ковид се оказа лек,за всички други болести защото вече има само Ковид?
  • 33 Да ама не

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Пенсионер":

    В Германия мерките се спазват и са в локдаун от 5 месеца, но броя заразени и починали постоянно се увеличава, в Пекин пък миналата седмица гледах едно видео в магазин тип МОЛ, вътре имаше поне 2000 човека един до друг, но в Китай ковид вече няма, в Тексас откакто махнаха всички мерки и забраниха носенето на маски стана щата с най-малко заразени в САЩ, извода оставям на мислещите!

    Коментиран от #36

  • 34 Rte

    8 1 Отговор
    Най-важното е, че след 5ти април, няма да решавате вие кретени.
  • 35 БАЦЕ БАЦИЛА

    7 0 Отговор
    Кунчев,Борисов преди малко е обявил,че от понеделник отваря бе!Как става така, че след десетдневен локдаун всичко се оправи?Дали не е свързано с изборите?
  • 36 Глупости

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "Да ама не":

    Когато мерките се прилагат с идеята не да се контролира епидемията, а да се постигне нулево разпространение на вируса резултата е съвсем друг. Като го направи Нова Зеландия, но там от самото начало за всеки влизащ на нейна територия имам задължителна карантина, и то не в дома, а в специален център. Една година вече там има само 26 починали човека и 2493 зарази ли се при население от около 5 милиона. За това се мълчи обаче и се коментира Швеция в която починалите са 13194, а заразените са 732070 при население около 10 милиона.
  • 37 Асан

    2 0 Отговор
    Нали се сещате че ще трябва да давате пари за затворените хихи
  • 38 Тра-ла-ла

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Топ":

    Напълно съм съгласен! Имате ли идея как да стане?
  • 39 ВЪРВИМ

    2 0 Отговор
    КЪМ БЛЯ, БЛЯ ВСЕКИ ДЕН. КЪМ
    ПЛАТО АМА МОЖЕ СЛЕД МАЛКО ДА СЕ УДАВИМ. САМО ШМЕКЕРУВАНЕ ЛЪЖИ И ТОРМОЗ. НЕ ИЗДЪРЖАМ.
  • 40 Яна

    2 0 Отговор
    Стига с тези мерки. Всичко се прави от хора и за хора с много средства. Сутрин отваряме - вечер затваряме.
    Колко е намалял броя на болните???
  • 41 подлога

    2 0 Отговор
    какво плато бе идиот,по един самолет хора на ден убивате,трябва да ви съдят и обесят на софийските кестени
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове