Last news in Fakti

23 Април, 2021 21:47 2 131 31

Първан Симеонов: Легитимното мнозинство да започне да управлява държавата

  • първан симеонов

Ние нямаме национално време за губене, за да рестартираме постоянно държавата, предупреди социологът

Първан Симеонов: Легитимното мнозинство да започне да управлява държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Социологът и политически анализатор Първан Симеонов заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ, че ситуацията с управлението на България е патова, тъй като според него е имало силен протест, но и силен ГЕРБ.

"На изборите все пак надделяха силите на промяната. БСП е партия на статуквото, но е и една от опозиционните партии", допълни той.

„Различни са настроенията в партиите. Случи се това, което Борисов очакваше – да победи на изборите. В момента се излагат всички. Погледнете дневния ред на парламента – това са предизборни неща, а Борисов се държи все едно не е на себе си. При едни нови избори може да има изненади“, прогнозира Симеонов.

По думите му за държавата е най-добре легитимното мнозинство да започне да управлява държавата и то за важните неща – икономиката, здравеопазването и т.н. Промяната на изборните правила няма да промени изборните резултати, смята политологът.

„Трябва да има няколко теми, по които те да са обединени, като например смяна на модела на управление на ГЕРБ. Ние нямаме национално време за губене, за да рестартираме постоянно държавата“, заяви още Първан Симеонов.

„Президентът Радев е единственото за момента обединяващо звено. Той използва тази сила. Предстоят президентски избори, на които той влиза с най-високо доверие“, каза политологът. Според него е мантра, че президентът иска да прави служебен кабинет. „Той има готовност. Когато се направи правителство, ще има повече време да се пипа Изборния кодекс“.

„От "Има такъв народ" мълчат, защото не знаят какъв е планът или за да не правят грешки. Това засега е окей за тях“, смята още Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    22 7 Отговор
    Този звучи като депутат на ГЕРБ.

    Коментиран от #8, #28, #31

  • 2 fiki

    18 1 Отговор
    Може ли с машини да се гласува за референдум ?

    Коментиран от #9

  • 3 сигурно

    22 8 Отговор
    Радев е готов с кабинета ,и само той ще изправи България , и най-важното е да вкара шайката в затвора !!
  • 4 choki

    23 5 Отговор
    Има кворум от 165 депутати няма причина да се ходи напук на избори и да стане още по-зле!

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Шотко Станиславов

    7 9 Отговор
    Няма да започнат да управляват, целта е само да има служебен кабинет, през това време може да се прави каквото си искат ИТН, ДПС и ДБ и никой няма да носи отговорност, за това е всичко, не ги интересува народа..
  • 6 fiki

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "choki":

    Може евентуално да влезе шкебе-войвода и да се коалира пак с ГЕРБ
  • 7 choki

    14 5 Отговор
    ппГРОБ е като черна дупка, която постоянно поглъща партии хихи
  • 8 Мдааа

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    е тоя е платен от гроб да прави анализи..... Факт че гроб няма да ги бъде вече отиват в историята както СДС костов корупмпирани крадливи ненаситни за пари това са и се обединиха Гроб Сдс и всичките от ДС към БКП вси1ки тези са маскари.
  • 9 Стефан 404

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "fiki":

    Ако не се бъгнат, сигурно могат.
  • 10 и кой

    5 3 Отговор
    да управлява? Правителство на малцинството, на което подкрепилите го да започнат да му извиват ръцете, после да оттеглят подкрепата си , правителството да падне и Боко да се върне на бял кон ли?! Я кажи колко ти платиха и си гледай катинарчето!
  • 11 Мдааа

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "choki":

    сега Парламента е както трябва има кворум от 165 другите от Гроб не ходят на работа в повечето случаи така че няма какво да реват , опозиция са трябва да го приемат ))))) скоро като гласуват законите които трябва може и отново на избори за почее гласове с/у гроб
  • 12 fifi

    8 4 Отговор
    Боко си представя че това е футболен мач и той е спечели изборите, но действителността е друга Боци хихи
  • 13 Верно

    5 3 Отговор
    Стига с тези социолози палячовци кой е тоя да казва, какво да се направи. Само нови избори и служебен кабинет. Да изтрита ме мутрите.
  • 14 ДЪНКАН МАКЛАУД

    6 0 Отговор
    А ТИ УПРАВЛЯВАЙ ГОЛФ ИГРИЩАТА НА ГАЛЪП
  • 15 Очеизвадно

    7 3 Отговор
    Умрял кон(гроб) не рита, но в предсмъртната си агония може да хвърли и един последен къч. Единствената вяра и надежда на българския народ е Президентът Радев– друго спасение няма!
  • 16 страх

    9 5 Отговор
    тресе ОПГ-то. Томата Биков щял да иска оставката на Мая Манолова като шеф на Комисията по ревизията, че далаверите излизат наяве. Служебен кабинет, нови избори и пълно мнозинство на партиите от протеста. Тогава правителство!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 САТЪРА НА ХАНА

    3 1 Отговор
    ВСЕКИ ДЕН ПО ЕДИН УБИТ МУТРА ИЛ БЕЙ ОТ ТОП 500 :)))
  • 19 нннн

    4 1 Отговор
    В момента имаме правителство в оставка на ГЕРБ. ГЕРБ едва днес върна мандата. Втората партия ще го получи евентуално в понеделник. Как да започва да управлява веднага ?
  • 20 Гост

    5 0 Отговор
    Лапай Първане - сега ти се е паднало ! Плащат ли ти - вземай и говори глупости, макар да знаеш истината !
  • 21 Vlad

    0 0 Отговор
    Тръгнем ли към пропаста спасение няма.
    Представете си колко усиле трябва даизкачиш един камък на някакъв връх. Той притежава цялата енергия по изкачването. Ако търкулнеш камъка от върха той ще се изтъркаля по баира надолу ще се залости в някое дере където е в стабилно енергийно състояние и ще си остане там защото е енергийно стабилен. А енергията по изкачването отива на вятъра . Това в момента е българия. Много вожд Малко индианец.

    Коментиран от #22

  • 22 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Vlad":

    Влад ти какво искаш бе - да си останат ГЕП ли ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Marinov

    1 0 Отговор
    Легитимното мнозинство да започне да управлява държавата а ПИШМАН КЛЮКАРИТЕ от бранша на господина да си ЗАТВОРАТ устата, да спрат да Плещата и да вървят по Мишини дупки!
  • 25 Локум

    1 1 Отговор
    Този пак нищо не каза. Или ще вали, или няма да вали. Като "гадателката" Алена е.
  • 26 Даката

    0 1 Отговор
    Те вече започнаха да управляват.Гласуваха си заплати по десет бона .Честито на печелившите.Сори за балъците,набиха им го с 200
  • 27 ДЪНКАН МАКЛАУД

    1 0 Отговор
    А ТИ УПРАВЛЯВАЙ ГОЛФИГРИЩАТА НА ГАЛЪП И СПА ХОТЕЛИТЕ В МЕЛНИК МИСИРКАСОЦИОПАД
  • 28 Посетител

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Симпатиите на Първан С. са по-скоро към ВМРО, май. С това впечатление съм останал от негово ТВ участие преди време.
  • 29 НОВИТЕ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ

    0 1 Отговор
    БЕДНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ СТАВАТ МАСТИТИ ДЕПУТАТИ С НОВИТЕ....ЗАПЛАТИ.....А ЗА НАРОДА КОЙ ДА...МИСЛИ....
  • 30 НОВИТЕ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ

    0 1 Отговор
    ПЪРВО ЗА СЕБЕ СИ МИСЛЯТ...ДА СИ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ.....НА ПРОТЕСТИТЕ ДРУГО ГОВОРЕХА.......НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ...
  • 31 Антимафия

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    На Бойко Борисов ,назначените ,"подводници"?
    Този" необръснатия" Първан, е един от тях?
    Валери Симеонов, понеже е най -тъп, ръб ,
    много му вярваше , в прогнозите
    и сега ще бере коприва в Бургаско?
    Докато е жив?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове