Last news in Fakti

9 Май, 2021 22:13 13 897 162

Дончев: Предстоят големи промени в ГЕРБ

  • томислав дончев-
  • герб

Проблем с лидерството в партията обаче няма, категоричен е вицепремиерът в оставка

Дончев: Предстоят големи промени в ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

В партия ГЕРБ предстоят големи кадрови промени, заяви в предаването "Политически некоректно" на програма Хоризонт по БНР вицепремиерът в оставка Томислав Дончев за предстоящия конгрес на партията.

Въпросът за друг лидер освен Бойко Борисов обаче не стои пред партия ГЕРБ, заяви Томислав Дончев. Според него, -цитирам "не е добре", че премиерът не е бил изслушван в парламента през последната година.

"За нас не е кошмар служебното правителство. Няма от какво да се притесняваме", заяви пред БНР Томислав Дончев, изпълняващ длъжността (и.д.) премиер заради излизането на министър-председателя Бойко Борисов в болничен. Той уточни, че актовете на премиера и на министрите са валидни, дори когато те са в отпуска или в болнични, като така отговори на въпрос защо Борисов е водил заседания на правителството, а не се е явявал пред парламента с извинението, че е в болнични. По думите му не е добре, че премиерът не се е явявал пред Народното събрание, но не е добре и питането към министър-председателя да се превръща в политическа злоупотреба.

Според Дончев има логика да се очаква, че назначеният от президента служебен кабинет да се държи реваншистки заради всичко, което е казвал в годините Румен Радев за управлението на ГЕРБ.

И.д. премиерът коментира дейността на комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, като я окачестви като "следизборна и в същото време предизборна драматургия".

По думите му председателката на тази комисия - Мая Манолова, е главната действаща фигура, която "вероятно очаква номинация за главна женска роля":

"Въпрос на амбиция е някой да намери даден човек, който, включително и по отношение на вас, да разказва всякакви щуротии. ... Очевидно, че голяма част от нещата, разказани от бизнесмените пред комисията, са неверни. И в рамките на самото заседание се оказа дума срещу дума - единият предприемач твърди едно, другия - нещо различно. А и голяма част от твърденията бяха опровергани от лица, които не са присъствали на комисията".

Твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, че трябва да се отказваш от част от печалбата си в полза на управляващите, за да не изгубиш бизнеса си, Дончев постави под съмнение и заяви:

"Това с отчисленията е рециркулация на политическа опорна точка, която е в оборот от няколко години. Това е незаконно, как си го представяте? Това е несериозно! Имам дълъг управленски стаж, но аз такова нещо не съм виждал. Това в никакъв случай не е практика! За такова нещо нито съм виждал, нито съм чувал. Ако някъде такова нещо се случва, трябва да бъде преследвано с цялата институционална мощ на държавата!".

Вицепремиерът в оставка обясни, че поставените под мораториум назначения на управленски длъжности в държавни предприятия от правителството са закъсняло изпълнение на закона:

"Всички те са в изпълнение на Закона за публичните предприятия. ... Ако някой е искал да се окопава години напред, спокойно можеше да се окопае декември, януари или февруари".

Като проблеми, които стоят за решаване пред партия ГЕРБ, Дончев посочи изхабяването от дългия престой във властта и недобрия диалог с младите хора - между 20 и 35 години.

"Една партия, ако спре да се променя и да се развива, тя вече изостава. Фактът, че няма да имаме ангажименти и отговорности по управлението на държавата, е много подходящ момент да се адресират всички тези спомената проблеми", заяви той.

Проблемът с лидерството на партията не стои, категоричен беше Дончев и добави, че на Националното събрание на ГЕРБ на 11 май ще има големи кадрови промени.

В предаването "Политически НЕкоректно" Томислав Дончев не коментира новото намаляване на бюджетната субсидия на БНР - този път с 388 000 лева, като заяви, че не е запознат със случая и не е чел официално искане, изпратено от генералния директор на БНР Андон Балтаков до парламентарната бюджетна комисия, да бъде променен текстът от Закона за държавния бюджет, който позволява на Министерския съвет да орязва финансирането на общественото радио. Дончев пое ангажимент в понеделник (10 май) да се запознае и да даде яснота по тази процедура.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    211 24 Отговор
    Предстои да се научиш да говориш правилно!
  • 2 Ххх

    214 21 Отговор
    Ще покриете всичко живо, както покрихте Влади. Къде отиде шофьора на Мето Илиенски не съм го засичал ?

    Коментиран от #151

  • 3 Да бе

    228 19 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Въпросът за друг лидер освен Бойко Борисов обаче не стои пред партия ГЕРБ, заяви Томислав Дончев.

    От тук нататък едва ли има някакъв смисъл да се чете...

    Коментиран от #30, #149

  • 4 Пучо Капучо

    202 25 Отговор
    И да правите големи промени, повече власт няма да видите.

    Коментиран от #7, #12

  • 5 ЕНП

    210 22 Отговор
    ОТ ПРОМЕНИ НЯМА НУЖДА ! НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ !
  • 6 Jan jak

    145 17 Отговор
    Късно е Лърч късно е!

    Коментиран от #13, #32

  • 7 гробище

    142 18 Отговор

    До коментар #4 от "Пучо Капучо":

    не власт , а затвор ги очаква !
  • 8 КОТарАК

    146 18 Отговор
    как да ее изслуша в парламента тиквата , като го не ходи там? промяната за вас е една-при Ставри

    Коментиран от #154

  • 9 Плешо има предвид, че...

    108 15 Отговор
    Ще им отедеят редиците, като косата му!
  • 10 яяяя

    139 18 Отговор
    Ясно, ще провъзгласят тиквата за Господ ! Краденето е тяхната религия!
  • 11 ГАБРОВО

    144 22 Отговор
    Цяло Габрово те мрази

    Коментиран от #23

  • 12 На есен

    24 95 Отговор

    До коментар #4 от "Пучо Капучо":

    Герб 4

    Коментиран от #17, #35

  • 13 Не е бе

    11 20 Отговор

    До коментар #6 от "Jan jak":

    Точно си е на време всичко
  • 14 Лост

    140 18 Отговор
    Той такива работи не бил виждал. Той и Горанов не видял едни 700млн.
  • 15 Маргинал

    129 20 Отговор
    Затвор за Тиквата и неговите Тиквеници ВЕДНАГА.

    Коментиран от #18

  • 16 Бойко е

    16 66 Отговор
    БОГГггг

    Коментиран от #37, #47

  • 17 как

    76 18 Отговор

    До коментар #12 от "На есен":

    като я имате я не 40 депутата ?

    Коментиран от #19

  • 18 Нема бе

    66 12 Отговор

    До коментар #15 от "Маргинал":

    Са ше ходят у Монако малко
  • 19 На есен

    19 83 Отговор

    До коментар #17 от "как":

    140 депутата

    Коментиран от #98

  • 20 истина е

    103 14 Отговор
    Промените ще са когато 90% от шайката влязат в затвора !!Всичко друго е ала-бала !

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Не бе пич

    42 9 Отговор

    До коментар #20 от "истина е":

    Те у Монако ходят
  • 23 Ххххххх

    74 16 Отговор

    До коментар #11 от "ГАБРОВО":

    И Севлиево те мразим
  • 24 нннн

    85 17 Отговор
    Рядко противна брадясала физиономия с бръсната глава. А съдържанието е по- противно и от фасадата...
  • 25 ФЕН

    93 15 Отговор
    То според Вас корупция няма в България ...а просто усещане за нея нали така разправяхте в Брюксел и те Ви повярваха и ви върнаха 6 прокурора еи така по усещане някяк си!!!
  • 26 Към заглавието

    73 15 Отговор
    Най–голямата положителна и полезна за всички българи промяна е да се загробите завинаги!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пременил

    57 12 Отговор
    Се Илия и пак в тия … мимикрия, ей го на променили са се. Всъщност само сменят марката на шкафчетата, и купуват по-големи. Промяната означава БМБ и цялата глутница в прокуратурата, нов главен прокурор преди това!
  • 29 Георги И

    68 11 Отговор
    Признaвaм cи чe пocлeднитe избoри глacувaх зa Гeрб, нo cлeд вcичкo тoвa кoeтo ce видя пocлeднитe 5-6 мeceцa никoгa нямa дa глacувa зa тях. Cъжaлявaм бях излъгaн и пoдвeдeн oт Б Бoриcoв и кoмпaния.
  • 30 Брендица

    30 13 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе":

    То друг не може да е Лидер в ГЕРБ. Да си направят програма, подобрят организацията на работа и особено кадровата политика

    Коментиран от #40

  • 31 И що???

    69 11 Отговор
    Дай да си говорим честно! И защо не е бил изслушван в парламента Борисов???? Питка ли трябваше да му изпекат, с хляб и сол да го поканят? Колко пъти го каниха! Може би е чакал с бъклица и дрян да го калесат? Да е дошъл! Правеше се, че не съществуват тези в парламента, сега друго запяха. Борисов откровено им се подиграваше, като не ходеше там, сега - грешка било. Кой кръстосваше по пътищата, само и само да не стъпи в парламента? Да не би да съм аз! Късно е вече
  • 32 Сем Адамс

    9 14 Отговор

    До коментар #6 от "Jan jak":

    Прилича повече на ънкъл Фестър.
  • 33 Дончев

    50 11 Отговор
    когато един ръководител е в болнични, оставя заместник и никакви негови актове не са валидни. Следователно ти трябваше да ги водиш тези заседания. Това първо. Второ - за толкова години така ви хвана рутината, че е невъзможно да се промените и защо досега не се променихте. И накрая - ти с вас ли се подиграваш като Бойчето ви остава лидер!
  • 34 Ще има промени ! В килиите засмени !

    52 13 Отговор
    Където бай Ставри ги чака с пелмени !
  • 35 ахаааа

    55 12 Отговор

    До коментар #12 от "На есен":

    значи всички гърбави знаят, че ще има служебно правителство до наесен. Че то лоша работа за вас, бе!

    Коментиран от #65

  • 36 Промени

    38 13 Отговор
    При вас значат повече кражби, чухме го точно от теж и преди 4 години! .. толко мн крадохте и грабихте и ни правихте на г пави.. Вие няма да се промените, просто се махнете, никой не ви иска (освен 10хил абдали).. Ако продължавате така ще създадете конфликт между българите и отговорността ще носите Вие!
  • 37 внимавай

    27 10 Отговор

    До коментар #16 от "Бойко е":

    много! Първа Божа заповед: 1. Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене.
  • 38 ежко

    44 11 Отговор
    Абе нещо не видях "да бъде преследвано с цялата институционална мощ на държавата" нито аферите на седемте джуджета, нито задържането на либийският танкер, нито други неща....Обаяе жидях как държавата/разбирай ГЕРБ/ вкарва в ареста бизнесмени, държи ги без обвинения и присъда и в един момент, о чудо.Делото се прекратява, обвиненията се свалят и народа се чуди какво е станало.Ами какво -клекнали са.Навилиса се да плащат или да продължават да плащат....Питайте Гриша Ганчев.
    Да не говорим,че тези хора имат толкова имущество в БГ,яе само един запор им стига да не си помислят да бягат.Говоря за реално имущество -заводи, сгради,земя - не лотарии в помещения под наем или пари в кеш.
  • 39 GERB OVER

    43 10 Отговор
    Даже щели и да се преименуват на ПП БРЕГ (съкратено от Бандити, Разбойници, Eничaри и Гамени), с надеждата, че простите няма да ги разпознаят в бюлетината и пак ще се объркат да гласуват за тях.
  • 40 нннн

    44 12 Отговор

    До коментар #30 от "Брендица":

    Първо да си излежат присъдите. Тъкмо ще имат време да свършат нещата, за които пишеш.

    Коментиран от #48

  • 41 Промяна

    38 11 Отговор
    Парламента със затвора замяна !
  • 42 ГОРЕ ДОЛУ

    39 11 Отговор
    Дончев: Предстоят големи промени в ГЕРБ......МАЛКАТА ТИКВА ИСКА ДА КАЖЕ ... КОЖАТА ЩЕ СИ СМЕНИМ , НО ...КРАЖБАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ !!!
  • 43 Този е такъв гьон сурат,че...

    41 11 Отговор
    Му се е изкривил гьона на тиквата!Такива сурати ни ,,управляват "вече дванадесет години и искат да си свършат работата до края...Да не остане млад и кадърен човек в ,,държавата" и да управляват само техните избиратели,пенсионерите,държавните служители и избирателите от маахалите ....
  • 44 Гражданин

    46 11 Отговор
    Този същия като го питаха за онзи телефонен разговор :( Томиславе, на прост човек акъл не се набива ... и т.н.)
    Та този същият каза, че не си спомня за такъв разговор.
    Искрено му вярвам и за всичко останало.
  • 45 Б.Х

    34 12 Отговор
    Големи промени: половината в ЦСЗ, другата половина в Дубай. На първа линия млади лъвчета , до две години ГЕРБ , в историята.
  • 46 Чичо

    45 11 Отговор
    Кое правителство ни разказваше за един самолет фурми дарение, пък вчера един бизнесмен де играе карти с баце каза, че ги продал с печалба. Всичката на герб е такава
  • 47 голям

    31 11 Отговор

    До коментар #16 от "Бойко е":

    грях е да обожествяваш човек и то мръсник и крадец!
  • 48 Брендица

    19 9 Отговор

    До коментар #40 от "нннн":

    Да бе, та да се кефят лалугери като беглеца Марков в Унгария. От такива пишман съветници дезориентирани всеки може да пострада. Трябва да си ясновидец, за да се справиш с безумните им изпълнения !
  • 49 Гаварит МАСКВА

    42 12 Отговор
    Борисов, национална мерзост е да крадеш и плячкосваш държавата, да раздаваш плажове и концесии на хора от твоето обкръжение срещу подкрепа в парламента и на улицата, да преследваш граждани недоволни от властта ти с полиция, да щурмуваш фирми използвайки всички институции, да захранваш с вода Вецовете на твоите приближени и да вкараш във воден капан на безводие хиляди хора оправдавайки се със сушата, да раздаваш помощите по линията на Пандемията на твои приближени на властта хора, всявайки паника и страх,да обиждаш протестиращите граждани в България и чужбина на лумпени, лош материал, че били слабо интелигентни и едва ли не криминален контингент! Това е причината хората вече два месеца да искат оставката ти с разследване и затвор! Престани да изпращаш полиция, провокатори и институции с цел сплашване, уволнение, рекет и пребиване в тъмни улички и пред входове! Това е поведение на диктатор! Кадърните честните ,моралните и интелигентни премиери не се крият зад Фейсбук и в джиповете си! Инвеститорите бягат като дявол от тамян от корумпирана България , а ти се разхождаш с джипа си и обясняваш на целокупния български народ колко „качествени” пътища си направил и как заради тях ще дойдат инвеститори! Смях в залата!
  • 50 истината

    28 13 Отговор
    Докато ГЕРБ не смени Борисов на лидерското място, няма да върнат доверието на хората. Време е млади и добре образовани хора завършили политически науки в Западни университети, които са компетентни и морални да застанат начело. Стига фигури с визия на селски чобани и не знаещи поне английски на ниво са заемали партийни лидерски позиции.

    Коментиран от #55, #71

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бай Ставри

    28 12 Отговор
    Предстои голямото Изчегъртване и безплатна почивка с 200 при Бай Ставри и за тиквата и за този плехундер, окрал 2 миклиарда от нашите пари за несъстоялото се електронно правителство за 10 години
  • 53 ФАКТ Е

    8 30 Отговор
    За неразбралите ще повторим:

    Победителите ветерани от Втората световна война в Русия получават пенсия максимум 250 €.
    Победените ветерани от Втората световна война в Германия получават пенсия минимум 5 000€.

    Победителите в Русия получават 20 пъти по-малко !!! от победените в Германия!

    А комунистите Борисов и Фандъкова още лъскат МОЧА...

    Коментиран от #57, #77

  • 54 Воле

    8 21 Отговор
    Те се отчитат пред Бспто, нали то ги е направило олигарси. И, понеже Бспто е изарчило вече Ктбто, виси с наеми за позитано 20, Нинката е опразнила касичката, вдигат им такса спокойствие. Там правилата са такива, тези хора така живеалят.
  • 55 Брендица

    19 6 Отговор

    До коментар #50 от "истината":

    Лидерът е Личност с качества за Лидерска позиция ! Езиковите бариери не са предолими за всеки, но затова има екипност и професия преводач лекичко позабравена, струва ми се
  • 56 qwerty

    18 11 Отговор
    Няма как да подобрите диалога с младите, защото 10 години нищо не направихте за тях. И предишните не направиха.

    Коментиран от #74

  • 57 Да ама не точно

    13 17 Отговор

    До коментар #53 от "ФАКТ Е":

    В Русия пенсии няма, всеки ден ходят до магазина, и се разписват за продукти, каквито са отпуснали от Кремлин. Дъртите бачкат пазачи, чистачи, вестникари, унижение страшно.
  • 58 На Системи

    9 11 Отговор
    Големи промени-всички в купом към операционните и после за болнични...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 4INGIZ

    23 12 Отговор
    ГРОБ просто трябва да изчезнат...мутренско-дебилно-фашизоидна паплач
  • 61 Fenasi Kerim

    16 14 Отговор
    Герб ще имат максимум 35-40 депутата. Това си проличава от реакциите на хората. Ще има яко купуване на гласове в махалите. Има вероятност НФСБ и ВМРО да прехвърлят 4% бариера и също да влязат в парламента. ДПС ще си останат същите. Десните и Манолова ще си вдигнат резултата. ИТН на Слави Трифонов също но не много.

    Коментиран от #68

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Габровски бек

    19 11 Отговор
    Закривай
  • 64 thtrht

    15 12 Отговор
    Гербераски недоразумения МАРШ в Анадола !!!
  • 65 Догодина 2023

    6 12 Отговор

    До коментар #35 от "ахаааа":

    Наесен избори, дотогава служебен кабинет!!! .. То не е догодина ама ще мн добре..мутрите да мутрвсат Хи хи:)))
  • 66 ала бала

    15 9 Отговор
    Дончев много добре знае,че проблемът е в лидера, войнстващата му простотия и неинституционалното му поведение, а не толкова в тези,които изпълняват неговите команди.
  • 67 Мой

    14 11 Отговор
    Няма никакво значение какви промени ще се правят в мафиотската структура. За затвор са всичките в управлението им.
  • 68 Брендица

    13 1 Отговор

    До коментар #61 от "Fenasi Kerim":

    Не ме карай да ходя на курорт в Северна Македония с Бърборко заедно. Тодор Живков имаше македонски произход. Та ще вивиш ВМРО. Там особено го обичат, а за Вожда песен написаха "Корона Чао-здравей на италянски език"

    Коментиран от #72

  • 69 знам бе томи

    7 11 Отговор
    Вучето козината си мени , нравът не. Пък и тъпотата е непреходна.
  • 70 Hoho Boho

    19 12 Отговор
    Тоя е прав. Предстоят големи промени.

    ГЕРБ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.

    а много от тях ще влезнат в затвора
  • 71 Свърши вече

    20 11 Отговор

    До коментар #50 от "истината":

    "Късно е либе за китка"
    ГЕРБ вече при НДСВ се утече!
    Също като Царя, на предстоящите избори Борисов ще се бори да прескочи 4%
    Борисов пищи срещу машинното гласуване, защото е невъзможна дори една мъртва душа!
    А до сега стотици хиляди мъртви души "гласуваха" за ГЕРБ!
    Свърши вече!

    Коментиран от #83, #101

  • 72 Fenasi Kerim

    13 16 Отговор

    До коментар #68 от "Брендица":

    Далавери Симеонов ще изкара 2%, Агент Иван русенския македонец около 3% има вероятност да влязат ако са в коалиция но ще са на ръба. БСП ще има сходен резултат като предните избори ако не и по лош. Без купени вот ГЕРБ ще имат 25 депутата. Но плащат по 50 лева в махалите.

    Коментиран от #75

  • 73 Гост

    15 10 Отговор
    Гоялма промяна разбирам, ако изчезнете завинаги! И ще направите нещо добро - ще спестите пари на данъкоплатците за следващте избори!
  • 74 Носъ

    12 4 Отговор

    До коментар #56 от "qwerty":

    Цената на жойнтъ е точна, пазарлъци с дългия.
  • 75 Брендица

    6 11 Отговор

    До коментар #72 от "Fenasi Kerim":

    Нищо няма да изкарат лъжепатриоти са. Вече е факт ! ДПС си имат евродепутат ангажиран със сръбските републики за влизане в ЕС, в т.ч.и РСМакедония.
  • 76 ХОРА

    22 0 Отговор
    май бая бизнесмени са духнали от бг!!!!!!!!
  • 77 Ами то

    12 13 Отговор

    До коментар #53 от "ФАКТ Е":

    Ами то и съотношението между заплати и пенсии в Русия е Германия е същото! 1:20!
    В Москва още живеят в комуналки и сутрин се редят на опашка за тоалет! А тоалетна хартия-йок!

    Коментиран от #129

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Предстой ви затвор

    9 11 Отговор
    В най добрия случай
  • 80 Анонимен

    4 14 Отговор
    Герб итн дпс са едно и бсп. На герб билбордовете им не са премахнати. Слави ще пази герб и дпс. И сега ББ ни караше, така ли, милички 2009, колко народ си отиде без време. Слави да мине презнцърквата, може и през джамията.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Гост

    10 9 Отговор
    томи, с тия промени ще премахнете ли токсичността? Май не....
  • 83 Прав си

    11 9 Отговор

    До коментар #71 от "Свърши вече":

    Невъзможни са вече и фалшивите протоколи със задрасквания!
    Машината ти дава както касовият апарат бележка, на която пише как е отчетен гласа ти.
    Фалшификациите са невъзможни, защото всеки контролира как го е отчела машината!
    При бъг, машината се заменя веднага с резервна!

    Коментиран от #84

  • 84 Брендица

    13 12 Отговор

    До коментар #83 от "Прав си":

    Изцяло машинно гласуване е противоконституционно, да не кажа дискриминационно. А и прилича на подигравка с избирателите. Вече там при обработка на протоколи да си носят отговорност !

    Коментиран от #86, #89

  • 85 Даскала

    1 10 Отговор

    До коментар #51 от "ПРОМЕНИТЕ":

    6++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Коментиран от #92

  • 86 Адвокатъ

    11 11 Отговор

    До коментар #84 от "Брендица":

    Да? Я прочети първо Конституцията, и ако намериш такъв член - забраняващ машинното гласуване, ще те черпя на корем!

    Коментиран от #107

  • 87 Ива

    12 11 Отговор
    Дончев: Предстоят големи промени в ГЕРБ / В Е Ч Е
    С Т Е. В. М И Н А Л О Т О
  • 88 гост

    12 11 Отговор
    нов бардак със стари ку-ви не се прави
  • 89 Смешен си

    13 10 Отговор

    До коментар #84 от "Брендица":

    Изцяло машинно гласуване има от 20г.
    И по точно да кой член от конституцията противоречи!
    Противоконституционни са избираемите места и ПРАГЪТ на преференции!
    Противоречат на чл.6 от Конституцията на РБ!
    Прочети го!
    "Чл. 6.
    (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
    (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние."

    А какво са "избираемите места"???

    Коментиран от #94, #95

  • 90 Бивш канадец

    11 11 Отговор
    Единственият начин герп са се промени е ти, Тулупа, Бичето, Мента Деса Общата и ПКП да си окачите по една релса и с дружна песен да се бухнете в морето. Всичко останало е Пунта Мара!
  • 91 Чичак

    11 13 Отговор
    Прав си Дончев. Много си прав. Ще влизате у пандела, а ГЕРП нема да го има.
  • 92 Брендица

    6 2 Отговор

    До коментар #85 от "Даскала":

    Един от дядовците ми беше на преселник македонец-даскал че и кмет ! Грешната политика от демокрацията и липса на дипломация е била частично поправена от Ж.Желев 26.05.2001 Балкански политически клуб. Защо нито един от участниците от българска страна не разкаже как е формиран и кои са представителите, и на кои държави? Що за задкулисие е това?
  • 93 koki

    9 12 Отговор
    Късно е либе за китка.
  • 94 Прав си

    14 12 Отговор

    До коментар #89 от "Смешен си":

    Но нали затова направиха Гл. прокурор милиционерът Гешев???
    За да има беззаконие!
    Защо Гешев не попита Борисов, коя е Мата Хари?
    Борисов пред цяла България по БНТ каза, че знае коя е Мата Хари, нали?

    Коментиран от #96

  • 95 Брендица

    5 1 Отговор

    До коментар #89 от "Смешен си":

    Не съм смешна ! Правиш ли разлика между избирател и избираемо място ? За второто има различни критерии на които следва да отговаря българския гражданин.

    Коментиран от #97

  • 96 Брендица

    12 3 Отговор

    До коментар #94 от "Прав си":

    Която и да е била, каквато и платена поръчка да е изпълнила е предателство спрямо българския народ. Той е Премиер и български гражданин. Нима опонентите са толкова прости, че да не могат да си служат с разумни политически методи? Нужно ли беше да ставаме смешни в цял свят? Посегателство върху личното пространство, всеки един има такова, не подлежи въобще на коментар. Какви хора живеят в тази Държава? Бива ли такова падение?

    Коментиран от #100, #106, #126

  • 97 Смешен си

    5 8 Отговор

    До коментар #95 от "Брендица":

    Прочети пак!
    Прoчeти гo!
    "Чл. 6.
    (1) Вcички хoрa ce рaждaт cвoбoдни и рaвни пo дocтoйнcтвo и прaвa.
    (2) Вcички грaждaни ca рaвни прeд зaкoнa. Нe ce дoпуcкaт никaкви oгрaничeния нa прaвaтa или привилeгии, ocнoвaни нa рaca, нaрoднocт, eтничecкa принaдлeжнocт, пoл, прoизхoд, рeлигия, oбрaзoвaниe, убeждeния, пoлитичecкa принaдлeжнocт, ЛИЧНО и ОБЩЕСТВЕНО ПОПОЖЕНИЕ или имущecтвeнo cъcтoяниe."

    Нещо неясно?
    Какви са тези "избирами" и "неизбираеми" места???

    Коментиран от #99

  • 98 Ти си тъп

    3 9 Отговор

    До коментар #19 от "На есен":

    140 у затвора
  • 99 Брендица

    5 0 Отговор

    До коментар #97 от "Смешен си":

    Ти прочети ! Пиша ти "избирател", човек който избира и "избираемо място" и питам има ли разлика? Какво не разбра?

    Коментиран от #102

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 смешен си

    2 8 Отговор

    До коментар #99 от "Брендица":

    Прoчeти пaк!
    Прочети го!
    "Чл. 6.
    (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
    (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, ЛИЧНO и OБЩECТВEНO ПOПOЖEНИE или имуществено състояние."

    Нeщo нeяcнo?
    Кaкви ca тeзи "избирaми" и "нeизбирaeми" мecтa???

    Човекът на" избираемо място", също е избирател, нали?
    Нещо неясно???

    Смешен си!

    Коментиран от #104

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Брендица

    6 1 Отговор

    До коментар #102 от "смешен си":

    Добре. Ще го напиша по друг начин ! Не всеки "избирател" желае да кандидатства за "избираемо място" поради еди-какви си причини. Сега стана ли ясно?

    Коментиран от #110

  • 105 Реалист

    4 8 Отговор
    Томчо остави промените,напеавоцзскривай партията:)
  • 106 Данъкоплатец

    8 9 Отговор

    До коментар #96 от "Брендица":

    Предателство ли е когато документираш престъпление?
    Ашколсун!

    Освен, че е премиер, Борисов е и престъпник!
    Видно от пачките и кюлчетата!
    Но престъпникът Борисов е под покровителството на престъпника Гешев!
    Гешев е в пресъпление по служба, отказвайки да разследва ПРОИЗХОДА на пачките и кюлчетата, нали?
  • 107 Брендица

    9 1 Отговор

    До коментар #86 от "Адвокатъ":

    Е браво, голям адвокат се извади?! Някъде да съм писала "забраняващ" и "разрешаващ". Писах за наличие на дискриминация, което си е протиконституционно нали? А сега черпавай😂

    Коментиран от #112

  • 108 вили

    5 9 Отговор
    покрийте всичко откраднато хубаво да не се вижда
  • 109 Киро брейка

    9 10 Отговор
    късно е либе за китка ЗАТВОООООООР
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Анонимен

    7 9 Отговор
    Бойко пак ще спечели, защото зад бб стои дпс. А те са мнозинство в смесените райони и къде ли не, Пловдив, София, скрити лимонки. Черепа ще пие една студена вода на 11 юли 2021. Дончева е умна, юрист и е на ти за много неща.

    Коментиран от #115

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 строителство

    8 10 Отговор
    Радев,
    спрете да сттроите магистрали
    Строете затвори!
    Тези гребери не може да ги поберем
  • 114 Долу МАФИЯТА ГЕРБ

    7 9 Отговор
    Какви промени, какви пет лева! Нима все още смятате, че сте легитимни? Вие сте МАФИОТИ! С. Илчовски излезна с името си и ви изкара престъпленията срещу държавата и народа ни. Защо Прокуратурата мълчи и не ви е арестувала още ИЗЕДНИЦИ ДОЛНИ!
  • 115 Да бе да

    10 8 Отговор

    До коментар #111 от "Анонимен":

    При машинното гласуване няма мъртви души и фалшиво броене!
    Този път Борисов ще спечели от трите най-дългото...
  • 116 Брендили

    8 5 Отговор

    До коментар #110 от "Смешен си":

    Не съм трол. Не го познавам лично и не съм в ГЕРБ. Имах предвид дискриминация спрямо избирателя! Точно чл.6(1) казва, че всички са равни. Едно е на хартиен носител, съвсем различно е на машина да направиш вот?! Помисли колко хора няма да успеят да се справят. В началото на демокрацията имаше цветни (отделни) бюлетини. Сега е една с тенденция да става все по-дълга предвид роящите се нови участници.

    Коментиран от #130

  • 117 фифи

    7 7 Отговор
    домусите и двамата са избягали и не само те,доста още!!!ще разберете тези дни.ше има смях
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Брендица

    2 0 Отговор

    До коментар #119 от "Прав си":

    Хубаво подсещаш за Чехия. Нашите дръжавници така защитават гражданите си, че се е наложило черногорец да им помогне, защото ит българска страна не е направено нищо! И това в зората на демокрацията, която след колко години вече не е променила този модел на поведение.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Ти де бил ли си

    7 10 Отговор

    До коментар #124 от "вини щангата":

    Грешно си ме разбрал!
    Не го обиждам!

    Бате Бойко е най-великият де бил на света!
    Да и велик крадец, нали?
    Пълни чекмеджета с пачки и кюлчета!

    Коментиран от #128

  • 126 Моля моля

    6 9 Отговор

    До коментар #96 от "Брендица":

    Не ние станахме смешни!
    Борисов стана смешен в цял свят, нали?

    Коментиран от #127

  • 127 Брендица

    2 1 Отговор

    До коментар #126 от "Моля моля":

    Защо? В твоя документ патагонец ли пише или български гражданин, че и европейски😂даже
  • 128 теофан

    8 10 Отговор

    До коментар #125 от "Ти де бил ли си":

    Това с кюлчетата е монтаж, нарочно спретнат!
    Този човек е легенда, а не крадец и ще остави голяма следа в историята!
  • 129 Само питам

    5 8 Отговор

    До коментар #77 от "Ами то":

    Соросоиде,статията е за ГРОБ и Боко Толупа.Можеш ли да четеш или като чукча си само писател?
  • 130 Альооо

    7 8 Отговор

    До коментар #116 от "Брендили":

    Ти за лилаво -сините ли си се загрижил?Че те не знаят и да четат .Гласуват все едно "джуркат" за председател на ЦИК( ако наблизо не е старейшината с 20 лв .и инструкции)

    Коментиран от #131

  • 131 Брендица

    4 0 Отговор

    До коментар #130 от "Альооо":

    Пиши в женски род. Не са само от тях. Има и други, които също биха се затруднили технически. И гаранция също няма. По принцип хартиения носител, някой адвокат да каже, си е сериозен документ. Друг е въпроса колко отговорно подхождат членовете в ЦИК, МИР, РИК, СИК и така.
  • 132 цитат

    7 8 Отговор
    Интригантът Борисов разбра, че правителство няма да има. Затова предизвиква останалите партии към бързо връщане на мандата. Това ще му позволи да запази бухалките си, да продължи да управлява в сянка и да манипулира изборите отново.
    Може би е добре да се създаде временен кабинет, предложен от президента. За 2 или 3 месеца да се променят и приемат няколко стратегически важни закона, които да отстранят разсейките на #хунтата, плъзнали в цялото общество. След което Парламентът да се разпусне и да се проведат предсрочни избори, които да бъдат честни.
    Това ще е тест за партиите в Парламента - колко отговорни са пред хората, дали гласа си за тях и доколко спазват предизборните си обещания.
  • 133 Тъпу тролче

    8 9 Отговор
    Абе Дончев, а "суджука" не беше ли от вашата управляваща партия? Или и ти си ни суджук ял, ни суджук мирисал!
  • 134 Румпелщилцхен

    6 9 Отговор
    Проблем с лидера нямали ама ще правят промени някакви.
    Я се закопайте някъде и не се показвайте повече!
  • 135 провал

    5 8 Отговор
    На основаването на партията на 04.12.2006г. имаше и доста читави хора- професори, доценти, лекари, специалисти от всички сфери, но тези хора след две-три години си отидоха, никой не ги потърси за експертиза. Разбра се, че тази партия е авторитарна и не търпи читави хора, а дава път на послушни изпълнители. Затова се провали и повече никога няма да управлява.
  • 136 кукуряк

    6 10 Отговор
    кви промени, кви пет лева, яно е че бардака остава ведно с персионала и ако на това му казвате промяна....
  • 137 Алооо

    7 9 Отговор
    За какви промени говориш, всички сте за затвора. Не се наядохте, не се накрадохте.
  • 138 Престои неизбежна промяна

    6 9 Отговор
    Вместо парламентарни банки ще търкат затворнически нарове.
  • 139 Именно

    4 9 Отговор
    "Проблем с лидерството в партията обаче няма"
    за това е прав - няма лидерство, няма проблем ;)
  • 140 Пловдив

    7 9 Отговор
    Томиславчо, Иван пилето съзнателно, или не също разказа, за престъпления на Борисов, под формата на лобиране, притискане и използване на служебното си положение, пред определени институции, за да може определена компания, да осъществява сделки в други страни! Без да съм юрист като Гешев знам, че в НК има текстове, по тези въпроси!!!
  • 141 .......

    5 8 Отговор
    ЩОМ ЕДИНСТВЕНО ФИЛИПОВЦИ ПЕЧЕЛЯТ,ГЛИНЕНИЯ КОЛОС СЕ НАПУКА ОТ ДЪЖДА
  • 142 Макробиолог

    2 8 Отговор
    Бива наглост,но това е прекалено и за Балканските ширини...не говорим за страни като Германия където на един колос в политиката Хелмут Кол му биха шута за някакво нарушение по финансиране на партията му....огледайте се тук около нас,дори в Турция "диктатора"Ердоган е като ангел небесен в сравнение с мутропитекмилиционерина Борисов....да изброянам ли скандалните аудио,видео и персонално изложени докази за волята около тоя толуп ...не разбирате ли до къде сме паднали...не,не е в третия свят...няма такъв свят където сме ние сега.
  • 143 Макробиолог

    4 8 Отговор
    Бива наглост,но това е прекалено и за Балканските ширини...не говорим за страни като Германия където на един колос в политиката Хелмут Кол му биха шута за някакво нарушение по финансиране на партията му....огледайте се тук около нас,дори в Турция "диктатора"Ердоган е като ангел небесен в сравнение с мутропитекмилиционерина Борисов....да изброянам ли скандалните аудио,видео и персонално изложени докази за вонята около тоя толуп ...не разбирате ли до къде сме паднали...не,не е в третия свят...няма такъв свят където сме ние сега.
  • 144 chi

    3 10 Отговор
    Не промени а ликвидация на мутренската партия!
  • 145 ле ле

    2 9 Отговор
    да шият раирани дрехи..
  • 146 Васил

    3 9 Отговор
    Значи че чекмеджетата ще бъдат заменени от шкафове и гардероби.
  • 147 123

    6 7 Отговор
    Дончев не се прави че нищо не знаеш писна му на народа от вашите мутренски номера рекетьори сте вие и крадци
  • 148 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 1 Отговор
    Да предстоят "големи" промени в ГЕРБ. Състоят се в това, че централата на Бибитко се мести от Дондуков 1 в Банкя. А Лакей Дончев от вицепримие на България ще се прекналифицира на вицелидер на ГЕРБ.
  • 149 Спокоен съм

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе":

    През следващите месеци нито радев нито нинова или слави доган няма да ги сменя А това гледам ГЕРБ са добре никои не ги маха от власт вече втори месец
  • 150 Армагедон

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "ПРОМЕНИТЕ":

    Дай боже да се случи,дано не заметът следите и получат среща с бай Ставри!
  • 151 Антимафия

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Където и Мето , ходеше?
    При Бойко Борисов ,шефа на Хунтата?
  • 152 Т Дончев?? Старите охранени плъхове ще

    3 2 Отговор
    Се" измъкват"от потъващия кораб, нещете да берете срама, който ви очаква, ще тръгнете да сте по близо до Овшорките си, друти ще трябва да се" лекуват" дълго в Чужбина!! Подсигури ли сте се за 100 поколения напред!!! Някой ще Успеят, други не, все ще ви намерат къде сте се Скътали!!! Ще дадете път на Младите, това ще вие Официалния мотив!!! Вие ще" отидете в "заслужена почивка"след толкова много Работа!!! По точно Крадене!!!!
  • 153 Фермер

    2 2 Отговор
    Да си заседават в Затвора.
  • 154 Нона???

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Не разбрахте ли,че в една парламентарна република,тиквата се поставя над парламента!Докога ще търпи това народът ни?
  • 155 Сретан

    0 2 Отговор
    Предстоят, тиквич, предстоят - само стой далеч от Бойко :)
  • 156 мизерници

    0 2 Отговор
    късно е либе за китка!
  • 157 гост

    1 1 Отговор
    Николай Младенов ще е бъдещия премиер.
  • 158 КАЖЕТЕ СИ

    1 1 Отговор
    КОЙ ЩЕ Е ЛИДЕР НА КРАДЦИТЕ СЛЕД КАТО БОЙКО ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ?
  • 159 21 22

    0 1 Отговор
    Да вие във ъгала а патриотите вън от парламента за няколко петилетки
  • 160 СИГУРНА СЪМ

    1 1 Отговор
    ДОНЧЕФФФ! СИГУРНА СЪМ, ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ ЩЕ ИМА В ГРОБ! ГОЛЯМА ЧАСТ ЩЕ БЪДЕТЕ ЗАГРОБЕНИ, КАКТО ЗАГРОБИХТЕ И ИНСУЛТИ И ИНФАРКТИ С КОВИД! ЦЯЛАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПИРОВКА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА! ТАКА ЧЕ ДА! ГОЛЕМИ ПЕОМЕНИ В ГРОБ!!!!!!
  • 161 Цигулар

    0 0 Отговор
    По - малката тиква е фъфлещ философ - произнася само общи, заучени фрази и нищо по същество. Ще видим какви ще ги говориш след предстоящите избори. Мисли как да се спасяваш, иначе лошо.
  • 162 хи хи

    0 0 Отговор
    Томе, не мой да се праиш на Мона Лиза де. Какви таквиз големи промени могат да станат. За криво колело прав път нема, тъй, че не ни будалкай и всявай напразни надежди в душите наши. Пък, знаеш, че на човек можеш да му вземеш, но не можеш да му дадеш. Това е вярно и за акъла, де. Та по-добре си чети томчето с Гьоте и не се превъзнасяй по кьорфишеците на главатаря ви.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове