Last news in Fakti

15 Април, 2021 14:33 3 475 23

Св. Синод: Патриарх Неофит е приет в болница

  • светия синов-
  • патриарх неофит-
  • болница

При постъпването на Негово Светейшество в медицинското заведение му е направен PCR тест за Covid-19, като тестът е отрицателен

Св. Синод: Патриарх Неофит е приет в болница - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Патриарх Неофит е приет в болница. Това съобщават от Светия Синод, като от съобщението им става ясно, че патриархът е в стабилно състояние.

В обръщението се посочва, че Негово Светейшество, като всеки човек на неговата възраст, страда от хронични заболявания, които периодично се обострят и налагат проследяване в болнична обстановка.

От Светия Синов казват още, че патриархът е постъпил за ежегодни изследвания и болнично лечение. При постъпването на Негово Светейшество в медицинското заведение му е направен PCR тест за Covid-19, като тестът е отрицателен.

Публикуваме и цялото съобщение на Светия Синод:

"Във връзка с информация, касаеща здравословното състояние на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, известяваме, че Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница.

При постъпване в болничното заведение, на всеки пациент, както и на Негово Светейшество, също бе извършен задължителен PCR тест за COVID-19, който подчертаваме, че е отрицателен!

Призоваваме верния Божи народ да приема за достоверна информацията, която се обявява единствено от Св. Синод на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия.

В очакване на празника на празниците – Възкресение Христово, Негово Светейшество патриарх Неофит се моли за всички свои духовни чеда в Родината и извън нейните предели, отправяйки своя първосветителски благослов за здраве, дългоденствие и преуспяване на благочестивия ни народ".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ

    11 12 Отговор
    Сталин ще го прибере

    Коментиран от #12

  • 2 Behemoth

    6 10 Отговор
    А трябва само на молитви и литургии ако са истински вярващи....или искат да оспорят волята на БОК?

    Коментиран от #8

  • 3 Борисов

    9 4 Отговор
    Ги целува и е без маска постоянно...
  • 4 бай Киро

    11 10 Отговор
    Този убосник към кой отдел на ДС беше на щат?

    Коментиран от #14

  • 5 мирянин

    11 3 Отговор
    Бъдете здрав патриарх Неофит!
  • 6 Анонимен

    5 3 Отговор
    Кофти започване на втория ден от месеца на Афродита, днес назначиха поредната никому неизвестна еманципирана невротична преЦедателка, а сега и тази лоша новина! Дано Българският Патриарх да е жив и здрав! Уви,за огромно съжаление феминистките искат да превземат и БПЦ, но ще ударят на камък!
  • 7 ДАНО ДА ИЗЛЕЗЕ ЖИВ ОТ ТИЯ

    7 2 Отговор
    Болници.........

    Коментиран от #9, #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анонимен

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "ДАНО ДА ИЗЛЕЗЕ ЖИВ ОТ ТИЯ":

    Прав си! В болницата не лекуват, а морят хората! Дано Патриарха да е жив и здрав!
  • 10 Анонимен

    5 7 Отговор
    Патриарх Неофит и преди тази епидемия е имал проблем, вероятно продажни идиоти тровят Патриарха, Бог да е с него и да го помилва!

    Коментиран от #13

  • 11 Поп

    9 4 Отговор
    Дядо Николай пловдивски го чака... Нали той ще е следвашият патриарх.. ако не знаехте - вече знаете!

    Коментиран от #18

  • 12 😁😁😁😁

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ":

    ...мда...това беше като добър отлежал арменски коняк...😁...
  • 13 😁😁😁😁

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    ...пак руснаците са виновни нали...😁...

    Коментиран от #17

  • 14 😁😁😁😁

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "бай Киро":

    ...че много отдели...😁...много служители...
  • 15 😁😁😁😁

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "ДАНО ДА ИЗЛЕЗЕ ЖИВ ОТ ТИЯ":

    ...ши го уморят младите сестри...вече не е млад...да внимава...😁
  • 16 Провидение

    5 4 Отговор
    Божи укор, че подкрепяше нарушителя на сума божи заповеди - БМБ.
  • 17 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "😁😁😁😁":

    Не обвинявам руснаците, въпреки че има и нищожен процент вероятност. Може да са те, може да и нашите. Много преди тази пандемия пак Патриарха е посещавал болница, дано да е жив и здрав!
  • 18 Тра-ла-ла

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Поп":

    Ние знаем, че за там се бори, но дали ще е той не знаем! Един Бог знае! А какво ще кажеш, дедо Попе, ако следващия патриарх се казва Йоан? 😉😂😂😂

    Коментиран от #19

  • 19 Анонимен

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Тра-ла-ла":

    Защо пък да не е дядо Йоан? Като цяло Николаитите в църквата не са съгласни с мнението ти. Но да се надяваме, че следващият Патриарх няма да е дядо Николай, въпреки че не е лош човек и митрополит.
  • 20 123

    2 2 Отговор
    Боко не дава да оди в народното събрание иначе нема кинти и айде в болница дъртия периш
  • 21 Анонимен

    4 2 Отговор
    Не бързайте да погребвате Патриарха! Не е почтено, нито човешко! Дано да оздравее.
  • 22 Отровното трио

    5 4 Отговор
    Отец Дионисий да загрява. Той ще бъде следващият патриарх на Република България и обявен за светец в борбата срещу #хунтата
  • 23 АТЕИСТ

    5 1 Отговор
    След кончината на патриарх Максим най- достойния за поста беше именно Неофит. Изключително начетен, добронамерен, скромен и почтен човек за разлика от много други митрополити с хибридни коли, ролекси , даващи званието "архонт" на бандюги. Са съжаление човекът още тогава беше болнав и в това беше надеждата на оня кукундел Николай, който се натискаше но нямаше години да заеме поста. Да пожелаем здраве на патриарх Неофит!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове