Last news in Fakti

27 Април, 2021 16:36 3 563 53

Антоний Гълъбов вижда договорка между Румен Радев и ИТН

  • антоний гълъбов-
  • румен радев-
  • итн

Той поясни, че президентът може да връчи вторият мандат в неопределен срок и да изчака да бъдат пренаредени изборните правила

Антоний Гълъбов вижда договорка между Румен Радев и ИТН - 1
Снимка: БГНЕС

Очевидно се търси координация с президента Румен Радев, очевидно той и партиите, които влязоха в Народното събрание са заинтересовани от промяна в изборните правила, а не от следване на българския дневен ред. Това каза за БГНЕС социологът доц. Антоний Гълъбов.

Не виждам хипотеза, в която трети проучвателен мандат би могъл да завърши успешно. Той прогнозира още, че на предстоящите предсрочни избори няма да бъде постигната активността от тези на 4-ти април. Разиграващото се в пленарната зала не е случайно и с цел, твърди той.

Част от целта е да се засили разочарованието от парламента и да се придвижим към президентска република. Искрено се надявам, че не става дума за това, защото това вече се определя по друг начин. Според него няма значение президентът Румен Радев на кого ще връчи третият проучвателен мандат.

"Очевидно става дума за споразумение между ИТН и г-н Радев. Радев ще изчака да бъдат приети промените в изборното законодателство, след това ще бъде връчен вторият мандат, той ще бъде върнат и бързо след това ще бъде връчен третият мандат и г-н Радев ще има възможността да назначи второ служебно правителство, ако това е целта на неговото присъствие в президентската администрация", начерта политологът развоя на събитията в идните дни.

Той поясни, че президентът може да връчи вторият мандат в неопределен срок и да изчака да бъдат пренаредени изборните правила, като например да назначи ЦИК; да избере членовете на комисията, които ще организират изборите, на които предстои да се яви наесен.

С други думи имаме един доста видим опит за овладяване на държавата, който ще предизвика политическа криза, убеден е социологът.

Навлизане в политическа криза, което ще коства много на българското общество. Тези народни представители ще ни излязат много по-скъпо, не само заради заплатите им, а преди всичко заради загубеното време и несвършената работа, обясни доц. Гълъбов.

Факт е, че поведението на политическите партии, за тези пет дни, в никакъв случай не допринесе за повишаване на авторитета на НС в българското общество, коментира Гълъбов и добави, че коалицията ГЕРБ-СДС са се оттеглили организирано в ролята на опозиция, а с внасянето на искането към Конституционния съд за обявяване на мораториума за противоконституционен показаха, че са готови да се защитават и да заемат ясна позиция спрямо случващото се.

Самата претенция да бъде приет акт на НС с ясното разбиране, че то ще бъде отхвърлено от КС е прецедент. В българския парламент досега не сме имали случай, в който се приема акт с ясното разбиране, че той противоречи на Конституцията, но с бавенето, с това че докато се стигне до произнасяне на КС този мораториум няма да е актуален. Това е опит за саботиране на държавата, което ще остане като един от лошите примери в българската парламентарна практика, посочи той.

Гълъбов обясни още, че заради очакваната по-ниска избирателна активност ще влязат повече партии, поне с две повече.

"Най-вероятно може да се завърне коалиция от патриотите ВМРО - НФСБ, много вероятно също така някоя от партиите на Васил Божков, независимо дали ще се яви с БНО или с истинското си име - "Българско лято". Възможно е една от присъстващите в момента, най-малката парламентарна група - "Изправи се! Мутри вън" да не успее да премине 4% бариера", прогнозира социологът.

Според него какъвто и да е изходът от предсрочните избори, то съставът на бъдещото НС няма да бъде по-подходящ за съставяне на управляващо мнозинство. Той изрази опасение, че следващият парламент дори може да е по-лош от този в момента.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Методиев

    49 9 Отговор
    Радев ще действа с 200!...
  • 2 pesh

    80 16 Отговор
    Е и ние с години гледахме договорката между ДПС и ГЕРБ. Свърши се вече

    Коментиран от #13

  • 3 коко

    79 8 Отговор
    поредния многознаещ, цялата държава пълна с експерти, шамани , социолози и политолози, не знам кой работи на нивата вече...
  • 4 Нищо

    39 7 Отговор
    не вижда ! Блъфове !

    Коментиран от #19

  • 5 еврика

    46 10 Отговор
    и мищката/гроб/ усеща,че котката/народа/ ще я изяде!
  • 6 ХАН КРУМ

    67 12 Отговор
    ПОЛИТОЛОГА НА ГЕРБ ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ВИДИ...

    Коментиран от #53

  • 7 Отегчен

    55 8 Отговор
    Гълъбов вижда неща които сънува или му ги нашепват извънземните .
  • 8 67778

    54 12 Отговор
    Напротив АНтони - за пръв път от много време имаме работещ парламент. А това, че ти си боклук и може да останеш без работа скоро само ме радва.
  • 9 Определено

    13 43 Отговор
    е ТАКА. РЕЗИДЕНТЪТ ИГРАЕ ДВОЙНИ И ТРОЙНИ ИГРИ.
    Той си има един приоритет - втори мандат и е готов да мине през трупове за да постигне целта си.
  • 10 Данчо

    32 8 Отговор
    Бегай бе измислен
  • 11 Бесен Язовец

    14 18 Отговор
    Само президентска република и част от Евразия.
  • 12 На село

    32 8 Отговор
    И тоя се води социолог - по скоро социопат. Сложи си очила и виж договорката между Радев и Херо! Доцентче, гювечът свърши!
    А не видя ли какво се договориха Баце и Цаце за кюлчетата и пачките?
  • 13 Българин

    8 21 Отговор

    До коментар #2 от "pesh":

    Да ама проблема простите чалгопитеци и русопитеци не виждат връзка ...
  • 14 фики

    34 5 Отговор
    За този Гълъбов не свърши ли лапачката вече? Докога са му договорите с гербавата върхушка да ги хвали и защитава къде завари?
  • 15 юрист

    4 18 Отговор
    ''.... Рaзигрaвaщoтo ce в плeнaрнaтa зaлa нe e cлучaйнo и c цeл, твърди тoй. Чacт oт цeлтa e дa ce зacили рaзoчaрoвaниeтo oт пaрлaмeнтa и дa ce придвижим към прeзидeнтcкa рeпубликa....'' Да- това се нарича ПРЕВРАТ, но пък като се намираме на посочената плоскост, какво ни пречи да се поиска ПРЕВЕС НА ПРЯКАТА ФОРМА НА ДЕМОКРАЦИЯ над представителната демокрация, а;0 Всички политици ще подскочат като ужилени- ако това е целта, и президентската република УВЯХВА;0 Плюс въвеждането на аброгативен референдум, за да не може никой политик да си въобразява, че решенията на НС ще са крайните и окончателните решения;D Те тогава ще има масово политици с инсулти и инфаркти едновременно, а това може да сполети и радев;D
  • 16 плюе против Радев

    28 7 Отговор
    Абе и тоя баяч е калинка на ШАЙКАТА....
  • 17 Гълъбов

    28 6 Отговор
    Дали вижда и числата от следващия тираж на Тото 2? Да ги сподели ако може?
  • 18 ГУГУТКОВ

    24 4 Отговор
    .............ПОЛИТОЛОГА ЗАГРИЖЕН ЗА МЕНИСКОСА ОТ БАНКЯ .!
  • 19 Гюро

    21 6 Отговор

    До коментар #4 от "Нищо":

    Тоя Гълъбов тиквеник не знае ли ,че днес от Прессекретариата на Президента обявиха,че утре,28.04.2021г. ще бъде връчен мандат на шахматистката Тони Стефанова!! И циркът е пълен !! Ха ха ха!!
  • 20 Българка

    24 5 Отговор
    Гробарският под лог трябва да смени името от Гълъбов на Гарванов. И той атакува Радев и ИТН. Явно такива са опорките.
  • 21 Шоши

    23 5 Отговор
    Аз пък виждам бацо на затвор
  • 22 Гюро

    17 4 Отговор
    Тоя Гълъбов тиквеник не знае ли ,че днес от Прессекретариата на Президента обявиха,че утре,28.04.2021г. ще бъде връчен мандат на шахматистката Тони Стефанова!! И циркът е пълен !! Ха ха ха!!
  • 23 Гълъбов

    21 4 Отговор
    Вечният "пророк" със задна дата. Както плащат, така "пророкува".
  • 24 Соцоилог

    18 1 Отговор
    Ние промиваме мозъци !
  • 25 Тодоров

    19 5 Отговор
    И този "социолог" се изчерпа . Време ти е да се преориентираш от ГЕРБ към някой от новите. Срамиш хубавото име на римския пълководец.
  • 26 Зеленият чорап

    11 13 Отговор
    е абсолютен интригант и подмолен провокатор и това най-ярко се вижда в отношението му към социалистите. Той от самото начало неглижира Нинова и се е свързал с фракцията на гергостанишевци, която се бори яростно да я детронира.
    Целта на тая фракция е да превърнат БСП в придатък на един нагъл селски тарикат.
    В своята безпринципна позиция и дейност той постъпва винаги и единствено съобразно селския си егоистичен манталитет и не е способен на политическа лоялност, базирана на обществено значими критерии.
  • 27 чекмедже 2

    7 3 Отговор
    всички се натискат за да има правителство...голямо натискане от кой ли не ,да не ги преброявам много..най вече Гроб,БСП, и платени и безплатни социолози и др. нещастници..които са лапачи при партии..ама приключва тази пица..парчета не останаха..дано да намалят субсидии до 1лв. и виж как ще секне извора на тези соросоидни кърлежи..
  • 28 Ами, Радев не е

    16 4 Отговор
    момчето от с. Банкя - невидяло и затова преяло...
  • 29 Пи4

    20 4 Отговор
    С този сме били заедно в казармата, абсолютен слагач, плужек!
  • 30 jeevs

    16 4 Отговор
    За колко се продаде?
  • 31 Перо

    16 4 Отговор
    Изборните правила са най-важното за унищожаването на хунтата! Другите неща са стъпка по стъпка.
  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 3 Отговор
    Дори да е така-Какво лошо има в Това??? От тях ОЧАКВАМ Много добре да изметат авгиевите обори оставени от гроб пълни и препълнени с нечистотии!
  • 33 Гълъбов? Все в Умно - героически пози

    15 0 Отговор
    За ставаш за снимка!! Ходеше едно време с "класната" да изнасяш лекции, беседи!! Излъгаха, че ще говори И Костов, за да се съберат Хора!!! Слушах те малко, и аз и други в залата излязоха!Коментара за теб беше:"Празнодумец"!!! !
  • 34 pigeon

    15 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Антоний Гълъбов вижда договорка между Румен Радев и ИТН

    Гълъбето вижда "договорки", ама само той и вожда му ББ.
  • 35 Фики

    16 4 Отговор
    И така да е, лошо няма. 5 години търпяхме чехъла плевналиев, който веднъж не показа, че има някаква мисъл в главата си, а правеше всичко, което му каже тиквун.
  • 36 Това са

    4 13 Отговор
    хората които горяха маски и твърдяха,че няма вирус,това са и хората които ще унищожат България !

    Коментиран от #39, #45, #48

  • 37 Халюцинация

    9 0 Отговор
    Привигда му се, освен ако гадае на боб.
  • 38 Схит

    9 1 Отговор
    Райчев - често, Минчев - рядко, Гълъбов - най рядко.
  • 39 Явор Божанков

    15 0 Отговор

    До коментар #36 от "Това са":

    Ало!! Само тиквеник не разбира,че маските " пазят" от вирус така както гащите пазят от пръднята!! Освен това, вътрешността на маската бъка от вируси и бактерии,които заедно с издишания въглероден двуокис,отново се връщат в белите дробове с вдишването!! Така,че горенето на маските има профилактичен ефект!!
  • 40 Деймос

    12 1 Отговор
    Тази ГЕРБ мисирка вижда и зелени човечета ? Трябва ли да бъде ОТРАЗЯВАН??
  • 41 GnG

    3 1 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ е, да се инициира НОВА ПАРТИЯ с непирамидална структура, ПАРТИЯ на РЕГИОНИТЕ, която да бъде управлявана от РЕГИОНАЛНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ !

    Крайно време е, депутатите да се избират мажоритарно, за да могат в парламента да влязат повече СПЕЦИАЛИСТИ, а не АРТИСТИ !

    Все пак, за писането на ЗАКОНИ са нужни ЮРИСТИ !
  • 42 И аз виждам

    10 1 Отговор
    Герберска договорка между до_цента и тиквоний.
  • 43 Павел Пенев

    8 3 Отговор
    Каква договорка може да има между един достоен президент и Слави който се представя като квартален помияр? Но такива са болните мозъци на платени социолози, политолози и тем подобна измет.
  • 44 123

    8 0 Отговор
    Аман от гадатели
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 сноу

    8 0 Отговор
    Ами то може и да е Гълъбов, ама за мен си е Сврачев..
  • 47 Камата съм

    5 0 Отговор
    а аз виждам договорка теб с тиквата Гълъбар
  • 48 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Това са":

    Тая опорка до кога? Поне дайте опорка в която има истина! Тук единственото съвпадение е горенето! Ако сложим повода, който беше протест против носене на маски на открито, и ставате смешни! 😂 Защо ви доставя удоволствие да сте такива? За 20 ст. да те наричат с всякакви епитети описващи колко си "умен".! Ума ми не го побира всичкото това унижение и излагация за 20 ст.!
  • 49 Биби Кинг

    1 2 Отговор
    Пембен е способен на сичко,шо загуби ли прецеденцкио пост го чака у Славяново голия лост! Че требе да се набира и кунди, да се ареса на селцките пунди!
  • 50 Бесен

    3 0 Отговор
    Гълъбов, толкова си прозрачен , че чак си жалък . Истинския социолог е народа, а такива като теб преди векове са ги убивали с камъни.
  • 51 Гълъбов, само Грачиш!!!

    4 0 Отговор
    Разскарай се, явно няма, кой и да ти плаща, срамиш Бившето СДС, тези сегашните са един файтон Меркантили!!
  • 52 Тото 1 и Тото 2

    1 0 Отговор
    Бравос на тоз човек ! Страхотно зрение има , щом е успял да го види ! Много е умен , та даже и прозорлив , а и му личи ! Още един път - БРАВОС !
  • 53 Димитър

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "ХАН КРУМ":

    Ей недоносен не обиждай А. Гълъбов, той е независим и доста интелегентен човек, а такива като тебе с два, три грама сиво вещество по хубаво се скрити някъде където хора не минават. Това, че доцент Гълъбов е написал някой истини не бива да те дразнят, а би трябвало да ни радват. Но уви за невежеството и простотията няма почивни дни. Дай боже президента Радев Решетников да загуби изборите за втория мандат. Това което се случва в комунистическа България е добре организиран хаос, политически дивиденти може да извлече мужика Радев. Решетников.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове