Last news in Fakti

12 Април, 2021 19:05 3 210 33

Калоян Методиев: "Златната акция" в момента е в ръцете на Слави Трифонов

  • калоян методиев

Ситуацията е 50:50 относно редовно правителство или служебно такова ще имаме, каза бившият началник на кабинета на президента

Калоян Методиев: "Златната акция" в момента е в ръцете на Слави Трифонов - 1

Резултатите от изборите показаха няколко неща - в България се е настанила нестабилност, сред избирателите властва емоцията и коронакризата взе своя дан.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият началник на кабинета на президента Румен Радев и директор на института "Рего" Калоян Методиев, който направи анализ на изборите и какво може да очакваме от новия парламент.

"Заставам с цялата си тежест зад нашето изследване, в което прогнозирахме победа на БСП. Ние не сме социологическа агенция, а институт. Със сигурност ние сме едни от малкото, които успяха да познаят доста точно и близко резултатите от изборите. Изборният резултат на БСП се повлия от факта, че възрастният електорат се изплаши и не излезе да гласува. Всички знаем, че предимно възрастните хора гласуват за социалистите. Другият фактор, който повлия, е, че в самото БСП имаше едни вътрешни битки, които ние няма как да уловим социологически. "Рего" ли каза, че БСП се е договорила с ГЕРБ? Това го направи вътрешната опозиция в БСП - едни евродепутати и кметове. Получи се натрупване при БСП и в крайна сметка това се отрази на резултата им", обясни Методиев.

"За мен Слави Трифонов не е феномен. За да е феномен, трябва да имаме много по-силен протестен вот. При него не можем да говорим за вълна, а по-скоро за пробив. Според мен би трябвало да има кабинет, но нещата са доста нестабилни. "Златната акция" в този момент е в ръцете на Слави Трифонов. Президентът също ще изиграе роля. Той трябва да бъде обединителен център и балансьор. И четирите анти-ГЕРБ партии в парламента имат връзки с президента. Той дължи много на БСП, защото те го издигнаха и подкрепиха, на тях дължи всичко в политиката. Със Слави Трифонов също имаше намигвания, Мая Манолова също го подкрепи за втори мандат, а с ДБ са близки по определени проекти като "Три морета". Тези партии трябва да се опитат да съставят кабинет. Да си играем на предсрочни избори означава да тласнем държавата в хаос и нестабилност. Моментът изисква държавническо поведение и план, за да няма влошаване на икономическата и здравната ситуация в България", категоричен бе той.

"На президента ще му е трудно да влезе в ролята на обединител, защото много хора вече го припознават като враг. Ще му е много трудно да спомогне за съставянето на кабинет. Все пак има още един шанс да покаже държавническо мислене. Трудно ми е да кажа от коя партия ще бъде излъчен новия премиер. Всичко е въпрос на преговори, които обаче ще са трудни и бавни. Ако президентът не подпомогне тези преговори, това ще означава, че работи срещу интересите на държавата и не постъпва държавнически. Ситуацията е 50:50 относно редовно правителство или служебно такова ще имаме", завърши Калоян Методиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    10 4 Отговор
    Златната ноздра е в Славуца.

    Коментиран от #10, #29, #30

  • 2 Диверсант

    16 3 Отговор
    ПОВРЪЩАМ ОТ ЧАЛГА..... ИЗКУСТВОТО НА ПИЯНИЦИ МУТРИ И ПРОСТИТУТКИ

    Коментиран от #12

  • 3 готин софиянец

    4 5 Отговор
    Кaдe cи "пocлeдeн coфиянeц"eлa дa cипeш oбиди .Cтигa cи мързeлувaл aми oтивaй cи в квaртaлнaтa cи кръчмa дa прaвия кaфeтa втoрa цeдкa измaмник тaкъв.Пocлe пaк някoй друг щe ти e винoвeн зaрaди мързeлa ти.
  • 4 гого

    6 9 Отговор
    Значи излиза ,че който е с президента е комунист.Защото той е с всички комунисти заедно.
  • 5 Постоянно и решително

    9 5 Отговор
    Всички партии и хора трябва да се обединят срещу гробарите. Друга възможност няма.
  • 6 много тъпо

    4 6 Отговор
    го е коментирал тоя...ако нямало кабинет на слави щяло да има нестабилност ??? а как ще има стабилност и нужни реформи при кабинет на малцинството защото и герб и бсп и дпс ще работят СРЕЩУ този кабинет и срещу промените. и тоя са го купили
  • 7 феса

    6 8 Отговор
    Славуца ще подвие опашка и ще чака още избори,но тогава патриотите ще се завърнат с 15% !

    Коментиран от #9

  • 8 Пръц

    9 9 Отговор
    Трифонов ,покажи се бе,толуп?
  • 9 гого

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "феса":

    Ами Бойко поне с 40%,след като служебния кабинет на зеления чорап се провали и държавата започне да затъва.Ама тогава не може да кажат,че изборите са манипулирани.

    Коментиран от #19

  • 10 Златната

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    акция в момента е в ръцете на Слави Трифонов, само дето той хич не я ще...
  • 11 Чочо

    3 1 Отговор
    Много институти,много познавачи.
  • 12 Размишления

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Диверсант":

    1. Пожарникар да е министър-председател може - защо певец да не може? - Нe мoжe, зaщoтo нaрoдът рaзбрa, чe пoжaрникaрят рaзбирa пoлитикaтa кaтo гaceнe нa пoжaри, знaчи шoумeнът щe прaви пoлитикa кaтo шoу или шoу в пoлитикaтa...
    2. Слави си е вече богат, изкарал е достатъчно за да има жажда да краде. - Кaтo e бoгaт, зaщo иcкa пaри зa нeфeлвaтa му кaбeлaркa?
    3. Умее да управлява големи екипи от хора, като цяло разбира от хора. - Cмeх гoлeм. Тoй e aбcoлютeн диктaтoр, кoйтo иcкa caмo дa му ближaт пoдмeткитe и нe ce cъoбрaзявa c никoгo.
    4. Хиляда пъти по-достоен от сегашните субекти. - Дocтoeн зa кaквo - зa учacтиe в мaфиятa c мутрeнcкитe cи пoдхoди и бeзпринципнoтo и кoнфoрмиcткo пoвeдeниe към cилнитe нa дeня.
    5. Не се водете по едноличното му поведение - едно е шеф на фирма с 150 човека, друго е да управлява държава - тогава не би си позволил сам да определя ходове без съгласуване. - Знaчи 150 чoвeкa нe мoжe, нo 6 милиoнa мoжe дa упрaвлявa прaвилнo!
    6. Партията му са единствените чиято цел е да променят модела на избиране (системата) и куп други коренни промени - Тoвa пък e нaй-гoлeмият фeйк - вaшaтa пaртия нямa другa кaузa, ocвeн нaпъни дa търcи изтoчници нa нeтрудeни дoхoди. Лoзунгитe ви ca aбcoлютнo нecвързaни, нeoбocнoвaни пoлитичecки и в oбщия cлучaй плaгиaтcтвaни oт други пaртии.
    7. По-зле от това няма как да стане, така че ... нищо не губим
    Мoжe, мoжe дa cтaнe пo-злe...

    Коментиран от #14, #15

  • 13 1234567

    2 3 Отговор
    Ще стане МП на Нубия, харесван е още от 90-те и вече има оферта за гражданство. Може да вземе и президента за наше спокойствие. да не ни прави повече пакости.
  • 14 ха ха

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Размишления":

    1 боко сам гаси пожарите които предизвиква .
    2 а боко защо само шкафчета пръчва...дори и не отрече факта, само се оправда ,че някаква дама го била снимала !!
    3 я се опитай в частна фирма да кажеш на шефа как да я управлява и на часа си уволнен ,щом слави рискува СОБСТВЕНЕТЕ си пари е нормално той да казва как и защо.
    4 бе май боко паркираше колите на мутрата бай миле...слави поне не е бил при тях на заплата
    5 нямаме нужда от царя слънце да управлява 6 млн ...ако не си разбрал министър претцедателя е НАЗНАЧЕН ДА СЛУЖИ на нардода а НЕ ДА ГО УПРАВЛЯВА
    6 и какво е политическото в искането за борба с корупцията а мажоритарната система е добра защото не може шепа хора в централата на партията да решават кого да изпратят в парламента с МОЯ глас
    7 винаги може да стане по зле но ако не се рискува никога не може да се подобрят нещата
  • 15 Копейката

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Размишления":

    откъде взе пари да ти плати за тази простотия? Данъци платили продажната копейка? Кой стои задкулисно и му дава пари а плаща за лъжи и глупости? Какво ще очаква в замяна?
  • 16 Кръчмар

    6 3 Отговор
    Сега "старите кучета" играят играта "Прецакай другарчето". Кой ще се НАХЪНДРИ да вземе властта, а те да му гледат сеира. ИЛИ ТРЯБВА ДА Е СЛЯПО АЛЧЕН ИЛИ СЛЯПО ВЛАСТОЛЮБИВ. За съжаление и Херкулес да стане премиер не може да изрине авгивиевите обори натворени от ГЕРБ и "ЛИЧНО ОТ ДРУГАРЯ БОЙКО БОРИСОВ"!
  • 17 херострат

    5 2 Отговор
    Ако Слави се оака както ми се струва,да си купи пожарогасители за колибата в Учиндол или поне да ангажира Боко със шланга!
  • 18 ДА СЕ ЗНАЕ

    5 5 Отговор
    Това момче беше водач на листата В Разград на СДС на парламентарни избори при Надежда Мехайлова. Сега обслужва БСП. Бяхме състуденти във специалност Политология на СУ. Изключително повърхностен като човек и другото важно за него е, че изключително комерсиален. Парите са му много важни. ТОВА Е!

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Врачка

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "гого":

    Служебният кабинет е заради Борисов,да събере годен доказателствен материал ,който да се използва в съда срещу Борисов докато все още има такива и не са унищожени.

    Коментиран от #31

  • 20 Исус Христос

    4 7 Отговор
    Е ако още не ви е ясно че кап...ута Крадев е агент и шпионира за друга държава,значи сте гл...упаци.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 зъл пес

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "ДА СЕ ЗНАЕ":

    А за кой парите не са важни?

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Парите

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "зъл пес":

    са средство за преживяване! Ако ги изкарваш достойно, срамно няма!
  • 24 мда

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "зъл пес":

    ами ти затова си от герп, защото тази партия е изградена нае кражбатата и парите. така, че си си намерил мястото.
  • 25 ВАСКАТА

    5 2 Отговор
    ПЪЛЕН МУХЪЛ. ПОЗНАВАМ ГО ЛИЧНО. НЕ СТАВА.

    Коментиран от #27

  • 26 КОМУНИСТ

    2 5 Отговор
    РУМЕНЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ТАКИВА ОТРЕПКИ КАТО КАЛОЯНЧО. РУМЕНЕ ТИ РАЗБИ МАФИЯТА ГЕРБ. НИЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ТЕ СЛЕДВАМЕ НАВСЯКЪДЕ И КЪДЕТО КАЖЕШ. ВДИГНИ ЮМРУК И ДА РАЗСИПЕМ ШАЙКАТА ГРОП.
  • 27 Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "ВАСКАТА":

    кой бе киртак не става
  • 28 безпартиен

    3 1 Отговор
    Всеки път "златната акция" е в ръцете на кадровиците-тези които ни предлагат един или друг за избиране!Те са тези които знаят какво и как ще стане!Те са тези,които са проучили кандидатите,дали са им линия на поведение и следят за нейното спазване!Та нека поне един да вземе и да каже кои са тези т.нар."задкулисие",защото ние обикновените хора само имаме правото да правим законен изборът на някой друг чрез участието си в парламентарни,президентски и каквито се сетите избори!
  • 29 чалгаря

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    НИКOГA НE E ИМAЛ НAМEРEНИE ДA ВЛИЗA В ПAРЛAМEНТA.

    Тoй игрa рoлятa нa МЮРE, зa дa привлeчe бaлъцитe нa избoритe.
    Cцeнaрият бe нaпиcaн oт бб и дoгaн, a cцeнaриcтчeтaтa гo ocъщecтвихa.

    Нeдoрaзумeниeтo oт Учиндoл нa прaктикa пocтигнa цeлтa cи - cубcидиятa му e в джoбa.

    Другa причинa дa игрae в пoлитичecкия тeaтър нямa.

    Коментиран от #32, #33

  • 30 Паулу Куелю

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    CТ: Aкo ДПC oфициaлнo ни пoдкрeпи, мoжe дa ни убиe.
    ББ: Тoвa щe гo прaвим caмo aкo имa cмиcъл. Aкo нямa, щe e кaтo ceгa – дaвaш им тaйнo миниcтри и пaри, и тe пoдкрeпят oткъм тъмнoтo, бeз никoй дa ги виждa.
    CТ: E, кaквo знaчи “дa имa cмиcъл”. Кaтo cи имaмe cвoe мнoзинcтвo бeз тях, кaквo пoвeчe…
    ББ: Cмиcъл имa, aкo зaeднo c тeб, и c ДПC, нaпрaвим нaд двe трeти дeпутaти. Тoгaвa мoжeм дa прoмeним Кoнcтитуциятa и дa вкaрaмe прeзидeнтcкa или пoлу-прeзидeнтcкa рeпубликa.
    CТ: Рaзчитaш дa биeш РР нa прeки избoри?
    ББ: Aкo cмe тримaтa c ДПC, нямa кaквo дa нaпрaви. Никoй нaрoдeн любимeц нe мoжe дa биe cъюзeнитe ни мecтни cтруктури. Aпaрaтът щe cпeчeли избoритe.
  • 31 Николай

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Врачка":

    Доказателствения материал ще бъде събран срещу РР за шпионаж в полза на чужда държава, веднага след като му свърши мандата и му свалят имунитета. Тя Деса усети накъде отиват нещата и му би шута.
  • 32 Ако някой

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "чалгаря":

    не е чел тролска простотия за 20 ст., моля заповядайте! Ком.29 и ком. 30 са на вашите екрани!
  • 33 3333

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "чалгаря":

    Човек стига с това чалгаря, Бойко и той слуша само чалга, а не му казвате чалгар.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове