Last news in Fakti

28 Април, 2021 14:43 2 601 44

Станислав Балабанов, ИТН: Не се страхуваме от нови избори

  • станислав балабанов-
  • итн-
  • пленарна зала

Депутати смятат, че се отива на нови избори

Станислав Балабанов, ИТН: Не се страхуваме от нови избори - 1
Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ" не се страхуваме от избори, всичко е в ръцете на парламента. Това коментира в кулоарите на парламента депутатът от партията на Слави Трифонов - Станислав Балабанов. "50 срещу 100 и кусур въздържали се не става", добави той по повод бламирането на работата на парламента днес от страна на ГЕРБ, ДПС и БСП.

Балабанов добави, че се комуникира с партиите на протеста и преди, и в момента, но смята, че ако те излъчат правителство, то ще бъде задушено.

От БСП, ГЕРБ и ДПС показали, че суверенът не ги интересува.

Христо Иванов от Демократична България коментира връщането на мандата от "Има такъв народ". "Ние ясно заявихме, че трябва да се излъчи кабинет и бяхме готови да подкрепим заявка, сега ще видим, всяка политическа формация ще трябва да даде рецепта за решаване на политическата криза, тъй като официално се намираме в такава", каза той.

Демократична България трябва да има трезва оценка за формиране на мнозинство, което може да работи, но то може много трудно да се получи.

Арман Бабикян коментира връщането на днешния мандат така: "Не сме получили мандат, за да преговаряме с партии. Това са решения на държавния глава. Можем да работим заедно само с парламентарните сили, които се оказаха "парламентарни" - ДБ и "Има такъв народ". Ако те стигнат до точка, в която са готови, въпреки че са в малцинство, чак тогава можем да обсъждаме, всичко останало са фантасмагории".

Мая Манолова смята, че "няма как зад най-малката парламентарна група (ПГ) да се скрият големите ПГ". "Третият мандат е възможен, ако има консенсус между партиите на протеста, ако няма - независимо дали ще е на ДБ, няма как да бъде реализиран. Най-вероятно отиваме на избори, не сме водили разговори да вземаме третия мандат", обясни тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма страшно Стенли

    30 17 Отговор
    С Вас сме!!!

    Коментиран от #8, #18, #27, #35

  • 2 Веднъж за винаги

    33 13 Отговор
    Да изметем изроденото БКпе(БСП, ДПС, ГЕРБ)!!!

    Коментиран от #36, #37, #41

  • 3 БЪЛГАРИЯ

    29 8 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ ДА ЦЕЛУНЕ РЪКА НА ПРЕЗИДЕНТА ГЕН. РУМЕН РАДЕВ!

    Коментиран от #15

  • 4 Сливи Трифонов

    16 25 Отговор
    Новата булка на Бойко

    Коментиран от #38

  • 5 ГОСТ

    16 14 Отговор
    САМОНАДЕЯНОСТТА ВИ САМО ДА НЕ ДОКАРА БАЍ ГАНЬО ОТ ДЖИПКАТА НА БЯЛ КОН!

    Коментиран от #12

  • 6 Последния Софиянец

    10 7 Отговор
    Когато депутатите от ДБ излязоха от парламента и ни казаха какво става вътре в първия момент не можахме да повярваме на Протеста.
  • 7 360

    14 25 Отговор
    БАЛАБАНОВ Е ИДИОТЪТ КОЙТО МАЙ МЕСЕЦ ТОРМОЗЕШЕ ВСЯКА СУТРИН МУТФАЧИЙСКИ НА БРИФИНГИТЕ / тогава имаше по 10 заразени на ден/ И ДОКТОРА ПРЕСТАНА ДА СЕ ЗАНИМАВА
  • 8 Севда

    15 20 Отговор

    До коментар #1 от "Няма страшно Стенли":

    Троловете тук работят за ИТН !

    Коментиран от #19

  • 9 Последният

    17 4 Отговор
    да пусне водата да не смърди !
  • 10 11годстигат

    30 7 Отговор
    Нинова пристана на Борисов,но май това не е любов от пръв поглед а са мачкали чаршафите години наред.
  • 11 Стенли Ипкис

    25 7 Отговор
    Но един окупирал се в менте параклиса в Банкя се посира от страх от Президента :)
  • 12 Бял Бате

    7 11 Отговор

    До коментар #5 от "ГОСТ":

    НАЙ-ДОБРИТЕ КОЗОВЕ НА БАТЕ - МАНГЪРКАТА, ТРИФОНОВ, БАЛАБАНОВ, БОЖКОВ, МИНЕКОВ, ХАДЖИЯТА . . .
  • 13 хаберих

    15 16 Отговор
    "Станислав Балабанов, ИТН: Не се страхуваме от нови избори." Вие не се страхувате,ама ние се страхуваме. Защото нямате опит в политиката и в управлението и ще съсипете България за едно кратко време.

    Коментиран от #22, #43

  • 14 Готвач

    18 9 Отговор
    След следващите избори няма да бъдете задушени, а сготвени по рецептата на Баш майстор готвача!:) Да не ви пука! И без това нищо не става от Вас!:)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Така е

    18 9 Отговор
    Това е ясно, че не се страхувате! Вие не сте мислили да управлявате!
  • 17 вЕрвайте ми

    22 4 Отговор
    Ти по-добре кажи какво ще става ако резултатите са подобни, продължаваме с нови избори докато се натамъните ли?
  • 18 Бесепар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Няма страшно Стенли":

    Е! И какво от това?! Нали му предложи да излязат от вън и да се разберат като мъже!:)
  • 19 Дрън-дрън

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Севда":

    А ми да представи си! Стига му толкова на вашата тиква банкянска,непоръбена!

    Коментиран от #24

  • 20 Майна

    12 7 Отговор
    Този и той голям ПОЛИТИК се барна...Забравиха кой ги изпрати там, дреме им за..народа...Какво направите в този труден а българите момент та хукнахте към ,,УБЕДИТЕЛНА ИЗБОРНА ПОБЕДА,,...
  • 21 КАКВО Е ТОВА

    14 5 Отговор
    И.Т.Н.!!!???АРОМАТИЗАТОРИ ЗА W.C.⛲⛲⛲⛲
  • 22 Стринка

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "хаберих":

    Ако, се изразя на чист български език ще ме изтрият! Тия, не просто ще ни е.....т м......та! А, и сестра ни, женатата, лялята и стринката! И каквото ти дойде на ум!
  • 23 един от село

    12 1 Отговор
    Ако след избори ме чака тлъста субсидия, и аз ич нема да се плаша, даже ще си щракам с пръсти!
  • 24 Севда

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Дрън-дрън":

    А, на теб стига ли ти?! Ако не ти стига ще те уредим с още!:) Ако, ти стига вдигай си гащите и си заминавай!:)

    Коментиран от #40

  • 25 Иван Грозни

    10 5 Отговор
    Станиславе, суверенът каза каквото трябва ама вашите зелки не го разбаха. След другите избори ще започете да говорите като Боко и да се сърдите. Една част от българите вярват , че може да се живие добре чреж кражби и лъжи/електората на ГРОБ/. Втората група приемат както е наредил господ/ДПС/. Третата група убедени наследствени социалисти. Друга група пребоядисани демократи и т.н. Как на този етап хората да ви повярват като нищо не сте направили. Искате цялата власт/ мутант на Боко/. Липсва ви далновидност. Не сте чели подходящите книги. Трябва търпение и последователност. Голяма издънка направихте. Много хора отблъснахте.
  • 26 хаберих

    5 2 Отговор
    Много работи ми идват наум,ама да не правим кръвосмешения. Не е хубаво,да не прекаляваме.
  • 27 Да бе,да!

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Няма страшно Стенли":

    Утре сме с Вас! Народа ни има една мъдра приказка. Мъжко д,пе на къоше се ...Но само веднъж!!! .На гъдулар - премиера му дреме вече,дали ще има още повече депутати,или не.И в двата случая, те ще си бъдат вътре.Втория вариант,ги устройва много по добре.Да лаят срешу всеки и за всичко,но да не носят отговорност.Те това мислеха и очакваха,при изминалите избори.Четвърта,а трета политическа сила още по добре.Но " комбайнерите и фераритата" им изиграха лоша шега със второто място.Не участва пряко във властта,но има златен пръст.
  • 28 ИТН

    11 3 Отговор
    Не се страхува от нови избори.....ама народа се страхува.Страхува се от един безкраен цирк,от "избори до дупка" и "Вся власт советом".Страхува се от люшкането от една в друга крайност.Страхува се...ама няма кадърни политици да видят тези страхове!
  • 29 Hoho Boho

    13 2 Отговор
    И вас ви видяхме колко струвате...
  • 30 Гост

    7 1 Отговор
    Балабанов, ти не се страхуваш,ама я да ти стане депутатската заплатка 1200 лв плюс возене до работа с градския транспорт или с личната ти кола,да ти видим ,,смелоста" тогава.И на твоите другари съпартийци.
  • 31 Дебилчев

    8 2 Отговор
    Балбутино балабанов, не ни касае итн как се чувстват, интересува ни държавата да има правителство, за да има предвидимост, вие сте там заради хората или греша, там сте за собствен интерес
  • 32 Пепи

    7 2 Отговор
    Балабанов първо трябва да се извини за просташкото си поведение към генерал Мутафчийски, след това да се извини на всички българи и накрая да върви п.... а си майна!!!
    ДЕБИЛ!!!
  • 33 Вярвай си

    8 2 Отговор
    Кой ще гласува за вас освен лумпените чалгари.Можехте да се запишете в историята на България,като партията на промяната,а вие получихте презрението на българския народ и камара от пакетчета с топки за тенис или пинг понг.Усладиха ви се милионите от субсидии,но птиченцето каца само един път.Няма кой да ви вярва.
  • 34 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КАКВО ДА ВИ СТРАХУВА ??? НЯМА ДА СТЕ САЩЕСТВИТЕЛНО , А ЩЕ СТЕ НАРИЦАТЕЛНО ---КАКВО ДА ВИ СТРАХУВА ОТ ИЗБОРИ ??? НАРОДЪТ СЕ ОРИЕНТИРА КЪМ СИГУРНОСТ И ЗАЩИТА - КАКВО ЩЕ МУ ПРЕДЛОЖИТЕ !?!?!?
  • 35 В момента

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Няма страшно Стенли":

    мандатът за съставяне на правителство е като някакъв летящ холандец, осъден да се прехвърля навеки от ръка на ръка, защото няма кой да го вземе и реализира. В цялата работа обаче има нещо още по-важно - че ситуацията е патова, се знаеше предварително, не се знаеше обаче, че онези уж политически субекти, които сами се гюмчат в гърдите като „партии на промяната“, ще се държат чак толкова политически безотговорно и морално недостойно.
  • 36 Веднага,

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Веднъж за винаги":

    след като ГЕРБ върнаха предсрочно мандата, Тошко сценаристът, запитан какво ще предприеме втората партия – ИТН, отвърна велемъдро и тайнствено: „Ще направим това, което трябва да направим, в момента, в който ни дадат мандата“.
    С което човекът веднага влезе като номер две в личния ми списък на българските царски особи – досега само Симеон имаше право и задължение да ръси подобни простотии. Ама на него това му е присъщо заради вродената неспособност да се изразява смислено, плюс нежеланието му да казва истината за каквото и да било.
    Все пак, заявката на подпредседателя, че мълчанието на ИТН ще продължи, и този път доказа само валидността на елементарния принцип, че казаното от втория човек в дадена партия е винаги предпоследно, защото последната дума е винаги на шефа. Така че ето ви го самият председател Слави да се изявява по темата „мандат и к`во правим, ако случайно ни се натика в ръцете“.
  • 37 Ще отминем

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Веднъж за винаги":

    с мълчание заслужаващия ирония факт, че по-рано Слави се подиграваше с коронавируса, но това несъществуващо изведнъж го докопа, заради което и не можа да се зарадва както трябва на политическата си победа – с чалга на корем и кючеци по масите. Народните маси.
    Друг е въпросът, че той и без това нямаше как да се зарадва на политическата си победа, първо защото не е политик, и второ – защото на главата му се струпаха отговорности, които дори не си е представял, че съществуват. Например – защо ми е мажоритарен вот, ако няма да избират само мен? Или – колко сценаристи трябват, за да се сътвори добър проектобюджет? Такива ми ти работи.
    Та излиза Слави изведнъж и уточнява, че партия ИТН ще назначи за премиер някоя си Антоанета Стефанова, шахматистка, която обаче, веднага щом получи мандата, ще го върне.
    Колко малко думи, колко много информация, граждани!
    Благодаря, Слави, не знаех, че един прост отказ от мандат е толкова полезно упражнение за изясняване на общата ситуация в страната, кой кой е в нея и за какво се бори.
  • 38 Закономерен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сливи Трифонов":

    е въпросът – какво става оттук нататък. Защото изборите са ясни, но в Парламента има хора, които знаят, че вероятно никога пак няма да попаднат в него, така че продължават да правят сметки. Например споменатият Хаджигенов, който вече и по този въпрос влезе в противоречие с Мая. Тя вика – неприлично е най-малката партия да вземе мандата и зад нейния гръб да се крият по-големите, а той вика – е, щем, не щем, нали сме отговорни хора, ще го вземем.
    Предсрочните избори все пак изглеждат неизбежни и всички „партии на промяната“, особено ИТН, вече смятат как ще спечелят повече гласове. Истината обаче ще ги наскърби - в ситуация като тази, по-голям шанс да вдигнат подкрепата си, имат партиите на статуквото.

    Коментиран от #39

  • 39 Лошата

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Закономерен":

    новина в случая е, че не се знае колко дълго може да се задържи политическият хаос и кой колко риба ще налови в мътната вода.

    А още по-лошата новина е, че всичко зависи от банда некадърни политически клоуни, на които вече и децата от публиката не се смеят.
  • 40 Дрън-дрън

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Севда":

    Те моите гащи са вдигнати ма,тъпо отроче такова! Напълно разбираемо е това ваше герберско виене на умряло и още по на умряло ще заминете!🥺🥺🥺😭😭😭😭😭
  • 41 Следва БСП

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Веднъж за винаги":

    Мдаааа.... токсични са гейбърите, но всички трябва, а и го правят, да се юрнат и да плюват, чернят и проклинат БСП, а тя единстнена не е управлявала с ГЕРП и последовагелно се е борила за премахването им
  • 42 Следва БСП

    1 0 Отговор
    След всеки СПАСИТЕЛ идва БСП да оправя работата........
    „На никого ли не му прави впечатление, че за около 30 години демокрация непрекъснато сменяме Спасител - БСП, Спасител - БСП.
    Сменяме ги като във филма с Тодор Колев – роднина - милиционер, роднина – милиционер.
    Някак си в България на Спасителите, които ни отървават от БСП, бързо им изтича срокът на годност. А на БСП срокът на годност никога не изтича.
    Интересно наблюдение....
    Следва БСП“
  • 43 Въпрос

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "хаберих":

    Предишните щото голям опит имаха - научиха се как се отклоняват евро пари, консултираха се с юристи как да стават схеми, "натрупаха голям опит" от строене на 50-60 км магистрали за 12 години ,чиито цени надписваха десетократно. Какъв опит те гони или си ял от баницата просто ? Всяко управление след 1989г изпълнява заповеди отвън и затрива българите. А спокойно минималната пенсия може да е по 1000 лв,защото всяка година изчезват поне 10 млрд.лева. Поне!
  • 44 макробиолог

    0 0 Отговор
    От избори не се страхувате,най малкото носят субсидии,но да управлявате ви е леко шубе...политика по фейсбук не се прави,не проведохте консултации дори с другите две партии ...след 2-3месеца може и да сте първи,може и да не сте ,все тая--герб,дпс,бсп също ще са вътре ,патриотите тоже,и?в най добрия случай--50 на 50 ,и какво --циркове.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове