Last news in Fakti

19 Април, 2021 12:41 2 815 36

Симов: Борбата с Бойко-Борисовщината не трябва да е само с обиди

  • александър симов-
  • бойко борисов-
  • герб

Той заяви, че Борисов отчаяно се опитва да вдигне като щит пред себе си всякаква имена и хора

Симов: Борбата с Бойко-Борисовщината не трябва да е само с обиди - 1
Снимка: БГНЕС

„Всичко онова, което Бойко Борисов каза на пресконференцията вчера, и всички хвалби, които изрече, можеше да дойде в парламента и да ги представи пред народните представители. Това, което той направи е израз на голям страх - страх да се яви пред новите членове на Народното събрание и да представи Плана за развитие и устойчивост.

Поведението му в последната година и половина е на тотално пренебрежение на парламента, но ситуацията е променена. Премиерът е лицето на едно управление и отказът му да се яви в парламента е дискредитация на самата идея за демокрация.“ Това заяви депутатът от Парламентарната група на “БСП за България“ и член на Националния съвет на партията Александър Симов в ефира на БНТ.

Той заяви, че Борисов отчаяно се опитва да вдигне като щит пред себе си всякаква имена и хора, само и само да избяга от отговорност, но се намира в ситуация, в която това ще стане трудно.

По думите му една от причините БСП да започне реформите си е наличието на хора, които откровено тласкаха левицата към коалиция с ГЕРБ. „Затова след последния си пленум БСП даде гаранции, че няма да протегне ръка на една провалена, морално дискредитирана партия като ГЕРБ“, категоричен бе той.

На Националния съвет в събота БСП ясно заяви своята позиция по отношение на партията “Има такъв народ“: „Склонни сме да подкрепим тяхно правителство, но имаме 5 условия за това. Сред тях са действия в здравната сфера, подпомагане на хората, засегнати от социално-икономическите последствия и ревизия на цялото управление на Борисов“, обясни социалистът.

Идеята за 1 лев субсидия няма да бъде подкрепена от левицата, тъй като според Александър Симов това е начин партиите да бъдат превърнати в заложници на олигархичните интереси.

„БСП има в своята биография 4 години на автентична борба с ГЕРБ, когато другите ги нямаше на политическия терен. И затова борбата с Бойко-Борисовщината не трябва да се осъществява само на думи и обиди, а чрез ефективни идеи“, коментира депутатът от левицата. Той припомни отхвърленото предложение на БСП за налагането на мораториум върху действията на правителството, което протестните партии трябва да преосмислят.

„Тази идея продължава да бъде актуална и тази седмица ще бъде поставена на дневен ред, но дотогава Министерския съвет ще има още едно заседание“.

„Хората, които гласуваха за нас, виждат в БСП партията на протеста. Виждат опозиционна сила, която може да постави ГЕРБ на мястото ѝ“, заяви Александър Симов.

„БСП беше партията, която подкрепи Румен Радев през 2016 г. и 5 години бяхме парламентарния гръб на президента. Дали третият мандат ще бъде връчен на левицата е изцяло негово решение“, обясни социалистът по отношение на взаимоотношенията на БСП с президентската институция.

На финала той бе категоричен, че трябва да има Национален оперативен щаб и самото му закриване е политически цинизъм.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 El boko

    36 7 Отговор
    Бабаита от Банкя все още НЕ е изкоренен !
  • 3 русенец

    33 3 Отговор
    Бойко Борисов не е причина, а следствие! Следствие и продукт на арогантната и безнаказана държавна администрация , арогантните и безнаказани "бизнесмени" изобщо на софиянщината! Хайде сега и мен баннете, че да си заслужите жълтите стотинки, които ви подхвърлят!
  • 4 доган

    24 7 Отговор
    Боко кога ще влиза в затвора, както и неговите мекерета на власт?
  • 5 Гост

    11 20 Отговор
    Този е връзката на Нинова с Козяк, където прелита всяка седмица за инструктаж.
  • 6 eew

    12 20 Отговор
    Хората ви разбраха какви бо.ци сте затова сте трета сила ако има избори есента може и 10% да не вземете.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ами

    19 5 Отговор
    Страх го е да не го набият още в парламента.
  • 9 БИКОВ

    20 7 Отговор
    Съд, конфискация и дълги години в Белене, това очаква ГЕРБ!
  • 10 Софиянец

    5 9 Отговор
    Тези не се спряха и подпомагат активно тиквата в разделението на леви и десни, което единствено може да го върне на бял джип.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 чичо

    15 18 Отговор
    Така е Симов.При липса на аргументи се сипят обиди.А вие,Манолова и козарчето Тошко,нямате аргументи.НАРОДЕ,къде си!?

    Коментиран от #15, #16, #19

  • 13 ендиянец шошон

    10 5 Отговор
    БУЦИ - МОЯТА ПАРТИЯ, МОИТЕ ДЕПУТАТИ---- БУЦКА АМИ ЗНАЙШ ЛИ КВО - Я СИ ГИ ЗАВ.РИ ТАМ В ЗАДНИЯ ДВ0Р БЕ ....ТОЗИ ААААА И С 200 ВЕ ,ПОНЕ С 200
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 аххх

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "чичо":

    няма ли няма ли ...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БОЗА

    12 4 Отговор
    "Той заяви, че Борисов отчаяно се опитва да вдигне като щит пред себе си всякаква имена и хора, само и само да избяга от отговорност, "


    След щита,ще извади и "сапун",за да си "измие ръцете" та да е "чист и целия в бяло",както нееднократно се е случвало-жертва някоя пешка от своите...но още не е дошъл момента...сега е "щита,че камъните са едри... ;-)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А се дръж

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "чичо":

    малко по прилично ! Точно народа ти сипаваше цяло лято аргументи ... А ти къде си и къде си бил ?

    Коментиран от #33

  • 20 ПартИздат

    8 2 Отговор
    Никаква борба не е имало между бсп и герб. Само панаири и лежерна опозиция. Но след като вече герб не е фактор, бсп се опитва да стане нещо като онези партизани, дето качиха баира на 8.09.1944. После слязоха на 9.09.1944 като "активни" победители...

    Коментиран от #22

  • 21 АМОН

    7 0 Отговор
    ПРАВ СИ ОХЛЮВ,

    БОРБАТА МИНАВА И ПРЕЗ БЛОКИРАНЕ НА ПРЕСТЪПНАТА ПРОДАЖБА НА АКТИВИТЕ НА БУЛСАТКОМ НА СПАС РУСЕВ С ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ.

    УЧАСТНИЦИ В ТАЗИ СХЕМА СА ЛИЦАТА СПАС РУСЕВ , МАВРОДИЕВ , КАРОЛЕВ ББР и разбира се американския фонд на пенсионерите от американските силови структури ЮНАЙТЕД ГРУП управляван от ДЕЙВИД ПЕТРЕЪС в който ношете тарикати чрез "ПОРДАЖБАТА" на ВИВАКОМ, придобиха някакви 5 % от акциите му.

    Проблем е, че американците вдигат капитала си , и нашите тарикати СПАС РУСЕВ и стоящите зад него МИЛЕН ВЕЛЧЕВ и тъста на брат му СТОЯН МАРКОВ , ще трябва да краднат чрез ББР БУЛСАТКОМ и да я вкарат като апортна вноска в капитала на американския пенсионен фонд ЮНАЙТЕД ГРУП.

    АКО ТОЗИ ГРАБЕЖ МИНЕ ПРЕЗ СЕГАШНИЯ ПАРЛАМЕНТ И НАЛОЖЕНИЯТ ОТ КОРНЕЛИЯ МОРАТОРИУМ НЕ ГО ВКЛЮЧИ ИЛИ ДРУГИТЕ ОСТАНАТ БЕЗПРИСТРАСТНИ , това означава, че нищо не се е променило и грабежа продължава.
  • 22 Другия с коня

    7 10 Отговор

    До коментар #20 от "ПартИздат":

    Кво направихте,бе Хора...Що докарахте БСП и ДПС на власт Отново....Малко ли ви бяха Жан Виденов,Станишев и Орешарски ..Тройна Коалиция Приватизации, Разграбване и Фалити на Държавата....Още един милион ще избягат и сте Дотук с Държавата!!!!
  • 23 ТОЙ НЕ

    10 2 Отговор
    ХОДЕШЕ В ПАРЛАМЕНТА КОГАТО
    ПОВЕЧЕТО ГО ПАЗЕХА И ЗАДАВАХА
    УДОБНИТЕ ВЪПРОСИ.ЕДИНСТВЕНО БСП ПОНЯКОГА ГО ТОРМОЗЕХА. А СЕГА ПРИ ТОВА НОВО МНОЗИНСТВО СТРАХЪТ Е НАИСТИНА ГОЛЯМ. ПАНИКА.
  • 24 ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ИСКА БОКО В ЗАТВОРА

    9 5 Отговор
    Боко вече не си фактор
  • 25 Гол Охлюв

    7 4 Отговор
    Защо се не скриеш някъде?Оплюва ефира с плюнките си!За два дни превърнахте Парламента в зверилник.Сринахте рейтинга му на "ОО".Такъв упадък Парламент до сега не е имало.Като правите кабинет с „Мутри вън“, питай Мая колко мутри, преди да ги призове „Вън“, са били „Вътре“…
  • 26 Весела Константинова

    9 6 Отговор
    Работя честно и почтено,плащам си данъците до стотинка,не съм на ничия хранилка,не съм циганка а българка,имам завършени два университета,единият в Обединеното кралство,и не съм член на ГЕРБ.Но заставам с името си и декларирам че винаги и отново ще гласувам за ГЕРБ.Никога не предавам и не си сменям боята.! А вие си плюйте,има хиляди като мен! Заставам с името си !
    Анонимните са страхливци!

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Максим Ешкенази

    7 9 Отговор
    Нещо, което всички трябва да си признаем е, че България се развива напред. А вътре, като си в България, заради дърветата понякога не виждаш напредъка.

    Преди 23 години съм заминал за Америка, сега успях да поживея 3-4 месеца в България, напредъкът е огромен. Напредъкът е не само пътища, не само по отношение на администрация, като отидеш да си направиш паспорт – във всичко има промени, даже и в това как се раздават ваксините и как всичко е подредено. Знам, че има много критика, навсякъде я има тази критика, и в Америка, и в Европа, но България някак си функционира и това много ме кефи мен.
  • 29 системна грешка

    6 8 Отговор
    Грешката на Борисов е че ги остави и не поиска Импийчмънт на Метежника Шпионин и започване на поголовна Лустрация на червените изедници
  • 30 огог ог

    0 3 Отговор
    а с бесило но площада
  • 31 Павел Пенев

    5 1 Отговор
    Освен Консула Гергов от Пловдив, трябва да изгоните от БСП Кирил Добрев, Драго Стойнев,европейския гражданин Станишев и неговата камериерка Ленчето македонския пингвин Зайков и тези които гласуват за ГЕРБ,като Кр. Янков и още няколко.Едва тогава БСП ще е в кондиция
  • 32 търся партия

    6 0 Отговор
    Безпартиен съм. Търся обективна партия, лишена от наглост и реваншзъм. Търся партия, която да признава своите грешки и да приема чуждите победи. Търся партия, която говори на правилен български език, която да не излъчва напрежение, омраза, да не е арогантна с победителите и да не се гаври с победените. Търся партия, която може да гледа опонентите си в очите им и да провежда нормални разговори, без обиди и крясъци. Търся партия, която да проявява разум и да приема добрите предложения и на опонентите, стига това да е в полза на хората и държавата. Търся чиста от корупция партия, необвързана с олигарси, партия, която да милее еднакво за всички граждани, дори за тези, които явно са подкрепили опонентите. Търся партия с образовани, ерудирани, толерантни, търпеливи и достъпни за обикновените хора, лидери, партия, която да сложи на масата единствено интересите и правата на народа, да създаде спокойна и справедлива атмосфера , чиято база да е единствено закона. Търся тази партия от доста време, защото искам да давам своя глас, само ако си струва.

    Коментиран от #34, #35

  • 33 чичо

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "А се дръж":

    То изборите показаха кой е народа.Явно не си разбрал,че и на тези избори народа избра ГЕРБ.Това е аргумент.Твоето е неприличие.
  • 34 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "търся партия":

    Дано не я намериш.Забравили Жан,той беше такъв идеалист.И ни осигури само гроб от който още не можем да излезем.Не приятелю,в днешния зверски свят,най-малко идеалисти ни трябват.А иначе звучи красиво.
  • 35 ГУРУ

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "търся партия":

    ТИ НЕ ТЪРСИШ ПАРТИЯ А РЕЛИГИЯ
  • 36 ГУРУ

    2 0 Отговор
    ЗАБРАВИ И ЗА ЛЪЖИТЕ АМА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ЩОТО Е САМО ТОВА ДРУГО НЯМА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове