9 Май, 2021 13:52 4 259 53

Хаджигенов: Трябва ни експертен кабинет

  • николай хаджигенов-
  • правителство-
  • парламент

С 45-ия парламент приключи самодържието на Борисов

Хаджигенов: Трябва ни експертен кабинет - 1

Пичове, не е възможно да стане по-друг начин. Не е задължително обаче политически и партийни лидери да участват в експертно правителство. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов в отговор на въпрос на "Неделя 150", че може да не обича ДПС, но не може да ги заличи и ще трябва да се работи и с тях за бъдещето на България.

За него, няма значение кой откъде е, при експертен кабинет, който работи на основа на ясно подкрепена програма от приоритети, но с кратък хоризонт на действие - за да може да се поставят здрави основи на истинска демокрация и оттам-насетне да се върнем към политическото. Хаджигенов вижда такова правителство да е от експерти, по възможност извън политическата сфера, и да работи по предварително одобрени приоритети – първи сред тях е съдебната реформа и реформата на прокуратурата, за представителя на "Изправи се! Мутри вън".

Някой да каже на Слави, че това не е демокрация – не е демокрация, когато някой ти каже какво да правиш, обобщи Хаджигенов, сравнявайки Трифонов с Бойко Борисов, който виждал демокрацията като това да каже всички да носят "зелени гащи". За Хаджигенов, въпросите от референдума на Слави Трифонов преди 5 години за били формулирани безобразно и ако сега бъде проведено такова допитване, резултатът няма да е същият.

"С 45-ия парламент приключи самодържието на Борисов. Това е най-важното нещо! И парламентът показа, че може да бъде жив, а не просто гумен печат в ръцете на Бойко Борисов и да узаконява свинщините му. Част от статуквото направи всичко възможно две временни комисии да не заработят - комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите през лятото на 2020-а и комисия за "Росенец", заключи адвокат Хаджигенов, според който въпросните комисии можело да свършат много работа за няколко дни. Хаджигенов е категоричен, че казаното от Иван Ангелов е вид самопризнание, което обвързва Бойко Борисов и е редно Комисията по ревизията да предаде всички данни на прокуратурата, която да ги превърне в обвинения пред независим съд.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дс на бкп

    16 26 Отговор
    По-големи експерти от дрОгарете комундери, бивши и настоящи - нЕма.
  • 2 сара

    39 20 Отговор
    С това "пичове" съвсем простее и дано някой му каже да се спре. Смята, че е непосредствен и оригинален, но не е. Иначе успех му желая - има нужда от хора като него.

    Коментиран от #26

  • 3 Васил

    38 34 Отговор
    Кога стана експерт бе шушляк като си вдигна заплата на 10 бона и си остави субсидията от 8 лева на такива ментета като тебе сме се нагледали.

    Коментиран от #17

  • 4 Да,бе

    42 8 Отговор
    Трябва ни съвременен вариант на народен съд.
  • 5 ТаУмВзе

    16 28 Отговор
    Пишман адвокатчето, знае ли какво стана? И че мутропитека и компания Трябва да бъдат в Белене. Заедно с каскета. Без тия неща ще е Пак същото и по зле.

    Коментиран от #14

  • 6 xaxaxaxaxax

    19 7 Отговор
    В Бантустаня всичкото мамун е експерт!
    Доктор, доцент, професор ... нищо че името не може да си напише.

    Експерти по бананите...ама и банани не произвеждат в тази бананова плантация.
  • 7 Джипко Бибитков

    28 12 Отговор
    Долу ГЕРБ
  • 8 ПиПи

    10 6 Отговор
    Трябва ви една въдица и юруш на река Арда за пъстърва.
  • 9 Друг път

    17 16 Отговор
    На теб ти трябва един дебел.......
  • 10 Майна

    18 15 Отговор
    ТРИФОНОВ ПЛЮ НА БЪЛГАРИТЕ, НО ЕДВА ЛИ ИЗПИТВА СРАМ ОТ ТОВА..ТРЯБВА ДА ВЛЕЗНАТ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ, ..РОСЕН МИЛЕНОВ, ПАСКОВ ...ВЪЗРАЖДЕНЕ ПОВЕДОХА ПРОТЕСТИТЕ.., ИЗМВ, БСП..
  • 11 Българка

    16 15 Отговор
    Прав е Хаджигенов. Колкото и да е неприятно за обявили се за "девствени" партии, трябва да загърбят тяснопартийните си различия и да се обединят в национална кауза- разграждане на мафиотското управлени през последните години. Трябват спешните съдебни и икономически реформи. И това са преоритетите. Българите искаме промяна и виновниците за геноцида и разрухата в затвора с достойни присъди

    Коментиран от #20

  • 12 хахахахахаха

    6 8 Отговор
    Абе тиквопитеци, ако не е тайна кога започнахте "експерти" да произвеждате?
    Последните 20-30 години едва смогвахте по някой-друг "специалист" да направите...и то благодарение на личните му качества... сега експерти били имали.
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Коментиран от #43

  • 13 Хикс

    19 14 Отговор
    На този му личи, че е мошеник и крадец!!
  • 14 Абеее

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Той знае какво става , но ти дали знаеш ?

    Коментиран от #23

  • 15 Бончо

    10 15 Отговор
    Големи артисти.Всички играят за руското посолство под прикритие.
    Е Дончева рече че Слави и Петър Волгин- руския човек направили много добро интервю,а и последния много го обичал.А и медиите нищо срещу Слави.Сега този който го издържаше толкова годинни си прибира дивидентите.Така както сте избягали на запад не мили не драги никога няма да се върнете ако гласувате пак за Сл.Тр.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 хахахахах

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Васил":

    Ами поне не е от симеоновското килийно бе, мамун тиквест!
  • 18 Хихихихии.. хихихихии

    12 6 Отговор
    "Парламентарният живот" за К'У"Р'ВА'ТА НА ЕЛ ЧАПО,...АджиГ'ЕЙнов...ПРИКЛЮЧИ ОКОНЧАТЕЛНО!
    Готовият да се .."жертва" за Премиер Пен'дел,..се връща ОТНОВО в..кен'ефа на ИСТОРИЯТА!
    Хихихихии......
    Жалък пед'АЛ...
    Хихихихии.....

    Коментиран от #22

  • 19 хахахахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бончо":

    Тиквопитек, ходи приготвяй чантата, че прасетата в Белене те чакат.
  • 20 Оле, мале....

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Тролчо, нямаш ли почивен ден , бе?!?
  • 21 1234

    13 7 Отговор
    Хаджигенов, ти трябва да се извиниш за ковчезите, които влачеше по паветата.
  • 22 хахахахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хихихихии.. хихихихии":

    Той се бил връщал...ти пък за угояване на прасета в Белене си тръгнал... та така.
  • 23 ТаУмВзе

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Абеее":

    Кое трябва да се знае в последна национална Катастрофа? Или си фен на тоя тип, който изпържи протестите, после собствената си Партийка. Мисля, че не мисля е системата. И каквото му се каже на робът овца е истина. И Защо така?
  • 24 Майна

    13 5 Отговор
    Най-смешното оправдание на Трифонов , че не се появявал по медиите, че било ясно за тяхното ,,състояние,, ..СЛАВИ, ТА ТИ ИМАШ ТЕЛЕВИЗИЯ!!! СМЕШЕН СИ, АМА ЩОТО НАРОДА Е...ПРОСТ, НАЛИ?ТА ТИ , ВЕДНАГА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ИЗШЕЗНА ОТ СТУДИОТО СИ...ЯКО ДИМ!! ТИ СИ ТЪП, НО НЯКОИ ОТ НАС -НЕ

    Коментиран от #34

  • 25 Даката

    10 7 Отговор
    Ми що не го направихте тоя експертен кабинет,имахте 170 депутати...направихте си заплати по десет бона и махнахте ограничението за брой секции в турция
  • 26 пичеловка

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "сара":

    Да погледнем в нета за спавка:

    " Пич (тур. piç)

    Дума №1 в списъка ми. На български тази дума има няколко значения. Най-разпространеното днес е мъжкар; готин човек, на когото може да се разчита – всички сме я употребявали поне веднъж в този смисъл. Думата обаче има и друго, по-остаряло значение, каквото например виждаме в следното изречение от един софийски вестник от 1894 г.: „За военен министр да се назначал някой казак, защото досегашните български министри били пичове…“. Със сигурност министрите не са готини хора, а в случая пич има значение на развратник, мръсник, уличник. Подобно значение има и в съвременния турски. Затова внимавайте да не наречете някой турчин пич – ако не знае български, ще ви разбере погрешно. После върви обяснявай какво пише в речника"…
  • 27 ХАН КРУМ

    12 5 Отговор
    Някой да каже на Хаджигенов , първо че експертния кабинет е на ДПС,ГЕРБ БСП!Итака както съсипа протеста ни на всички които ходехме всеки ден , сега е решил и експертното правителство на статуквото да прави!Иоще нещо Хаджигенов ти къде беше когато избираха Гешев, за да протестираш да не бъде избран , а митарстваше в студията на Сашо Диков!И после оплю Радев и той ти беше крив !И някой да му каже на Хаджигенов , че много бързо се е залитял към министерския пост , а утре и на президетския пост!За това ли се пъчеше на протестите за да лапаш и ти като Бойко!!!

    Коментиран от #30

  • 28 Спасов

    5 2 Отговор
    К, во значи това "пичове", ве?! А ние с гайдите?! К, ви сме?!
  • 29 Предлагам за експертен кабинет

    9 6 Отговор
    Отровното трио...........така наречените Тримата глупаци
  • 30 талаш

    6 6 Отговор

    До коментар #27 от "ХАН КРУМ":

    Защото лети на крилете на дуото Мисса Мара и Бахурян, те го носят натам.
  • 31 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    10 3 Отговор
    СТИГА СТЕ НИ ПРОБУТВАЛИ ЖЕЛАНИЯТА НА ДПС!!ЕКСПЕРТЕН КАБИНЕТ Е МЕЧТАТА НА ДПС!!
  • 32 ПЕНКО

    8 2 Отговор
    ХАДЖИШКЕМБЬО : " ПАРИТЕ НЕ СТИГАТ И ВАШИТЕ ЛИЦА СА ТОЛКОВА БЛЕДИ И ВАШИТЕ ОЧИ СА ТАКА ГОЛЕМИ /ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ / .... И ИЗВЕДНАЖ ПАРИТЕ ОТ БОЖКОВ ПРИСТИГАТ СЪС ГРЪМ ...И ДНЕС ЙОЩ БЪЛГАРИЯ ЩОМ С МАФИЯТА СЕ ЗАХВАЩА -СПОМНЯ СИ КОЙ Е МРЪСЕН И МУЛТАК И С БКП ОПАШКА "!!!!!!!!!!!!!!
  • 33 Мармалад

    6 6 Отговор
    Всеки адвокас все иска да прави реформа в правосъдието демек да му връзва ръцете за да си печели лесно делата.Ама вижте само кои искат реформа.Провалили се адвокати които от немай къде станали политици.И Хр Иванов и Хаджигенов.Наказателното правосъдие една малка част от цялото и то не най важната.Основната част е в гражданското и административното където прокуратура няма.Какъв е извода като са слаби адвокати дай да бием служебно през съдията и правилата.Клиентите Мустака Черепа и Червените бузки плащат и поръчват музиката.Сега съвсем чужденци няма да дойдат.Хора не влизали в съдебна зала акъл дават къде бе ало.Я първо се докажи като адвокат пък после
  • 34 любител

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "Майна":

    прав си отгоре на всичко вместо да направят изборите по отседналос слави ще доведе до много повече гласове за дпс от Т-Я.БРОВО.вместо да се забрани ДПС като партия на верска основа което е забранено от закона след новите избори ще ни управляват пак турците.брово чалгар
  • 35 Куртев

    10 4 Отговор
    Силно се надявам тоя БАСТУН да него гледам и в следващия парламент
  • 36 адвокат девила

    12 4 Отговор
    Хаджигенката, да не се обажда повече...
    Видяхме го, как му светеха очите и как се съгласи в името на народа да бъде премиер :) - корупция, алчност и демагогия !
    Всеки гледа да вземе кокала от устата на другия, а за народа, както винаги нищо! Вервайте им!
  • 37 времето е ясно

    14 3 Отговор
    Този е далеч по глупав и самовлюбен, отколкото го мислех. Къде ги експертите, къде е независимия съд. И за този са гласували!/ Боже господи, спасение няма - тоя повтаря мантрата на вожда за експертно правителство. Дали не му плащат!? " Пичове, не е възможно да стане по-друг начин." -само към мъжете ли се обръща?
  • 38 МАЛКА пенсИЯ

    2 2 Отговор
    За пич,не знам,но за ИЧ,СЕ СЕЩАМ.
  • 39 АМОН

    15 2 Отговор
    НЕ ЕКСПЕРТЕН КАБИНЕТ , А ПИНОЧЕТ НИ ТРЯБВА.

    Много хора се заблуждават и живеят с илюзията , че твърдата ръка която ще възмезди за извършените престъпления и грабеж е шофьора на самолет.

    СКОРО ЩЕ РАЗБЕРА, ЧЕ КАБИНЕТА МУ Е НАРЕДЕН НЕ ОТ САМИЯТ НЕГО , А ОТ ТЕЗИ КОИТО 32 ГОДИНИ НИ КЛАТЯТ С ПРЕСТЪПНИТЕ СИ СХЕМИ.

    ГЕШЕВ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГО ИГРАЕ ТРИТЕ МАЙМУНИ НИ ЧУЛ , НИ ВИДЯЛ НИ РАЗБРАЛ !!

    НИКОЙ НЕ ИСКА ОСТАВКАТА НА ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ , КОЙТО ГО НАЗНАЧИ ЗА ПОСТА ГЛАВЕН ПРОКУРОР И КОЙТО СЛЕД СВАЛЯНЕТО МУ ЩЕ НАЗНАЧИ ПОДОБЕН НА НЕГО ТИП.

    БЪЛГАРИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПРОМЯНА НА СИСТЕМАТА , А НЕ ОТ НЕЙНАТА ПОДМЯНА.
    Скоро ще осъзнаете, че с козметика нещата няма да се оправят.
  • 40 От село

    12 3 Отговор
    Господин селянин Хаджигенов, пак ли ще се жертвате за премиер на предлаганото от вас експертно правителство? Освен това не е сигурно, че ще влезете в 46 парламент. Българите имат една приказка за не роден Петко. Сещайте се.
  • 41 заплес

    4 2 Отговор
    "А народът какво ще каже, какво ще прави? Любопитен въпрос! Ти ми казваше едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти ? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му.
    "Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре - музика! И пак този народ е клет и нещастен, трижд нещастен! Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели, а още повече от приятели и спасители".
    126 години минаха. Мъча се да намеря разлика:(
  • 42 АМОН

    8 3 Отговор
    ЛЪЖИГЕНОВ,
    С БАБИКЯН и яхналата го във водата КАПОН сте за посмешише.

    ВИЕ ВЕЧЕ СТЕ МИНАЛО.
    ЖИВОТА ПРОДЪЛЖАВА, А ТОВА КОЕТО СЪДБАТА Е РЕШИЛА ДА НАПРАВИ ТО ЩЕ СТАНЕ.

    БОГИНЯТА НЕМЕЗИДА Е СТРОГА И СПРАВЕДЛИВА.
    ВЪЗМЕЗДИЕ ЩЕ ИМА и НА ВСЕКИМУ ДЪЛЖИМОТО!!
  • 43 Верно ли

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "хахахахахаха":

    А ти, бе, бантускота, по какво си експерт? По лаенето по форуми? Некой като започне да ми говори на "вие", все едно е на луната, направо... Само плюеш тука (па и не само тук, и не отсега), нищо градивно не си казал. Може изобщо да не се из.ождаш - най-добре и за нас, и за теб!
  • 44 Селянин

    3 1 Отговор
    46 парламент няма да има мутри С 14 човека да се казва Каква да правят другите На божков трябва да връщата парите
  • 45 Истината

    6 1 Отговор
    Единственият властолюбец се оказа Хаджигенов от Мутрите. Човекът две седмици се самопредлага, дори бе готов да тръгне към Голгота, за да се жертва пред олтара на Отечеството. Уви, гласът му остана глас в пустиня.
  • 46 Ох ли

    5 1 Отговор
    Хаджиженчо Виждам те като щастливо омъжена булка в ЦСЗ
  • 47 хихихо

    2 1 Отговор
    Експертно = без ясна отговорност. Т.е. идеален момент за хиперинфлация примерно, без никой да е виновен. Надявам се, че Хаджигенов говори така от липса на политически опит... или Мая вече му проми мозъка?
  • 48 хихихо

    2 1 Отговор
    Статукво партиите не стават. Да видим какво видяхме от анти-статуквото: Слави беше пределно мълчалив, ДБ гласуваха срещу увеличението на пенсиите, ИМВ със силно начало, но сега решили, че ДПС не са чак толкова лоши... Значи остава да видим какво ще предложат Българско лято и К. Костадинов. Най-вероятно вървим към хаос, инфлация и доста продължително филтриране, докато всички предатели бъдат разкарани. Идват едни 5-10 в стил 90-те, дано поне успеем най-сетне да направим смислена политическа класа. Оттук насетне вероятно все повече ще изпъкват личности, а партиите ще остават на заден план. Време е депутатите да почнат да се подписват под ангажиментите, поети преди да влязат в парламента.
  • 49 Само Бойко

    2 1 Отговор
    А според мен най важното нещо от 45тия парламент е че ясно показа как "протестиращите" партии са некадърни в управлението. Едно е да плюеш 24часа всеки ден, друго е да изградиш нещо или да прокараш смислен закон. Пълна липса на елементарен разум в тези. За бога братя българи, не гласувайте пак за тези невежи некадърници. Бойко, който бил прочел само Винету, е 1000 пъти по способен да управлява държавата от тези прочелите "цял вагон с книги". Видяхме достатъчно колко са "способни".
  • 50 Все тая

    1 0 Отговор
    Ясно и кратко казано от германски професор:
    В тaзи връзкa Улф Брунбaуeр кoмeнтирa, чe "в пoлитичecки и в идeoлoгичecки плaн рaзликитe мeжду пaртиитe в Бългaрия ca oтнocитeлнo мaлки". "Aкo ce пoглeднaт прoгрaмитe им, вcички oбeщaвaт пoчти eднo и cъщo - прeдимнo бaнaлнocти (...) И кoгaтo взeмaт упрaвлeниeтo, oтнoвo cи приличaт - зaгрижeни ca ocнoвнo зa coбcтвeнитe cи придoбивки."
  • 51 зъл пес

    1 1 Отговор
    Хаджигейов,препоръчвам ти горещо да отидеш на психиатър,нуждаеш се от лечение.
  • 52 фтфр

    0 0 Отговор
    много се радвам, че тоя боклук, опуления чичикян и истеричните женки вече няма да ги виждаме!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове