Last news in Fakti

10 Април, 2021 08:50 2 562 25

Политолог: Борисов е аналогов популист

  • харалан александров-
  • страхил делийски-
  • партии-
  • власт

Слави Трифонов пък бил популистът на дигиталното поколение

Политолог: Борисов е аналогов популист - 1
Снимка: БГНЕС

По всичко личи, че вървим към нови избори. Ако се сглоби някакъв кабинет, то той ще е по-пъстър и градивен. Истинската битка, обаче е с COVID-19. Това заяви социалният антрополог Харалан Александров в предаването „Панорама“ по БНТ.

Битката беше спечелена от ГЕРБ-СДС, но е загубена властта, подчерта той.

"ГЕРБ може да се върне, ако запази своите позиции", прогнозира социалният антрополог.

Много често забравяме, че изборите са край на един политически цикъл, те не са начало. Това е край, чрез който гражданите казват на политиците: „Вие си свършихте работата“. Промяната не започва с изборите, а с конституирането на новата власт. Сега наблюдаваме нежелание да се сложи край на стария цикъл. Това заяви политологът Страхил Делийски.

Можем да влезем в режим на един безкраен край. В тази сива зона стават големите безобразия, предупреди той.

ДПС е най-демонизираната партия в България. Сега те се опитват да влязат в нов образ, коментира Александров.

Определен тип предложения могат да бъдат подкрепени без тази подкрепа да бъде желана. Всичко това е възможно по силата на един голям дефицит – върху какво трябва да бъде изградено новото, обясни Делийски.

Бойко Борисов е типологически сходен с Румен Радев и Слави Трифонов. Това е един много гъвкав политик. При него има страст, заяви Александров.

По думите на Делийски Борисов е аналоговият популист. „Хората искаха да видят политикът, който ще се справи с лошите. Слави Трифонов е популистът на дигиталното поколение. Той не се бие, а привлича масите с микрофон. Ако погледнете политическите им програми им ще видите едно припокриване на 90%. Борисов не може да се саморазкаже вече. Това е сблъсък на поколения, на образност, на символика, но няма сблъсък по същество“, изтъкна политологът.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    29 6 Отговор
    ГЕРБ: 75 - Всички срещу ппГРОБ: 165 народни представители хъхъ

    Коментиран от #12

  • 2 Боко пумпала

    14 3 Отговор
    Колкото повече де върти Боко, толкова по ми става кеф, казал си Симитлийскиу
  • 3 Следя

    5 2 Отговор
    Обожавам разговорите. Винаги съм готов да променя своето мнение, стига да бъда убеден в това.
  • 4 !!!?

    9 13 Отговор
    Борисов е аналогов популист, а Трифонов е дигитален Борисов !!!?
  • 5 Обектив

    20 6 Отговор
    Стига замазвания. БМБ е предполагаем престъпник. Но предполагаемите престъпления справедливо може да се разследват само след като Гешефт е аут.
  • 6 Безмозъчно психясало

    14 4 Отговор
    Много го надценяват. Той е просто прокариотно вредно същество.
  • 7 вижда се

    16 1 Отговор
    Боко е лъжлив, долен ,жалък нарцис !!
  • 8 Д-р Хаус

    4 1 Отговор
    Преподавател в Симеоново познава елементарния манталитет на народа добър ученик на бай Тошо
  • 9 ЕНП

    15 3 Отговор
    Толупа е вреден още от когато беше КМЕТ !
  • 10 choko

    16 1 Отговор
    Хах кой е дигитален популист не е ли Севда ТВ хъхъ
  • 11 КГБ

    6 4 Отговор
    Много продажници винаги ще се намери предател и подла душица като в Русия
  • 12 Taka e

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Конструктивно, но неосъществимо. Това е правителството, за което бяха протестите. Не сме дорасли.
  • 13 Пучо Капучо

    19 2 Отговор
    Борисов е нещо лошо за България, много лошо. Не знам другите след Борисов какви ще бъдат, но знам, че той е доказано зло - доказателства за злините му е плачевното състояние на народа.
  • 14 нямало

    6 2 Отговор
    сблъсък по същество ?? значи според тоя нямало курупция и заграбване на държавата от определени кръгове ?и как програмата на герб се покривала на 90 % с тая на герб ?? къде имат герб идея за мажоритарен вот , за реални работещи съд и прокуратура , за това гражданите да избират шефовете на мвр по места и главния прокурор и т.н

    Коментиран от #15

  • 15 да се чете

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "нямало":

    как програмата на герб се припокривала с тая на слави. и основната борба не е с ковид а с корупцията, с нереформираните съд,прокуратура,полиция и администрация
  • 16 Behemoth

    0 1 Отговор
    Тилифона му е с копчета а не със шайба!
  • 17 АЛИ БЕГОВ

    1 2 Отговор
    СЕКИ КРЯКА , АМА СЛАВИ НИКОЙ НЕ ГО ПИТА , АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА ГО ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА ВМЕСТО ПРЕСТЪПНАТА МУТРА И ГОТОВО !
  • 18 Сър Пичук

    3 1 Отговор
    Страхил Делийски в стремежа си да се изкаже много умно, всъщност казва големи глупости.
    1. Изборите не били начало а край. Но как може нещо да има край ако не е имало начало?!?! Оксиморон отвсякъде. Да беше казал край на един цикъл и начало на друг, разбирам. Но не, той настоя, че те са само и единствено край.
    2. "Аналогов" и "цифров" политик. Алоу, цифровизацията настъпва и новото поколение използва много цифрови технологии, но те не са антипод на аналоговите. Аналоговото продължава да съществува и то е навсякъде - и в света и в технологиите.
    Вместо ум и оригиналност, той показа шокираща неосведоменост и скудоумие.
  • 19 ССсс

    5 2 Отговор
    Ясно колко ти е умствения багаж,след като пишеш за измислената битка с ковид 19.Такава има само на практика от лакеите на САЩ,но мислещите отдавна разбраха измамата с"Пандемията",изкуствено създадения вирус и диктатурата в световен мащаб.Скоро новините на медиите,ще заприличат на билбордове с повече некролози,от колкото с новини.Ваксинираните в цял свят,започнаха да измират като мухи или стават инвалиди до живот.Ходи да си биеш и ти ваксина за да се освободи човечеството от нискоинтелигентната маса.П.П.И само комплексарите носят конска опашка.
  • 20 аз съм Веска

    1 4 Отговор
    Няма как да кажем ,че Борисов е цвете .
    Ще се справи ли някой с лошите , ако не се е справил със собствената си лошотия .
    ВЧЕРА ОТКРИХА ЕДИН ДРЕВЕН ГРАД НА ЛУКАВИЯТ ЛЪЖЛИВ ЦАР ./ ЛУКСАР /
    КАК СМЯТАТЕ , БИХА ЛИ ВЪЗПЯЛИ ПО ЦЯЛАТА ЗЕМНА ШИР , ЕДИН МЪЖ , КОЙТО НЕ ГИ Е РАЗОЧАРОВАЛ , ВЗЕЛ СЕ Е В РЪЦЕ , И Е НАПРАВИЛ НЕОБХОДИМОТО . БИХА ЛИ ВЪЗПЯЛИ , БИХА ЛИ ЖИВЯЛИ С МЕЧТА ЗА СЛЕД 3 000 ГОДИНИ , ЗА ЕДИН ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ !?!
    Дори има и такова обяснение - няма СВЪРЗВАЩА ЕНЕРГИЯ , за да да го видят .
    Астрала трепти от силни емоции . НО... ТЕЗИ ЕМОЦИИ СЕ СЪЗДАВАТ ОТ МИЛИОННИТЕ СЪВРЕМЕННИЦИ ,КОИТО СА В НЯКАКВА НЕБИВАЛА ЕКЗАЛТАЦИЯ , КАРАЩА ЧОВЕШКАТА ПОПУЛАЦИЯ ДА ИЗПРАЩА СИГНАЛИ , КОИТО СА ПРИХВАНАТИ . ЕТО ТОВА Е ТО .
  • 21 факт

    1 1 Отговор
    тоя е пълен смешник!!!
  • 22 Без чорапи с обеци

    3 0 Отговор
    Борисов е Аналогов а Комундетата с Чалгарите са Диджитал 5джи
  • 23 хахахахаха

    0 0 Отговор
    ...речИ "дигиталния пУлитУлог"...

    За нула време ганьовците си навъдиха некадърни социолози/политолози, достатъчни за 30 "държави".

    Мезите ли тиквопитеци мезите ли?
    Хахахахахахахахах
  • 24 Уйке

    0 0 Отговор
    Харалане, най-демонизираната партия е БСП! На нея и се вменява вина от сто години насам! Всички партии които влизат в парламента демонстрират дистанциране от Нинова и БСП!Даже и най-подмолната ДПС в лицето наКарадайъ и Цонев до него се изцепиха, че са против БСП! Ами защо ти видния антрополог не кажеш с какво Манолова и Дончева са по-добри от Нинова! Защо не правиш антропологичен анализ на Х. Иванов, който с една показна акция срещу Доган изплува на повърхноста, ами защо не се коментира, че Ат. Атанасов е лидер на ДСБ партията на Костов не по-малко черен и от Борисов! Защо се говори за фалита на банки преди 25 години, а не се коментира фалита на КТБ участниците в който и сега са знайни видни политици и държавници!
  • 25 Квадратен кръг

    0 0 Отговор
    А дали не е и психопат ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове