Last news in Fakti

10 Май, 2021 21:09 2 759 45

Нинова: Слави сам да каже на пенсионерите, че вдигането на пенсиите е популизъм

  • корнелия нинова-
  • слави трифонов

Комисията по ревизията засега звучи като предизборна кампания, но резултатите ще покажат какво е, каза още лидерът на БСП

Нинова: Слави сам да каже на пенсионерите, че вдигането на пенсиите е популизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията по ревизията засега звучи като предизборна кампания, но резултатите ще покажат какво е. Това заяви в ефира на "Още от деня" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Процесите трябва да се доведат докрай. Това е прокуратура, разследване и обвинителен акт", добави тя.

Част от изнесената информация беше потресаваща. Единственият институционален начин е да се произнесат органите", заяви социалистката.

Тя бе запитана дали кадри на БСП ще участват в служебното правителство:

"Утре ще разберете дали ще има наши министри в кабинета на Румен Радев. Ще почакате и ще видите. Това е право на президента да си обяви служебния кабинет, не мое", заяви тя.

По думите ѝ Радев е последователен и като каже нещо го прави. Тя коментира и защо партията ѝ е решила да върне мандата за съставяне на правителство:

"Много внимателно обсъдихме всички варианти, които са добри за България. Ако бяхме взели мандата, означаваше да укрепим управлението на Борисов. Първият вариант беше да го вземем, да бавим и да правим консултации. От трите нови партии казаха, че няма да ни подкрепят предварително и този ход бе обречен", каза тя.

Според нея, ако левицата бе задържала мандата, Борисов щеше да продължи да управлява.

"При вторият вариант правим правителство и го внасяме в парламента - новите партии нямаше да го подкрепят. Все пак имаше сериозен риск такъв кабинет да бъде подкрепен от ГЕРБ и това значеше, че той ще е в техните ръце като мнозинство", уточни лидерката на социалистите.

"Затова решихме бързо и честно на хората, че с 43-ма депутати няма какво да направим и да върнем мандата. Шансът беше във втория мандат и Слави Трифонов трябваше да го реализира. Ние заявихме принципната си подкрепа", заяви Нинова.

Тя призна, че се надява в следващия парламент да се тушират емоциите и да надделее разума: "Трети избори биха натежали на хората", добави социалистката.

"Важно е да се изведе за какво партиите трябва да си говорят. И в този парламент тяснопартиен интерес и его не дадоха да постигнем съгласие по някои теми", заяви Нинова и добави, че БСП е остров на стабилност, последователност и разум.

Тя призова Слави да каже сам на милионите пенсионери, че вдигането на пенсиите им е популизъм.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Катюша

    26 45 Отговор
    Ако при Дъртата мома Дончева и Купана всичко е ясно, климакса ги тресе яко. Краднелия и Костинбродската Маяма, освен климакса, просто алчност и мрат да са премиерки с власт, то при Чалгаря тактиката е друга. Той иска абсолютната власт, с промяна на изборния кодекс, с които ще си осигури още 70 000 ча-лми от манафската партия ДПС. Черепа ще се отърси с още някой милион, и ще си вкара черепа си в парламента с непробиваем имунитет. Ще поставят Кауна Фигурант в някой ъгъл, и тогава започва обезкостяваното на нация и държава.
  • 2 дядо Шишарко

    16 39 Отговор
    Ко не, откъдя на къдя Чалгаря ша хвърля мандата бря. Ся Кавуня, ша даде мандата на Краднелия бря, и с ония рунгел Румен Гечев, дет ми гепи парите за старини, пак ша на ограбят бря. Я ша опъна ушите на унуките, повеке да не хвърлят за Чалгаря, щото няма топки бря. Я тайно от бабата, ша пусна за Маямата, че кват е шавлива, ша ми изрони мамула бря.

    Коментиран от #20

  • 3 Няма

    14 6 Отговор
    топки !
  • 4 ЗАРАЗНО ЗЛО

    18 28 Отговор
    Мисля че модела на Импексовата паралелна държава, е много по опасен и ретрограден.
  • 5 Дуду

    35 28 Отговор
    Аре стига с тия пенсии, всички знаем кой открадна парите за пенсии с куфарчета...

    Коментиран от #15

  • 6 Аман

    31 33 Отговор
    Е не се спря тази Нинова. Едно и също - Слави, пенсии. Ако продължава с грамофона и изтърканата плоча, бсп ще поеме подобно на герб по пътя на ндсв и сдс.
  • 7 Електра

    16 53 Отговор
    Хората се опомниха и видяха, че с Герб не толкова лошо, а без Герб 1000 пъти по лошо. Народа също и проумя, че няма нужда от експерименти, защото за когото и да гласуваш, получаваш, Доган, Импекса, Маямата, Момата, Гнома и Купона. Затова ГЕРБ, ще има пълно мнозинство...

    Коментиран от #10, #19, #32

  • 8 Майна

    28 23 Отговор
    Нинова, остави го Трифонов, той поства нещо си във Фейса, щото няма ТЕЛЕВИЗИЯ , която може да използва...Явно разчита, че народът е прост
  • 9 Май

    18 29 Отговор
    Твоето е популизам.. Така и не тазбрах тази дума

    Коментиран от #27

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Роза

    30 20 Отговор
    "За политик не ставаш,Слави,ти си будала-а-а-а-а!!!!"
  • 12 Дългият

    8 16 Отговор
    Независимият...с подкрепата на БСП...ха да видим дали ще има министри от Столетницата...
  • 13 Красен

    26 19 Отговор
    Слави ще каже на пенсионерите когато Божков и Доган му кажат да каже каквото и да е било на пенсионерите
  • 14 BigBulgarianBoss

    25 9 Отговор
    Що не вдигат детските надбавки?? България се нуждае повече от деца новородени. Ааааа пфу забравих те нямат право да гласуват.

    Коментиран от #39

  • 15 ГерПП

    24 7 Отговор

    До коментар #5 от "Дуду":

    Мвро, нфсб, марешки.. Тоеа са паартиите заради кпйто българдките прнсионери останаха без Пари!!!
  • 16 Майна

    25 11 Отговор
    Прибирайки се в Германия по това време , гледам нашите сънародници, как вадат аспржите... Това е къртовски труд...И тия момчета нито са продавали мартеници, нито са яли филии с мас......И няма сигурно да помислят да се оплачат...ПОЗОР СТЕ ,ТРИФОНОВ,....С БОРИСОВ...

    Коментиран от #25

  • 17 Сделано в СССР

    14 16 Отговор
    Аууу, Курни се притеснила, че Боко ще издаде заверата БКП=БСП,ДПС,ГЕРБ-СДС и ще подкрепи партията майка БКП-КПСС на кремълските бандити ! Стига московски циркове !
  • 18 ГОРСКИ

    19 13 Отговор
    Герб и Бсп никога повече не трябва да бъдат в властта,това ще бъде волята на народа!!!!!
  • 19 мислещ

    19 7 Отговор

    До коментар #7 от "Електра":

    ГРОБ също гласуваха срещу индексирането на пенсиите, а ти няма да се осъзнаеш никога.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Слави - ДПС

    14 13 Отговор
    Са едно и също
  • 22 е тази

    14 11 Отговор
    жена няма да млъкне! После ще се чуди защо има още по-малко депутати. "Който не умее да мълчи той не е способен и да говори." Сенека.
  • 23 оня с коня

    10 12 Отговор
    НЕПОЧТЕНО Е демонстриращатата популизъм в ЧИСТ ВИД да обвинява другите/в случая - Слави/ в подобна "Дейност".Иска да вдига пенсиите чрез Преизчисляване Нинова,но това е само Капка в море от "Ултраприятните новини" с които залива Целокупния Бълг. Народ!Друго Специално обещание например е вдитане на МРЗ Доста НАД 1000лв и т.н.НЕ КАЗВА ОБАЧЕ Нинова ОТКЪДЕ ще намери Пари за тия неща,защото Фискът на Страната е Определена величина и ако Увеличиш едното,трябва да намалиш пък Другото.Което на Практика ше стане примерно:Увеличава Пенсиите,но РЕЖЕ Социалните Придобивки като помощи за Дърва и Ток,50-те лв за Храна и т.н.А С ТОВА ТРЯБВА да започва Нинова :"От тук ще вземем,за да дадем Там"!!!
  • 24 ха ха

    10 14 Отговор
    Нинова... при вас колко се вдигнаха пенсиите? Нали не забравяш, че благодарение на ВМРО те се вдигнаха. Вие какво направихте , и специално ти, с 5 мадната в парламента??
    Изтъркана овцо..

    Коментиран от #28

  • 25 да кажеш

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    защо твоят IP е в България?!
  • 26 Коментар

    10 15 Отговор
    Да, популизъм е! На вас комунистите само пенсионерите са ви в главата, вместо да гледате в бъдещето и да помагате на младите който завършват и имат потенциал! Но не, вие гледате хората който нямат бъдеще и им е минало времето!

    Коментиран от #40

  • 27 пешо

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Май":

    ти и да я напишеш не можеш.
  • 28 тя четири

    11 11 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха":

    години подскачаше като ужилена, когато се заговореше за актуализации, индексации и пр. механизми за вдигане на пенсиите. За заплати не проговори нито веднъж. И дума не продума срещу Гешев. Сега тръгнала да дрънка.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Лицемер

    11 9 Отговор
    Ем подла, ем лицемер! Щяла да подкрепи Слави, а плаща на тролове да сеят лъжи и простотия срещу Слави! Е това ти е подкрепата! Смешница! Толкова сте жалки, че ви излизат керливите ризи една след друга! По скоро сами си ги вадите, като мислите хората за глупави! Но ние четем и слушаме какво говорите и гледаме какво вършите! Само подлец може да плати за лъжи срещу някой!
  • 31 sbs no КОМУНИСТ

    4 15 Отговор
    ТРЯБВАШЕ БОЙКО ДА ВИ БИЕ ЗА ДА ГО УВАЖАВАТЕ ----А ВИЕ СЕ ГАВРЕХТЕ -МАЯ НЕЗАДОВОЛЕНАТА -ПОПА -НЕДОИ --Б---АНИЯ -ПРОСЯЦИ -НЕДОХРАНЕНИ ----КОМ-----У---НИСТИ -----СЪС ЗАПОРИРАНИ ОТ ГЕШЕВ -----ПАРИ ----СЪРП ЗА ГЛАВАТА -ОТ КРЪСТА И ЧУК В ГЛАВАТА ЗА ВАС ---ЕМБЛЕМАТА НА СССР
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 бай Даньо

    3 14 Отговор
    Бойко увеличавай пенсиите и заплатите в администрацията ! Да се оправят след теб талибаните който налазиха държавата. Така правят румънците , няма майтап.
  • 34 спокойно колега

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Пич":

    Електра не е жена!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 sbs no КОМУНИСТ

    2 7 Отговор
    МОЕ3Е3ЕРАТОРЕ ОТНОВО МИ ТРИЕШ КОМЕНТАРИТЕ ---И ОТНОВО ТИ КАЗВАМ ------Щ.Щ.Д.-----Щ.Щ.Д.-----
  • 37 Бойко в затвора

    10 9 Отговор
    Корнелия Нинова е гнycен паpцaл!
  • 38 sbs no КОМУНИСТ

    0 6 Отговор
    АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА ----МОИТЕ ГЛАВИ СА МОИ --ЗА ДА МИСЛЯ С ТЯХ -А НЕ -ДА МИ КАЗВАТ КАК ДА МИСЛЯ
  • 39 ковид

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "BigBulgarianBoss":

    След ваксинацията се регулира популацията в бъдеще деца, ще има само за някои :) - затова не виждат смисъл да вдигат детските!
  • 40 Възмутен

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Коментар":

    Този коментар е фашизоиден и се учудвам защо администраторът все още не го е премахнал.
  • 41 рицар дебил

    5 1 Отговор
    Той и Слави е един пенционер ама зима заплата, сега и от държавата демек от нас ще лапка още... халал!
  • 42 Той

    5 0 Отговор
    Нинова уважение за диктовката от трибуната всеки път когато излезете да говорите.Но преизличсяване на пенсии без данни за наличието в хазната няма да е възможно. Актуализация на бюджета, при празна хазна няма как да стане без кредит СРЕБЪРНИЯ ФОНД не трябва да се пипа за времен каприз на някоя партя или партий .Ако , ще повтаряме Гърция айде няма нужда свикнали сме на мизерия такаче още 5-6 месеца ще изтърпим вместо да се задълбаем за години напред ...
  • 43 Бай Курти

    1 3 Отговор
    Да беше взела мандата и да увеличиш пенсиите, другарко. А не само да търсиш кусури на другите .За това на следващите избори на четвърто или пето място.
  • 44 ле ле

    0 3 Отговор
    торба с лъжи ...
  • 45 .......

    1 0 Отговор
    ТИ КАЖИ ЗА ЕКО СТИКЕРИТЕ ЗАЩО ЩЕ СЕ ПЕЧАТАТ В ПЕЧАТНИЦАТА НА ПЕТЪР КЪНЕВ ОТ БСП ,КАКТО И БИЛЕТИТЕ НА ТОТО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове