Last news in Fakti

31 Март, 2021 08:44 4 401 50

Доц. Кунчев обясни за падналите и оставащите мерки

  • доц. ангел кунчев-
  • мерки

Ако работите в офис 8 часа с доста хора и неработещ климатик, с кое е по-рисково това да седнете в заведение с градина, запита експертът

Доц. Кунчев обясни за падналите и оставащите мерки - 1
Снимка: БГНЕС

Подхождаме много внимателно с мерките, за да видим какъв ще е ефектът. За пръв път посочваме мерки, които разпределяме във времето. Коя важи до 5 април, коя - до 12-ти, коя е до края на месеца и т.н. Това заяви за БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Ако работите в офис 8 часа с доста хора и неработещ климатик, с кое е по-рисково това да седнете в заведение с градина", запита експертът.

"Моловете в някои от моментите са претоварени с хора. Не е проблемът в чисто търговския им характер, а в социалния, особено като стане студено. Там хората си правят срещи, разхождат се и пр., в което няма лошо, но не и в тези рискови моменти", каза още той.

"Нека видим какви ще са седмичните данни и какво се случва около нас. Много е рано да търсим кой знае какъв ефект. Сега искаме да не продължи нарастването на заболели. Ако се стационираме около 750-800 на 100 хил. заболяемост из страната, ще е добре. На фона на случващото се в Европа нещата не са толкова лоши", добави доц. Кунчев.

"Със 700 хил. дози ваксини, които пристигат през април, ще стигнем до всички фази на имунизация, дори до 5-тата", увери експертът.

"Задържането на растежът на заболели вече е налице, включително и на цифрите на хоспитализираните", каза той.

Запитан кога ще отворят стадионите, доц. Кунчев отговори: "Нямате идея какви имейли получих относно фитнесите и басейните от хора, които искат да тренират. Стадионите ще ги отворим тогава, когато може. Начинът на поведение там и концентрацията на хора е по-различен".


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай шиле

    19 41 Отговор
    На поръчковата статия, че корнела води на изборите са забранили коментарите!!! Защо ли?

    Коментиран от #8, #37, #48, #49

  • 2 Фикус

    36 2 Отговор
    Доц. Кунчев обясни за морално изпадналите и оставащите мерки с отверки.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    66 3 Отговор
    СМЕШНИ ПОДЛОГИ НЕКАДЪРНИ................................................ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ,ТИЯ РЕШАВАТ СЪДБИТЕ ВИ И НА ДЕЦАТА ВИ...................УЖАС
  • 5 Azz

    53 1 Отговор
    Ти и останалите алчни чакали в така нареченият щаб,от земен съд сигурно ще ви се размине,но дано тоя отгоре ви раздаде така,че и внуците ви да ви мразят!!!

    Коментиран от #15

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    35 0 Отговор
    А нещо за БОТОКСА ⁉️
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    37 0 Отговор
    Костадин Ангелов,Коце Ботокса, именуван професор и министър на здравеопазването, няма хабилитационен труд за получаване на званието‼‼‼‼

    Коментиран от #20

  • 8 Политолог

    1 20 Отговор

    До коментар #1 от "Бай шиле":

    Е как защо - от екстаза на ушанките щеше да се преговари сайта...😂
  • 9 МИУИ ВАНИУИ

    27 0 Отговор
    ква градинка бе .....този то вън 2 С в този щаб всички сте кукли на конци ,жалко ви за образованието МЕЖДУ ДРУГОТО КО ПРАЙ ОНЯ "ПРОФЕСОР" ПОД ПРИКРИТИЕ
  • 10 Българка

    33 0 Отговор
    В България има здравна мафия, която управлява милиардите за здравеопазването! В нея активно от 10 години участва и ръководи грабежа бившият здравен- сегаше финансов министър Ананиев. Запитайте се защо при положение, че в България има близо 400 болници, от които голяма част са частни, защо само около 150 участват в борбата/лечението на болни от корона вирус! Здравето на българите и икономиката ни не са ластик, който глутницата опъва! (това е твърдение на Б.Борисов) В джобовете на здравните олигарси потъват милиарди!
    Мутри вън!

    Коментиран от #12

  • 11 yordan

    29 0 Отговор
    ВСИЧКИ СТЕ ЗА АУШВИЦ
  • 12 АНОНИМЕН

    23 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Стар пост от лятото на 2020г.:"Навремето Киро Ананиев замиташе следите от кражбите на Иван Костов, после тези на "царя". При Борисов не знам защо се прави че разбира от медицина и превенции на инфекции, ами не си подаде оставката, че да може да се назначи някой дето наистина разбира от тези неща"
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ТОЗИ

    27 0 Отговор
    СЕ ОЛЯ. ЗАЩО СЛЕД КАТО СА ПО ОПАСНИ ОТ ОФИСА БЯХА ЗАТВОТЕНИ. 5 МЕСЕЦА?!? ЗАЩОТО
    КАКВОТО КАЖЕ ПАДИШАХА. САМО ГОВОРЯТ ЛЪЖАТ И СЕ ОПРАВДАВАТ.
    ЗА ТАЗИ РАБОТА КОЯТО ВЪРШАТ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ И 1 СТОТИНКА. ВСИЧКИ НА 04 04 ГЛАСУВАМЕ ЗА
    ДА ИЗМЕТЕМ ЛЪЖИЦИ И КРАДЦИТЕ.
    НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ТЕ. И БЕЗ ТОВА
    АКО ОСТАНАТ ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ.
  • 15 АНОНИМЕН

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "Azz":

    "Краденото не стига трето коляно"! До правнуците им всичкото дето са го откраднали ще е издухано, изпито, изядено, изшмъркано! Човешкото око насищане няма, а го пълни една шепа пръст - непълна при това!
  • 16 вава

    3 1 Отговор
    Сутрин са барам като ва чувам ся.. обичам ва, та ваште ваксини - мокасини озад!
  • 17 АНОНИМЕН

    18 0 Отговор
    Дaли e грип и/или кoрoнaвируc?! Нямa кaк дa гo рaзличи прocтocмъртния БГ грaждaнин!? Cъмнявaм ce, чe и мнoгo лeкaри щe мoгaт?! Зaщo към eднo грипoпoдoбнo зaбoлявaнe ce oтнacят кaтo към нeщo cтрaхoвитo и ужacнo e друг въпрoc!? AЗИAТЦИТE ГO РAЗБРAХA, CМEНИХA ПOДХOДA И ЗAПOЧНAХA ДA ПEЧEЛЯТ! Уcлoжнeниятa ca cъщитe кaтo oт грип, ДOРИ И ВEРOЯТНOCТТA OТ OБРAЗУВAНE НA КРЪВНИ CЪCИРEЦИ И ТРOМБOВE!? Въпрocът c глaвнo В зa мeн e : кoй пeчeли oт тaзи игрa нa oтвaрянe/зaтвaрянe и oт тoвa пcихирaнe нa нaрoдoнaceлeниeтo!? И oт грипoвeтe умирaт хoрa дoри и ceгa кoгaтo кaзвaт, чe грип нямa /a нямa ли грип/?!
  • 18 възхитен съм

    15 0 Отговор
    от изкуството на шикалкавенето и управлението на неуправляемото от тия нощници!

    Коментиран от #21

  • 19 Котарак

    19 0 Отговор
    Мерките не работят! Това трябва да са го разбрали дори тулупите от НОЩ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ПСР

    16 0 Отговор

    До коментар #18 от "възхитен съм":

    И аз,напълно.
    Така са се оплели в лъжи и неможене,плюс политически повели и интереси.
    Нищо не обясни.
  • 22 Поли

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Симитличанин":

    Много си прав,във вашата община Симитли кмета ви изкупи всичко и я направи частна тоя крадец
  • 23 Гост

    12 1 Отговор
    Кунчев:На фона на случаството се в Европа нещатата не са толковс зле wtf? Да то от първо място по смърност няма къде по-нагоре да отидем....
  • 24 Българин

    12 0 Отговор
    Това не е здравен инспектор а ЕДИН ПОЛИТИКАН ! Какви ЛИЦЕМЕРИ ! Затвориха при 4000 сега при 5000 отварят - колко МЕДИЦИНСКО НАУЧНО !!! Мерките ОТВОРИ-ЗАТВОРИ не РАБОТЯТ а само СЪСИПВАТ БИЗНЕСА !!! Или постоянно отворено всичко както съветва инфекциониста Мангъров или локдаун и строг контрол над границата като в Китай Виетнам Австралия и Нова Зеландия - това РАБОТИ !!! Другото е НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ ЛИЦЕМЕРСТВО и ПОЛИТИКАНСТВО !!!

    Коментиран от #31

  • 25 Голяма грешка направи Българския народ к

    10 0 Отговор
    Голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко на хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС голяма грешка направи Българския народ като избра Някой, ако все още има илюзията че скоро ще приключи епидемията, нека да забрави. Ще има локдаун след локдаун. Всичко е добре обмислено и после умножено с числото пи, за да няма грешка. Голям мозък е пипал тука. (: Коронавирусите, засягащи човека са 8. Всеки от нас се разболява поне 3 пъти годишно от някой от тях. Това са така наречените вируси на настинката. Още през 80-те години на миналия век имунитетът при тях е изучен обстойно и той е 3,5 месеца. Ся, ако някой успее да ме убеди че този прословут ПиСиАр, успява да улови точно този вирус, за който говорят и все още никой не е виждал... (: Гарантирам че улавя фрагменти, характерни за всички коронавируси. Така, всеки от нас ще има положителен тест на всеки 4 месеца. Някой да е казал, колко продължава имунитетът след ваксинация? Едва ли ще е повече. Та, едните докато се ваксинират, ваксинираните ще са за реваксинация. Това е положението! Вирусът на настинката е подбран много точно. Ние сме в порочен кръг, от който няма излизане. Ще кажете пневмониите... Ми да, те са основна причина за смърт и винаги са били. Всяка една настинка може да се усложни не само с пневмония. Ама, да са съобщавали преди за всеки починал от пневмония? Всяка година грипът отнасяше милиони от пневмония, ама да сте го видели сега да се вясва тъдява? Ох,
  • 26 Госあ

    1 3 Отговор
    К'ви въпроси задаваш ве мижитурко? Задава въпроси, този който знае нещо..
  • 27 Ася

    14 0 Отговор
    С това отваряне и затваряне побъркахте хората.Така правят само тези които Не знаят какво да правят.Ами как да знаете какво да правите като там в "НОЩ" сте събрани от кол и въже.Няма един който да разбира от вируси и епидемия.
  • 28 Бг мен

    12 1 Отговор
    Хора ГЛАСУВАЙТЕ СРЕЩУ ГЕРБ !!! Ето ги ГЕРБ - ЛИЦЕМЕРЕЩИ ИЗМЕНЯЩИ ПОЗИЦИЯТА СИ ПОЛИТИКАНСТВАЩИ НЕПРОФЕСИОНАЛИСТИ готови да приемат всяка ПОМИЯ идваща от Европа ! Отварят Храмове, а приемат Содомски закони и ювенална юстиция, която отнема деца да ги дават за осиновяване на богати содомити в Европа. Ето го ГЕРБ - може би се разшифрова ГЕйове Работещи за Бойко ? Дали това не е расшифровката на джендър политиканите от герб ?
  • 29 Хахаха

    9 0 Отговор
    Абе Куньо, че това Мангъров го каза още преди година:) Сега ти заедно с другите щабаджии и ботокса си разпродайте имуществото и го дайте на стотиците хиляди останали без доходи заради вашите дебилни мерки! Въпреки, че имате имущество и пари за десетки милиони от кражби няма да можете да компенсирате всички, затова следващите 20 години ще чукате камъни в Белене.
  • 30 Дани

    11 0 Отговор
    Този ако наистина е лекар да ходи да лекува хората а не само да се чуди в кое студио на ТВ да отиде и да бълва лъжи и простотии.Всички некадърни лекари станаха телевизионни звезди.
  • 31 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Правят го предизборно с никаква медицинска обосновка днеска е рекорд над 5 к заразени от как е пандемия.....боко страх го тресе затова рязхабват!! Не това е начина ще ни излезе не през носа ами не знам къде...

    Коментиран от #43

  • 32 beast

    1 4 Отговор
    Само БСП !
  • 33 ПЕШО

    3 0 Отговор
    Нещата са извън контрол заради некъдърността на професори управлявани от пожарникар .Движим се към Американският вариант ,естествен отбор.
  • 34 anonimen

    6 0 Отговор
    Кунчев,ти и другите алчни продажници от щаб а,що не работите без пари бе?Дарете си заплатите на хора в нужда!Ама лапате яко заплати като членове на щаба,заплати от работните си места и бонуси от сзо.Нали така.ТУЛУП герберски!
  • 35 К-19

    5 0 Отговор
    Ръкoвoдитeлят нa Cвeтoвнaтa здрaвнa oргaнизaция пoиcкa днec нoвo eкcпeртнo рaзcлeдвaнe нa хипoтeзaтa, чe вируcът, прeдизвикaл кoрoнaвируcнaтa пaндeмия, мoжe дa e бил изпуcнaт oт лaбoрaтoрия в Китaй, прeдaдe Фрaнc прec, цитирaнa oт "Дaрик".Хипoтeзaтa, чe вируcът, причинявaщ СОVID-19, e мoгъл дa ce изплъзнe oт лaбoрaтoрия, бeшe зaщитaвaнa eнeргичнo oт aмeрикaнcкaтa aдминиcтрaция нa прeзидeнтa Дoнaлд Тръмп, ocнoвaвaщa ce нa инфoрмaции нa рaзузнaвaтeлнитe cлужби. Китaй винaги e oтричaл нaй-кaтeгoричнo тaкaвa възмoжнocт.
  • 36 Вирусолог

    7 0 Отговор
    К19 e eфeктивнo бактериално оръжие измислено по поръчка на международните застрахователни компании. На тях не им трябват възрастните пенсионeри, които са излишна тежест! к-19 чисти безпроблемно старците с придружаващи заболявания. На 100% летателен изход при наличие на наднормено тегло, диабет, онкозаболяване и сърдечно такова. Отиде ли възрастният човек на интубация пишете го бегал при всевишния. Ами вижте възрастовата граница от ежедневните здравни сводки за починалите от денонощието. Любимо оправдание на експерти от различен мащаб е тезата, че видите ли съществували различни конспиративни теории. Да, ама не! Ковид 19 е изстрел в десятката, прекрасно био-оръжие. Другото е оправдания и приказки.
  • 37 бай Муле

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай шиле":

    НЕ Е ЛЕСНО И ДА СИ ПРОСТ, ШИЛЕ.
  • 38 ПУТИН

    0 1 Отговор
    ЧОВЕКА ВИ КАЗА - ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ! 100 000 КАТО СТИГНЕМ ДОБРЕ ЛИ ЩЕ Е?

    Коментиран от #41

  • 39 НАМАЛЯВАМЕ

    2 0 Отговор
    НА КОЯ ДЪРЖАВА Й ТРЯБВАТ МНОГО ПЕНСИОНЕРИ? НА РУСИЯ ЛИ, НА ГЕРМАНИЯ ИЛИ НА НАС? 300 ПО РЕДА СИ И 200 ОТ КОВИТО, 500 НА ДЕН!

    Коментиран от #40

  • 40 Вирусолог

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "НАМАЛЯВАМЕ":

    К19 e eфeктивнo бактериално оръжие измислено по поръчка на международните застрахователни компании. На тях не им трябват възрастните пенсионeри, които са излишна тежест! к-19 чисти безпроблемно старците с придружаващи заболявания. На 100% летателен изход при наличие на наднормено тегло, диабет, онкозаболяване и сърдечно-съдово такова. Отиде ли възрастният човек на интубация пишете го бегал при всевишния. Ами вижте възрастовата граница от ежедневните здравни сводки за починалите от денонощието хора. Монтание ще се окаже прав, че вирусът е лабораторно създаден и някои периодично пускат различни "щамове", защото имат интерес от това?! Любимо оправдание на експерти от различен мащаб е тезата, че видите ли съществували различни конспиративни теории. Да, ама не! Ковид 19 е изстрел в десятката, прекрасно био-оръжие. Другото е оправдания и приказки.
  • 41 Вирусолог

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "ПУТИН":

    Ами ще се мре. Планетата се пренасели. Гони 7 милиарда, да не и повече. Трябва някак си да се поразреди. И ето го чудото!!!
    К19 e eфeктивнo бактериално оръжие измислено по поръчка на международните застрахователни компании. На тях не им трябват възрастните пенсионeри, които са излишна тежест! к-19 чисти безпроблемно старците с придружаващи заболявания. На 100% летателен изход при наличие на наднормено тегло, диабет, онкозаболяване и сърдечно-съдово такова. Отиде ли възрастният човек на интубация пишете го бегал при всевишния. Ами вижте възрастовата граница от ежедневните здравни сводки за починалите от денонощието хора. Монтание ще се окаже прав, че вирусът е лабораторно създаден и някои периодично пускат различни "щамове", защото имат интерес от това?! Любимо оправдание на експерти от различен мащаб е тезата, че видите ли съществували различни конспиративни теории. Да, ама не! Ковид 19 е изстрел в десятката, прекрасно био-оръжие. Другото е оправдания и приказки.
  • 42 соколин

    2 0 Отговор
    На НОЩ трябва да им бъдат отнети лекарските права, за винаги!!!!!!!!!!
  • 43 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Не е рекорд! Рекордът беше ноември месец, когато имаше близо 5 хил само от писиар тестове. Тогава не се включваха в статистиките бързите антигенни тестове! Вчера, когато е отчетен "рекорда", ходих в една лаборатория да си проверя колко антитела са ми останали и имаше точно 5 човека на опашката! През ноември, когато чаках на същата опашка бяха над 20 човека и то в неделя!
  • 44 Мирослав

    3 0 Отговор
    Всички, абсолютно всички решения (включително и за Ковида) в България са политически! ББ се е обградил с послушковци, които никога не биха помирисали власт, ако не са наведени много ниско и не изпълняват дословно всяка дума на Борисов.

    Коментиран от #46

  • 45 Котарак

    0 0 Отговор
    На тоя бих му повярал повече, ако ми даде рецепта за царска туршия. Може пък да е слагал зимнина.
  • 46 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Мирослав":

    И сега да си припомним отново началото на представлението.
    Месец март, пред камерите се нареждат ветеринар, шефът на пожарната, полицай, математик и коремен хирург за да ни спасяват от "вирус".В държавата няма регистриран "случай", но градовете са затворени с КПП-та, а външните граници - отворени.
    Сценария ли е калпав или актьорите са некадърни?
    Преди месец Кaнтaрджиeв нe ce и уceти кaкви ги издръcти! Май затова го и скриха от медиите! Дa cпoри c гeнeрaлa и прoчee дeтo кaзвaт, чe oт oт вaкcинитe имунитeтa e пo-дoбър oт тoзи cлeд прeбoлeдувaнe cи e нaпрaвo eрec, богомилство някакво! Пoнякoгa ce изпуcкaт дa кaжaт иcтинaтa, пocлe им нaбивaт кacкитe и ce рaзкaйвaт и ce oтричaт тaкa кaктo Пeтър ce e oтрeкъл oт Иcуc дo три пъти в дeня нa рaзпъвaнeтo нa кръcтa!

    Коментиран от #47

  • 47 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "АНОНИМЕН":

    Д-е-б-и-л-и сър!
  • 48 Озадачен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай шиле":

    А рейтингите до бога на гроб и итн - те какви са?! Миришат на кюлчета и чекмеджета от 100 км.

    БСП няма пари за плакати, камо ли да плаща измислени рейтинги.

    Но дори тази плаха прогноза - неплатена от червените -яко е изплашила мутрогробската м а ф и я...
  • 49 Защото

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай шиле":

    на собствениците им треперят мартинките - на кого да се над у пят, че знае ли се след 4.4...
  • 50 Хайха

    0 0 Отговор
    Тотално изпляскаха и се чудят какво да говорят, за да оправдават решенията на Тиквун!
    По тая логика защо изобщо спазваме каквито и да са мерки?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове