Last news in Fakti

1 Май, 2021 07:04 3 303 39

Ден първи от ваканцията: Натоварен трафик, катастрофи и засилен контрол от КАТ

  • трафик-
  • катастрофи-
  • задръствания-
  • опашки-
  • автомобили-
  • ваканция

Километрични опашки на АМ "Струма"

Ден първи от ваканцията: Натоварен трафик, катастрофи и засилен контрол от КАТ - 1
Снимка: БГНЕС

Натоварен трафик, катастрофи и засилен контрол на КАТ в първия от поредицата почивни дни. Хиляди българи тръгнаха на път за празниците. Още в четвъртък следобед се стигна до задръствания и напрежение по пътищата. Сериозен бе трафикът на изходите на София и в петък сутринта. Опашка се образува и на границата с Гърция, съобщи NOVA.

На изхода на София към АМ "Тракия" движението беше интензивно още от сутрешните часове. Към обяд колоната от автомобили стигаше до светофара за кв. "Горубляне". За да бъде по-лесно изнасянето, пътни полицаи регулират движението.

Колоните от автомобили изнервиха и шофьорите по магистралата. На клип, който беше качен в социалните мрежи се вижда как агресивен мъж рита кола на пътя. Какво е довело до ситуацията - не става ясно.

Катастрофа затрудни към обяд движението по скоростния път на 107-ия километър в посока Бургас. Движението се осъществяваше в аварийната лента.

Лека катастрофа в началото на АМ "Хемус" в посока Варна предизвика километрично задръстване. Колоните от автомобили се движеха с изключително ниска скорост, движението се регулира от полицията.

По пътя София - Варна движението беше затруднено и от катастрофа край разклона за ловешкото село Голец. Кола се обърна в дерето край пътя, при което пострадаха двама души - шофьорът и неговата спътница. Сигналът за инцидента е подаден след 10 часа. Заради произшествието за час движението в участъка беше затруднено и се образува колона от автомобили след с. Микре, преди Угърчин, в посока Варна.

Километрични опашки от автомобили се извиха и на АМ "Струма" в посока Благоевград. Струпването на автомобили е преди кръговото кръстовище в новия участък на „Струма“ при Благоевград. На място има полицейски патрул.

„Вчера /б.р. четвъртък/ не се стигна до сериозни проблеми по пътищата. Няма инциденти с тежко пострадали или загинали. Имаше леки инциденти и предпоставки за сериозни такива”, обясни главният инспектор от „Пътна полиция” Лъчезар Близнашки.

Според него ремонтите на АМ „Тракия” възпрепятстват движението. От „Пътна полиция” отправиха молба те да бъдат прекратени за празниците, но решението се взима от АПИ, които продължават някои от ремонтните дейности. Инспектор Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ „Тракия”.

Дългото чакане и високите градуси в колите не трогнаха гръцките власти, които продължиха обстойния контрол спрямо пътуващите. Масово се правеха бързи тестове въпреки, че всички представяха отрицателен писиар или документ, че са ваксинирани. Веднъж стигнали до пункта за проверка, колите престояваха между 10 и 15 минути.

В ранния следобяд на АМ "Струма" се образува трикилометрова тапа. Наложи се пътни полицаи да регулират движението, но въпреки намесата на органите на реда автомобилите трябваше да чакат около час, за да преминат кръговото кръстовище, което свързва АМ "Струма" с Е79.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 5 Отговор
    Вчера имаше великото преселение на народите.Изнасяха цялата покъщнина пред блоковете и товареха на колите.Софиянци си заминаха по родните места да ядат агнешко,а аз като си нямам село сам ще си го плащам.
  • 2 Така е

    12 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИ АУТОБАНИ Т. Е. МАГИСТРАЛИ !!!
  • 3 А.така

    21 0 Отговор
    Какъв контрол, чаткат на телефоните докато са заложили камерите- друг ефект се търси тука......
  • 4 Миризлив пор

    21 1 Отговор
    Поредното малоумие от страна на КАТ, вместо да осигурят нормално и безопасно движение, спират зад знак 40 или 60 и слагат камерата. Естествено хората започват да карат с малко под ограничението и резултата 5-10 километра колона пъплеща с 50-60! Хората започват да се мерят, някои им писва и започват да правят простотии.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 8 Отговор
    Имате малко подобрение бг....Откъм левия мигач,когато влизате в кръгово....Преди само,аз и някой шофьор на камион даваше преди кръгово ляв мигач,сега,около 10%,от вас го правят!Колкото до Мислене,толерантност на пътя ....Както и преди,така и сега не сте мръднали...Да ви мръднат по чешки.....

    Коментиран от #7

  • 6 Жоро

    12 3 Отговор
    И да не се ВРЪЩАТ !!!

    Коментиран от #11

  • 7 Читател

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Мигач пускам, преди да напусна кръговото и преди преминаване от лента в лента. Да давам мигач ляв мигач, защото влизам в кръгово и няма да излизам през първия изход, не го правя. Не знам дали така ги учат към сегашния момент на шоф. курсове. Аз съм го карал през 1995-та и тогава нямаше такова правило.

    Коментиран от #21

  • 8 ГРОБ БКП ДПС

    2 4 Отговор
    Ми така ще е с тези "магистрали" на бибитко състоящи се от две ленти в посока.
    Това нашето може да е всичко друго, но не и магистрали. Отворете гугъла и вижте в един Китай какви магистрали имат хората по 50 пътни ленти и то в едната посока и още толкова на обратно.

    Коментиран от #9, #18, #34

  • 9 Ку-ку

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "ГРОБ БКП ДПС":

    Сега учиндолеца ще ви направи магистрала с по 5 ленти... Не го мисли, почва ги веднага!

    Коментиран от #13, #30

  • 10 ДОКО

    10 2 Отговор
    всичко българско и родно е нетраино и негодно..
  • 11 Ха ха ха

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Жоро":

    И като не се върнат,кой ще ви работи за без пари,бе некадърен столичанино?!

    Коментиран от #16, #23

  • 12 ПСР

    4 0 Отговор
    Толкова съм изморен,че реших да не пътувам,предполайки лудницата.9 часа до Бургас...бой,нерви,адски тъпо.

    Коментиран от #31

  • 13 ГРОБ БКП ДПС

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ку-ку":

    И кой ти е казал, че съм за учиндолецът?
    Или ти викаш щом не съм с твоите или с тези от статуквото автоматично следва, че съм за учиндолеца?
    От къде ви изкопават такива полирани мозъци бе не ви знам, но лошото е, че сте доста такива и затова положението в БГ е толкова ПЛАЧЕВНО.
    Ако вземеш и си отвориш очите ще видиш, че освен твоите от статуквото, които всички видяхме какво направиха за толкова години, а то е яко крадене и освен учиндолеца има хора, които имат потенциала да оправят нещата, но никой не гласува за тях, защото както вече казах повечето на тази територия сте с полирани мозъци.

    Коментиран от #33

  • 14 Последния Софиянец

    2 7 Отговор
    Почна се! Връщаме се в 90-те и мутренските времена! Само генерал Бойко Борисов ще ни спаси!
  • 15 Сомалийския пират

    8 3 Отговор
    Нямат пари хората боко им ги взе,затова сега се тъпчат в гръцките хотели...🤣🤣🤣
  • 16 А така.......

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ха ха ха":

    Ами да си обработват нивите по селата! Всичко запустяло и тръни.Не виждаш ли, като си ходиш? Кадърен земеделец.
  • 17 Последният позитанец

    2 6 Отговор
    Бойко докара до просешка тояга българския народ, на последно място по доходи, хората от липса на средства не могат да си напълнят резервоара на 30 годишните си коли от автоморгите на Европа. Е,сега анти-гербери, разбрахте ли какво е демагогия.
  • 18 Комунивирис

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "ГРОБ БКП ДПС":

    Комунистите ни завещаха държава без магистрали, трябваше Бойко да започне от някъде,сега с две ленти,като го изберем пак и с три ленти. Привет на измекярите-чалгари.

    Коментиран от #27

  • 19 Каун на Грипен

    2 1 Отговор
    Бедният народ тръгна да копае и да сади, задръсти магистралите, които Бойко направи тесни и със "срутища".
  • 20 Чекмеджан

    2 5 Отговор
    Бойко краде,пълни чекмеджета и ние умираме от глад, тръгнахме да се храним по запустелите села, при бабите,които ще гласуват с машини.Те са нашия СПАСИТЕЛ.
  • 21 Шофер

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Читател":

    Не. Не ги учат. И не е задължително. Това се прави за да ориентираш другите които чакат за твойта посока за да се изнесат по бързо. Ма ти си ги кАрал курсовете а не си ги научил
  • 22 Behemoth

    0 0 Отговор
    Бааааааа... бааааааа... баааа...
  • 23 Ги хи хи

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ха ха ха":

    И какво работят? Като сте толкова кадЪрне у прованса що не си стоите там направете бизнес да дойдем ние да работим. Ааа ма важно е да си у СоФето.

    Коментиран от #29

  • 24 Бибитко

    2 2 Отговор
    Бойко изгони младите по чужбина, останаха само турци и цигани,които задръстват тесните Бойкови магистрали. Бизнесът изнемогва. Бизнесмените вече не купуват свръх мощни джипове и Майбахи. Всичко замира, на последните места сме...по заемане на хотели в Гърция. Бог да пази България от такава мизерия.
  • 25 Рачко Пръдлето

    1 0 Отговор
    Пуснах промените на изборния закон веднага без анализ защото ми дава правото аз да определям състава на ЦИК: комунист,военен,комунист,военен,комунист, милиционер от нашите.
  • 26 Ко рече

    3 2 Отговор
    Погледни ги, бедните Българи.
  • 27 G60

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Комунивирис":

    И на 5 ленти, пак ще си пречим! Егото е проблема.
  • 28 ред

    6 0 Отговор
    Когато НАПРАВИШ София 2,5 милиона от 6,5 милиона цела БЪЛГАРИЯ ТАКА ЩЕ Е
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бело ро нослето

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ку-ку":

    5 ленти ги шмръква до обяд!
  • 31 Чиче

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ПСР":

    Ро едно време трябва да стартирате, на село кат офците.
  • 32 Антонн

    1 1 Отговор
    Как няма да стигне колоната до Горубляне,по Цариградско шосе ограничението е 80.После при четири ленти пада на 60-50 естествено камери има на хранилка.Поредната простотия "как ще затвориш и двете платна" Стара загора-Чирпан,и ще пуснеш трафика през селата?Разчитали на български туристи по морето!?.
    Как като им скъсаш нервите да пътуват в задръстване с часове ли?
    За пътя към Варна няма какво да кажа,повечето хора предпочитат през Бургас да минат и от там Варна.
  • 33 Ку-ку

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "ГРОБ БКП ДПС":

    Еми дай пример, кой, кой, кой?!?!?! То е лесно да се плюе отстрани! Нито един от досегашните(нови) не даде решение и предложения за решаване на наболелите проблеми.... Особено "новоизлюпените" чалгари, а пък и другите стари муцуни също, разбира се! И явно такива като теб са наистина с "полирани" мозъци, щом отхвърляте всичко направено досега(разбира се, че можеше и още) след като шайката на комунягите управляваше преди Бойко! Да, не е цвете за мирисане и той, но в сравнение с тези шушумиги.... Айде нема нужда! Чакаме предсрочните избори за да си поправим грешката тези, които не гласуваха за Бойко (защото си мислехме, че ще е достатъчно да спечели и без нашите гласове) иначе тия "умните" ще ни докарат до просешка тояга и тогава няма да има кой да прави задръстване по пътищата, защото народа няма да има възможност да ходи по екскурзии насам-натам....
    А такива шматки като теб са ми ясни...

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 А бееееее

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ку-ку":

    Ти лууууд лисиии пак чекмедже тиква Само ВОЛЕН АТАКА ПОБЕДА
  • 36 По добре

    3 0 Отговор
    Да си седят на задниците щото иначе золуми правят и затриват човешки животи .Пореден пример движим се в колона четири автомобила и съществено насрещно движение и олигофрена със s класата изпреварвааааа Е той с два чифта ли е .С какво право рискува живота на толкова хора Няма страшно бог накрая всички щр ни прибере и тоя тиквеник няма да си замъкне умрелия мерцедес на оня свят......
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове