Last news in Fakti

19 Април, 2021 15:00 2 905 28

Душана Здравкова: От първите заседания на НС се усети прочистване на въздуха

  • душана здравкова-
  • герб

От гражданите зависи дали това е краят на ерата Борисов, посочи тя

Душана Здравкова: От първите заседания на НС се усети прочистване на въздуха - 1
Снимка: БГНЕС

"От гражданите зависи дали това е краят на ерата Борисов, доколко имат търпимост към такъв тип управление", каза пред БНР Душана Здравкова, юрист, бивш председател на Окръжния съд във Варна и основател на Сдружение ГЕРБ, което по-късно прерасна в партия.

Според нея никой от ГЕРБ не си дава сметка какво се случва и даде пример с думите на лидера им Бойко Борисов, който каза, че другите сега "да си управляват" и, че ГЕРБ вече не са нужни:

"Напротив, нуждата от една политическа партия е и когато е в управление, и когато е в опозиция. ... Хората трябва да решат какво искат и на кого ще се доверят в своите очаквания".

По думите на Здравкова има големи очаквания от работата на комисията за проверка на управлението на Борисов, но това зависи от продължителността на 45-ото Народно събрание и дали ще има правителство, "което ще си постави амбициозни, но изпълними задачи".

"Вятърът на промяната задуха и от първите заседания на НС се усети прочистване на въздуха. Надявам се парламентът да се справи с всички тежки задачи", коментира тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добро начало

    24 6 Отговор
    Всяко начало почва с "пречистен въздух" помним го от юни 1990.И после идват"тиквите"..

    Коментиран от #4

  • 2 зрител

    24 8 Отговор
    От първите заседания на НС стана ясно, че ГЕРБ са вкарали там маймунарника, който има само една цел да саботира работата, но не и да върши такава.
  • 3 вижда се

    16 8 Отговор
    Започнаха и ненаядените хиени да ръбат мафиотската тиква !

    Коментиран от #19

  • 4 Финансова криза

    22 7 Отговор

    До коментар #1 от "Добро начало":

    На първо време трябва да се освободим от 30 000 чиновници и да ги пренасочим към бюрата по труда.

    Коментиран от #16

  • 5 Финансова криза

    13 2 Отговор
    В нашата фирма търси 10 жени пласмент и продажба от бюрата по труда.
  • 6 Наблюдател

    15 9 Отговор
    Не се заблуждавайте! Докато не се напълнят килиите на Централния и другите затвори с гербаджии и най-вече там да се озове за дълго главатара им нищо не се е "прочистило"!! Определено за там е и "Главния каскет на Републиката" ,като основен закрилиник на мафията!
  • 7 Българка

    20 7 Отговор
    Да вятърът на промяната се видя в първите две заседания на НС. ГЕРБ трябва да разберат, че вече не могат да говорят и правят когато и каквото си поискат. Видяхме ги, че когато не е по тяхната, се държат като типични хулигани с тропане на крака и по банките. Е сега трябва да спазват законите. Като начало вождът им да се яви на 21.04. и даде отговори на депутатите в НС
  • 8 Ай стига бе

    13 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "От първите заседания на НС се усети прочистване на въздуха"....Напротив, замириса на простотия, пошлост, цинизъм, некадърност и чалга.
  • 9 Феникс

    7 7 Отговор
    Въздуха се прочиства я с него бюрата по труда и затворите ще се напълнят с тикви мързелувци от хунтата крадци и лапачи. Демокрацията навлиза в комунистическа България мутрата отива в затвора
  • 10 АМОН

    15 0 Отговор
    ОТ ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА ЗАМИРИСА НА АВГИЕВИ ОБОРИ И ФИКАЛИИ.

    МИСЛЯ, ЧЕ ДОВЪРШИТЕЛНИТЕ РАБОТИ ПО ПРОЧИСТВАНЕТО НА ТАЗИ ИЗМЕТ ПАК ПО СТАР ОБИЧАЙ ЩЕ СЕ ПАДНЕ НА НАРОДА!!
  • 11 Леле

    13 4 Отговор
    Какво ти прочистване? Същите дърти мутри от преди. Като почнеш от Мая Галевата, през ген. Атанасов и стигнеш до Татяна Дончева. А като включим и отровното трио изобщо не може да се говори за чист въздух, а по скоро за миризма на вкиснато зеле.
  • 12 Сър Пичук

    6 7 Отговор
    Ето това е най-голямата грешка на всички - че искат промяна на всяка цена, без да отчитат, че тя може да е в две посоки - положителна и отрицателна. В момента, както изглежда, промяната ще е към по-лошо.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Долу БКП

    5 4 Отговор
    Долу ГЕРБ
  • 14 Чичо Гошо

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Сър Пичук":

    Лелееееее колко си умен. И красив. Долу ГЕРБ
  • 15 дали

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Сър Пичук":

    то по-лошо от досегашното управление не виждам накъде

    Коментиран от #18

  • 16 пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Финансова криза":

    поредната тиква. всяка държава функционира чрез държавен апарат, демек - чиновници. медиите на тиквоний първи хипертоник направиха от тях мръсна дума - за да бъдат мачкани и подчинявани по-лесно. ако някой иска територията да продължи да си бъде територия, може да кара в същия дух. но един държавник би поставил ясни задачи пред администрацията и би контролирал изпълнението им. ако(!) знае и може. иначе - светлият пример на пъмпкина е пред вас.
  • 17 ние

    1 3 Отговор
    Имаш загуба на обоняние, но не е Ковид, просто се изкъпи.
  • 18 Сър Пичук

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "дали":

    Като поживееш и видиш как управляват БСП, ДПС и производните им, ще разбереш. Сигурно не си и чувал за купони и не си си и представял, че можеш да се редиш от 4ч сутринта за едно мляко или един хляб и в 8ч когато ти дойде реда, да свърши точно пред теб. Не си бил и на режим на тока и водата. Аз съм го преживял. Преживял съм и да работя цял месец за 12 000 лв, което беше 4 долара, а 1 кг сирене струваше 8000. Не си преживял и някой друг да решава какво да обличаш, какво да чете, гледаш и слушаш, какво можеш да учиш и какво не, къде можеш да ходиш, къде да живееш и т.н. Влезем ли в орбитата на Русия, това ще се върне.
    Който не познава миналото, ще го преживее отново.

    Коментиран от #20

  • 19 Знаеш ли

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "вижда се":

    коя е Душата Здравкова, че я вписваш сред "ненаядените хиени"? За твое сведение - тя е дългогодишен и уважаван юрист във Варна/само вмятам - съдиите са сред най-платените измежду всички професии в България!/ , на възраст, в която е постигнала чрез качествата си много,един от първите членове на ГЕРБ/!/ - и щом тя се дистанцира от бойкоборисовото гнездо,, значи тази партия се е превърнала в бардак. Това последното го знаем всички.
  • 20 Хайде сега

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Сър Пичук":

    да ми кажеш и колко пари се изнесоха от България, осребрени след като геният на икономиката Софиянски "спря" инфлацията; колко милионери и от коя партия се пръкнаха ЗА ЕДНА НОЩ, когато бяха "освободени цените" за тези, които бяха накупили цели композиции хранителни стоки по старите цени... и още доста други неща има за казване. Последно - колко струва жилището на Вл.Горанов и как се строи такова жилище с една, била тя и министерска, заплата от бедняк, който дори живееше под наем без пари при "приятел" /а кой ли е той?/

    Коментиран от #24

  • 21 Дебилчев

    1 3 Отговор
    Щом имат 840 000 гласа значи имат търпимост към този тип управление, стрино
  • 22 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ВИНАГИ ОЦЕНЯВАЙ ЖЕНАТА -КАТО СЪПРУГА ВКЪЩИ И ДАЛИ ДЕЦАТА СЕ КРИЯТ ПОД МАСАТА !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Еколог

    1 2 Отговор
    Що? Тая да не е пръднала?!:)
  • 24 Сър Пичук

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хайде сега":

    Ами всичко това е следаствие на това, което писах.
    БКП/БСП управляваше сама или с партията на ДС - ДПС. Те правиха Конституцията, законите и всичко. Те правеха фалшивите банки, които гърмяха и отнасяха спестяванията на хората. Само при Р. Гечев гръмнаха 12. Те създадоха Мултигруп, мутрите и правилата на играта. Те назначиха днешните олигарси за милионери. Те си създадоха проекти партии като НДСВ, Атака, Барековата и ГЕРБ. Те си прехвърлят властта от едната тяхна партия на другата, но в един момент ББ излезе от контрол и сега всички вкупом се втурнаха да го унищожават за да се върне пак доброто старо време, когато си "подаваха топката". Такива като В. Горанов с лопата да ги ринеш и с мед да ги храниш. Само Гечев завлече енергетиката с 4 милиарда. От заменките на Тройната коалиция загубите са още повече. Откраднатото от назначените за милионери е над 100 милиарда. Те си имат хора навсякъде и за всичко - както беше И . Павлов и го смениха с Пеевски, който на 20г със средно беше зам министър и отговаряше за търговията с оръжие и държавния резерв, както К. Нинова, която приватизира на 28г Техноимекс с активи за десетки милиони за някаква петцифрена сума в лева, като дори и нея не я плати. А после влесе в БСП и за 2г я овладя. Тези хора не са гении а подставени лица и някой друг им урежда сделките.
    Гледай малко по-широко.

    Коментиран от #25

  • 25 Умен по цялата глава

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Сър Пичук":

    Ми това е ОПГ на БКП,която е завладяла всички Етажи на властта- Политическа,Финансова,Икономическа,Съдебна,Военна и Силова Власт плюс Профсъюзи....Народа е в Мъртва хватка....Три милиона избягаха и още толкова ще избягат...Да го д& хат Комунистите!!!

    Коментиран от #28

  • 26 Анонимен

    0 0 Отговор
    Душана да, цвета не. ПОСъд. Умни са юристите, но защо бойко държи и дпс за караянчева. За златото явно, знаем, но ще замълчим, защо?!!!? Цвета да вземе въртолета и у Германия на доктор да го заведе. Бб
  • 27 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ще ни пече на шиш боича
  • 28 Сър Пичук

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Умен по цялата глава":

    Така е!
    Ето защо един от най-важните законопроекти, който трябва да се приеме е този за разследване на прехода. Не само 10-те години на ГЕРБ, но всичките 30 г. Има информация за всичко - кой, кога какви решения и закони е приемал, койги е предлагал, кой ги е гласувал, кой какво за какви пари е приватизирал и т.н. и т.н. И всеки да си получи заслуженото без давност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове