Last news in Fakti

27 Април, 2021 15:09 3 111 23

Даниел Киряков: Лидерите на ГЕРБ и ИТН са насадени на политически пачи яйца

  • бойко борисов-
  • слави трифонов-
  • слави трифонов правителство

Медийната надпревара между двамата лидери – Бойко Борисов и Слави Трифонов, изглежда объркваща за зрителя

Даниел Киряков: Лидерите на ГЕРБ и ИТН са насадени на политически пачи яйца - 1
Снимка: БГНЕС

„Губещите сме всички ние, защото консумираме една публична разправия, която не е директна, не е принципна, не е основана на нищо друго, но на его и хващане на отделни фрагменти от ключови послания. Виждаме изкривяване на публичната комуникация, която се води от хола и бутикова телевизия.“ Това каза в интервю за БНР Даниел Киряков от Центъра за анализи и кризисни комуникации.

И двамата лидери – както на ГЕРБ, така и на "Има такъв народ"(ИТН), са насадени на политически пачи яйца, смята Киряков.

ГЕРБ са създали до такава степен свои врагове, че никой не иска да се коалира с тях. Ясно е още след първия мандат на Борисов, че устойчиво, монолитно парламентарно мнозинство е невъзможно, коментира Даниел Киряков.

„Затова и неговият модел сякаш се разви през годините по този начин.“
Същевременно не е сериозно и релевантно да се говори за мнозинство от 165 депутати, които са всички срещу ГЕРБ, отбеляза анализаторът.

Получава се така, че отказващите интервюта – и Слави Трифонов, и министър-председателят в оставка, са в позиция на последна информационна инстанция, изтъкна Даниел Киряков.

„Това е нов жанр, в който въпросният политик, публична фигура, се е окопал и си е създал собствена медия, която трябва да излъчва и всички останали да прекопират безкритично.“
Медийната надпревара между двамата лидери – Бойко Борисов и Слави Трифонов, изглежда объркваща за зрителя, който има по-високи критерии за публична комуникация, категоричен е Киряков.

Отказът на Слави Трифонов да направи правителство от ГЕРБ се разчита като слабост, но от останалите хора – като объркване и сила, „защото иска да натрие носа на Бойко Борисов“, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GTR

    39 8 Отговор
    Ще Ви кажа каква е ситуацията при ИТН
    - г-н Трифонов иска да управлява с партии, които не са крадели и съсипвали държавата, но тези "новите", дали са такива според вас !

    Коментиран от #3, #5, #16, #22

  • 2 Мътят

    1 3 Отговор
    пратки !
  • 3 Севда

    29 3 Отговор

    До коментар #1 от "GTR":

    Ами като ги гледам не ми вдъхват никакво доверие.
  • 4 Пацо

    13 21 Отговор
    Чалгата си направи майтап с президента.

    Коментиран от #9

  • 5 Майна

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "GTR":

    В ТОЗИ АСПЕКТ ,ТРИФОНОВ ,,СЪЛЗА,, ЛИ Е...НАРОДЪТ ИСКА ОБЕДИНЕНИЕ В ИМЕТО НА СМАЧКВАНЕТО НА ТАЗИ ГРОБАДЖИЙСКА ХУНТА....НАОДЪТ НАД ЛИЧНИТЕ АМБИЦИИ!!!
  • 6 АМИ ТЕ СИ

    8 5 Отговор
    ПРИЛИЧАТ И ПО ПАТЕРИЦИТЕ.КАК ОТ ДВАМА КУЦИ ДА СТАНЕ ЕДИН ЗДРАВ
  • 7 3.14К

    20 4 Отговор
    Пак питам: каква е разликата между двамата? За Боко, категорично трябва да изчезва с 200.
  • 8 ще видим

    11 4 Отговор
    дори да е така, слави ако е на пачи яйца,то боко КРАЛ 14 е на насаден на запъртъци!
  • 9 Тиквата

    16 11 Отговор

    До коментар #4 от "Пацо":

    Точно! Слави няма да бъде 'Спасителя в ръжта'.Жалко, че подведе толкова много хора.

    Коментиран от #11

  • 10 Българка

    14 12 Отговор
    Борисов се крие от страх и превърна зайчарника си във властови център. Слави Трифонов в момента е болен, но все пак направи обръщение и аргументира отказа от съставяне на правителство не през собствената си медия, а през интернет. Надявам се, че когато се възстанови , ще се появи в НС. А относно трите големи ТВ е разбираем отказът на ИТН да дават интервюта

    Коментиран от #17

  • 11 ТИ ДА ВИДИШ

    14 5 Отговор

    До коментар #9 от "Тиквата":

    Да се гласува само за партиите на протеста ИМВ и БСП това са истинските борци против ШАЙКАТА, това са протестърите.... Славе с ИТН не са участвали в протеста само се качват по гребена на вълната, както статуквената партия ДъБъ на комсомолските гаргамелчета на приватизатора Костов!!!!!
  • 12 ГОРСКИ

    7 3 Отговор
    Във тази държава има ли закони или важи само закона на диктатора!!!!
  • 13 БиБи Кинг

    1 2 Отговор
    Добре каде поне за искуствени теа иайца, шо ако са естествена кожа че е зор дее!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 оня с коня

    4 3 Отговор
    ПАК Статия тип "Съчинение по картинка" и започвам да си мисля че или всички Жупналисти са се ОМИСИРИЛИ,или по Медиите има САМО Платени драсканици.И дълбокомислено заявява Авторът че "ГЕРБ са създали до такава степен свои врагове,че Никой не иска да се коалира с тях"...А не мисли ли Авторът че ако ПАТРИОТИТЕ И ВОЛЯ не бяха останали ОТ ГЛУПОСТ извън НС,ОДМА щеше да има Коалиция и Правителство на ГЕРБ?Всъщност не е тужно да го мисли,наесен ще го види НА ЖИВО!И не бил отказън на Слави да прави правителство СЛАБОСТ,а искал да "натрие носа на ББ"...И КОЙ досега за 12год е успял да натрие носа на Борисов- НЕИЗМЕНЕН ПОБЕДИТЕЛ във Всички избори,Та тоя ли Дълъг Маркуч ще го направи?:)
  • 16 Трифонов,

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "GTR":

    като представител на мутренския свят, дали се счита за "изгодна партия" за другите парламентални субекти?

    Забелязал съм, че най-големите ш..ии умират да се представят за честни девици, макар само трамвай да не ги е газил...
  • 17 хаха

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Само да те светна, че БТВ вече е собственост на най-богатия чех (който на скоро почина), а Нова ТВ вече е собственост на мултимилиардна международна компания - Юнайтед Груп. Искаш да кажеш, че най-богатия чех и Юнайтед Груп са подлоги на Бойко ли? Според мен причината Слави да не иска да дава интервюта в публичните медии е защото се притеснява да не му задават неудобни въпроси и да не се излага. Той от години е свикнал да говори предимно по сценарий.
  • 18 Gowo

    1 0 Отговор
    Интересно сравнение.Всеки се барикадирал в двора си .И зад високите дувари мята бутилки в другия.И най интересното е....пазят се от мисирките.
  • 19 Gowo

    2 0 Отговор
    Такаааа...вървим по плана на Борисоооов.Войските строени.Чакат зов за атака...И...Излизат ,,големите мъже".И са почват едни псувни.Едни сръбски обиди....Децата да не чуят.Тааа като се вижда по тулупски сценарий.Тулупска държава
  • 20 Явор

    0 0 Отговор
    Не знам кой е анализаторът но е прав. Слави и Бойко трябва да си разделят Нобелова награда за его, когато започнат да дават.
  • 21 Хахахахаха

    0 0 Отговор
    Пак този сладък номер - даваш една звездичка на статията, а средната оценка се повишава :)
    На кой са му нужни подобни фалшиви оценки?!?!?!
  • 22 Блажени Верующите

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "GTR":

    И тяхно е Царството небесно! Ако лековерните си внушават,че гласувайки масово за ИТН- де факто за Славуца и Тошето,защото другите са Господин Х във всяко отношение,и им осигурят абсолютно мнозинство в следващото НС,а от там - техен Кабинет,после ще им увиснат ченетата.През следващите четири години.Да си го знаете отсега.Ще напълни със подводници на едрия бизнес,през адвокати, фирмаджии, целия Парламент.Лобита,до лобита.Днес са 40 адвоката в НС.Мислете ,кво ви очаква при такъв сценарий.Славчо идва,и ви оправя живота!!! Смеех! Колкото ви оправи оня- Царо за 800 дни!
  • 23 Истината2

    0 0 Отговор
    Някои хора оправдават ИТН, че били прави.Недоумявам при едни предсрочни избори къде ще изчезнат и личностите,които не харесва и партиите.Много ясно ,че ще върне мутрите на власт.Затова гласувалите от бсп за ИТН да си се върнат и да си гласуват пак за бсп.Защото бсп е обновена,изчистена ,и най социалната партия,която има програма и мисли за народа. Мутри вън.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове