Last news in Fakti

29 Април, 2021 13:40 3 793 30

ДБ разочаровани за мандата

  • дб-
  • корнелия нинова-
  • мандат

Обединението няма да подкрепи кабинет с премиер Корнелия Нинова, но за други формати тепърва ще има решение

ДБ разочаровани за мандата - 1
Кадър бТВ

„Честно казано, малко сме разочаровани от този развой на събитията. „Демократична България“ имаше готовност и капацитет да състави правителство“ – това призна пред камерата на бТВ Петър Маринов.

Минути по-рано президентът Румен Радев обяви, че е избрал да даде последния проучвателен мандат за съставяне на кабинет на БСП.

Ще подкрепи ли дясното обединение правителство на левицата? „Тепърва ще дискутираме на парламентарна група. Ние сме заявили категорично, че кабинет с премиер Корнелия Нинова и мандат на БСП няма да подкрепим“, обяви Маринов.

Той отбеляза, че „изключително важно за българите в чужбина“ е отпадането на ограничението от по 35 секции в страните извън ЕС.

Негова лична законодателна инициатива, която се надява да прокара в рамките на това Народно събрание, е увеличаване на прага на задължителната регистрация по ДДС. По думите му това ще помогне на малки и семейни фирми и на самонаети лица.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма страшно

    19 5 Отговор
    Търпение само..
  • 2 ТРЯБВА ДА СЕ

    21 8 Отговор
    РАДВАТ.ДАДОХА ГОРЕЩИЯ КАРТОФ НА НИНОВА И СЕГА ЩЕ И ГЛЕДАТ ПОРЕДНИЯ ПРОВАЛ.А СЛЕД ТОВА НИЩО СЕ НЕ ЗНАЕ
  • 3 Радев

    6 11 Отговор
    доуби БеЦеПету , сега както е гербавите чакали ще се види , че са токсични и никой не ги иска. Май само дпс , герб и бсп се искат , като израза - ами това прасе кой го иска?

    Коментиран от #26

  • 4 123

    22 22 Отговор
    Не се ядосвайте! БСП тотално ще се провали! Тя с всеки един ден доказва, че е манипулативна, репресивна,лъжлива и антисоциална партия!Те въведоха плоския данък ,който ощетява минималните и ниски заплати и работи в полза на богатите,тя издигна Пеевски и пак тя не направи нищо за да се противопостави на ГЕРБ и ДПС.Напротив гледат само политическото си оцеляване и съзнателно бойкотират протестните партии!
  • 5 Говедар

    30 11 Отговор
    Козяшките отрепки майко-продавачи да не би да са се надявали на мандатче?! В България крави не останаха, така че и кравари не ни трябват! Президентът е мъдър човек, а народът още по-мъдър и затова ви даде 10%. Много са ви!
    Когато Нинова ви протегна ръка вие високомерно отказахте, сега ще берете плодовете. Вие сте същите ограничени идиоти като ИТН.
  • 6 няма

    9 3 Отговор
    място за притеснение. Да се притеснява Нинова и да не се крие зад Националния съвет.
  • 7 Чук и Гек

    17 0 Отговор
    Е, то така се казва! Защо преди това не бяха толкова категорични! Бас държа, че ако ИТН не бяха втори поред и те сега щяха да са ,,много обидени", че не са получили мандата. Мислите ли, че президента не ги е питал ДБ ще се наемат ли с отговорността? Но, те казват, че няма да подкрепят премиер Корнелия! Иначе, ще видим....!
  • 8 dsd

    13 3 Отговор
    Нема мандат за сороститутки. :D
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бесен

    10 0 Отговор
    Отпадането на ограничението от 35 секции вероятно ще е в полза на ДПС
    БСП правителство не може да направи - Радев е решил да се ходи на избори - вероятно по-добрия вариант!

    Коментиран от #15

  • 11 фърррр

    14 3 Отговор
    Мъдър човек е президента! Тия от ДъБъ в прав текст си казват, че щели да съставят правителство, сещайте се с кого !?!?

    Коментиран от #30

  • 12 Кочо

    5 3 Отговор
    Печена 🎃 на бавен огин! Хе-хе! Постави капани и сега стои в тях!
  • 13 дфу

    9 0 Отговор
    Добре де, електората на ДПС в чужбина не намалява ли с годините? Тия, дето се изселиха в Турция преди 30 години, половината сигурно вече не са живи, а децата им ако са родени там, не трябва да имат българско гражданство.

    Коментиран от #18, #22

  • 14 Абе тоя

    12 0 Отговор
    Що е толкоз прос?
    Кво правителството ще е прави с 27дупета?
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен":

    ИТН-30%,ДБ-17-19%,ГРОБ 13-15%,ДПС-10%,бсп-8-10%,Поразяващите усти-8-10%,лято на Божков 5% запиши си тези данни ,и живот и здраве като се сбъднат ,кажи едно -БЛагодаря Гросмайсторе!Днес не са гласували за 1лев субсидия на партиите,не разбрах??

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 324

    8 1 Отговор
    Гладните кокошкари мандат са сънували.
  • 18 Лилява

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "дфу":

    Защо????Можеш ли да дадеш обяснение?Грамотно !!!!
  • 19 гнус

    7 1 Отговор
    Тия, щом искат мандат, за да отрежат пенсиите на възрастните, по- добре повече да не се показват пред хората.
    Някой да каже на Хр. Иванов, че първоначалното натрупване на капитала свърши отдавна. Страните от ЕС са СОЦИАЛНИ ДЪРЖАВИ.

    Коментиран от #23

  • 20 ай са и ти

    7 1 Отговор
    ''ДБ имаше готовност и капацитет да състави правителство''

    И как точно го видя това ?
  • 21 как точно

    1 2 Отговор
    С бат Бою министър на културата ели ?
  • 22 вррт

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "дфу":

    Намалява. И в БГ електората на ДПС намалява. Но намалява електората и на другите партии, пада избирателната активност... има много други фактори.
  • 23 Рап

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "гнус":

    А ,сега се сетихме за ЕС и че били социални държави,а когато се плюеше ЕС май се позабрави? Ние българите наистина много лесно забравяме и почти нищо хубаво не помним! Браво на ИТН,че не се дадоха на този елементарен капан,само едно не удобрявам,че увеличиха гласовете на ДПС от Турция ! Дано не е вярно,че са продукт на Ахмед Доган и ДС! На българите просто им омръзна да се гъбаркат с тях!
  • 24 ИСТОРИК

    6 1 Отговор
    Тоя е зинал за власт повече от Мая! Боже пази България!
  • 25 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Пинокио премиер, а ти конкретно- пръв ибрикчия.
  • 26 Чудещият се

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Радев":

    Да не забравяме,че цитираните партии представляват два пъти повече граждани ат т.н.нови партии-стари ку.ви.
  • 27 Свобода, законност и справедливост!

    1 2 Отговор
    Всички за Демократична България!
  • 28 Петър

    4 0 Отговор
    Какво точно са очаквали, че като предпоследна партия на тях ли се пада, това е пълна лудост!
  • 29 Сульо

    4 0 Отговор
    Че кой ще даде мандат на лyди "демократи" -соросоиди?
  • 30 Корнелия Нинова

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "фърррр":

    През катерицата ми е,че Ицо Дебаркиращия няма да ме подкрепи!! Ха ха ха ха!!! С неговите един файтон депутати?? Хи хи хи хи!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове