8 Април, 2021 08:52 3 028 32

Първан Симеонов: Ако някой не си плюе на сурата, коалиционно управление е невъзможно

  • първан симеонов-
  • избори

В момента партийният интерес на всички партии е да няма повече избори

Първан Симеонов: Ако някой не си плюе на сурата, коалиционно управление е невъзможно - 1
Снимка: БГНЕС

Първо Бойко Борисов се опита да каже: ”Аз ще пробвам да съставя правителство”. Второто – ”даже може и със Слави”. Трето нещо, между редовете - ”сега ще ви видя аз какво ще направите”. ”Аз дори и ще ви подкрепя с десет депутати”, за орел рак и щука.
Това смята политологът Първан Симеонов. Опит за отдаване на депутати на концесия, за да се състави кабинет, сме виждали неведнъж през годините.

"Практически коалиционно управление, ако някой не си плюе на сурата, не е възможно. Единственият начин е експертен кабинет, ама с мандат на Бойко това не може", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Експертите са категорични – почти всички партии не искат нови избори.

"В момента партийният интерес на всички партии е да няма повече избори. Тук идва и въпросът как да се реализира този интерес. Скорошни избори няма да променят резултата. Но не за да има кабинет", смята Юрий Павлов.

Промяна на ситуацията обаче трябва да има, за да се избегне тежка политическа криза.

Анализаторите смятат, че нареждането на политическия пъзел зависи от народните представители.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gowo

    22 7 Отговор
    Първан Симеонов.И той ни е оставен ,,експерт" от управлението на Борисоф
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    35 2 Отговор
    Вече ТРИДЕСЕТ години правим едно и също и чакаме различен резултат‼

    Коментиран от #4

  • 3 яко ни лъжат

    24 6 Отговор
    МНОГО МРАЗЯ КОГАТО НЯКАКВИ ПСЕВДО АНАЛИЗАТОРИ МИ КАЗВАТ ТОВА Е ВЪЗМОЖНО, ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО. НЯКО НЕ ИСКА ДА ИМА ЕДИНЕНИЕ НА НАРОДА! КОЙ Е ТОЙ????
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Нали се сещате кой прави така 🤔
  • 5 ЕНП

    10 0 Отговор
    Защо да си плюе на сурата, а не нови избори ?

    Коментиран от #27

  • 6 въпросче

    10 4 Отговор
    Първане,някое по-просташко и невъзпитано изречение не можа ли да кажеш?!
  • 7 гадно

    22 4 Отговор
    Избирателите объркаха плановете на дългия да бъде златен пръст. Сега от него зависи какво ще се случи, но явно него е очаквал.
  • 8 Анонимен

    21 7 Отговор
    Бойко вече си плю на всичко. Готов е да управлява с когото и да е, само да се домогне до 60-те милиарда през следващите години. Алчността му край няма. Офшорки пълни, но още иска.
  • 9 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    18 5 Отговор
    Чудесно !!! Служебно правителство и нови, ЧЕСТНИ ИЗБОРИ
  • 10 Gowo

    6 2 Отговор
    Мнооого ни помага да се ограмотим.Но нали прос човек не се ограмотява лесно....Тъпчем на едно място вече 11години.Все на първия урок.Р таз година друго е....
  • 11 адаша

    12 1 Отговор
    "Давам 10 депутата под наем". Това звучи като- заменям нещо срещу каквото и да е....
  • 12 Help Credisimmo

    14 0 Отговор
    Ще си плюят.Първане,те тези са гьонсурати ,едно говорят друго вършат .Сега като започнат " За Майка България"
  • 13 Последния Софиянец

    10 6 Отговор
    Мишо Константинов подмени вота на българите в Арена Армеец с помощта на полицията и мисирките от телевизиите.Новото Народно събрание е по фалшиво и от старото.Искаме честни избори организирани от Румен Радев.Да измете мошениците в СИК и ЦИК и ЗАТВОР за Информационно обслужване.

    Коментиран от #24

  • 14 мислещ

    7 2 Отговор
    Абе що за смешник си пък ти бре? В момента интересът на ВСИЧКИ партии, с изключение на ГРОБ, БСП и евентуално ДПС, а да ИМА нови избори. Такъв е и нашият интерес.
  • 15 Един

    5 0 Отговор
    При "политиците ни" това е непредвидимо но е факт! При лаком г@з какво значение има суратя?!
  • 16 Гкг

    7 1 Отговор
    Много приказки се изприказваха, но не и от тези които имат власт да вземат решения. Да, изглежда че Герб и ДПС си търсят трети партньор, но никой от останалите не е самоубиец. Служебен кабинет и нови избори си е една много нормална, логична и приемлива алтернатива, особено от гледна точка на избирателите. На нови избори вероятно ще са различни нещата, тогава да се състави кабинет от по-нормални мнозинства.

    Коментиран от #18

  • 17 сара

    10 7 Отговор
    Много ги дразни, че Слави мълчи. Почвам да харесвам това, че наистина мълчи. Има време за говорене.
  • 18 Учуден

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гкг":

    Колкото и нови избори да има те няма да променят нищо съществено. Просто такива са партиите, а и водачите им. Дали ще се смени някой процент не е важно. Важни са лидерите и точно на опозиционните са като орел, рак и щука. Нима някой мислу, че Слави, Иванов и Мая могат да работят в екип? Ако да, значи е много голям наивник.

    Коментиран от #26

  • 19 Кольо

    1 0 Отговор
    Верно така ли се е изразил?
  • 20 Хаджиментов

    5 6 Отговор
    Вонящите и Сестра Галева вече си плюха в сурата и изразиха готовност да се коалират с БСП. За Галева е ясно - кръвта вода не става, а тя е стар БСП-арски кадър и върл активист. Помним как по червено потниче яростно плюеше гражданите, протестиращи срещу беззаконията на кабинета Орешарски. Помним я и как предложи Пеевски за шеф на ДАНС. Същият Пеевски, който е в центъра на задкулисието, според тях.
    Но думата е за вонящите. Поради собствената си воня те явно не усещат вонята носеща се от една гниеща 100-годишна мумия, омазана до уши в кръвта на стотици хиляди българи, разрушила и ограбила България и положила основите на това, срещу което те уж се борят днес. Те явно са всеядни в името на това, да седнат на държавната софра и да получат парченца от баницата и действат на принципа "Те вонят и ние воним и затова можем да се съюзим".
  • 21 един от многото

    3 2 Отговор
    И от кога да можеш да работиш в екип и с опонентите си , но за доброто на България се нарича да си плюеш на сурата?
  • 22 Редови Гражданин

    3 2 Отговор
    Нови избори = дпс - 500 000 гласа. За справка избори 2014г.
  • 23 ценности

    8 0 Отговор
    За да си политик , трябва много добре да си правиш сметката какво говориш , защото казаната дума е като хвърлен камък , няма връщане назад! И ако някой ми каже , че ще се работи в името на България докато има такива като орел , рак и щука , не става. При нас обикновено управляващите се опитват да си пробутат угодните за тях законови уредби , позволяващи им да си крадат на воля , а опозицията пречи. При смяна на властта става обратното , и така в омагьосания кръг крачим толкова години по пътя който води към дъното!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 пенсионер

    4 2 Отговор
    Ти пък кога стана калайджия и кога ти почерни задника? Ако си мислиш , че този чекел под носа ти ти дава право да ни поучаваш , жестоко се лъжеш! Не може умението да работиш за добрувнето на България да се нарича плюене на сурата. Ако не го разбираш , защото си младо момче ще ти го обясня по просто. Като млад човек навярно се интересуваш от футбол , футболистите от националния отбор плюят ли си на сурата когато играят за България. Обикновено като играят в клубовете си , понякога дори си удрят по някой юмрук , но в националния отбор са екип!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Защото

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЕНП":

    При нови избори патриотите влизат ,след като има обединение, и всички хапват дръвцето! Маяма даже няма да влезе,а Славчо може да не повтори този резултат тя,птичката каца веднъж....
  • 28 Иван Грозни

    1 0 Отговор
    Тоя вмирисан чорап незнам от кой крак на футболиста е.
  • 29 Биби Кинг

    2 0 Отговор
    Кой не си плюе на сурата че мо плюнем ние и че земеме мандата! Таа власт сме а взели с пари и че а одаржиме ако ште и с оште повече пари! Сеги борбата е за милярдите од ЕС в помош заради коронавироса! За тонове крав и декари кожа става на вапрос тадява!
  • 30 КОЙ

    2 0 Отговор
    КОЙ каза: "Каквото Ви наредя това ще правите има 30 милиярда да крадем!" ЦИРКаджиии
  • 31 ПРОТЕСТ

    1 0 Отговор
    САМО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА НАРОДА, 120 ДЕПУТАТИ И 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ ЗА ТИЯ МАСКАРИ.
  • 32 ОПЕРАТОР

    0 0 Отговор
    и тоя е от шайката да знаете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове